29.11.11
14:01
Edit
Темата беше редактирана от Svet` на 16.08.14 11:53.
Честито за дневника и успех!
Ти си знаеш какво да правиш и как да се храниш.
На какви тренировки смяташ да наблегнеш във фитнеса?
И един въпрос, който мен лично много ме интересува - Защо, за Бога, се отказа от ММА?! :)
Смятам да налегна на кардиото, но не до изтощение 30-40мин максимум като редувам колело, пътека и кростренажор. Относно другите упражнения смятам да си поговоря с инструктора. Ще ми се да оформя красиви стегнати ръце, но за сега мускулите са под слой сланина, трябва чистене!!! А от ММА се отказах, защото се преместих в друг град, университета и живота ме завъртяха много жестоко и все не оставаше време. Сега много съжалявам за това си решение.
Днес денят не беше много ползотворен. Пропуснах си тренировката и храната ми не беше много добра.
Закуска: 3 с.л. овесени ядки
4 с.л.обезмаслено кисела мляко
канела за аромат
Вечеря: 1 пастърва с моркови, лук и доматен сок без мазнина
салата краставици с много лук и лимонов сок+1с.л.зехтин
Нямах време за обяд и следобедно хапване, защото бях на кормуване 4 часа :(
Надявам се утре деня да е по-добър :)
Нямах време :) Когато мои приятели ми казаха, че е много фатално да пропускам харанене, съм яла пържола, увита във фолио, дори в градския транспорт на София, както и варени яйца в заведението, в което излизам да разпускам в събота ;)
Равносметката за днес... пак ужасна! Имам чувството, че когато си поставя някаква цел и всичко и всички се обръщат срещу мен.
И така...
Ставане в 8:45 - в 9 съм в университета. Успах се много лошо, нямах време нито за кафе, нито за закуска.
Закуско-обяд 2 дълги кафета, мин. вода и пакетче бисквити Белвита с мед.
От 12 до 14:30 лекция, в която бях лишена от задължителната почивка.
От там директно в 14:30 на упражнение отново без почивка.
Сега 1 банан и отивам на тае-бо, а след това ще си хапна пастървичката от снощи :)
Закуска - овесени ядки с кис. мляко, канела и кафе
12:00 2 цели яйца, филе елена, малко сирене и черен хляб с ядки
Към 15h 1 банан
Вечеря: 1 пълнена чушка с ориз и малко кайма, салата домати, краставици, много лук и малко сирене
Вода около 1,5л
А защо на аватара ти има разни шоколади и вина? Сложи си една вратна и 5 яйца :D Струва ми се, че трябва да наблягаш повече на месото и яйцата, докато “малко кайма” на вечеря не е много добра идея.
Змам, но просто бях примряла от глад и бях в Кауфланд и си взех от топлата им витрина 1 чушка.....
А относно шоколада и виното, това за сладости, които все още ме изкушават страшно много :))
Равносметката за днес - най-после съм при мамчето и ще си почина качествено :))))
Тренировка днес нямаше, но пък храната беше пълноценна :D
Закуска
10:00 овесени ядки + кисело мляко +канела + банан; кафе
Обяд
12h - 2 препечени филийки черен хляб със зърна, салата от домат и половина и 1/2 краставица, с лук и сирене, филе елена
15:30 - 16:00 кафе + Корни
Вечеря
омлет от 2 белтъка, филе елена и зеленчуци
Вода около 1.5 - 2л
казано от Svet` на 02.12.11, 20:45:
но пък храната беше пълноценна :D
Шегуваш се, нали?
:D Да... Направо ме е срам, напоследък не ми върви нещо или пропускам тренировка или яденето не е в ред! И сега като съм при мама съвсем зле ще стане... :( Да не се каня много много, но от понеделник влагам ред и контрол във всичко!
Мнението беше редактирано от Svet` на 02.12.11 21:23.
5.12.2011
9:00 2 с.л. овесени ядки, 1/3 кофичка кисело мляко, канела и 3 ореха
11:00 2 бързи кафета
14:00 миш-маш (2 печени чушки, 2 белтъка, сирене, много подправки), 200 гр филе Елена
18:30 - Л-карнитин+хром
22:00 Огромна купа салата (домати, краставици, малко шунка, пресен и печен пипер, сирене, червен лук и магданоз), пак филе Елена
Вода - 2л
Вечерята беше малко късна, но денят ми беше много натоварен. Лекции, кормуване, тренировка. След обед си поспах 2 часа и за малко да си изпусна тае-бото. А то между другото то беше тотално размазващо. В тази тренировка разбрах колко е важно да се храня и да не ходя озверяла от глад. Някъде между киковете, правите и аперкътите, съчетани с много скачане така ми причерня, че щях да припадна! Официално от тук на татък при никакво положение няма да пропускам ядене!!!!!
6.12.2011
Честит имен ден на всички именници :)
Закуска
2 с.л. овесени ядни с канела и 1/3 кофичка кисело мляко
Обяд
Бъркани яйца - 2 бр, филе Елена(последното!!!) и 1 с.л. домашна лютеничка
18:00 салатка домат, краставица, сирене и лук, пуешко филе по-малко от 100 гр
Към 20:00 смятан да хапна 2 белтъка с малко пуешко
казано от Svet` на 06.12.11, 18:25:
6.12.2011
Към 20:00 смятан да хапна 2 белтъка с малко пуешко
Нека бъдат 2 цели яйца, а защо не и 3 ;)
Според мен ядеш малко и ядеш странни неща - филе Елена, не че имам против него, обаче на мен ми трябва поне 400гр, за да кажа, че съм хапнала както трябва за 1 ядене, а до колкото знам 200гр филе Елена в магазина е ъъъъ 7-8лв или нещо такова?
Купувай си прясно свинско месо от бут, плешка и го бутай във фурната с малко сол и вода.
И това, което е казала Рали за белтъците, са си ядеш цели яйца е абсолютно вярно. Сигурно те е страх от холестерола, но няма защо, развенчаха този мит отдавна.
Аз ям по кора и половина цели яйца на седмица + протеин на прах, другата седмица отивам на пълни изследвания и ще информирам всички, какви са резултатите, като ги получа, но първите си ми бяха ок :), така че давай смело с яйцата.
Може би е доста важно или не чак толкова, но да спомена, че всичко, което ям е домашно - яйцата, млякото, месото, филетата и сега по Коледа ще има и свежа мръвка, затова избягвам да купува меса и само чакам момента, в който любимите ми баба и дядя ще заколят прасенце :)
Днес тренировката беше добра, доста се поизпотих - 20 мин. кардио (10 в началото и 10 в края) и още 20 мин. теа-бо, но този път освен собствено тегло добавих тежести на краката и гирички :)
Относно храната
закуска - традиционните овесени ядки с мляко и канела
обяд - сандвич с шунка
преди тренировка - 2 мандарини и половин Марс... (много ми се ядеше нещо сладко и не се стърпях)
преси 10 мин. вечеря - 2 белтъка и 1 цяло яйце, пуешко, краставичка и домат на салатка с лук
Много съм изморена и сега веднага се трупясвам в леглото!
п.с. прави ми впечатление, че най-обилна ми е вечерята. Чудя се дали това е голям проблем или мога да си я оставя така ?!
Но ти въобще не ядеш според мен и как реши, че вечерята ти е обилна, при положение, че този сандвич с шунка има повече калории, отколкото яйцата, шунката и краставицата? :) Аз не измервам храната в клаории, гледам въглехидрати/белтъци/фибри, такива неща, но смятам, че вечерята ДОРИ ти е малко, както и обяда.
уф... и аз се стремя да гледам съдържанието на въглехидрати/мазнини/белтъци/фибри, но пък храната ми се вижда голяма като количество и глупавата ми глава си мисли, че в чинията има много калории (мислене останало от пуертетските диети) и така...
Снощи набързо разгледах рецептите в сайта и съм решила днес да направя някои от тях. Много ми хареса идеята за пълнените чушки http://www.bb-team.org/recipes/3333_postni-chushki-palneni-s-kafyav-oriz#axzz1fshBKNL5 чудя се само дали сушените чушки могат да за заменят с пресни (замразени)? И пълнените доматки с извара не са лоши ще се пробват днес :) http://www.bb-team.org/recipes/1222_palneni-domati-s-izvara-i-sirene#axzz1fshBKNL5
И за финал един бърз въпрос: с какво мога да заменя овесените ядки, освен с трици ?
08.12.11
11:29
Овесените трици НЕ са еквивалент на овесените ядки и затова не е разумно да заменяш едното с другото.
Храната ти вчера е твърде малко като количество, не особено ефективно разпределена и балансирана. Мястото на захарта не е преди тренировка, особено след като търсиш намаляване на телесните мазнини. Естествено, че ти се е хапвало сладко в този момент - ти не си яла нищо смислено за деня преди това! Обядът е безумие. Вечерята е меко казано скромна. Започни да се храниш, ако искаш да направиш нещо хубаво за себе си.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 11:31.
Май не получихме отговор на въпроса защо делиш жълтъците? Нищо няма да ти стане от 3 цели яйца за вечеря.
Храната ти е малко. Качи някоя снимка за ориентир.
Честно казано не знам защо разделям белтъците и жълтъците. Явно е някаква странна презумция, знам ли?! Но вече няма да го правя, ще си ям цели яйца. Благодаря за мнението на Кольо. Знам че си прав, но ми е страшно трудно! Цял живот съм била на гладни диети и сега да си призная направо ме е страх да ям. :( Казвате, че храната ми е малко, а реално имам чувството, че съм изяла огромно количество храна. Явно ми е нужно малко време, за да се приспособя към хранене 5-6пъти дневно. Полагам усилия, но уви едва успявам да изям и тази храна...
За снимките... малко ме е срам, но ще кача 1-2 за ориентир. Имам доста излишни мазнини и нито грам мускул :(
Айде стига самосъжаления! Отивам пак да хапвам :D
08.12.11
12:27
Не съм споменавал, че е лесно, Svet’... :P
Ясно е, че психологическият фактор е огромна бариера. Ако не “увериш” организма си, че може да разчита на всичко необходимо, той няма да спре да се стреми да трупа резерви (нормална физиологична реакция). Храненето е навик и настройка... извинението, че тялото не го приема, е несериозно. Разбира се, трябва ти време за пренастройка, но не търси прекалено дълго оправдания в тази посока. Не виждам мазнините в менюто ти... елиминирането им е груба грешка, особено за вас, Дамите.
Последните 2 дни не съм тренирала... Стана много глупав инцидент, заради който нямаше как са отида на тае-бо. С две думи НЕ ТИЧАЙТЕ СЛЕД АВТОБУСИТЕ НА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ С ТОКЧЕТА! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЯМА ДА СПРАТ!!!!!
От към хранене не съм променила нещата кой знае колко много!
Закуска - традиционните овесени ядки с орехи и кисело мляко
Обяд - пуешко, миш-маш (1ЦЯЛО яйце, 3 малки печени пиперки, 100 гр домашно сирене)
Следобедно - салата от краставици с лук
Вечеря - пълнена чушка(2бр) с кафяв ориз и лук, огромна салата от краставици. Тук малко уточнение чушките са 2, защото моето мило не яде чушката а само пълнежа и :D и така на мен ми се събират 2 чушки и пълнежа на едната :)
Вчера бях на пазар и съм доста доволна от покупките. Беше ми писнало от овесени ядки и си взех жито. Сега ще го хапна с лимон и мен :) Замислих се за междинните хранения и реших, че суровите ядки са добър вариант. Взех бадеми и фастъци.
За сега това е от мен.
П.С. за житото ще кажа после, че преди 10 мин станах и още не съм закусвала (blush)
казано от Svet` на 07.12.11, 22:02:
Може би е доста важно или не чак толкова, но да спомена, че всичко, което ям е домашно - яйцата, млякото, месото, филетата и сега по Коледа ще има и свежа мръвка, затова избягвам да купува меса и само чакам момента, в който любимите ми баба и дядя ще заколят прасенце :)
Днес тренировката беше добра, доста се поизпотих - 20 мин. кардио (10 в началото и 10 в края) и още 20 мин. теа-бо, но този път освен собствено тегло добавих тежести на краката и гирички :)
Относно храната
обяд - сандвич с шунка
преди тренировка - 2 мандарини и половин Марс... (много ми се ядеше нещо сладко и не се стърпях)
преси 10 мин. вечеря - 2 белтъка и 1 цяло яйце, пуешко, краставичка и домат на салатка с лукМного съм изморена и сега веднага се трупясвам в леглото!
Само аз ли си мисля, че не е добре марс преди тренировка ?
А относно “преси 10 мин.” -> това ли е въпросната тренировка?
Само да допълня: както хората ти казаха, започни да се храниш по 4-5-6 пъти на ден, на малки порции. С 2 думи не си позволявай да преядеш, но и не си позволявай да останеш гладна. Така няма вариант да ти бъде тежко. Казвам това, защото и на мен ми беше терсене да започна да ям по - често, страхувах се, че ще ми бъде тежко на стомаха, но уви, по - леко ми е! Успех :P
казано от Katerina Kostadinova на 10.12.11, 13:54:
казано от Svet` на 07.12.11, 22:02:
Относно храната
обяд - сандвич с шунка
преси 10 мин. вечеря - 2 белтъка и 1 цяло яйце, пуешко, краставичка и домат на салатка с лукМного съм изморена и сега веднага се трупясвам в леглото!
Само аз ли си мисля, че не е добре марс преди тренировка ?
А относно “преси 10 мин.” -> това ли е въпросната тренировка?
Пф.. не са преси :D трябвало е да пише ПРЕДИ ....
Тренировките ми поне за сега са леко еднообразни - понеделник, сряда и петък тае-бо,неделя йога за любители. Не смея да започна с фитнеса понеже близо година не съм спортувала нищо и като цяло съм доста обездвижена( ако това е точната дума).
10.12.2011
закуска 11:30 - 100г жито, кората на 1/3 лимон 1/2 ч.л. мед
обяд 13:00 - пуешко около 100г, пълнена чушка с ориз
следобед 16:00 - шепа микс от сурови бадеми и фастъци
вечеря 18:30 - пуешко 100г, 350г салата краставици с лук, 3 бъркани яйца с червен пипер
тренировка: загряване на всички стави и 15мин стречинг
MOUNTAIN CLIMBERS 3х20
SPLIT LUNGES 3х20
PLANK BUTT SQUEEZE 3х15
PLANK 50сек
REPTILE PUSHUPS 3х12
повдигане на крака от лег 15,20,30
коремни преси (половинки - от целите много ме боли кръста) 3х25
завърших с пилатес за бедрата и седалището
Доста се поозорих с първата част на тренировката. Щеше ми се да направя няколко пълни лицеви опори, но все още не ми достига сила и ги правя на пейка (в моя случай табуретка)
Ей как можах да забравя - днес за първи път пробвах клековете. За сега са със собствено тегло, което пак не е малко :D. Гледам да ги изчистя от към техника. Прочетох повечето статии тук и с помощта на приятел горе долу успях да ги докарам до 3х10.
Mалко е късничко. но добро утро от мен... Най-после си починах пълноценно - близо 12 часа сън (blush). След вчерашната тренировка съм като разглобена - дори ме боли челюстта и ми е трудно да дъвча :D Но днес смятам да повторя, но в малко по-лек вариянт, все пак нали клин клин избива :D да видя до къде ще я докарам...
Имам въпрос: Как да пия Л-карнитин в нетренировъчен и в тренировъчен ден ? На опаковката пише само 20-40 мин преди тренировка,15 мл разтворен в 300 мл вода, но аз си го пия чист.
Днес беше почивен ден.
Закуска - жито 15 гр, 2 сушени кайсии, 4 бадема и 20гр фъстъци
Обяд - купичка леща, салата краставици с лук, пуешко - 50гр
Следобед - 1 банан, бадеми и фъстъци около 50 гр общо
Вечеря - 3 средно големи свински пърлжоли, салата от варен боб (около 25 бобчета)
В заключение: ХУБАВО Е ДА СЕ ХРАНИШ!
След няколко дни усърдно учене и зарязване на дневника се завръщам. Като цяло няма какво да описвам, храната си все същата, но на по-големи интервали от време, а тренировки нямаше! :( Големи мъки в тоя университет, не мога вече искам коледна почивка :)
п.с. След лек експеримент установих, че вече ми е непосилно да се храня както преди. Преси няколко дни цял ден бях в университета и имах време само за една закуска (баничка с айрян), вечерта мисля че вечерях пилешко бутче и след това зверси ме заболя стомаха. Стигнах до там да пия Ранитидин! Е поне вече си знам - нередовното хранене води до сериозни последствия.
Дай линк на Л-карнитина си на лично съобщение, иначе в нетренирочъни дни не мисля, че е нужно да го пиеш.
Искам линк, за да преценя, колко време преди тренировка да го пиеш, аз съм пробвала няколко схеми за пиене и съм стигнала до заключението, лично моя, да си го пия 30-40 мин. преди тренировка. Когато бях на двуразови тренировки ( сутрин - бягане, вечер - тежести), го пиех преди бягането.
Ето че 6 дни след новата година и аз се завръщам леко поотслабнала, но пък преуморена поради стечение на обстоятелствата. В залата не съм стъпвала от миналата година, но си тренирам редовно вкъщи. Моят любим ми направи страхотен подарък - дъмбели с максимална тежест 10кг, тежести за крака и швейцарска топка. Реших да пиша по-малко в дневника, но да тренирам и да се храня редовно.
Като цяло не съм си променила хранителният режим по празниците - доста месо се изяде :D
Сега съм на кръстопът относно кардиото сутрин - да ходя в залата или да си взема колело или пътека за вкъщи? И двете неща си имат плюсове и минуси, но пък да си призная малко скъпички ми се виждат уредите. Заслужава ли си да се купи примерно кростренажор втора употреба? Ще съм благодарна ако ми помогнете да взема решение.
това е за сега от мен :)
По-здрави
Вземи си едно въженце за скачане и прави кардио кооолкото искаш :)
Може и клипчета да си дръпнеш с кардио тренировки.