11.12.11
18:08
Здравейте съфорумници, тъй като мисля да почвам следния сплит , исках да се допитам до вашето мнение/критика
Стаж в залата:3 месеца и половина, на 16 години съм и съм 74килограма, 180см висок
Понеделник:Гърди+трицепс
10мин загрява (скачане с въже, колело, тичане)+загрявка на всички стави участващи в тренировката
1.Кофички (3 серии х 5-8 повторения)
2.лежанка (3серии х 8 повторения )
3.избутване на дъмбели от полулег(3серии х 8 повторения)
4.избутване на дъмбели от полулег(наклона е надолу), 3 серии х 8 повторения)
5.Флайс(3 серии х 8 повторения)
6.френско разгъване
7.избутване на щанга от лег с тесен хват(за трицепс)
8.Трицепсово разгъване на горен скрипец / кофички на пейка
Сряда:гръб+бицепс
10мин загрява (скачане с въже, колело, тичане)+загрявка на всички стави участващи в тренировката
1.набирания широк хват (3серии х 8 повторения)
2.придърпване на горен скрипец(широк хват) 3серии х 8 повторения
3.придърпване на хоризонтален скрипец(тесен хват)3 серии х 8 повторения
4.гребане с дъмбел (3 серии х 8 повторения)
5.мъртва тяга(класически вариант) , 3 серии х 6-8 повторения(знам, че тягата е тежко упражнение и изисква доста енергия, но я правя като последно упражнение , за да съм сигурен , че всяка част от гърба ми е добре загряла , с цел предотрватяване на контузия
6.повдигане на прав лост от стоеж ( 3 серии х 8 повторения)
7.чуково сгъване за бицепс ( 3 серии х 8 повторения )
8.повдигане на дъмбели от седеж(3 серии х 8 повторения)
Петък:Крака+рамо+трапец
10мин загрява (скачане с въже, колело, тичане)+загрявка на всички стави участващи в тренировката + стретчинг
1.Лег преса(3 серии х 8 повторениш)
2.Затваряне на бедра на Аддуктор машина(3 серии х 8 повторения)
3.Бедрено разгъване ( 3 серии х 8 повторения)
4.Повдигане на пръсти от стоеж (3 серии х 15-20 повторениш)
5.Клек ( 3 серии х 6-8 повторениш)
6.Повдигане на пръсти от калф машина (3 серии х 12-15 повторения
7.Български клек (3 серии по около 35 метра)
8.Арнолд преса ( 3 серии х 6-8 повторения)
9.Преден суинг с пудовка (Руски суинг) , 3 серии х 8 повторения
10.Повдигане на ръце встрани (3 серии х 8 повторения)
11.Повдигане на дъмбели за трапец(3 серии х 6-8 повторения)
Благодаря предварително на всеки , който отдели от времето си за да ми помогне :)
Поздрави
След пет упражнения от по 3 серии с 8 повторения, остава ли ти някаква сила за тия френски разгъвания?
Имаш ужасно много упражнения за ужасно малко стаж в залата. Ще ти трябват ужасно много добавки, за да можеш да възстановяваш след подобни тренировки.
Неща, които се виждат на пръв поглед - Ако правиш кофички, лежанка и дъмбели с реални работни килограми, силата ти накрая на тренировката за “Избутване на щанга с тесен хват” ще бъде близка до нула.
След лег-преса и бедрено разгъване, клека ще ти бъде около 50% от реалната сила, може и още по-надолу.
Намали си упражненията. В Понеделник сложи лежанката първа, в Сряда - мъртвата тяга, а в Петък - клека.
11.12.11
18:31
Ще пробвам това , което каза за клека , лежанката и тягата.Тренирах така 1 седмица и не се чувствах претрениран(Естествено имах мускулна треска, но на следващата тренировка се чувствах възстановен на 100%.Добавки не взимам.Ще намаля упражненията и ще кажа какво е станало.Мерси за съвета
Според мене много упражнения правиш намалиги малко.
Мнението беше редактирано от nqmam на 11.12.11 21:20.
11.12.11
19:26
Към автора: Програмата ти е претрупана...
- За гърди+трицепс = 3упражнения за гърди + 2 за трицепс
- За гръб+ бицепс = 4упражнения за гръб + 2 за бицепс ( ако слагаш трапеца тука може да стане 5 упражнения + 2 за бицепс )
- За крака+рамо = 4-5упражнения за крака + 3 за раменете
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.11 21:23.