17.12.11
16:40
Здравейте,
посещавам фитнес залата от 2 месеца вече, преди това съм тренирал на лостове, Карате и Айкидо. Избрах да работя по тази програма - ЦЪК, за да изградя обемни мускули и сила.
Малко информация за мен:
Години: 16
Ръст: 160 см
Тегло: 57 кг
Нямам добър режим на хранене. Искам съвет, предложения отностно какъв режим на хранене да спазвам, подходяща ли е тренировъчната програма, която съм избрал. Също така не е ли по-добре в ден три да правя първо бицепс, а после трицепс? Мерси предварително!
Темата беше редактирана от Peter Zoin на 17.12.11 16:40.
Според мен програмата може да ти се стори тежичка.
Тренирай първо трицепса а след това бицепса, защото френското и тесния хват на щангата ако ги правиш като последни упражнения ще ти се сторят тежки.Упражненията, който изискват повечко сила обикновено стоят първи :).
Смени програмата с някоя друга по-лесна и по-малко упражнения на ден.Аз ако бях на твое място почвах 3 дневен сплит (Понеделник,Сряда,Петък), тренирам докато програмата има ефект и я сменявам с друга по-трудна :).
За режим на хранене не мога да ти дам съвет, но в раздел “Хранене” можеш да намериш по-колко калории на ден трябва да поемаш, когато си в период за маса спроед ръста и теглото ти.Избягвай мазните храни, защото ще натрупаш излишни мазнини по себе си, който после може да ти се наложи да чистиш :). Винаги в период за маса се натрупват мазнини, но зависи от теб колко според това колко се храниш.