Алкохолът вреден или полезен

10.12.11
00:26

Алкохолът наистина ли е толкова вреден? Моля запознати да изкажат КОМПЕТЕНТНИ мнения. Какви количества от любимите ни напитки са позволени за един трениращ. Дали няма и някои полезни напитки на алкохолна основа освен виното. Не ме смятаите за алкохолик моля ви . :D

10.12.11
00:54

Много е полезен. Пийвай с литри, хидратира мускулите, подпомга тяхното възстановяване и те згрява хубаво, а нали знаеш, че белтъчините се усвояват на повишена телесна температура, пий смело!

10.12.11
01:10

Не говоря за литри ами за 50 водка или 330 бира 200 вино и подобни. А иначе както и очаквах веднага се появи безмислен коментар. Според мен е очевидно ,че не говоря за злоупотреба с алкохол, а употреба в малки количества. Иначе благодаря за изключително полезния коментар . Не съм и очаквал да  се мине без подобни безмислици :)

10.12.11
01:31

Не близвай, вярвай ми нищо няма да загубиш! Само винце може по една чашка преди лягане много помага ако заспиваш трудно.

10.12.11
10:56

В умерено количество алкохола (качественият) е полезен особено за кръвообращението :)

Поздрави !!!

Всичко е въпрос на мярка :) Даже е полезен (особено червеното вино), стига да не прекаляваш.

10.12.11
11:45

казано от sakit0 на 10.12.11, 01:10:

А иначе както и очаквах веднага се появи безмислен коментар.  Иначе благодаря за изключително полезния коментар . Не съм и очаквал да  се мине без подобни безмислици :)

Самата твоя тема е много по-безсмислена от коментара на Рико. За мен коментарът му е  доста смислен. Опитва се да ти каже нещо,стига да го прочетеш между редовете на написаното.
Темата е безсмислена защото медицината и изследванията отдавна са се произнесли по тоя въпрос. Но ти търсиш друг тип коментар. Одобрителен,поръчков,подкрепящ мнението ти. Просто ти трябва едно легитимиране на пиенето от останалите в тоя сайт. Знаеш много добре как стоят нещата,но подпитваш с надеждата някой да удари по едно рамо. И затова питаш за количества алкохол. Другите са на принципа “по малко или без”,а теб те интерсува какъв е максимума,който може да се изпие. И има ли поне няколко вида “полезен алкохол” за да се прехвърлиш на “полезния” с чиста съвест.

казано от sakit0 на 10.12.11, 01:10:

А иначе както и очаквах веднага се появи безмислен коментар. :)

Темата ти е безмислена ;)))))

10.12.11
12:03

казано от sakit0 на 10.12.11, 00:26:

Алкохолът наистина ли е толкова вреден?  :D

Остава да питаш и дали пушенето е полезно. :) Тия неща се знаят от хората общо взето,но всеки е свободен да пуши и/или пие по малко или по много. За съдоразширяващото действие на алкохола се знае отдавана. Знае се и за неговата токсичност,особено в по-големи количества и/или при по-честа употреба. Това не значи,че някой ще тръгне да забранява на някого пиенето или пушенето. Всеки сам решава за себе си,дали,кога,как и по колко.  :)

Мнението беше редактирано от Миро на 10.12.11 12:05.

10.12.11
12:29

До 250-300гр алкохол  ( 3 големи) не е проблем веднъж-два пъти месечно. В тоя ден се намаляват фибрите до 0.3гр/кг за сметка на протеин и мазнини. Цялата тая простотия с алкохола дето я изписват според мене няма никакъв смисъл.

10.12.11
12:30

Има си статия за алкохола в сайта ;) преглеждай преди да питаш нещо ;)

Полза от алкохола няма. Алкохолът не се отразява благоприятно на човешкия метаболизъм, не носи истинско добро настроение, не вдъхва реална смелост. Хората търсят извинения и всевъзможни доводи, за да оправдаят и маскират собствената си слабост, комплекси и мека воля, и по този начин да “осмислят” консумацията на алкохол. Няма такъв филм. Нищо не налага консумацията на алкохол.

Останалото го е казал Миро в мнение №6.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.11 12:51.

10.12.11
13:49

Така  попаднах на изследване на НАСА и те дори дават малки количества на космунавтите си. Просто има доста информация и все различна. Цигарите е ясно, че са вредни нали така да ама не на хора с ниско кръвно понякога лекари препоръчват 1 на ден. Има много неща които в малки количества са полезни исках да видя как стоят нещата с алкохола. Благодаря само на 1 човек дал по подробен отговор.

10.12.11
14:04

казано от sakit0 на 10.12.11, 13:49:

Така  попаднах на изследване на НАСА и те дори дават малки количества на космунавтите си.

Космунавт, туй требе да са ората дет обезкусмяват астронавтите май? :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 10.12.11 14:05.

Лекари препоръчвали цигари на пациентите си ли ?! ...

10.12.11
14:15

То и наркотиците ги ползват в медицината, ама....
Сега, ако искаш да пиеш - пий. Ако търсиш оправдание, винаги ще намериш ;)
Ако e рядко и не се напиваш до безпаметност и няма да ходиш скоро на състезание, едва ли ще ти пречи на тренировките, стига да не ходиш пиян в залата :D
Просто не очаквай ползи от това.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.12.11 14:15.

10.12.11
14:16

За космУнавта са извинявам ама тая фонетика ми взима здравето. Да в САЩ освен канабис понякога се използват тютюневи изделия като лекарство. А относно алкохола в космоса даже патента за  желиране на алкохол е български от осемдесете години.

10.12.11
14:16

казано от Ramon Dekkers на 10.12.11, 12:29:

До 250-300гр алкохол  ( 3 големи) не е проблем веднъж-два пъти месечно. В тоя ден се намаляват фибрите до 0.3гр/кг за сметка на протеин и мазнини. Цялата тая простотия с алкохола дето я изписват според мене няма никакъв смисъл.

?? не е ли обратно
намалят се яко мазнините до минимално количесто а въглените до средно,например 100 грама?
При приемаето на алкохол и мазнини,т.к. тялото почва да гори алкохола 1во вместо мазнините те се изпащат направо в мастните депа?
Oф аз спирам да говоря такива простотии,все1 яко brosience почнах да говоря.
LEANGAINS.COM ‘‘the truth about alcohol,musle gain and fat loos’‘
чети тва’

И това може само да ни радва... но това, че пият в космоса незначи, че е полезно или необходимо :D Просто и аз да съм на 100,000км от нас и мен ще ме хване носталгията и ще искам да си пиина :D

10.12.11
14:38

казано от Vintage на 10.12.11, 14:16:

казано от Ramon Dekkers на 10.12.11, 12:29:

?? не е ли обратно
намалят се яко мазнините до минимално количесто а въглените до средно,например 100 грама?
При приемаето на алкохол и мазнини,т.к. тялото почва да гори алкохола 1во вместо мазнините те се изпащат направо в мастните депа?
Oф аз спирам да говоря такива простотии,все1 яко brosience почнах да говоря.
LEANGAINS.COM ‘‘the truth about alcohol,musle gain and fat loos’‘
чети тва’

не! Мазнините са умерено а протеина най-висока част от % дневен приемна калории. Това е така защото мазниниите и фибрите задържат алкохола в тялото, а целта ти е той да те напусне колкото се може по-бързо

10.12.11
20:38

Повечето космУнаввти са руснаци, тъй че нищо чудно да им желират алкохол вместо месо :)

BE

10.12.11
22:33

Както каза “Миро” всеки сам си решава дали да пие,но при цигарите е малко по-различно.Всичко живо почти пуши и да искаш да пушиш все от някъде ще те опуши някой,което е супер гадно постоянно да миришиш на цигари като не пушиш.Даже много хора казват,че димът е даже по-вреден от самото пушене....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1