Проблем с натоварването на гърдите

Вече  близо 3 месеца тренирам 3-4 пъти седмично в залата като редувам бицепс/гърди и трицепс/рамо  .. Направи ми впечатление, че при упражненията за гърди чувствам напрежение най - вече при раменете и малко по ръката, но никакво по самите гърди ... Започвам от лежанка с прав лост 4 по 10 след това от полулег 4 по 10 , както и 2 различни упражнения от машините за гръдни мускули и на всичките напрежението най - вече ми отива в раменете и това ми пречи да дигам повечко килограми .. Не мога да разбера дали бъркам някъде в програмата и дали  правя грешка в изпълението на упражненията или просто раменете са ми много слаби..

Да не би лактите ти като си пуснал да са ти точно срещу раменете?До доло ли пускаш?Задържаш ли като стигнеш до доло?

При 2те упражнения от уредите за мускули няма как да греша някъде защото така са направени самите уреди ... А при лостовете ги правя точно по видео клиповете, които са сложени тук в сайта, а пък и в залата има много хора включително и инструктор , който щеше да ми каже ако греша някъде...Иначе лоста го спускам може би на милиметри от гърдите ми, даже някой път леко ги докосвам без да искам и задържам 2-3 секунди когато е долу след което изтласквам умерено лоста нагоре...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1