04.12.11
20:53
Нямам изграден строг хранителен режим,защото съм ученик със ограничени финанси и все пак се стремя към балансирано здравословно хранене.На 17г. съм,185см.,70кг.Състезавам се на средни дистанции и ми се събира по най- малко 15/20 км бягане на ден в период на обем и 10/15 км на ден в състезателен период(с много интензивни бягания). Та да се върнем на въпроса.Целта ми е за да ми е по- леко и да натоварвам по- малко ставите да сваля до 66 килограма през състезателния ми период(януари и февруари)
Как да го постигна без да загубя от силата и издръжливостта си и да се чувствам като парцал??
Хранителния ми “режим” е еднообразен
закуска - 150гр. овесени ядки,1 кисело мляко,с екстри(30гр. пшеничен зародиш,10гр. ленено семе,5гр. сусам, 20гр.орехи)
обяд- 3-4 сварени яйца(цели)
следобедна закуска- най-често плодове(2 портокала,или 4 ябълки,или 2 дюли)каквото ми е под ръка :]
вечеря - салата(обилна)със сирене,кашкавал,маслини.(салатата е зеле/моркови, маруля, краставица/домат) и се стремя винаги да има месо(пилешко, отбягвам свинско)дробчета,сърца.
Мисля да добавя протеин(суроватка) през състезателния период, сега сигурно не приемам достатъчно.Сега също взимам като добавки Ацетил Л-карнитин, бета-аланин.
Като цяло се надявам да ме посъветвате как трябва да си променя режима на хранене за да си запазя формата с минус 4 кила от сегашните, е ако не може, поне до колко е възможно :) може и добавки да предложите. Аз съм планувал кре-алкалин+бета-аланин+ л-карнитин+инозин+цитрулин+октакозанол+бцаа+суроватка.
Приемам критики за хранителния ми режим от сорта на”Нищо не ядеш,това не е режим, ще се разболееш от толкова малко ядене”
Но само да уточня че при лекоатлетите нещата с храната стоят много сериозно и по точно-ограничен съм от треньора си да ям “монго”
старая се с малко храна да набавя много нутриенти. И също така се старая да запазя теглото си, което в моя случай, даже с 20 километрови пробези е трудно. Имам един много голям проблем със сладкото(от всякакъв сорт) не мога да му устоя.
Толкова време компетентни хора като вас да не отговорят на въпроса, сигурно има нещо гнило. Ако съм задал нещо неясно може да ми кажете да се поправи и така, съмнява ме никой да няма отговор :)
Ми според мен хубаво си го замислил с кре-алкалина ама си вземи само него+бцаа и някой протеин.Не ти трябва да чистиш!! Хапвай повече протеини и комплексни въглехидрати пример- Пилешко месо с Кафяв ориз. Сладко си яж ама гледай да е само след тренировка.
Гледам, че от началото на темата е минал месец, но сега я виждам...Как вървят нещата със състезанията?
И на мен всичко ми изглежда наред с хранителния ти режим. Границата на това да спадаш на килограми и да не се чувстваш като парцал, съответно без да загубиш сила, е доста тънка. Аз поне рядко успявам. Така че продължавай си с храната и тренировките, особено преди и по време на състезателен период не е добре да отслабваш, 100% ще загубиш сила.
Моят състезателен сезон е далеч все още и си позволих да махна 3-4 кг, но в края на този един месец, за който станаха нещата, бях много изнемощяла и не успявах да тренирам качествено.