18.12.11
20:23
Когато се храните пиете ли (вода,газирани напитки) аз го правя постоянно след почти всяка хапка пия газирано или вода , ектоморф съм и качвам ужасно трудно , дали и това оказва влияние ?
Да много е грешно, пии вода 15 мин преди ядене и 10 мин след ядене. Така ще усвояваш много по добре храната и имаш минимален шанс за (растроиство) (освен ако неси настинал).
18.12.11
20:43
Водата ти разрежда стомашните сокове и така храната се разгражда по-трудно.
Водата ти разрежда стомашните сокове и така храната се разгражда по-трудно.
Изпии 4 литра вода наведнъж и виж кое ще се спука първо - стомахът или пикочния мехур. Водата минава и заминава през стомаха
Няма абсолютно никакъв проблем да се пие вода по време на ядене. Какво трябва да правя, когато ям супа да речем. Първо да изям твърдото и да изчакам няколко време и да изпия течноста? Или таратор? Друг е въпроса, че аз не го правя, защото ми се разваля вкусът на това което ям.
Мнението беше редактирано от Svv Mav на 18.12.11 20:56.
18.12.11
20:51
Тази тема вече е коментирана,използвай търсачката ;) :)
19.12.11
00:20
по-глупав отговор ня бях чувал.Ако някой иска да намали количеството храна, което яде , тогава да нека пие вода точно преди хранене така няма да е толкова гладен и ще яде по-малко.Но ако нямате такива цели е безмислено да се наливате с вода докато се храните , още повече с газирано.
И не разбрах само супите какво общо имат ама карай , ти пържолата на супа ли си я правиш :D и в такъв случай пробвай да изпиеш 1,5л вода и после да изядеш две свински пържоли - 400 гр. с още 300 грама картофи примерно.
И нещо полезно накрая - хубаво е преди хранене да се яде нещо , което повдига апетита и вдига инсулина.
19.12.11
18:22
И аз се интересувам от този въпрос.Чел съм много противоречиви статии.Надявам се някой по осведомен да се изкаже с факти.
Аз лично пия много вода докато се храня и се чувствам добре.Много по зле ми е когато не пия вода преди хранене и след това.
И наистина ако не трябва да се пие вода,не трябва и да се яде супа както има огромно съдържание на вода в нея.
Грешка е от страна на това, че когато пиеш вода стомашните сокове се разреждат. От там и чувството на тежест в стомаха и т.н.
НО не мисля ,че е 100% обосновано с факти.
Мнението беше редактирано от Абазаба на 19.12.11 19:33.
19.12.11
21:01
Водата се метаболизира за минути, храната за часове...Аз пия по половин литър вода на хранене? Никаква тежест, никакви проблеми със храносмилане.