17.12.11
15:52
Как трябва да изглежда една тренировка за крака само с клекове без никакви машини и т.н. Целта ми е да включа краката 2 пъти в седмицата и увелича обема им като цяло.Пирамиди ли да правя,постепенно трябва да увеличавам тежестите на всяка серия ли,по-колко серии .. ?
Темата беше редактирана от Камен Никифоров на 17.12.11 15:53.
17.12.11
16:22
Краката са си най-голямата мускулна група. Принципно клек с щанга е най-качественото упражнение, но има и др. Напади, БГ клек и тем подобни. Незабравай и прасците с 1 упражнение. За бедра 2-3 упражнения и 1 за прасец и си ок. Серии до 3-4. Тежестите започвай постепенно да увеличаваш.
17.12.11
18:01
Прасецът не ми е толкова приоритет колкото бедрата.Принципно ми е генетично слаб,но имам страхотен ген в него и ми е мега нацепен.Пак казвам: Искам да тренирам бедрата само с клек и въпроса ми е : По 10 серии ли трябва да правя ?
Ми обем ли искаш в бедрата или сила?Аз за обем разбрах,нали?
EDIT: да ,прочетох че за обем :Д
Пробвал ли си 5х5 3 пъти в седмицата,т.е. силова прогресия?
Мнението беше редактирано от Vintage на 17.12.11 18:36.
17.12.11
18:53
Не,никога не съм я пробвал.
17.12.11
18:55
Ами прави клекове в повечко серии и готово. Иначе как хем нямаш ген в прасеца, хем има як ген и е много нацепен. И това го казваш в едно изречение. Малко странно ми стана :D
17.12.11
19:10
Не споменах ли че тренирам за прасец ? Калф от седеж правя с 80 кг,от стоеж на пръсти на машина до 230 кг (колкото е максималното).Много се пъна за този прасец правя на всяко упражнения 5х20,но не се получава както искам (ген) иначе се е нацепил отвсякъде и 3-те глави си личат :D
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 17.12.11 19:11.
17.12.11
19:11
“Принципно ми е генетично слаб,но имам страхотен ген в него ” Ето това имах предвид, но няма значение.
STRONGLIFTS 5x5!!! Забелязвам доста напредък в бедрата. Сега остава само да ги изчистя. Всъщност внимавай, щото при мене Т-REX mode- тръгна
Моята стратегия е поне 5 серии с щанга, като 4 и 5 серия са с по 6 повторения на тежестта -10 от макса, тоест за мен 60кг. В първите си серии гледам повторенията да не падат под 10-12.
И тъй като не се задоволявам с това, правя поне 2 серии по 10 на лег преса със 100, като не свалям до дупе, а гледам да държа напрежението в бедрата. Лег - пресата за мен е много добър уред. Не знам защо искаш само клекове с щанга...
Мога да ти кажа от собствен опит, че това по-горе написаното работи ;)
Лег преса....май не си правила преден клек/заден клек ass-to-grass, тогава ни разкажи за лег-пресата... :)))
Лег-пресата става само за едно нещо - Ego booster
Мнението беше редактирано от Valleri на 17.12.11 19:54.