06.12.11
10:57
Здравейте! Аз съм на 17 години и съм висок 170-171. Знаете ли някави упражнения за увеличаване на височината, които са ви помогнали?
06.12.11
10:59
няма такива колкото ти е заложено да растеж ,толкова
06.12.11
14:11
Пий витамин Ц по 2 сутрин и вечер. Може да звучи смешно, но ще дръпнеш малко.
06.12.11
14:24
казано от J. I. на 06.12.11, 14:11:
Пий витамин Ц по 2 сутрин и вечер.
Цар си! (dull)
Какво 2? Грама, таблетки, чаши, шепи, кофи...?
Човекът пита за упражнения, ти му препоръчваш витамин... да не говорим колко адекватен е този съвет. (tmi)
казано от Кольо Пияндето на 06.12.11, 14:24:
казано от J. I. на 06.12.11, 14:11:
Пий витамин Ц по 2 сутрин и вечер.
Цар си! (dull)
Какво 2? Грама, таблетки, чаши, шепи, кофи...?
Човекът пита за упражнения, ти му препоръчваш витамин... да не говорим колко адекватен е този съвет. (tmi)
Кольо, ама и ти си ги обичаш тез темички. :D :D Разкрии най-сетне тайната на децата, как си пораснал толкова висок и снажен.
06.12.11
15:07
казано от Valdis на 06.12.11, 14:46:
Кольо, ама и ти си ги обичаш тез темички. :D :D Разкрии най-сетне тайната на децата, как си пораснал толкова висок и снажен.
Вярно е, че ги обичам тия темички! 8-)
Тайната няма да я издавам, защото съм егоист... :P
Само ще спомена, че се занимавам с волейбол повече години, от колкото децата имат зад гърба си от тяхното раждане... и ако от това се растеше толкова много, до сега трябваше да съм висок около 3.20-3.30 метра... поне! (sun)
07.12.11
22:17
ХАахаха... Айде нека пробва автора на темата и да пише след някоя седмица/месец да видиме какво ще кажеш. Или отговора ще е “Ами, пораснал е, просто е случайност” ? ? ? Явно се мислиш за много умен, ама понякога не се изказваш подготвен. Просто си ме гледал такъв на 15, с 100тина мнения, явно тъпичък според теб и какво си си казал “Дай да се поебавам с тоя”. Нека пробва някой и да сподели резултата, но тоя някой да не е на 20+ ...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.11 22:30.
казано от J. I. на 07.12.11, 22:17:
ХАахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахAHhAahhahaha….... Айде нека пробва автора на темата и да пише след някоя седмица/месец да видиме какво ще кажеш. Или отговора ще е “Ами, пораснал е, просто е случайност” ? ? ? Явно се мислиш за много умен, ама понякога не се изказваш подготвен. Просто си ме гледал такъв на 15, с 100тина мнения, явно тъпичък според теб и какво си си казал “Дай да се поебавам с тоя”. Нека пробва някой и да сподели резултата, но тоя някой да не е на 20+ ...
И как, о мастъре на биохимията на клетъчно ниво, с 2 (предполагам таблетки) сутрин и вечер (което в повечето случаи се равнява на доза в порядъка 400-800мг на ден) ще стане фокуса да дръпне на височина? Да те светна ,че ръста при хората се определя от поне 3 двойки полимерни гени, сеш’ се ,че с 0.8гр витамин С немое стане работата ;)
07.12.11
22:38
Явно се мислиш за много умен, ама понякога не се изказваш подготвен.
Намалих ти леко “хаха”-тата, за да запазим разговора във вид като за форум, а не като за чат.
Сега, ако обичаш, обясни на мен, неподготвения простичък Кольо, какъв е механизмът на прякото въздействие на витамин С върху растежа на височина и пряката зависимост между приемането на този витамин и растежа. Ще бъде полезно за всички и веднъж завинаги ще сложим точка на този спор - как се расте на височина.
Не се влияя от стажа на даден потребител във форума и не съм определял интелигентността ти. Ако това беше фактор за мен, форумът щеше да е доста по-празен, имай ми доверие за това. Попитах кротко какво е това “2” в твоя съвет, за да може да е ясно каква дозировка препоръчваш за постигането на желаната цел. Има таблетки по 100 mg, има по 500 mg и такива по 1 g… или и за това съм се объркал?
И накрая - запази културния тон, ако обичаш. Считай го за официално предупреждение. Благодаря.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.11 22:39.
08.12.11
08:43
Момчета, нещо много напечено става тук, нанасям се с цел да охладя страстите.
Ген и Нескуик, това е то - височина! :D
08.12.11
15:06
Виж сега, нека пробва автора на темата и после ще говориме кое какво е. Аз пих по 100мг 2 хапчета сутрин и 2 вечер и дръпнах с 2см за месец и малко, като не бях мърдал 5-6 месеца преди това. Имам познат, който за 5 месеца дръпна с почти 10см, а беше 165-6 някъде - сега е по-висок от мен. Въобще не ме интересува какво става в тялото, след като това нещо действа. Сега се каня пак да почна да пия по 2-3 хапчета и да видя дали пак ще има резултат.
ПП: Имаше и тема във форума за това, но не мога да я намеря. Там някакъв тип каза, че за 5-6 месеца е дръпнал с 16см, а смятам, че в коментара на Тихомир имаше и някакъв линк или пък просто обясняваше, че витамин Ц наистина помага за височината. Какво ми пука, че не ми вярваш ?
08.12.11
15:08
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 15:09.
08.12.11
15:26
казано от J. I. на 08.12.11, 15:06:
Въобще не ме интересува какво става в тялото, след като това нещо действа.
А би трябвало да те интересува... за да знаеш кое е причината за наблюдаваните резултати. :)
казано от J. I. на 08.12.11, 15:06:
Сега се каня пак да почна да пия по 2-3 хапчета и да видя дали пак ще има резултат.
Моля, направи този експеримент. Може да го проведеш и като част от режима, описван в дневника ти.
Нека видим какво ще се случи.
За мен ще е полезно, ако науча нещо ново.
Редно е, обаче, да не си толкова арогантен и самоуверен при условие, че не разполагаш с нужните знания.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 16:32.
08.12.11
16:07
Хм, интересно, значи това, че си дръпнал с 2 см, няма как да е просто защото си на 15 и се предполага, че ТРЯБВА да растеш, а е от 400мг вит.Ц на ден. Супер, аз от около месец приемам по 1 гр. на ден. Ще ви пиша пак след още месец, тамън ще съм станал 2 метра и 50 :D
08.12.11
19:07
Добре, каква ми е ползата да лъжа за такива тъпотии ? Всъщност аз нямам полза от 99% от мненията ми, но защо въобще ще ми трябва да лъжа ? Явно при по-ниските действа - аз и приятеля ми бяхме под 170см, вмомента гледам пак съм дръпнал 1-2см и ако почна да пия пак витамин Ц няма да мога да кажа дали съм пораснал. И, да, 100% сигурен съм, че от това дръпнах, защото не бях мърдал няколко месеца(вече го казах, но...). Не знам защо наистина пиша, като не мога да го докажа, а просто казвам какво съм постигнал.
08.12.11
20:11
То въобще няма смисъл да си отстоявам на мнението в този случай, защото нищо не мога да докажа... :D
Нали си наясно, че растежа не е линеен? И не, от витамин С не се расте, особено от такива смешни дози.
С един приятел бяхме еднакво високи, някъде 7-8 клас. И после, след едно лято вече беше една глава по-висок от мен. Трябва да го питам колко витамин С е пил, че да дръпне с толкова ;)
казано от Ramon Dekkers на 07.12.11, 22:26:
ХАахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахAHhAahhahaha….... Айде нека пробва автора на темата и да пише след някоя седмица/месец да видиме какво ще кажеш. Или отговора ще е “Ами, пораснал е, просто е случайност” ? ? ? Явно се мислиш за много умен, ама понякога не се изказваш подготвен. Просто си ме гледал такъв на 15, с 100тина мнения, явно тъпичък според теб и какво си си казал “Дай да се поебавам с тоя”. Нека пробва някой и да сподели резултата, но тоя някой да не е на 20+ ...
И как, о мастъре на биохимията на клетъчно ниво, с 2 (предполагам таблетки) сутрин и вечер (което в повечето случаи се равнява на доза в порядъка 400-800мг на ден) ще стане фокуса да дръпне на височина? Да те светна ,че ръста при хората се определя от поне 3 двойки полимерни гени, сеш’ се ,че с 0.8гр витамин С немое стане работата ;)
Ех тая биология почна да ги чаткаш гените а?Не са толко сложни и ти помагат в подобни теми :D
08.12.11
22:36
казано от Петко К на 08.12.11, 20:47:
Нали си наясно, че растежа не е линеен? И не, от витамин С не се расте, особено от такива смешни дози.
С един приятел бяхме еднакво високи, някъде 7-8 клас. И после, след едно лято вече беше една глава по-висок от мен. Трябва да го питам колко витамин С е пил, че да дръпне с толкова ;)
Нали, защото казах, че само от витамин Ц се расте. Като 10годишни се държите, ама какво ми пука, аз нали си знам, че съм прав :)
09.12.11
13:24
Vitamin C
Vitamin C is another nutrient that you should obtain through your diet or through a supplement to help you grow taller. This vitamin fights off illness and boosts your immune system. Being in a generally good state of health is essential for growing taller. Vitamin C also helps to produce collagen and strengthen bones, making it play an even more integral role. Citrus fruits are the most common source of vitamin C.
Read more: http://www.livestrong.com/article/286697-supplements-that-make-you-grow-taller/#ixzz1g2H6FAxS
гугъл. Не мога да знам колко е вярно обаче :Д
09.12.11
13:34
Никой не оспорва ролята на витамин С за човешкия метаболизъм и физическото развитие като цяло (включително влиянието му върху костната система). Той, обаче, съвсем не е фактор, определящ пряко растежа на височина. Това е посочено и в твоя цитат - Being in a generally good state of health is essential for growing taller. За да си в добро здраве не е достатъчно само и единствено да приемаш определени дози витамин С. Както и да е...
“The old believe everything; the middle aged suspect everything; the young know everything.” Oscar Wilde
Мнението беше редактирано от antov12 на 09.12.11 14:17.
09.12.11
15:04
казано от J. I. на 08.12.11, 22:36:
Нали, защото казах, че само от витамин Ц се расте. Като 10годишни се държите, ама какво ми пука, аз нали си знам, че съм прав :)
Важното е да си вярваш, какво, че някои хора тук имат в пъти по-големи познания от теб :D :D :D
09.12.11
18:40
Казвам какво е станало с мен, приятеля ми и няколко хора, които писаха във форума. Спрях да пиша, ама все ще се намери някой, който пак да се заяде. Това знам, това казвам. Нищо не му пречи да пробва, пък и витамин Ц си е супер добавка, която и без това трябва да включи в режима.
Модерация: Моля, придържайте се към Добрия тон!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.11 21:25.
Началото на 7 клас бях 166 см края удрях 182 :) сега съм 12 клас и съм 187 см . За 5 години сум дръпнал 5 см + 4 кутии анимал пак, а там има витамини в изобилие :Д. По тая логика 7 клас съм изпил над 20 кутии пакче( 7 клас незнаех кво е протеин :Д ), все пак изчислявам и времето за което съм дръпнал нагоре . От там следва ,че за 9 месеца ако изпиеш 80 кутии анимал пак щте си поне 50 см по висок и с черен дроб и бъбреци дет за нищо не стават.
Евала на хора които по подобен начин подвеждат и дават надежда на деца . Наясно ли си, че ако някои ти се върже и почне да пие с кофата витамин Ц може да си навлече сериозни заболявания.
09.12.11
20:07
Много станаха “съвпаденията” около мен с хора, които дръпнаха откакто почнаха да пият витамин Ц. Дали е съвпадение или не... то не е де, ама какво ми пука. И от витамин до витамин разликата е от тука до небето, само дето нали все е витамин според тебе и така. Витамин Ц няма пряка връзка с растежа на костите, но употребата му спомага. И тея цифри от рода на 2.50, с 50см да пораснеш за не знам си колко време и т.н. са меко казано “много тъпи”. То като каже човек, че за 1 месец е дръпнал с 5см и веднага се почва - за една година трябва да дръпнеш с 60см, за 10 години трябва да станеш 6 метра, за 100 години(ако си жив)няма да можеш да ходиш, защото ще си 60 метра и т.н. Айде от днеска почвам пак да пия витамин Ц и да видиме какво ще стане. В момента съм 171. Даже утре ще се премеря :) И никъде не съм казал, че всеки ще порасне с 1 метър от 400мг витамин Ц, просто аз пораснах с 2см някъде. Като почнете с гените и наследствеността е много несериозно, защото няма такова нещо като преминаване на собствения лимит. Просто казвам, че витамините играят много голяма роля в огранизма и реално могат да спомогнат за много, много неща.
Модерация: Моля, придържайте се към Добрия тон!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.11 21:26.
Поради факта ,че се водя възпитан човек няма да се обеснявам защото определено ще ползвам нецензурни думи. Само ще ти кажа , че говориш глупости млади господине.
П.С в тунинг бг един човек предложи вместо пишлеме да ползваме думите млади господине :)
Синът ми, който е на 12 години, от 15.09. до момента е пораснал с 3 см и е наддал 2 кг.
Плува два пъти седмично по един час и два пъти седмично прави силови упражнения подходящи за неговата възраст, последвани от 25 мин. на домашния велоергометър.
Пие мултивитамини „Марсианци Имунактив” и рибено масло за деца „Звездички”.
От друга страна аз пия по около 500 мг витамин C сутрин (Now ADAM – 350 mg + Denoxinal – още 200 mg), като след тренировка с тежести взимам по още 1 грам витамин C допълнително (10 дражета по 100 мг). След тренировка взимам витамин C като антиоксидант с цел неутрализиране на свободните радикали породени от тренировката (това има смисъл за хората на повечко години).
Въпреки сравнително постоянния висок прием на витамин C през последните 15 години, от 23 години насам не съм пораснал и с 1 см.
Извод: от „Марсианци” + „Звездички” се расте по-бързо отколкото от витамин C.
10.12.11
15:40
Глупаво е да се дават такива сравнения. Ясно е, че не ми вярвате, но има ли смисъл да се подигравате ?
За да защитаваш каквато и да е теза или теория и за да обориш другите ти трябват доказателства.А от биологична гледна точка такива не си представил. Като смяташ ,че си прав даи доказателства.
10.12.11
18:46
казано от sakit0 на 10.12.11, 17:51:
За да защитаваш каквато и да е теза или теория и за да обориш другите ти трябват доказателства.А от биологична гледна точка такива не си представил. Като смяташ ,че си прав даи доказателства.
Току що поиска от катеричка да ти сглоби ядрена бойна глава. :D :D :D
Пробвай нещо, което му се отдава и да не включва мислене или интелект /например да се направи на мъж пред клавиатурата/ :D
казано от J. I. на 10.12.11, 15:40:
Глупаво е да се дават такива сравнения. Ясно е, че не ми вярвате, но има ли смисъл да се подигравате ?
Според мен проблемът стои по малко по-различен начин. Примерно имаш еднообразно хранене и при недостиг на витамини растежът изостава. И когато си ги набавиш с хапчета е възможно да дръпнеш бързо. Запълваш дефицита. Специално за витамин С не съм чел да има такова действие на растежен хормон. :) Иначе комплексните витамини са полезни за тинейджъри в период на растеж.
Твоята хипотеза може да се обърне наопаки и разгледа от друга гледна точка. Вземането на витамини няма някакво чудотворно въздействие върху ръста. Затова пък техният недостиг може да предизвика забавяне и дори спиране донякъде на растежа. Спомням си уроците по биология за витамините и микроелементите. По темата имаше снимки на два плъха :) Единият лишаван от някои съставки на храната,някакъв витамин или микроелемент. Голям колкото врабче. Другият хранен нормално със всички съставки и едър като котка. Изводът беше,че дефицитът води до изоставане в развитието.
Но ако си осигуриш необходимите вещества дори от хапчета,може да дръпнеш за някое време. Фактически ти догонваш своя потенциален растеж,ако си имал разнообразно хранене,богато на витамини и микроелементи. :)