Просто, но ефикасно упражнение за предмишница

15.11.11
22:02

Здравейте , в тази тема ще ви представя едно лесно и ефикасно упражнение за предмишница в домашни условия .. Упражнението е доста старо и се е е излолзвало преди повече от 35 години .
Нужни са ви само пръчка ( дървена или желязна тръба, може и разни гюлета) която да е здраво и да не е нито много дебела , нито много тънка , здраво въже около 50 см е достатъчно и свободна тежест - диск или дъмбел
Връзване единият край на въжето за средата на пръчката , а другият за тежестта и сте готови.Хващане пръчката в надхват от двете страни на въжето и навивате . Когато изтегите тежеста до горна позиция сменяте посоката на въртене . Общо взето е това .

Аз лично ще кажа че правя това упражнения вкъщи през ден. Идеално е за изграждане на мускулна маса в областта на предмишницата , а тия които целят изпъкване на вените също ще останат доволни.

Знам че ще се намерят недоволни , със доста въпроси от своя страна , но това все пак е форум за спорове и мнения .

ПОЗДРАВИ !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.11.11 15:22.

15.11.11
22:41

http://www.google.bg/search?q=wrist+roller&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a
Wrist Roller

Вярно е готино упражнение :)

15.11.11
22:48

Най-доброто на това упражнение е че може да се излълнява почти навсякъде .. Аз дори в начало като бях на село го правех с една кофа латекс :)

Бащата е тренирал тежести в продължение на 20 години и ми е казвал за предмишница да не правя,сгъвания,разгъвания и т.н.,а само това което си показал по горе.Явно е наистина ефикасно.

15.11.11
22:55

От канадска борба и от опит знам че тука възможността за травми на китките са доста по-малки отколкото ако се прави сгъване или разгъване с лост и тежести :)

16.11.11
16:06

Звучи интересно. Ще се пробва. ;)

Благодаря.

Знам го това упражнение от старите филми с Джеки Чан :D

16.11.11
20:34

Един пич го беше постнал наскоро в ютуб .. стори ми се интересно , ама не ми се занимава да го пробвам :D

10.12.11
19:31

нацепва предмишницата жестоко, и аз го препоръчвам..! :)

10.12.11
19:54

както всяко упражнение и това си има техника .. Ако някои го прави нека сподели по какъв начин точно . Аз лично го правя така .. навивам веднъж като въртя напреде , после бавно се отвива и отново навивам , но този път наобратно . Това за мене е най-добрият вариант
Пробвал съм и със смесен хват , също става , но е по-трудно и се балансира по-трудно

BE

10.12.11
22:41

И аз това упражнение съм го виждал да го правят в моята зала,но по-различно.Като гледам тоя на клипчето се мъчи доста.Пробвай самата тръба или пръчка да я сложиш на 1 или 2 куки,за да не държиш цялата тежест с ръцете.Дано да си ме разбрал :Д

10.12.11
22:47

и аз не го правя така като на клипчето . Този го прави с малко кила (с бутилката), а аз го правя с 10-11 кг и ако е така с изправени ръце , предното рамо се натоварва ужасно много.
Аз лично го правя със полуспуснати ръце , за да се натоварва най-вече предмишницата .
Иначе си прав , ако се застопори в това положение на нещо като куки и се премахне голямото напрежение в рамото е супер

Мнението беше редактирано от RinGo на 10.12.11 22:50.

11.12.11
08:22

Това упражнение наистина се прави от много време и всяка зала от миналото (преди 10 -15 години) го имаше като уред в арсенала си. Сега съм го срещал в зали, които са стари и с очукани уреди, което не ги прави по-малко добри, но не са предпочитани от младежите, защото няма мокет и уреди на Лайф фитнес;), не са парфюмирани и прочее. Наистина, когато е на стойка, се натоварва по-малко рамото и може да сложиш по-голяма тежест - 40 - 50 кг. Аз не разчитам само на него за тренировка на предмишниците, а го сменям и с други дижения. Когато го правя изпълнявам така: два пъти до горе е една серия - правя две серии така и после обръщам посоката на движение за още две подобни серии. След това преминавам към друго упражнение.

11.12.11
11:41

Упражнението е добро! Факт е, че е старо, но ефикасно. За жалост предмишницата е един от често срещаните генетично спънати МГ и в повечето случаи или върви без да й се обръща кой знае какво внимание, или е почти невъзможна за развиване.

За мен предмишницата ( както и трапеца ) се натоварва доста повече от упражненията в който участва като спомагателен мускул а не в целенасочените упражнения за мускула... иначе според мен фермерската разходка си е яко упражнение за предмишници... или без да ходиш просто стой с дъмбели в ръце :)

11.12.11
11:53

казано от kristiancho на 11.12.11, 11:45:

За мен предмишницата ( както и трапеца ) се натоварва доста повече от упражненията в който участва като спомагателен мускул а не в целенасочените упражнения за мускула... иначе според мен фермерската разходка си е яко упражнение за предмишници... или без да ходиш просто стой с дъмбели в ръце :)

Е, като споменаваш простото държане на дъмбел в ръце, да го доразвия - хвани една пудовка и направи максимум брой изхвърляния! :)

S!

11.12.11
11:59

Упражнението си е много ефективно, само след няколко завъртания предмишницата изгаря и вече не мога да продължа. Стискането  на гума също е много ефикасно упражнение за развитие на сила в пръстите и предмишницата, особено като съпротивлението на гумата е по-голямо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1