Питане за програма (нужно ми е експертно мнение)

14.12.11
13:39

Първо, здравейте всички.

Реално в зала стъпих преди около 3 години ,за които период съм тренирал не повече от 1,5 години,като сериозно тренирам от 6 месеца.Висок съм 1,78 , 22 години 90 кг(качих 15 за тези 6 месеца тренировки).Разглеждал съм програмите тук , но повечето ми се струват с малко упражения искам ако може някой по вещ да хвърли едно око и да изрази мнение (целя покачване на ММ все още). Тренирам 6 дена в седмица с 2 пъти гърди
Първи ден Гръб+трапец

Мъртва тяга 4x12
Мечка      4x10
Придърпване на  горен скрипец зад врата 4x10
Придърпване на долен скрипец 4x10
Pull over с дъмбел          4x10
Гребане с дъмбел          4x10

Shrugs 5x10
Като преди всички упражнения имам по една загряваща серия с по 12-15 повторения със средна тежест (това повече няма да го пиша,важи за всяка група).

Втори ден
Гърди+трицепс

Leg 4x10
Полулег 4x10
Флайс с дъмбели 4x12
Пек дек машина 4x12
Кофички на машина 4x10
Кросоувър скрипец 4x10

Leg тесен хват 3x12
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4x12
Разгъване зад врат с дъмбел 4x10
Кофички тесен хват  4x10

Трети ден
Крака+корем

Клекове 4х8
Leg преси 4x12
Бедрено разгъване 4x12
Калф машина 4x10
Повдигане с дъмбели на пръсти  4x10

Преси 3x30(тва го правя със 20 кг диск на гърдите,не знам има ли смисъл)
Привеждане с горен скрипец 4x20
Повдигания на краката от вис 4x15

четвърти ден
Бицепс+предмишница

Скотово 4x10
Бицепсово сгъване  от полулег 4x10
“21” от стоеж  4 серии
Разгъване хват чук на скотовата подложка 4x12
Двойно бицепсово сгъване на скрипец от стоеж  4x10
Придърпване на скрипец прав  4x10

Бицепсово сгъване с надхват 4x15
Сгъване за предмишница от стоеж с дъмбел 4x20

Пети ден
Рамена+Трапец

Милитари преси 4x12
Повдигане на прав лост до брадата 4x10
Преден суинг с прав лост 4x10
Раменни преси с пускане пред лицето на лоста 4x10
Преси с дъмбели с завъртане и пускане пред рамото 4x10

Shrugs 5x10

шести ден
Отново гърди понеже въобще не вървят с добавка около 30 мин колело.Тази тренировка се чудя дори дали да не я махна прибавих я преди 3 седмици ,но се чувствам като пребит постоянно.Тоест трябва да променя нещо,знам го ,но понеже до сега това е работило за мен и много се чудя.Мисля си че вероятно в началото не са ми били проблем се сериите/повторенията понеже тренировките ми бяха сравнително дълги и с нетолкова големи тежести а сега сбивам всичко в максимум час,час и десет и килограмите са по сериозни за това имам нужда от спешен съвет.

Идеята ми е че към края на февруари да речем ми се иска да почвам малко по малко да чистя тоест трябва да стана около 94-5кг  до тогава .Храня се както трябва,сега покрай нова година ще си взема малко креатин+аакг предтренировачно + протеин bcca след.

Общо взето искам да чуя мнения за програмата най-вече.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.12.11 16:43.

14.12.11
19:39

Правиш много упражнения и повечето от тях целят едно и също. Каква е разликата да правиш флайс, пек дек и кросовър  4х10 и само флайс 12х10? Тренировката ти за бицепс не знам как да я коментирам. Втори ден гърди е ясно, че не ти трябва.

Съвета ми е прави основни упражнения, намали повторенията и вдигни килограмите, прогресирай и ставай по-силен.

ПП: 21 е метод, не упражнение.

Мнението беше редактирано от default на 14.12.11 19:40.

14.12.11
20:01

Ако наистина тренираше от година и половина щеше да знаеш,че колкото повече упражнения добавяш толко по-голям е шанса да претренираш отколкото да предизвикаш растеж на мускулите.По-добре хвани една готова програма и давай по нея,че да има някакъв ефект,отколкото с тази,защото нищо няма да постигнеш с нея. ;)

14.12.11
21:02

Има в този раздел една тема отгоре “Германска обемна тренировка”. Това е програма, която се прави шоково и по която не можеш да тренираш постоянно. Тя се състои от 10х10 - 10 серии по 10 повторения на две упражнения за различни групи в тренировка. А ти искаш да тренираш гърдите постоянно с 24х10 плюс още 15 серии за трицепс.

На времето някакви германски учени уж открили че горната граница за тренировка за маса на ПРОФЕСИОНАЛНИ билдери е 100-150 повторения в тренировка, а ти в този конкретен ден правиш 400+ повторения.

Метода 21, до колкото знам се използва като самостоятелна тренировка за бицепс и то само една серия(може и да се бъркам за едната серия), а не като част от тренировка.

14.12.11
23:25

@default
Специално бицепс и гръб си ми вървят доволно,рамото и то прогресира.Точно гърдите исках да разбера какво да ги правя,реално килограмите няма как да ги вдигна изведнъж(смисъл лега да речем го правя една серия 80 кг другите 3 са на 100-110кг , полyлега работните серии са всичките на 80кг,флаиса го правя с 35 кг дъмбели и т.н.),мисля си че просто ще намаля на половина упражненията и ще добавя по някое и дрyго повторение.

Благодаря и на трима ви.

14.12.11
23:36

И колко ти е ръката, че тренираш бицепс с 24 серии, в отделен ден? То краката и гърба, дето са най-големите групи ги тренираш по-малко от бицепса.
Нещо ме съмнява да си на нивото на Джей Кътлър, че да имаш нужда от толкова серии и упражнения.

15.12.11
08:26

казано от Петко К на 14.12.11, 23:36:

И колко ти е ръката, че тренираш бицепс с 24 серии, в отделен ден? То краката и гърба, дето са най-големите групи ги тренираш по-малко от бицепса.
Нещо ме съмнява да си на нивото на Джей Кътлър, че да имаш нужда от толкова серии и упражнения.

Ръката като почнах да тренирам беше 33,бях нереално слаб ,сега е 41-2 студена ,44 след тренировка.Реално всичко до този момент си ми вървеше добре,чак напоследък почнах да се замислям какво и защо го правя поради логичния застой в които се оказах  - на 140 тяга съм от около 2 месеца (а и не само там )и просто не мога да сложа повече.Общо взето от въпросните 2 месеца ,нито качвам килограми по мене ,нито по упражненията - тогава ми просветна че сигурно бъркам нещо фатално (бавно ми тече мисълта :P ).
.

15.12.11
10:47

казано от anton balabanov на 15.12.11, 08:26:

казано от Петко К на 14.12.11, 23:36:

Ръката като почнах да тренирам беше 33,бях нереално слаб ,сега е 41-2 студена ,44 след тренировка.Реално всичко до този момент си ми вървеше добре,чак напоследък почнах да се замислям какво и защо го правя поради логичния застой в които се оказах  - на 140 тяга съм от около 2 месеца (а и не само там )и просто не мога да сложа повече.Общо взето от въпросните 2 месеца ,нито качвам килограми по мене ,нито по упражненията - тогава ми просветна че сигурно бъркам нещо фатално (бавно ми тече мисълта :P ).
.

А да ти е дошло на ум, че силовите ти показатели са смешни и затова си в застой ?

15.12.11
11:28

Имаш предвид че вдигам леко или какво? Не мога да разбера какво имаш предвид със “смешни показатели за сила”.
Както и да е ,реших че сериозно трябва да се замисля върху тренировката си.Най-основния ми проблем беше че преди около 2-3 месеца бях решил да пробвам тренировка за гърди със 3-4 базови упражнение и понеже ми отнемаше не повече от 25-30 мин(за 20 серии,стремя се да тренирам почти без почивка и това не знам с каква цел го правя)реших че е малко натоварването и за това си продължих както преди (на принципа колкото повече,толкова повече).Излиза че съм направил грешка,няма значение сега продължавам по мотивиран от всякога ,със сериозни корекции които ще направя в тренировъчния режим и дай боже да се пооправят нещата.

15.12.11
11:34

Имам предвид, че 2х140 тяга е смешно...и че 100-110 кг лег при 41-42 см ръка също.
А ти буфкаш още упражнения и серии и се учдиш защо си в застой...реорганизарй си цялостно тренирането за известен период от време, като се ориентираш изцяло към сила. След 2 -3 месеца се върни пак към стандартната фитнес схема.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.12.11 11:34.

15.12.11
12:23

Не си ме разбрал правилно или аз не съм се изразил като хората,работните ми серии на тягата са с 140,както и лега ми е със 100(реално ме е страх да сложа повече понеже и лежанката ни е много тясна и като сложа повече страшно убива на гърба) ,никога не съм пробвал колко най много мога да дръпна или да бутна с едно или две повторения.Няма значение,мерси за съветите,промените по програмата ще се осъществят от дрyгата седмица (тая си я взимам почивка,после по малко повторения повече килограми) и живот и здраве ще видя какъв напредък ще отчета след 2 месеца.

15.12.11
12:32

казано от anton balabanov на 15.12.11, 12:23:

Не си ме разбрал правилно или аз не съм се изразил като хората,работните ми серии на тягата са с 140,както и лега ми е със 100

Не, правилно съм те разбрал, но както и да е... ;)

15.12.11
21:00

човека не е трибоец ,че да се гърчи с непосилни килограми .. И това че ръката му е 41-42 не означава че трябва да прави лежанката със 150 .
Той пича разбра предполагам кое трябва да се корегира

16.12.11
09:21

казано от RinGo на 15.12.11, 21:00:

човека не е трибоец ,че да се гърчи с непосилни килограми .. И това че ръката му е 41-42 не означава че трябва да прави лежанката със 150 .
Той пича разбра предполагам кое трябва да се корегира

Верно ?
Ми що е в застой тогава ?
А що пита с програма ?
;) :D

16.12.11
11:34

Е не ,по принцип не целя някви космически цифри ,но едни 150 кг leg и 200 тяга са ми идеята(клека си ми е слаб и не се мъча).Предполагам, че като ги стигна ще съм приличните си за ръста 96-7 кг и после живот и здраве яко кардио и диета и вадим релефа,сега съм си просто мазен,не много но все пак мазен.

16.12.11
11:52

казано от anton balabanov на 16.12.11, 11:34:

Е не ,по принцип не целя някви космически цифри ,но едни 150 кг leg и 200 тяга са ми идеята(клека си ми е слаб и не се мъча).

Ако не клякаш, 200 тяга е малко мираж ;)
Както и 150 лег без силен раменен пояс и без силен трицепс.

16.12.11
12:09

Ако не клякаш, 200 тяга е малко мираж
Както и 150 лег без силен раменен пояс и без силен трицепс.

тука сам 100 % съгласен с тебе . anton balabanov ако наистина искаш да сложиш повече тежести на лежанката , наблегни и върху трицепса

16.12.11
12:54

Клякам със 100-110,проблема е че като направя първа тренировка гръб и после по цяла седмица ме боли кръста(а ако е последна,не го тренирам като хората).Факт е че съм прекалявал с упражненията, а и ми се искаше  преди да почна да слагам колан ,фитили да сложа поне още едно 10-15 кг на тягата,тоест 155-160,ама тука като почетох малко литература излиза че доста по рано е трябвало да почна да ги ползвам(сигурно и от там проблема с кръста) и може би това ме е спъвало специално на тягата.А относно съвета за трицепса и лега...мерси пак.

Мнението беше редактирано от balabanov на 16.12.11 12:55.

16.12.11
17:33

Човече, ти в момента тренираш по билдърски сплит. ДА, правиш повече упражнения и серии от необходимото. НО, като цяло той не е лош. Ако обаче искаш да излзеш от застоя, да качиш сила, да развиеш потенциала си на 100% (очевидно имаш голям такъв), трябва да промениш начина си на трениране. Това се опитваме да ти кажем всички. Наблегни на силовата тренировка. Започни да тренираш по силова програма. Кагато спреш да прогресираш силово (това се случва след около 6-12 месеца тренировки), означава че си станал напреднал. Тогава отново се върни към класическия бодибилдинг сплит и ще разбереш за какви резултати става дума. Това междудругото трябва да е основната цел на всички начинаещи - да стават силни.

ПП: Горното не важи за плажните билдъри. Те трябва да правят само лежанка и бицепс :)

Мнението беше редактирано от default на 16.12.11 17:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1