11.12.11
22:28
Здравейте искам да ви попитам кога да правя релеф?тежа 83 кила и сам 180 см.ходя от 2 месеца на зала 3 дена.казват ми да започвам да правя релеф чак през лятото.моля ви кажете.леко дебели4ак съм и затова ми казаха да почвам чак през лятото че да кача малко маса.
А и да попитам сила да правя ли?
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате! Моля, не замествайте буквите с цифри! Уважавайте българския език!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.12.11 22:38.
Сигорно си мазничък и неактивен спортист :) По принцип лятото се чисти по лесно заради времето, но аз лично и зимата съм постигал добри резултати, но ти сигорен ли си, че имаш маса която да покажеш ако се изчистиш ?
12.12.11
15:14
ами не сам напълно сигурен но въпросът ми е кога да почвам?И дали да качвам тази зима маса.а с обидите не сме тук зада се обиждаме нали ?
никoй не те обижда !! Спирай да задаваш глупави въпроси , а почвай да правиш кардио и тренировки с повече повторения , както и да си направиш хранителен режим. Таман ако си редовен ще си доволен до лятото.
12.12.11
17:20
Ринго да те попитам, ако в залата правя маса например понеделник,сряда и петък а вторник ,четвъртък и събота си права релеф у дома(имам щанга 15 кг и дъмбелчета) .Ще има ли някакъв ефект?
Виж сега приятел . Когато правиш маса , основата на която се крепи е здравото хранене .. Яде се много ориз , картофи , яйца , много месо , млечни продукти , ядки .. все неща които дават много въглехидрати , протеини и мазнини разбира се .. Когато трупаш маса качваш и подкожни мазнини .Тренировката е само едно попълнение към това .
Докато при релефа е съвсем обратното . Там трябват диети .. Набляга се основно на зеленчуци и плодове . Отслабва се , целта е да се махнат повечето подкожни мазнини ,за да се очертае мускула . ТУК освен че се правят повече повторения , трябва и кардио - бягане , скачане , колела и такива неща с които ще се потиш повече.
НЕ МОЖЕ ДА ТРЕНИРАШ ХЕМ ЗА РЕЛЕФ ХЕМ ЗА МАСА .. Тренира се примерно 1 година за маса и след това започваш да отслабваш и да чистиш чрез кардиото и леката храна ..
На по-просто не мога да ти го обесня . Дано да си ме разбрал ;)
Мнението беше редактирано от RinGo на 12.12.11 17:44.
12.12.11
18:21
Би ли ми направил една програма(за маса) за 3 дена в седмицата за всички мускулни групи.Благодаря ти за всичко!
между другото на колко си години ?
* Първи ден - гърди, бицепс, [корем]
* Втори ден - почивка
* Трети ден - гръб, трицепс, трапец, [предмишница]
* Четвърти ден - почивка
* Пети ден - рамо, крака, [корем]
* Шести ден - почивка
* Седми ден - почивка
Според мен предмишницата ВСЕ ОЩЕ не ти е належаща
Източник: Класическа програма за покачване на мускулен обем http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#ixzz1gL3dqupg
12.12.11
18:37
на 15 съм 80 кила и 182 висок.
Еми ето дадох ти една примерна класическа програма . От тук на татък щом си решил че ще тренираш за мускулна маса , освен да започваш да тренираш редовно ..
Поздрави !
12.12.11
19:02
ринго пречи ли ми да ям храна която е за покачване на мускулна маса въпреки че сам леко пълен?защото там пише да се яде по много а аз гледам да го избягвам?
хм .. ти май не си наясно какво изобщо искаш .
За покачване на ММ се яде по чесно по по-малко количество .. от рода на 5-6 пъти на ден
12.12.11
19:14
Благодаря ти за всичко!!
12.12.11
19:52
Ако прочетете само една КНИГА за културизма ще отпаднат 90 % от въпросите ви, хора. Аз бих започнал подготовката за лятото, т.е. да чистя, около 3 месеца преди това, което наричам лято. Значи набелязваш си една дата, смяташ 3 месеца назад и от тогава започваш програмка и диетка за релеф. По този начин ще си спестиш драстичното гладуване, кардио и други мъчения, а и резултатите ти ще бъдат по-постоянни (трайни).
ПС: Плаче ми се от правописа и пунктуацията и ще взема да ревна накрая. Не се смятам за супер грамотен. Вашите майки диктовки не са ли ви правили бе? Един съвет: Набележете си една книга и всеки ден преписвайте по една страница от нея. Така ще научите много думички и техния правопис. Злато ви давам тука еййййййййййййййййййй. хахахахаха :):):):)