17.12.11
04:37
Здравейте, пиша темата защото не мога да си дам отговори на някои въпроси. Ясно е, че обикновените момчета, които ходят на фитнес точни отговори едва ли ще ми дадат, затова искам да се обърна към по-знаещите хора, които са навътре в нещата.
Дълго се чудех къде да постна темата и реших, че е за тук.
Целите ми са пълно изчистване на мазнини от коремната област, запазване на килограмите и плавно покачване на мускулна маса, тоест дълбок релеф.
Състоянието ми в момента е задоволително, поне според моите критерии. Всички редове на коремните мускули ми се виждат ясно, но не са такива каквито ги искам. Тялото ми е с нисък процент мазнини, по това което съм чел трябва да съм някакъв мезоморф.
Пример за това, което целя са ясно изразените коремните мускули на Лазар Ангелов или Ханибал. И да напълно наясно съм, че при тях не е толкова проста работата.
Ето и въпросите, на които ми е малко трудно да си дам обяснение:
- Дневният прием на ккал. при мъжете е 2500-2700, но зависи и от организма - може да е по-малко, може и да е повече. Та въпроса ми е: Как да разбера от колко ккал. се нуждае моя организъм?
- Колко процента от приетите с храненето ккал. трябва да са от мазнините, въглехидратите и протеините?
- Ако приемем, че за да изгорим телесни мазнини трябва да изразходим повече ккал. от колкото сме приели за деня. То тогава каква е схемата за горене на мазнините в областта на корема и в същия момент запазването на мускулната маса и плавното и покачване?
- Как да разбера количеството изразходена енергия за всяка физическа активност? Пример: 30 минути бягане = определено количество изразходени ккал.
- Има ли значение как се комбинира храната? Пример: 1во хранене - храна с по-голям състав на мазнини, 2ро хранене - храна с по-високо съдържание на въглехидрати, 3то хранене - храна с по-високо съдържание на протеини.
- Има ли здравословни рискове за подобен хранителен режим?
* Висок съм 175 см. и тежа 72 кг.
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от liveactive activlive на 17.12.11 04:40.
казано от liveactive activlive на 17.12.11, 04:37:
То тогава каква е схемата за горене на мазнините в областта на корема и в същия момент запазването на мускулната маса и плавното и покачване?
Това без употребата на специални медикаменти не е възможно.
1. Когато потренираш известно време, сам ще разбереш колко калорий са ти нужни!
2. Това няма значение, гледай повечето да са от въглехидрати и по-малко от мазнини!
На 4, нека някой друг ти отгвори....
5. Сутрин ти трябват и от 3-те или поне въглехидрати и белтъци, преди тренировка може и само въглехидратии, след тренировка или само протеин или и въглехидрати и останалото хранене и от 3-те :) Аз така правя и съм доволен :) Ако някой мисли, че греша някъде, нека каже :)
Мнението беше редактирано от Юли на 17.12.11 11:44.
Колега, добре си задал въпросите си, браво за което, но опита ли да потърсиш нещо чрез търсачката? По всяко твое питане има десетки теми и статии, където убеден съм ще откриеш максимално пълни отговори. Не само ще ти се изяснят много по-добре нещата, но и бъди сигурен, че ще спестиш време! И между другото, ако не караш нощна смяна, защо не спиш по това време?
Ще си дадеш отговор на въпросите след като прочетеш тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
17.12.11
13:54
Благодаря ви много момчета, повечето неща ми се изясниха. Принципно намерих и нещо като списък с различните физически дейности, но не знам да му вярвам ли. :)
17.12.11
18:38
Това е, което намерих, но не знам до колко е вярно. Само ходене в тоалетната не пише колко ккал. изисква... :)
30 минути – Тенис - 240 калории
30 минути – Бавно бягане - 432 калории
30 минути – Колоездене - 321 калории
30 минути – Скачане на въже - 450 калории
30 минути – Пързаляне с ролери – 240 калории
30 минути – Ходене пеша – 150 калории…
60 минути – Бързо плуване – 660 калории
60 минути – Изкачване на стълби – 720 калории
60 минути – Тичане - 660 калории
60 минути – Ски – спускане – 480 калории
60 минути – Изриване на сняг – 420 калории
60 минути – Копаене в градината – 360 калории
60 минути – Бързо ходене (6-7 км/ч) - 360 калории
60 минути – Каране на велосипед (15 км/ч) – 360 калории
60 минути – Бални танци – 340 калории
60 минути – Почистване на градина – 300 калории
60 минути – Бадминтон – 300 калории
60 минути – Тежка домашна работа – 240 калории
60 минути – Лека домашна работа – 150 калории
60 минути – Разходка със скорост 1,5 км/ч – 120 калории
60 минути – Игра на тенис – 600 калории
60 минути – Метене - 120 калории
60 минути – Шиене - 60 калории
60 минути – Готвене - 121 калории
60 минути – Хранене - 60 калории
60 минути – Писане на машина - 63 калории
60 минути – Танцуване на рок - 480 калории
60 минути – Косене на трева - 130 калории
60 минути – Игра на карти - 60 калории
60 минути – Нормално ходене - 126 калории
60 минути – Пазаруване - 180 калории
60 минути – Свирене на пиано - 120 калории
60 минути – Плуване - 475 калории
60 минути – Миене на прозорци - 187 калории
60 минути – Седене на стол - 65 калории
60 минути – Почивка в леглото - 53 калории
30 минути – **** в леглото - 243 калории
казано от liveactive activlive на 17.12.11, 04:37:
Как да разбера от колко ккал. се нуждае моя организъм?
- Как да разбера количеството изразходена енергия за всяка физическа активност? Пример: 30 минути бягане = определено количество изразходени ккал.
Намираш си един пулсомер, носиш го 24 часа и си даваш отговор на всичките въпроси.
18.12.11
01:41
Така ама, един хубав пулсомер е близо 100 лева, а в момента нямам възможност да си го позволя.
18.12.11
14:52
Дълбокият релеф няма да го търсиш като сваляш мазнини. Щом всичките мускули ти се личат по корема, значи нямаш мазнини там. Почвай да тренираш корема с тежести и в диапазона 6-8 повторения, т.е. тежко. Цели се да качиш мускули там, т.е. приемай повече калории, отколкото изразходваш.
С тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 може да ти отговориш на някои от въпросите ти, а за здравословните рискове - не, напротив, така ще се чувстваш по-добре, защото тялото ти иска хубава храна и когато му я доставяш, то ти помага да постигнеш целите си по-бързо. Тази таблица, която си пуснал, не е точна поради ред причини. Аз мога да бягам с една скорост, а ти два пъти по-бързо и за 1 час да пробягаш 2 пъти по-голямо разтояние, т.е. ти си изгорил повече калории, но сме тичали едно и също време.
18.12.11
15:18
Това, че всички коремни мускули ми се виждат принципно е знак за малък процент подкожни мазнини, но не значи, че ги няма. А аз искам да махна и малкото останало количество под най-долния ред.
Това, което каза за таблицата е вярно, но съм го обмислил добре. Затова и default ми предложи да си закупя пулсомер, което всъщност е най-доброто решение. :)
Мнението беше редактирано от liveactive activlive на 18.12.11 15:20.
18.12.11
15:47
Факт е и че като махнеш мазнините, които ги има САМО по най-долния ред, горните редове няма да станат по-дълбоки, т.е. - почни тежки тренировки. Същото е като при другите мускули - ако искаш по-добре изразен канал м/у гърдите, тренираш гърдите тежко.
18.12.11
16:17
Това е вече ген.