16.12.11
20:18
Преди няколко дни го взех, момиче съм. Не усещам особен ефект, само леко потене, но нищо забелязващо се. А и то се появява за малко, изчезва след около половин час.
Въпросът ми е - да го сменям ли за нещо “по-потентно”, като Окси или Енимъл Кътс? Да увелича дозата или да чакам някакъв ефект?
Тук можете да видите съставките - http://www.shotgunsupplements.co.nz/site/shotgun/images/gaspari_NT_s/phenorexnt.jpg
Хранителен режим имаш ли? Тренираш ли според него? Пила ли си бърнъри, изобщо опит с добавки имаш ли?
На така зададен въпрос- за “няколко дена” неможеш да видиш “особен” ефект. Ще трябва да чакаш края на цикъла с въпросната добавка :)
16.12.11
20:56
На НВД съм, дава добри резултати при мен, а и ми е най-лесно да я спазвам.
Тренирам, основно кардио, поне по 50 мин. на тренировка. Но не само кардио, разбира се.
Бърнъри не съм била, това ми е първата добавка, с изключение на някакъв лигав L-carnitine на SupraVit преди половин година, но това си беше абсолютна лигавщина. Под “ефект” имах предвид засилено потене, прилив на енергия, не свалянето на някакви килограми още първите 3 дни.
Мислех да го комбинирам с екстракт от зелен чай. Така малко се обезкуражавам.
Еми то термогенния ефект трае 30 минути до 1 час. Няма начин просто цял ден да ходиш и да обливаш вода, още повече ,че е зима ;) Но не се отчайвай-продукта работи малко или много :)
16.12.11
21:10
Благодаря.
Някакво мнение относно съдържанието?
казано от Ramon Dekkers на 16.12.11, 21:04:
Еми то термогенния ефект трае 30 минути до 1 час. Няма начин просто цял ден да ходиш и да обливаш вода, още повече ,че е зима ;) Но не се отчайвай-продукта работи малко или много :)
а ти с твойте 60кг колко бърнера си изпил , и от личен опит ли знаеш че “термогенния ефект трае 30мин до час”????
Мнението беше редактирано от target на 16.12.11 21:57.
казано от target на 16.12.11, 21:57:
а ти с твойте 60кг колко бърнера си изпил , и от личен опит ли знаеш че “термогенния ефект трае 30мин до час”????
Не съм се изразил правилно, термогенния ефект си го има! Просто не друса 12 часа постоянно ...
Неуважение към потребителите ли усещам ?
emzo
Мнението беше редактирано от emzo на 17.12.11 10:47.
16.12.11
22:23
казано от Лина Георгиева на 16.12.11, 21:10:
...
Някакво мнение относно съдържанието?
“Гаспари” твърдят че е “Био-амин с интензивен термогенен ефект”, което е завъртян начин да кажат очевидното - че това е термогенен фатбърнър (подобен на много други от този клас). Т.е. усещането за повишена температура е напълно в реда на нещата. Има ли смисъл обаче? Аз се питам какво са целели с този продукт, при положение, че вече имат друг подобен - Spirodex, който е почти същото, само дето има диметиламиламин и зелен чай. Може би по-лек ефект върху нервната система...кой знае.
Проблема при Фенорекс е присъствието на екстракт от Oxytropis falcata (отровно растение от семейство бобови - нещо като грах, който се използва в традиционната китайска медицина заради противовъзпалителните си качества). “Гаспари” твърдят че са стандартизирали флавоноидите му за био-амини, тук вероятно разчитано като невротрансмитери. Няма достъпни изследвания обаче, които да подкрепят това. Може и да има китайски, но нищо достъпно. Но на практика не можем да кажем кой дериват на фенилетиламин-а присъства във формулата (ако има изобщо). Гаспари имаха такива съставки и в CytoLean (и в двете версии) заедно с МАО-инхибитори. Проблема е че има деривати с кофти странични ефекти и не съвсем проучена фармакодинамика.
Другите съставки - кофеин, хорденин, гуарана (описана като Paullinia cupana, неясно защо), метаболити на тироидния хормон (друга съставка със спорни свойства и неясна дозировка), форма на л-карнитин (в прекалено ниска дозировка), са нормални за този клас продукти. Но като цяло Фенорекс крие някои потенциално опасни странични ефекти според мен, без да е драматично ефективен.
казано от Ramon Dekkers на 16.12.11, 22:06:
казано от target на 16.12.11, 21:57:
Не съм се изразил правилно, термогенния ефект си го има! Просто не друса 12 часа постоянно ...
Колко бърнера си изпил през тези 16-17 години живот , че с такова самочувствие раздаваш съвети за хранителни режими , сваляне на тегло и т.н неща които ти не си правил през живота си...
Виж Solomon Kane как се изразява и какви познания има и се замисли малко
Запазете добрия тон
emzo
Мнението беше редактирано от emzo на 17.12.11 10:48.
16.12.11
23:19
Solomon Kane, доколкото знам Спиродекс-а се рекламира като mood enhancer, а не като fat burner.
Иначе относно екстракта от това бобово растение - честно казано, не го бях забелязала върху етикета. Засега пия 2х1 и няма странични ефекти, но се бях замислила дали да не увелича на 1х1 и 1х2. Е, явно няма. Можеш ли да ми цитираш някакви странични ефекти, появили се у някои от употребяващите, просто за да знам за какво да съм нащрек?
При мен засега има само леко пресъхваща уста и лека форма на безсъние, но доколкото знам, това е нормално за този клас добавки.
17.12.11
02:47
казано от Лина Георгиева на 16.12.11, 23:19:
Solomon Kane, доколкото знам Спиродекс-а се рекламира като mood enhancer, а не като fat burner.
Иначе относно екстракта от това бобово растение - честно казано, не го бях забелязала върху етикета. Засега пия 2х1 и няма странични ефекти, но се бях замислила дали да не увелича на 1х1 и 1х2. Е, явно няма. Можеш ли да ми цитираш някакви странични ефекти, появили се у някои от употребяващите, просто за да знам за какво да съм нащрек?
При мен засега има само леко пресъхваща уста и лека форма на безсъние, но доколкото знам, това е нормално за този клас добавки.
Лина, разликата между Спиродекс и Фенорекс-а според мен е въпрос на маркетинг. Повечето фат-бърнъри са и mood enhancers. Идеята им е, че след като така или иначе горенето на мазнини е процес, главно контролиран от хормонални механизми, които се влияяят преди всичко от процесите на невро-ендокринната адаптация, настъпваща в резултат от тренировките, то поне на настроението и оттам на мотивацията може да се повлияее. Повечето фат-бърнъри, които се усещат, имат и някакви странични ефекти. Примерно тези с капсацин дразнят стомаха; тези с повече невростимулатори създават чувство на нервност и мравучкане по крайниците и т.н.
Не казвам че ще има странични ефекти при теб. Гаспари са от добрите фирми все пак. Но има неизвестни. Неща, които производителите на Фенорекса премълчават - фенилетиламин-а има много деривати, някои от които са бая стряскащи. За техните ефекти няма информация в нета. Просто обръщам внимание на това. Въпрос на преценка тип рискове-ползи.
Предполагам че би могла да увеличиш дозата в тренировъчни дни. Пробвай и сподели как ти е повлияло. Може да пуснеш и някое ревю, което да помогне на другите потребители.
казано от Лина Георгиева на 16.12.11, 20:18:
Не усещам особен ефект, само леко потене
3.3 i 3.5 diiodo…. може да са причинителите, може да се появят топли и студено вълни.
Общо взето не бих го купил тоз продукт.
17.12.11
11:42
казано от emzo на 17.12.11, 10:51:
3.3 i 3.5 diiodo…. може да са причинителите, може да се появят топли и студено вълни.
...
Gaspari ги слагат и в Mitotropin-а си, което пак повдига въпросителни. Това е материя, която не ми е много ясна, но поне според представителите на Гаспари, които отговориха в подобна тема в един американски форум, метаболитите на Т3 би трябвало да повишат нивото на самия Т3, и оттам - калориииния разход и метаболизма. В тези постове цитираха едно проучване (това проучване, в което 3.3 i 3.5 diiodo се споменават няколко пъти и се казва, че: “въздействат на натрупването на мазнини, редуцират равнището на холестерол и повишават метаболизма на мазнините без кардио-токсични ефекти, но са необходими още много проучвания преди да може да се каже точно какво им е приложението и т.н.” А в други подобни изследвания се споменава, че възможните странични ефекти са въпрос на дозировка ( тук).