06.12.11
23:05
Борисе,
явно четенето не ти е силна страна. Има стотици статии на тема какво съдържа риба тон, но въпреки това познавам много хора- да кажем олд скуул, които също не четат и продължават да ядат риба тон, не мога да ти кажа дали имат много живак в тях, защото не са се изследвали, а днес гледах по телевизията, че това изследване се прави в чужбина...но не съм сигурна за последната информация.
Аз бих се доверил на Поликин... пък и никога не съм харесвал риба тон, винаги когато съм я ядял, съм усещал, че има нещо ‘’гнило’’ :д
За коя риба тон говорите? Тази в консерва или прясно филе? Според мен двете неща са много различни и нямат място за сравнения. Говоря за вкус .
07.12.11
17:40
айде да чуем “специалистите” какво толкова вредно има в риба тон,че ми е много интересно? И да кажат коя риба има подобни добри качества
П.С. Различни хора , различен вкус , но според мен вкуса е просто перфектен, така че няма място за оплаквания
казано от Борис Ангелов на 07.12.11, 17:40:
айде да чуем “специалистите” какво толкова вредно има в риба тон,че ми е много интересно? И да кажат коя риба има подобни добри качества
П.С. Различни хора , различен вкус , но според мен вкуса е просто перфектен, така че няма място за оплаквания
В този вид риба, както и омари, миди, скариди имат арсен, наистина е в малки количества, но честата употреба на тези морски видове може да доведе до увреждане на бъбреци, черен дроб имаше и още неща. Също съдържа и олово. Колкото до съдържанието на живак, това дали е в големи количества зависи от това как е отглеждана рибата, като цяло всички риби съдържат живак. Та съдържанието на арсен в риба тон си е достатъчна причина, поне за мене за да не я ям.
08.12.11
13:16
имам чувството че съм изяла света с това ядене по 5-6 пъти на ден .. корема вече не ме боли и съм малко по-добре :)
Аз малко се отплеснах с режима, който ти пишех, днес на 2-я ден ли си ? Да знам, че имам време да ти донапиша и другите 4. Малко съм болна и ту съм в леглото, ту на компа и така, но ще направя, каквото мога. Радва се, че се чувстваш добре :)
08.12.11
16:05
няма нищо да на 2 съм
4 ден
6:30 – 2 яйца
9:30 -10:00 – чаша кисело мляко + овесени ядки + 1 ябълка
13/14:00 – печено пилешко + добре намачкана зелева салата + 2 лъжици боб от консерва
16:30 – 1 яйце нарязано и намачкано заедно с извара и 2 печени чушки, сирене
18:30 – 1 ябълка
Почивка!!!
20:00 – печено свинско + краставици/зелена салата
5 ден
6:30 - 2 яйца
9:30-10:00 – сурови ядки + 1 ябълка + 1 банан
13/14:00 – печено пилешко + задушени зеленчуци
16:30 – 1 яйце + чушка + половин кофичка кисело мляко
Тренировка
20:00 – печено пилешко + зелена салата + 2 лъжици боб от консерва
6 ден
6:30 – 2 яйца
9:30 -10:00 – чаша кисело мляко + овесени ядки + 1 ябълка
13/14:00 – печено пилешко + добре намачкана зелева салата + 2 лъжици боб от консерва
16:30 – 1 яйце нарязано и намачкано заедно с извара и 2 печени чушки, сирене
Тренировка
20:00 – печено свинско + краставици/зелена салата
7 ден
6:30 - 2 яйца
9:30-10:00 – сурови ядки + 1 ябълка + 1 банан
13/14:00 – печено свинско + салата
16:30 – 1 яйце + чушка + половин кофичка кисело мляко
Тренировка
20:00 – печено пилешко + салата + 2 лъжици боб от консерва
Как са упражненията, справяш ли се? Надявам се да съм била от полза, ако имаш желанието да завъртиш тези 7 дни още една седмица, ще бъде супер, хубаво е да си измериш ‘прблемните зони’ с обикновен шивашки сантиметър и да видиш как се променят ( паласки, бедра и т.н.), също така стягай бедрата от време на време след упражнения, да си усетиш мускула и сама ще се убедиш, че има ефект. Специално за областта на паласките, даже бих се учудила, ако свалиш повече от 1 сантиметър с тези мои съвети, с упражнения е трудно, както и друг път съм коментирала, трябва си и кардио.
Както и да е, почивката на 4-я ден е много важна, 3 дни - тренираш, 3 дни - почиваш.
Айде да видим какво ще стане, успех :)
П.П. Ясно че, че специално зеленчуците си ги менкаш, както ти е кеф ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.11 00:14.
09.12.11
06:33
правя ги и още едни правя,обаче не мога да постна нещо .. от пилешкото и свинското ми се гади вече ..мда,мерих се преди това и скоро пак ще се меря да видим и така..мерси много :) )
Хаха, аз яма така от 4 месеца, знаеш ли как ми се яде мусака с кисело мляко ;)
По-добре мусака с кисело мляко, отколкото една ябълка ;)
А чисто месце е най-добре (sun)
Moonray, точно, ама трябва си и плод от време на време, сега особено с тези простудни заболявания ;)
Здравей :) Прочетох първите 5 поста и ми стана ясно.Искам да те посъветвам да внимаваш много,защото преди няколко месеца и моята храна беше така и тренирах много малко,хората тук ми говориха и говориха,но кой да ги слуша ест.Карах няколко месеца така сега от 4 месеца нямам цикъл,докарах си желязодефицитна анемия и косата ми започна да пада почете отколкото преди и сега се “друсам” с хапчета.Най-добре си яж от всичко без да се ограничаваш в абсолютно нищо,просто ако искаш да отслабнеш намали количеството,но не изключвай храната :) Надявам се да се вслушаш в съветите на хората тук :) Успех :)
А и да добавя,че тук хората доста ми се караха,обиждаха и накрая просто спряха да се занимават с мен,защото не се вслушвах в нито един техен съвет,е сега си патя
Мнението беше редактирано от Вики на 09.12.11 12:05.
оооо аз сега прочетох че и гастрит си имаш,по-добре си оправи храненето поне да си останеш само с гастрита.Аз също си го имам от прекаленото ядене на пържени храни.Аз също не ям никакво месе,гнусно ми е,освен под ф-мата на кайма.Така че за това те разбирам :Д .Вървиш стабилно по моя път.И не се плаши от думата ” храна ” мога да ти кажа че и аз преди си казвах “олее не мога да ям 5 пъти на ден ох ужас ще надебеля,ще се пръсна” - няма да стане това.От известно време си ям 5 пъти на ден приемам си 2000 ккал и хората около мен ми казват,че вече не приличам на призрак и съм доста по-добре. Идват празници,наслаждавай им се.А като минат почни да ходиш на фитнес,за да си възвърнеш кг или да свалиш ако искаш. Поздрави :)
Тя вече се храни и върви по правилния път, надявам се и тя да усеща промяната, благодаря за включването Вики, мисля че ще е от голяма полза, това което си споделила, аз мога да бъда рекордьор по липса на цикъл, на 17 години ми дойде 2 пъти за 12 месеца.
От глупост, разбира се, затова съм се заела толкова сериозно с този дневник, когато аз бях на 17 не беше толкова разпространено интернет - споделянето, хубаво е, че нещата се промениха, така можем да се пазим от подобни грешки.
09.12.11
21:33
ами да виждам разлика и тя е 1 кг горе.. ; (
бтв сега се мерих и съм -1 см от талията
казано от Immortal x на 09.12.11, 21:33:
ами да виждам разлика и тя е 1 кг горе.. ; (
бтв сега се мерих и съм -1 см от талията
Може да си задържала вода.
А и не се мери вечер, а сутрин след тоалетната :)
Аз съм с 2кг. отгоре от сутринта до вечерта.
Не се шашкай от такива разлики и както ти казват не се тегли вечер.Не се вманиачавай в кантара,защото аз от 5 месеца насам не е минал и ден в който да не се притегля адски зарибяващо е и после не можеш да се откажеш,както и броенето на калории(НЕ ГО ЗАПОЧВАЙ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ) вече ми стана навик преди всяко хранене да смятам и пиша :Д все едно да не станеш сутрин и да не си измиеш зъбките ;д нещо такова се получава.Имах също период в който не можех да спра да свалям, всяка седмица 300-400 грама надолу ,доста плашещо,но за щастие го овладях,след като баща ми ми се разкрещя ;д Не минавай по моя път моля те и наистина се вслушай в съветите на хората :) Поздрави :)
09.12.11
22:51
ами аз сутрин се тегля .. и калории броях преди ;д
Супер, виждаш ли? Точно така трябва да процедираш, важно е НЕ колко тежиш, а как изглеждаш! А как изглеждаш може да разбереш по сантиметъра, когато бях 58кг бях отпусната ( преди 4 години), сега на 65кг, дори и майка ми ми каза, че не ме е виждала толкова слаба (а ме е виждала 55кг...), затова продължавай в същия дух и ще видиш, че ефект има, тоест ти си го видяла :). Стягаш се, бавно, но славно към успеха :)
10.12.11
00:57
отчаях се направо като видях че съм качила 1 кг,а не съм свалила .. поне см свалям
Immortal x*
Идвам до вас, за да те взимам за булка. Искам те 49 кг (това го знам от моето лично модно гуру – Митьо Пищова), въобще не ме интересува как изглеждаш, дали си здрава, дали си 90/60/90, искам те 49 кг!!!! 49,1 не става. Аз така си търся гаджетата...
казано от Immortal x на 10.12.11, 00:57:
отчаях се направо като видях че съм качила 1 кг,а не съм свалила .. поне см свалям
...значи всичко е наред :) според мен по-добре см. да сваляш... килограмите не ги гледай, гледай огледалото.
14.12.11
18:53
да обаче искам и кг да свалям ..
Извинявам се предварително за спама*
Може ли да те попитам защо искаш да сваляш колограми? Т.е. свалянето на килограми в какво се изразява?
14.12.11
20:02
ми ся както съм 52 .. вече и 3 се чувстам като слон ..
В какво е изразено това чувство на слон? Т.е. задъхваш се по стълбите, имаш проблеми със ставането от столове/легла? Не можеш да си свиеш коленете :D? А ако свалиш килограмите да кажем с 2-3? Извинявам се, не се уточних. Ако върнеш малко мазнинки и загубиш 2-3 килограма мускул (примерно), тогава ставаш пъргава като газелка (тука моето фитнес гуру обича да използва друга терминология, a.k.a. “като козички катерят Великотърновските улици”, но да го оставим на страна)? Правилно ли разбирам?
Мнението беше редактирано от Витан на 14.12.11 20:08.
казано от Immortal x на 14.12.11, 20:02:
ми ся както съм 52 .. вече и 3 се чувстам като слон ..
Остави това, кажи как са мерките?
15.12.11
06:37
Витан не се задъхвам по стълбите или имам проблеми със ставането или нещо от тоя сорт..
Skoge крака и корем -1 см и продължавам с менюто което ми направи .. само пилешкото го сменям,не мога повече да го ям ;д
казано от Витан на 15.12.11, 08:49:
казано от Витан на 14.12.11, 20:06:
В какво е изразено това чувство на слон?
Едва ли ще я разбереш дори и да ти обясни :Д Жените сме така ;д 1,2 кг отгоре и се чувстваме като “слон”
казано от Immortal x на 15.12.11, 06:37:
Витан не се задъхвам по стълбите или имам проблеми със ставането или нещо от тоя сорт..
Skoge крака и корем -1 см и продължавам с менюто което ми направи .. само пилешкото го сменям,не мога повече да го ям ;д
Мисля, че това е хубаво, по - 1см на седмица си е доста добре. А с какво го замени пилешкото? Може всякакво друго месо, разбира се :)
15.12.11
13:52
казано от Victoria Nikolaeva на 15.12.11, 10:54:
казано от Витан на 15.12.11, 08:49:
казано от Витан на 14.12.11, 20:06:
В какво е изразено това чувство на слон?
Едва ли ще я разбереш дори и да ти обясни :Д Жените сме така ;д 1,2 кг отгоре и се чувстваме като “слон”
да ;дд
Skoge ми супички.. риба :)
Хубаво е в супите да има някакво месце и не искам да оставаш гладна, мен супа трудно ме засища, затова добавям “не оставай гладна” ;), иначе всичко е наред, риба - страхотно!
Аз нямам за цел да разбера, просто исках с някаква елементарна логика да доведем нещата до факта, че е по-добре да изглеждаш по-добре, от колкото да качиш 1-2 килограма, но май май съм доста далеч и не на правилното място. :)
16.12.11
06:32
казано от Skoge на 15.12.11, 15:50:
Хубаво е в супите да има някакво месце и не искам да оставаш гладна, мен супа трудно ме засища, затова добавям “не оставай гладна” ;), иначе всичко е наред, риба - страхотно!
мен ме засища..обаче защо не свалям кг ..офф
16.12.11
06:37
Продължавай да ядеш мизерни порцийки и ще отслабнеш!обещавам ти, че ще отслабнеш!!Даже ще ти кажа кога точно - Никога!!!
оо аз ще ти кажа намали калориите до 600 след 1 седмица ще си -2 кг след още 1 - 300-400 гр и така месец (НЕ ГО ПРАВИ) и ще станеш слабична,НОО пропускаме едно голямо НО би ли дава всичко за това, би ли дала здравето си,а може би живота си ?