Грешка ли е да се пие вода по време на хранене?

18.12.11
20:23

Когато се храните пиете ли (вода,газирани напитки) аз го правя постоянно след почти всяка хапка пия газирано или вода , ектоморф съм и качвам ужасно трудно , дали и това оказва влияние ?

18.12.11
20:36

Да много е грешно, пии вода 15 мин преди ядене и 10 мин след ядене. Така ще усвояваш много по добре храната и имаш минимален шанс за (растроиство) (освен ако неси настинал).

Водата ти разрежда стомашните сокове и така храната се разгражда по-трудно.

18.12.11
20:46

казано от Кристиян Дончев на 18.12.11, 20:43:

Водата ти разрежда стомашните сокове и така храната се разгражда по-трудно.

Изпии 4 литра вода наведнъж и виж кое ще се спука първо - стомахът или пикочния мехур. Водата минава и заминава през стомаха

Няма абсолютно никакъв проблем да се пие вода по време на ядене. Какво трябва да правя, когато ям супа да речем. Първо да изям твърдото и да изчакам няколко време и да изпия течноста? Или таратор? Друг е въпроса, че аз не го правя, защото ми се разваля вкусът на това което ям.

Мнението беше редактирано от Svv Mav на 18.12.11 20:56.

Тази тема вече е коментирана,използвай търсачката ;) :)

БИ

19.12.11
00:20

по-глупав отговор ня бях чувал.Ако някой иска да намали количеството храна, което яде , тогава да нека пие вода точно преди хранене така няма да е толкова гладен и ще яде по-малко.Но ако нямате такива цели е безмислено да се наливате с вода докато се храните , още повече с газирано.
И не разбрах само супите какво общо имат ама карай , ти пържолата на супа ли си я правиш :D и в такъв случай пробвай да изпиеш 1,5л вода и после да изядеш две свински пържоли - 400 гр. с още 300 грама картофи примерно.

И нещо полезно накрая - хубаво е преди хранене да се яде нещо , което повдига апетита и вдига инсулина.

19.12.11
18:22

И аз се интересувам от този въпрос.Чел съм много противоречиви статии.Надявам се някой по осведомен да се изкаже с факти.
Аз лично пия много вода докато се храня и се чувствам добре.Много по зле ми е когато не пия вода преди хранене и след това.
И наистина ако не трябва да се пие вода,не трябва и да се яде супа както има огромно съдържание на вода в нея.

19.12.11
19:31

Грешка е от страна на това, че когато пиеш вода стомашните сокове се разреждат. От там и чувството на тежест в стомаха и т.н.
НО не мисля ,че е 100% обосновано с факти.

Мнението беше редактирано от Абазаба на 19.12.11 19:33.

19.12.11
20:43

Много просто. Ако пиеш повече течности ще изяждаш по малко храна.

Водата се метаболизира за минути, храната за часове...Аз пия по половин литър вода на хранене? Никаква тежест, никакви проблеми със храносмилане.

19.12.11
21:19

100% е обосновано, че ти разрежда стомашните сокове...
Ако се притесняваш кое, как метаболизира-минавай на разделно хранене на момента...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1