Въпроси за шейкове с храна

17.12.11
02:02

Здравеите. Ще помоля хората които са пробвали разни “пумийки” да напишат рецепти за шеикове с храна. Например аз съм пробвал В блендера печени пилешки гърди с зеленчуков булъон вода готварска сметана за по добър вкус и разни зеленилки и вкуса беше като на вкусна пилешка супа :) 150 грама гърди вместо да ги дъвча ги изпих за 1 минута! Туко що пробвах за пръв път, 1 консерва риба тон 1 банан 1 лъжица протеин 1 чаша вода 1 чаша пр.мляко магданоз 1/3 лимонов сок. Сигурно звучи брутално за някой хора но не беше никакъв проблем да го изпия! Някой правил ли си е шейк от Риба тон ? Напишете как вие си правите шеикове.

18.12.11
Само ще вметна една допълнителна информация относно пилешкия шеик. Преди малко го пробвах отново с варени гърди и стана много зле понеже сложих топло прясно мляко :x. Номера на такива шеикове е да замаскирате вкуса на месото или рибата която сте сложили. И най добре е течностите които прибавяте да са възможно по студени. Ледени кубчета вместо вода вършат отлична работа.

Темата беше редактирана от Иванич на 18.12.11 03:09.

17.12.11
10:17

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.11 00:18.

17.12.11
12:31

казано от silata bg на 17.12.11, 10:17:

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Като по малък си правех 2 сурови яйца, прясно мляко, банан и мед (яйцата от село), но по добре недей експериментира със сурови яйца :)

17.12.11
14:10

казано от Bocko на 17.12.11, 12:31:

казано от silata bg на 17.12.11, 10:17:

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Като по малък си правех 2 сурови яйца, прясно мляко, банан и мед (яйцата от село), но по добре недей експериментира със сурови яйца :)

Заради салмонелата ли :)

17.12.11
14:23

казано от liveactive activlive на 17.12.11, 14:10:

казано от Bocko на 17.12.11, 12:31:

казано от silata bg на 17.12.11, 10:17:

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Като по малък си правех 2 сурови яйца, прясно мляко, банан и мед (яйцата от село), но по добре недей експериментира със сурови яйца :)

Заради салмонелата ли :)

Да, затова гледам да не ги ям сурови.

17.12.11
19:10

казано от silata bg на 17.12.11, 10:17:

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Какво значи професионален блендер? Дали ще е за 40 лева или за 200 лева блендера си е блендер. Ефтиния ще се счупи по бързо от скъпия. Месото ще се смели еднакво.

17.12.11
19:11

казано от Bocko на 17.12.11, 14:23:

казано от liveactive activlive на 17.12.11, 14:10:

казано от Bocko на 17.12.11, 12:31:

казано от silata bg на 17.12.11, 10:17:

За да направил пилешка паржола на шеик ти трябва професионален блендер, по този начин ти неси усвоил храната добре... по добре да си е беше (здъвчил). Единствената за мен алтернатива за шеик с домашни продукти е - извара + сурови яица (може и без желтък) + прясно/кисело мляко + банан. Не е от най вкусните неща които можеш да опиташ, но може да добавиш и какао. Поздрави

Като по малък си правех 2 сурови яйца, прясно мляко, банан и мед (яйцата от село), но по добре недей експериментира със сурови яйца :)

Заради салмонелата ли :)

Да, затова гледам да не ги ям сурови.

До колкото разбрах от други постове салмонелата се пренася по черупката на яицето а не от съдържанието му! Аз от скоро започнах да си правя шеикове със сурови яица като преди да ги счупя ги измивам добре със сапун!

17.12.11
21:38

От 3 години ги ям сурови и нищо неми е станало досега (дано да неми става). Бях чел че на 50 000 яйца г/у има 1 салмонелено (уж). Таа всичко е до късмет (може би). Ако те е страх яж ги сварени, тъкмо ще отделяш белтък желтък на 100%

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1