И мен ме беше срам,но отидох. Следващият път задължително преодолей срама и отиди и ти. Интересно е :)
Стига де, от какво има да ви е срам? :) Не се събираме да се оценяваме, а да се забавляваме все пак. :)
Убедихте ме! На следващата форумна среща съм там :))
05.12.2011:
07;20 - 4 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл. прясно мляко с нескафе
11;20 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + бисквитка БелВита
15;45 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 35гр. пушено-варени пуешки гърди
20;10 - омлет от 3 яйца (150гр.) + 30гр. свинска пастърма + 20гр. сирене + 1 домат + 20гр. хайвер с сьомга + 3 маслини.
Фъстъци за деня - около 20-25гр.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, клеева тинктура, мака, гинко билова.
Тренировка:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @2,5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Вчера се събудих с прекрасна мускулна треска на трицепса и по-слабо на корема и краката. Не беше силна, но от много време не съм имала мускулна треска и чувството е страхотно! (sun) Днес продължава на трицепсите с пълна сила, но на корема и на краката изчезна. :(
Имам и един въпрос. Тази вечер си купих сьомга филе и лаврак. Някакви идеи как да ги приготвя за утре? :)
казано от Petqq на 05.12.11, 20:47:
Имам и един въпрос. Тази вечер си купих сьомга филе и лаврак. Някакви идеи как да ги приготвя за утре? :)
Сьомгата задължително на скара - всичко друго е похабяване. Мариновай я със зехтин, прясно изцеден лимонов сок и сол. Към маринатата според вкуса ти можеш да добавиш счукан чесън, ситно накълцан копър и/или тънки ивички маринован джинджифил.
След като е киснала час в това, мятай на добре загрята скара и я печи по не повече от 3 минути от всяка страна - сочна и вкусна е, когато е почти сурова. Стане ли трошлива, значи си я препекла и ще е суха.
Лавракът също става на скара, но сякаш е по-добре цял на фурна в легло от морска сол. :) Трябва ти кило (или две - зависи от големината на рибата) морска сол на кристали, измита и почистена риба (цяла - с глава и опашка) и тавичка, в която да се събере това. Слагаш на дъното на тавата слой морска сол с дебелина половин сантиметър, после наместваш рибата, а отгоре я покриваш с още морска сол, така че да “изчезне” напълно. После печеш на 190-200 градуса, докато солта промени цвета си към кафяв - примерно 35-40 минути. Като извадиш тавата, солта трябва да е образувала плътна коричка. Разчупваш я, вадиш рибока и го сервираш с прясно изцеден лимонов сок и подходяща гарнитура (зелена салата например). Не се притеснявай, няма да стане солено - месото поема съвсем малко сол, понякога дори се налага тези, които ядат по-солено, да си го солят допълнително.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.12.11 08:59.
Много ти благодаря, Боби! (sun)
Сега я сложих в марината от 3-4 супени лъжици зехтин, сока от половин лимон, черен пипер и розова сол.
Смятам да я пека на грил-тиган. Дали е добре или да я метна на парти грила? :)
06.12.2011:
06;30 - 4 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл. прясно мляко с нескафе
09;50 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + бисквитка БелВита
15;45 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 40гр. пушено-варени пуешки гърди
20;40 - около 220гр. сьомга печена (то май излезе, че я изпържих) на тиган. Марината - 3 с.л. зехтин, половин лимонов сок + подправки.
21;10 - малко лаврак.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, клеева тинктура, мака, гинко билова.
Тренировка: P90X+ 01 - Interval X Plus
Уфф.. пак ме хвана грипа. Бях се оправила кажи-речи напълно и вчера пак започна да ме боли гърлото, да ми тече носа. Не спирам да кашлям и се чувствам отново адски отпаднала. Но въпреки това успях да направя една многоо добра тренировка. Малко дигнах летвата с нея, но се справих сравнително добре. Очаквам утре да се събудя с жестока мускулна треска. :)
Днес за пръв път пробвах сьомга и ми хареса доста. Май я попрепекох малко повече, но стана супер. Утре мисля да пробвам малко без марината.
Пробвах да направя и едно парченце във фолио на фурна, но печената беше по-хубава.
Ето и една снимка:
Малко си я попрепекла, но не е фатално.
Забравих да те предупредя за маринатата - зехтинът трябва да е МАЛКО, защото самата сьомга е доста мазна риба. Иначе става и на грил тиган, а няма да е лоша немаринована, само посолена и след това поднесена с лимонов сок. :)
Благодаря за помощта, Боби. Днес я направих без марината, на грил тиган и малко по-сурова и стана супер. Не съм и слагала сол и други подправки, само лимон след това. :)
07.12.2011:
09;10 - 2 пълнозърнести сухара (общо 12гр.) + 20гр. хайвер със сьомга + 100мл. прясно мляко с нескафе
13;40 - 2 палачинки от (25гр. овесени ядки + 15гр. пшеничени трици + 1 яйце) + 20гр. мед + 50гр. сирене + 170мл. прясно мляко + 2 пълнозърнести сухара
15;10 - 70мл. прясно мляко с нескафе
19;20 - 190гр. сьомга + 35гр. лаврак
21;30 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, допълнително витамин С.
Тренировка:
Крака и корем
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. http://vbox7.com/play:9a1eb8ea .
Пак цял ден набивах ядки - фъстъци, бадеми и орехи. Ама нищо, то остават още малко фъстъци и после няма да си купувам. :)
Както и предполагах, се събудих със страхотна мускулна треска на дупето, но въпреки това си направих тренировката. Много обичам да имам мускулна треска. :D
Но положението с вируса става все по-зле и по-зле. Вчера ходих на лекар, изписа ми някакви лекарства и от днес ги почвам. Няма начин. Цял ден кашлям и вече се побърквам направо. Надявам се скоро да оздравявам. :(
Ето и една снимка на по-добре приготвената сьомга :) :
Честит празник на всички студенти! :)
08.12.2011:
07;00 - 4 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл. прясно мляко с нескафе
11;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + 1 бисквитка БелВита
15;35 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 45гр. пушено-варени пуешки гърди
19;45 - 3 пилешки пифтета (150гр.) + 45гр. домашна лютеница + 25гр. сирене + 2 домашни корнишона + 3 маслини
22;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
Тренировка: почивка.
Пак прекалих с калориите днес. :x
Трети ден ставам в 4 часа и се чувствам вече страшно уморена. Отделно и гадният грип не ме оставя намира.
Нямам търпение да минат тия две седмици и най-накрая да дойде една хубава и приятна почивка. :)
08.12.11
20:42
Аз нещо почивката я почнах предварително :D :D :) (blush)
казано от kristiancho на 08.12.11, 20:42:
Аз нещо почивката я почнах предварително :D :D :) (blush)
Късметлия! :D
То и аз можех да си взема малко болничен, но точно сега, когато са всички класни предпочитам да ходя, за да не ги правя после сама.. (dull)
П.П. добавям и солидно количество ядки.....
09.12.2011:
09;30 - 1 пълнозърнест сухар (5гр.) + 5гр. мед + 10гр. сирене
10;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + 1 бисквитка БелВита
15;40 - 2 филии хляб + 15гр. кашкавал + 30гр. пушено-варени пуешки гърди
20;00 - омлет от 3 яйца (130гр.) + салата от домати, краставици, 3 маслини, 1 домашен корнишон + 20гр. сирене + 25гр. филе Елена + 35гр. пушено-варени пуешки гърди
21;30 - домашно кисело мляко с бадеми (доста..)
Тренировка:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Страаашно съм щастлива! Най-накрая един хубав ден. (sun)
Днес като се прибрах от училище, влизам в стаята ми и гледам на леглото коледният ми подарък - лаптоп. Много исках да си взема и се радвам, че най-накрая се случи. Лошото е, че баща ми не е изпълнил заръката ми и е с Linux вместо c Windows 7, но този проблем ще се реши в неделя. :D
И така, по повод радостната новина попрекалих малко с вечерята (то това е нормално за мене де..). След малко лягам да спя, за да мога да си почина едно хубаво за утрешната двуразова тренировка. (grin)
Пожелавам весел уикенд на всички! (sun)(sun)
10.12.2011:
11;00 - 100мл. прясно мляко с нескафе + 1 пълнозърнест сухар (7гр.) + 10гр. сирене + 5гр. мед
12;00 - Тренировка 1
14;30 - 2 филии с 125гр. извара + 1 яйце запечени на фурна + 1 домат + 4 маслини
15;30 - парченце Руло Стефани
17;40 - 100мл. прясно мляко с няколко хапки Руло Стефани
19;10 - 3 парти бутчета (120гр. изчистени и печени) + малко гъби и моркови + 3 маслини + 1 домашен корнишон
20;50 - Тренировка 2
22;20 - 3 парти бутчета (110гр. изчистени и печени) + малко гъби и моркови + 3 маслини.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90M—Upper Middle Lower
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
5 кръга от всичко!
Настроение днес - 0. Всичко и всички ме дразнят. (dull)
Поне тренировките бяха екстра. Този път на кръговата се поизморих доста повече. Гледах да я правя по интензивно. Отново махнах упражненията за крака и корем (заради Р90-то), но между кръговете си правих и някои упражнения от Р90, който натоварват главно краката и корема.
Днес свършиха фъстъците - йей. Вече няма да си купувам или поне не в големи количества. (giggle)
Това е за днес, приятна вечер на всички!
11.12.2011:
11;00 - 100мл. прясно мляко с нескафе
11;30 - 2 палачинки от (20гр. овесени ядки + 15гр. пшеничени трици + 100мл. прясно мляко + 1 яйце) + 10гр. мед + 40гр. сирене + 100мл. прясно мляко
14;45 - 200гр. домашно кисело мляко + 5гр. желатин + 60гр. ябълка + канела
15;30 - парченце Руло Стефани с кайма телешко-свинско
18;30 - Руло Стефани от около 100гр. конска кайма (от каре) + 100гр. телешка кайма (от шол) + 2 маслини
21;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, клеева тинктура.
12.12.2011:
11;20 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + 1 бисквитка БелВита с шоколад
15;40 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 35гр. пушено-варени пуешки гърди
20;00 - Руло Стефани от около 120гр. (готово състояние) конско/телешко месо + 1 домат + 20гр. сирене + 3 маслини
22;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
За целия ден доста лешници.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, клеева тинктура, гинко билова, мака.
Тренировка:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @2,5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 15кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Свършиха фъстъците и сега продължавам с пълна сила с лешниците..
Тъп ден като цяло. Пак само нерви. Поръчахме си някакви дрехи от нета със семейството и само и единствено моите не са дошли.. за пореден път. (dull)
13.12.2011:
07;20 - 2 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл. прясно мляко
10;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + 1 бисквитка БелВита
16;15 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 35гр. пушено-варени пуешки гърди, запечени на сандвич грил + 80гр. д. кисело мляко + половин краставица
19;00 - 3 яйца (125гр.) + 1 домат + 20гр. сирене + 30гр. филе Елена + 40гр. пушено-варени пуешки гърди + 4 маслини
И пак много ядки..
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, клеева тинктура, гинко билова, мака.
Тренировка: P90M—Cardio Intervals.
Днес горе-долу разбрах колко ядки съм изяла. На пакетчето, от което ям пише че е 200гр. и по едно време, след като постоянно си взимах по малко, реших да премеря колко са останали и - 140гр. :D Добре се справям като цяло..
Иначе деня беше супер. :) Ходих за 1 час на училище и после цял ден мързел вкъщи. (sun)
Пък и от тренировката съм страшно доволна. Не знам дали е от грипа, който се опитвам да преборя вече 3та седмица или просто този път правих нещата както трябва, но това ми беше най-обилното потене от доста време насам. Направо не можех да повярвам. :D
14.12.2011:
07;20 - 4 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл прясно мляко с нескафе
11;30 - 150гр домашно кисело мляко + 35гр овесени ядки + 1 бисквитка БелВита
15;45 - 2 филии + 20гр кашкавал + 45гр пушено-варени пуешки гърди
20;00 - около 3 купички пилешка супа (сигурно има към 250гр пилешко месо (с кости и кожа е 325гр :D), 1 морков, половин глава лук, малко домат, половин яйце и малко кисело мляко) с много бульон
Микс ядки за деня - около 30-40гр.
Тренировка:
Крака и корем
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. http://vbox7.com/play:9a1eb8ea .
Темата за пилешката супа във форума ме вдъхнови и аз да си направя. Не съм сигурна дали не прекалих малко с нея, но то беше главно вода и тук-таме мръвка. :D
Реших всяка сутрин да си отмервам 30-тина грама ядки и да си ги ръфам през деня. Лошото е, че след като ги изям посягам към големия плик, но скоро ще предприемам драстични мерки за намаляването им. :)
Мнението беше редактирано от Petya на 14.12.11 21:02.
15.12.2011:
05;00 - 1 Monster Lo-carb
07;40 - 4 бисквитки Престиж с мюсли
11;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 35гр. овесени ядки + 1 бисквитка БелВита
15;35 - 2 филии + 20гр. кашкавал + 45гр. пуешки гърди
20;20 - 3 варени яйца (120гр.) + 40гр. пуешки гърди + салата от домати, краставици, 20гр сирене, 4 маслини + 50гр. свински котлет + шарена сол
Забравих да се похваля - днес не съм яла никакви ядки! (sun) Значи все още имам някаква воля.. :D
И нещо странно, което забелязах - от Monster-a, който изпих сутринта не ми се поду корема, което е странно. Кутийката е 500мл. и то е газиран, а от кафето, което е само 100мл. прясно мляко ми се подува? Някой да има някакво обяснение?
И какво мислите за тази енергийна напитка като цяло (говоря за нискокалоричния)? В 500мл. има само 48 калории, дали е възможно да са само толкова? И дали ще бъде проблем в някой по-натоварени дни да заменя кафето с Monster? :)
Аз след един такъв Монстър не можах да си седна на задника няколко часа, направо бях надрусана. Иначе пия по няколко слаби кафета на ден или едно силно без да се усети кой знае какъв ефект. Не мисля, че са заменяеми или че е добра идея без определена причина да се пият такива стимуланти.
Ти се познаваш най-добре, как ти действа по принцип и какво целиш с него...аз не бих.
Здравей, Moon!
На мен Monster-a не ми влияе чак толкова, не се чувствам пълна с енергия. Всъщност го пия даже като сок, не усещам огромна разлика.
Зачудих се дали мога да го употребявам от време на време, защото ставането в 4 часа всяка сутрин започна да си казва думата и умората се натрупва все повече и повече.
Но си права, може би не се нуждая от толкова силен енергитик и затова няма да прибягвам до честата му употреба. :)
казано от Petqq на 16.12.11, 10:59:
Здравей, Moon!
На мен Monster-a не ми влияе чак толкова, не се чувствам пълна с енергия. Всъщност го пия даже като сок, не усещам огромна разлика.
Зачудих се дали мога да го употребявам от време на време, защото ставането в 4 часа всяка сутрин започна да си казва думата и умората се натрупва все повече и повече.
Но си права, може би не се нуждая от толкова силен енергитик и затова няма да прибягвам до честата му употреба. :)
Аз съм доста скептично настроена към такъв тип напитки. От време на време да, но не и целенасочена употреба. По-скоро потърси някакви билки които помагат за по-добро възтановяване и енергия. На мен примерно мака и радиола ми се отразяват много добре. Наспивам се по-пълноценно и се чувствам отпочинала и свежа.Дори си мисля,че специално радиолата е чудесна за спокоен сън, защотот от една седмица не приемам и пак започнах да сънувам доста.
Със сигурност има и други билки за тази цел.
казано от Petqq на 15.12.11, 23:00:
Забравих да се похваля - днес не съм яла никакви ядки! (sun)
Петя, това хич не е за хвалене според мен :D
Нора, за хвалене си е. :D Толкова огромни количества приемам, че започнах да се плаша от себе си вече. Таман се зарадвах, че съм ги намалила и майка ми е взела фъстъци и кашу и днес количествата пак са... неограничени. :D
Рали, аз приемам мака и гинко билова, но честно да си кажа не усещам някаква голяма разлика..
Доскоро разглеждах за радиолата и мисля да си взема, но за съжаление няма да имам скоро възможност.
Хубавото е, че почивката наближава. Тогава в комбинация с малко неправилно хранене, предполагам нещата ще се подобрят поне за известно време.
Благодаря ви за включването! (sun)
16.12.2011:
07;20 - 100мл прясно мляко с нескафе + 2 бисквитки Престиж с мюсли
11;10 - питка от (40гр овесени ядки + 8гр мед + 1 яйце + канела) + 140гр домашно кисело мляко
15;45 - 2 филии + 20гр кашкавал + 35гр пуешко филе
20;00 - 3 пилешки пифтета (140гр) + салата от домати, краставици, 20гр сирене, 4 маслини
22;00 - 100мл червено вино.
За целия ден - много кашу и фъстъци, а вечерта кисели краставички за мезе. (dull)
Тренировка:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Пак имаше събиране в нас тази вечер, затова имаше и вино.
Отново прекалих с ядките, ама какво да ги правя, много са вкусни!
Много ми се спи, лека нощ! |-)
Малко глупави разсъждения:
Тази сутрин се събудих, пих едно кафе и си направих тренировката, която беше супер. След нея реших да се кача на кантара да видя просто информативно как вървят нещата и както може и да се очаква съм качила. Колкото и глупаво да звучи, не обичам да виждам кантара в посока нагоре. :D
Смятам, че качването се дължи на ядките, които вкарват огромно количество допълнителни и ненужни калории. Обикновено приемам около 1400-1500 калории на ден, а с ядките (които не ги смятам) сигурно стигат около 2000-2200. Така, че е нормално при тези обстоятелства да качвам.
И тъй като се старая да поддържам тегло, реших след коледните празници (защото по време на тях мисля да не се ограничавам от към количество и качество на храната за около 3-4 дни) да мина на нещо като ВМ-НВД. Закуската мисля да е в Тедо style, т.е. месо + ядки + някакъв малък плод, после през деня още ядки (за в училище), на вечеря месо + салата и преди лягане извара + кисело мляко и маслини. Въглехидратите ще ги сведа до минимум, ще идват само от млякото, плодовете и зеленчуците и ядките.
Как ви се струва, дали с този хранителен режим ще успея да постигна целта си?
П.П. забравих да спомена - режима ще го карам до рождения ми ден (13.02, когато мисля пак да си позволя малко по-кофти ядене), а ако ми хареса мога да го продължа след това. :)
17.12.11
13:15
Според мен щеше да е чудно ако кантара не покаже нагоре след тренировка... аз съм около 1-2кг по тежък след тренировка главно заради приема на течности по време на нея... изтегли се преди и след тренировка и ще видиш разликата :)
Малко извън темата е, но забелязах, че имаме рожден ден на един и същи ден. Готино! :D
@kristiancho и аз точно за това се замислих, дали е възможно след тренировка да съм по-тежка. Но странното е, че днес тренировката ми беше кардио, а при кардиото се старая да не пия вода, защото ми става супер тежко и неприятно. Та за това си мислех, че тренировката по-скоро би трябвало да повлияе в посока надолу на кантара?
@Elizabeth най-хубавата дата е. (sun)
17.12.11
19:29
След кардио може и да сочи малко надолу кантара ( а може и да не сочи ) ... но в силови тренировки :)
Ох, не знам. Пролетта ще се чисти и това си е. :)
17.12.2011:
10;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
11;20 - Тренировка 1
14;00 - питка от (40гр овесени ядки + 1 яйце + 10гр мед + канела + малко бакпулвер) + 200гр домашно кисело мляко + 10гр кашу
18;30 - 2 пилешки пифтета (95гр) + 1 свинска пържола (85гр) + салата от домати, краставици, 20гр сирене, 4 маслини + 10гр кашу + 7гр фъстъци + филия хляб
21;30 - Тренировка 2
23;20 - 100гр. домашно кисело мляко + 80гр. извара + ½с.л. ленено семе + 3 маслини.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90X—Cardio X
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърди - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. Вдигане на крака от лег - 10 повторения
5 кръга от всичко!
И около 3-4 часа обикаляне по магазините без спирка. (shake)
Като цяло приятен ден, купих коледните подаръци за семейството и сега съм спокойна вече. :)
Но не си харесвам тялото и това е. Нито като мерки, нито като килограми, нито в огледалото.
И най много ме дразни това, че каквото и да хапна и корема ми веднага изхвърча напред. Дайте някакви предложения какво да правя? :(
17.12.11
23:09
Храносмилателни ензими.
От ензимите не се ли качва?
18.12.2011:
12;20 - 2 палачинки от (25гр овесени ядки + 15гр пшеничени трици + 1 яйце + 100мл прясно мляко) + 15гр мед + 40гр сирене + 1 пълнозърнест сухар + 100мл прясно мляко
15;20 - 200гр домашно кисело мляко + 80гр ябълки + половин пакетче желатин + канела
14;15 - 100мл прясно мляко с нескафе
18;30 - половината от (180гр извара + 2 яйца с чушки на фурна) + 40гр пуешки гърди + 4 маслини
21;20 - другата половина + 35гр пуешки гърди + 4 маслини
За деня - около 50гр ядки (кашу, лешници, фъстъци)
18.12.11
22:02
казано от Petqq на 18.12.11, 21:25:
От ензимите не се ли качва?
Не, това са храносмилателни ензими, които помагат за по-добро и по-бързо смилане на храната, особено при големи /въглехидратни/хранения, друг е въпросът дали на теб са ти нужни. Не всяко подуване е знак, че трябва да се приемат храносмилателни ензими, а и твоите хранения, нито са големи, нито са някакви калорийни бомби.
Мнението беше редактирано от Мила на 18.12.11 22:36.
Бях останала с впечатление (от коментарите по темата в дневникът на Oringe), че спомагат за усвояването на храната => се кача от тях. :)
Но ако причината не е в ензимите, то от какво може да ми се подува така корема?
19.12.11
06:45
Ако искаш някакви съвети за програмата си и за режима на хранене , то най-добре качи снимки и добави мерки да видим за какво става въпрос и да можем да дадем качествени съвети , а не просто да стреляме в тъмното!
Успех
19.12.11
08:46
казано от Petqq на 19.12.11, 04:59:
Бях останала с впечатление (от коментарите по темата в дневникът на Oringe), че спомагат за усвояването на храната => се кача от тях. :)
Нали целта на храната е, да бъде усвоявана. Спрямо това, което ти мислиш, ако усвояваме храната - качваме, ако не я усвояваме - не качваме. ;)
Наистина целта на ензимите е да усвояват, да спомагат за разграждането и. Например ако имаш проблем с усвояването/разграждането на лактозата пиеш ензим отговорен за нейното разграждане - lactase enzyme. Т.е за разграждането на един микронутриент е отговорен определен ензим.
Най-честия случай при който се приемат ензимите са:
- когато на едно хранене се приема голямо количество храна, организмът не е свикнал с обработката на голямо количество за кратко време и стомахът стои подут, тогава се приемат ензими (това може да бъде случай при покачване не тегло, но покачването на теглото не се влияе пряко от самите ензимите а от количеството храна, която е обработена и усвоена - ензимите само спомагат за нейната обработка, най-вероятно за това си си помислила, че от тях се качва)
- често се използват при въглехидратни хранения - въглехидратите подуват корема ( при мен и трудно се усвояват)
Незнам, защо ти се подува коремът, обаче твоите хранения са достатъчно малки, че организмът(стомашните сокове) сам да ги обработва.
Не забравяй, че въглехидратите подуват, лактозата, при някои и изварата е проблем, сирена, млека.
@Mila aka Mon coeur много благодаря за подробната информация! В началото на следващата година, когато пробвам да се храня ВМ-НВД се надявам проблема да изчезне. :)
Но въпреки това дали да не си взема някакви съвсем обикновени ензими да пробвам как ще е с тях?
@Борис Ангелов снимки има в началото на предишната страница. ;)
19.12.11
19:31
С риск да те засегна - едно 5кг няма да ти дойдат зле.
19.12.11
19:37
Вий къв проблем имате с програмата на момичето... за мен си е много добре :^) :D