Съвет за хранителен режим при активно спортуващ

04.12.11
20:53

Нямам изграден строг хранителен режим,защото съм ученик със ограничени финанси и все пак се стремя към балансирано здравословно хранене.На 17г. съм,185см.,70кг.Състезавам се на средни дистанции и ми се събира по най- малко 15/20 км бягане на ден в период на обем и 10/15 км на ден в състезателен период(с много интензивни бягания). Та да се върнем на въпроса.Целта ми е за да ми е по- леко и да натоварвам по- малко ставите да сваля до 66 килограма през състезателния ми период(януари и февруари)
Как да го постигна без да загубя от силата и издръжливостта си и да се чувствам като парцал??
Хранителния ми “режим” е еднообразен
закуска - 150гр. овесени ядки,1 кисело мляко,с екстри(30гр. пшеничен зародиш,10гр. ленено семе,5гр. сусам, 20гр.орехи)
обяд- 3-4 сварени яйца(цели)
следобедна закуска- най-често плодове(2 портокала,или 4 ябълки,или 2 дюли)каквото ми е под ръка :]
вечеря - салата(обилна)със сирене,кашкавал,маслини.(салатата е зеле/моркови, маруля, краставица/домат) и се стремя винаги да има месо(пилешко, отбягвам свинско)дробчета,сърца.
Мисля да добавя протеин(суроватка) през състезателния период, сега сигурно не приемам достатъчно.Сега също взимам като добавки Ацетил Л-карнитин, бета-аланин.
Като цяло се надявам да ме посъветвате как трябва да си променя режима на хранене за да си запазя формата с минус 4 кила от сегашните, е ако не може, поне до колко е възможно :) може и добавки да предложите. Аз съм планувал кре-алкалин+бета-аланин+ л-карнитин+инозин+цитрулин+октакозанол+бцаа+суроватка.

Приемам критики за хранителния ми режим от сорта на”Нищо не ядеш,това не е режим, ще се разболееш от толкова малко ядене”
Но само да уточня че при лекоатлетите нещата с храната стоят много сериозно и по точно-ограничен съм от треньора си да ям “монго”
старая се с малко храна да набавя много нутриенти. И също така се старая да запазя теглото си, което в моя случай, даже с 20 километрови пробези е трудно. Имам един много голям проблем със сладкото(от всякакъв сорт) не мога да му устоя.

11.12.11
17:49

Толкова време компетентни хора като вас да не отговорят на въпроса, сигурно има нещо гнило. Ако съм задал нещо неясно може да ми кажете да се поправи и така, съмнява ме никой да няма отговор :)

04.01.12
23:23

Ми според мен хубаво си го замислил с кре-алкалина ама си вземи само него+бцаа и някой протеин.Не ти трябва да чистиш!! Хапвай повече протеини и комплексни въглехидрати пример- Пилешко месо с Кафяв ориз. Сладко си яж ама гледай да е само след тренировка.

05.01.12
07:59

Гледам, че от началото на темата е минал месец, но сега я виждам...Как вървят нещата със състезанията?
И на мен всичко ми изглежда наред с хранителния ти режим. Границата на това да спадаш на килограми и да не се чувстваш като парцал, съответно без да загубиш сила, е доста тънка. Аз поне рядко успявам. Така че продължавай си с храната и тренировките, особено преди и по време на състезателен период не е добре да отслабваш, 100% ще загубиш сила.
Моят състезателен сезон е далеч все още и си позволих да махна 3-4 кг, но в края на този един месец, за който станаха нещата, бях много изнемощяла и не успявах да тренирам качествено.

09.01.12
19:39

Ами точно за това са моите притеснения, защото границата е много тънка, та рекох да се посъветвам с вас, за сега тренировките ми вървят от гледна точка на това че имам енергия, но все още не успявам да сваля до желаните килограми.
Съвет?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1