комплексни въглехидрати

22.06.05
14:22

кои въглехидрати са комплексни. дайте пример със храна или добавка.

22.06.05
14:26

Хляб, ориз (зърнените и тестени храни), всички зеленчуци...

22.06.05
18:17

Белия хляб е прост въгл, ръжения и черния хляб имат повече сложни въгл. Овеса и студените картофи, грис както и зелените банани са  с преодладаващи сложни въгл.

22.06.05
19:02

[quote author=“nSeal”]Белия хляб е прост въгл, ръжения и черния хляб имат повече сложни въгл. Овеса и студените картофи, грис както и зелените банани са  с преодладаващи сложни въгл.

Това означава ли, че топлите картофи са изградени от прости въглехидрати?
Също ръжения и черния хляб имат повече целуоза, мисля....но това не означава, че белия хляб е прост въглехидрат.

22.06.05
19:29

Дам правилно, топлите картофи имат по-голямо съдържание на прости въгл.

22.06.05
22:08

[quote author=“nSeal”]Дам правилно, топлите картофи имат по-голямо съдържание на прости въгл.

На мен ми изглежда нелепо това твърдение. Дай някакви аргументи или линкове....

22.06.05
22:15

Така е заради термичната обработка. Всички въглехидрати при термична обработка - си увеличават ГИ.

22.06.05
22:32

Дам, това което казва Калоянчо също е вярно. А за линк или нещо такова ще трябва да се разровиш из нета. Това го бях гледал по Discovery Channel. Не помня точно как се получава, химия:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1