Кога да започна с тренировките с цел релеф?

11.12.11
22:28

Здравейте искам да ви попитам кога да правя релеф?тежа 83 кила и сам 180 см.ходя от 2 месеца на зала 3 дена.казват ми да започвам да правя релеф чак през лятото.моля ви кажете.леко дебели4ак съм и затова ми казаха да почвам чак през лятото че да кача малко маса.

А и да попитам сила да правя ли?

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате! Моля, не замествайте буквите с цифри! Уважавайте българския език!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.12.11 22:38.

11.12.11
23:49

Сигорно си мазничък и неактивен спортист :) По принцип лятото се чисти по лесно заради времето, но аз лично и зимата съм постигал добри резултати, но ти сигорен ли си, че имаш маса която да покажеш ако се изчистиш ?

12.12.11
15:14

ами не сам напълно сигурен но въпросът ми е кога да почвам?И дали да качвам тази зима маса.а с обидите не сме тук зада се обиждаме нали ?

12.12.11
15:23

никoй не те обижда !! Спирай да задаваш глупави въпроси , а почвай да правиш кардио и тренировки с повече повторения , както и да си направиш хранителен режим. Таман ако си редовен ще си доволен до лятото.

12.12.11
17:20

Ринго да те попитам, ако в залата правя маса например понеделник,сряда и петък а вторник ,четвъртък и събота си права релеф у дома(имам щанга 15 кг и дъмбелчета) .Ще има ли някакъв ефект?

12.12.11
17:44

Виж сега приятел . Когато правиш маса , основата на която се крепи е здравото хранене .. Яде се много ориз , картофи , яйца , много месо , млечни продукти , ядки .. все неща които дават много въглехидрати , протеини и мазнини разбира се .. Когато трупаш маса качваш и подкожни мазнини .Тренировката е само едно попълнение към това .
Докато при релефа е съвсем обратното . Там трябват диети .. Набляга се основно на зеленчуци и плодове . Отслабва се , целта е да се махнат повечето подкожни мазнини ,за да се очертае мускула . ТУК освен че се правят повече повторения , трябва и кардио - бягане , скачане , колела и такива неща с които ще се потиш повече.

НЕ МОЖЕ ДА ТРЕНИРАШ ХЕМ ЗА РЕЛЕФ ХЕМ ЗА МАСА .. Тренира се примерно 1 година за маса и след това започваш да отслабваш и да чистиш чрез кардиото и леката храна ..
На по-просто не мога да ти го обесня . Дано да си ме разбрал ;)

Мнението беше редактирано от RinGo на 12.12.11 17:44.

12.12.11
18:21

Би ли ми направил една програма(за маса) за 3 дена в седмицата за всички мускулни групи.Благодаря ти за всичко!

12.12.11
18:34

между другото на колко си години ?

* Първи ден - гърди, бицепс, [корем]
  * Втори ден - почивка
  * Трети ден - гръб, трицепс, трапец, [предмишница]
  * Четвърти ден - почивка
  * Пети ден - рамо, крака, [корем]
  * Шести ден - почивка
  * Седми ден - почивка
Според мен предмишницата ВСЕ ОЩЕ не ти е належаща
Източник: Класическа програма за покачване на мускулен обем http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#ixzz1gL3dqupg

12.12.11
18:37

на 15 съм 80 кила и 182 висок.

12.12.11
18:39

Еми ето дадох ти една примерна класическа програма . От тук на татък щом си решил че ще тренираш за мускулна маса , освен да започваш да тренираш редовно ..
Поздрави !

12.12.11
19:02

ринго пречи ли ми да ям храна която е за покачване на мускулна маса въпреки че сам леко пълен?защото там пише да се яде по много а аз гледам да го избягвам?

12.12.11
19:10

хм .. ти май не си наясно какво изобщо искаш .
За покачване на ММ се яде по чесно по по-малко количество .. от рода на 5-6 пъти на ден

12.12.11
19:14

Благодаря ти за всичко!!

12.12.11
19:52

Ако прочетете само една КНИГА за културизма ще отпаднат 90 % от въпросите ви, хора. Аз бих започнал подготовката за лятото, т.е. да чистя, около 3 месеца преди това, което наричам лято. Значи набелязваш си една дата, смяташ 3 месеца назад и от тогава започваш програмка и диетка за релеф. По този начин ще си спестиш драстичното гладуване, кардио и други мъчения, а и резултатите ти ще бъдат по-постоянни (трайни).
ПС: Плаче ми се от правописа и пунктуацията и ще взема да ревна накрая. Не се смятам за супер грамотен. Вашите майки диктовки не са ли ви правили бе? Един съвет: Набележете си една книга и всеки ден преписвайте по една страница от нея. Така ще научите много думички и техния правопис. Злато ви давам тука еййййййййййййййййййй. хахахахаха :):):):)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1