казано от Мак Сим на 19.12.11, 11:10:
казано от Madboy на 19.12.11, 11:09:
Не знам, може да си хванал бехтерев от някой мост :D :D
Мисля, че откакто махнаха казармата и работата за младото покмоление отиде на зле...;)
Особено за поКмолението направо е трагедия ...
Ама ми е интересно, това за бехтерев сериозно ли го написа, или някой те е излъгал нещо ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 19.12.11 11:13.
19.12.11
11:21
казано от Madboy на 19.12.11, 11:12:
казано от Мак Сим на 19.12.11, 11:10:
Не знам, може да си хванал бехтерев от някой мост :D :D
Мисля, че откакто махнаха казармата и работата за младото покмоление отиде на зле...;)
Особено за поКмолението направо е трагедия ...
Ама ми е интересно, това за бехтерев сериозно ли го написа, или някой те е излъгал нещо ?
Не, къде ти ще напиша аз нещо сериозно...но ти си чакай монимнацията от Нобеловия комитет все пак :)
ПоКмоление идва от поколение на поКемони - такива комплексирани джуджета като тебе :D
19.12.11
11:23
Мен по селски турнири не ми дават да ходя, за съжаление ... :(
ооо, сори, ти си топ трибоец...:x
казано от Мак Сим на 19.12.11, 11:23:
Ами на там отиват нещата, ама аз не виждам ти да вървиш към “топ” нещо :Х ... Ех, Съдба, сори...
Т’ва плевенчаните сме огън:)
Сашко, а стига бе...пфуууу, ти ще ми биеш некой рекорд за спорове из форумите...
Топ-трибойци в БГ има 3-4-ма, нали така...гледай да се наредиш до тях, а не да се редиш в топ 3 на безмислените форум спорове:)...досега всичко ти е песен, покачават ти се постиженията, знанията, контактите...почваш леко да виждаш голямата картинка...не си се контузвал, не са те дебнели(не дай си боже ловили) с допинг...така че, наистина има бая път да извървиш...хора да срещнеш...
Идеята ми е, че както можеш да вземеш и научиш много от Ростислав(примерно), така може и от Мак Сим...
Не си затваряй врати просто...
19.12.11
11:36
казано от slavko на 19.12.11, 11:34:
Т’ва плевенчаните сме огън:)
Жалкото е, че неговия ще угасне скоро...при първата ни среща очи в очи :)
казано от slavko на 19.12.11, 11:34:
Идеята ми е, че както можеш да вземеш и научиш много от Ростислав(примерно), така може и от Мак Сим...
Не си затваряй врати просто...
Не, той си знае всичко...къде ти да научи нещо :x
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.11 11:54.
19.12.11
11:53
казано от Madboy на 19.12.11, 11:27:
казано от Мак Сим на 19.12.11, 11:23:
Ами на там отиват нещата, ама аз не виждам ти да вървиш към “топ” нещо :Х ... Ех, Съдба, сори...
Да се смея ли, да плача ли...ти, моето момче, си една жалка картинка...превъзбудил си се на макс, взел си се насериозно и то много и толкова си се главозамаял от смешните си постижения, че чак си възприел идеята, че света е единствено силов трибой в категория до 58кг(или там каквато е твоята).
Жалкото в цялата история е, че вместо да го даваш по-скормно, по-тихо и ако някой ден наистина успееш да станеш “нещо-си” на голям спортен форум останалите да говорят за теб с уважение, ти биеш барабана как от всичко разбираш, всичко знаеш и всичко можеш...а това съвсем не е така...и за съжаление това е пропуск, който няма как да бъде коригиран...защото сам не желаеш. Не стига това, а си тръгнал да се заяджаш без никакви аргументи с човек, който не познаваш и не само се заяджаш, а опитваш(до колкото ти позволява ограничения ум) да обиждаш опонета си в спора. Това не придава никаква тежест на твоята теза, напротив, в един спор страната без аргумнети започва да се държи точно по този начин.
Като по-възрастен, което предполага и по-зрял и разсъдлив, те съветвам да спреш преди да си стъпил в л@йн@та ;)
Щото аз дали съм бил или не съм бил “топ”, дали вървя или не вървя към “топ” е без значение в случая - не се имам за най-велик в нещо, но и не смятам, че на някой пубертет ще му се размине безнаказано да ръси обиди...помни, че планина с планина не се срещат, но човек с човек се среща ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.11 11:54.
Свободен си да знаеш, че ако с нещо съм те обидил е било неволно :) А ти със заплахите си се държиш точно като 15 годишен :) Добре е не само да следиш какво е поведението на другите, но да погледнеш и твоето. И да - държиш се точно като все едно се имаш за най-велик, не знам , но нещо определено ти пречи да се погледнеш как изглеждаш от страни.
Защо според теб се държа по описаният от теб начин само с теб ? Отговори си ; )
19.12.11
12:13
Оспамихте на човека дневника. И ако на Сашето повече му отива на годините и лудата кръв да се впуска в такива спорове (и в интерес на истината коментарите са му доста по-спокойни), за МакСим изглежда странно да говори за шамари, клетки, срещи, стоене на крака и прочее. Несериозно, махленско и рибарско стана - ще ме извинявате.
И двамата ви уважавам, Сашето познавам и лично, МакСим за съжаление - не - ама айде стига толкоз, махленските заплахи не седят добре.
А към МакСим - нормално е хора, които тренират от много време да им е интересно как стават тези рекорди в залата ти (особено при сериозни атлети с изградена техника и стабилни постижения). И на мен също ми е интересно - не обвинявам някого в нещо, не съм виждал как тренирате - евала за постиженията (щом са реални), които имаш с хората и за начина, по който успяваш да ги мотивираш за да правят такива постижения (надявам се само да не е свързан с шамарите ;) ).
Не реагирай толкова остро ... сигурен съм, че на всеки нормално трениращ му е любопитно как успяваш и затова подхождат хората с недоверие - а не всеки има възможност да дойде до Пловдив, за да потренира с теб.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 19.12.11 12:15.
19.12.11
12:26
казано от Иван Божанов на 19.12.11, 12:13:
Оспамихте на човека дневника. И ако на Сашето повече му отива на годините и лудата кръв да се впуска в такива спорове (и в интерес на истината коментарите са му доста по-спокойни), за МакСим изглежда странно да говори за шамари, клетки, срещи, стоене на крака и прочее. Несериозно, махленско и рибарско стана - ще ме извинявате.
И двамата ви уважавам, Сашето познавам и лично, МакСим за съжаление - не - ама айде стига толкоз, махленските заплахи не седят добре.А към МакСим - нормално е хора, които тренират от много време да им е интересно как стават тези рекорди в залата ти (особено при сериозни атлети с изградена техника и стабилни постижения). И на мен също ми е интересно - не обвинявам някого в нещо, не съм виждал как тренирате - евала за постиженията (щом са реални), които имаш с хората и за начина, по който успяваш да ги мотивираш за да правят такива постижения (надявам се само да не е свързан с шамарите ;) ).
Не реагирай толкова остро ... сигурен съм, че на всеки нормално трениращ му е любопитно как успяваш и затова подхождат хората с недоверие - а не всеки има възможност да дойде до Пловдив, за да потренира с теб.
Божанов, къде видя заплаха пък ти ???
В това, че споменавам “клетка” ? Ами аз съм един от първите в БГ с ММА мач в октагон - 2006 година ;) и преди да попита някой къде е било, защото тогава всички ММА мачове се организираха в дискотеките, срещата не беше в България ;)
А това за шамара зад врата е образно казано, но явно трудно смилаемо за повечето...както и да е...
Относно рекордите в моята зала - ами пригответе си по някой лев и заповядайте, прИмоцията явно свърши... ;) То и без това много треньори се прескачат из залите...Явно дойде време да си оценя по достойнство знанията и уменията...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.11 12:32.
19.12.11
14:38
E, чак пък на фамилия - няма нужда :)
Извинявам се ако съм от повечето и не съм разбрал - просто постовете ми се сториха доста ненужно заплашителни от човек с твоя стаж и житейски опит (и беглата представа, която имам за теб от мненията ти и интервюто, ми е достатъчна да знам, че имаш доста какво да разкажеш).
Нямам намерение да цитирам - не съм ничии адвокат, а и идеята на мнението ми не беше да обвинявам когото и да било. Исках само да кажа, че не е продуктивен този спор и на никъде не отива, а само спами дневника (за което се извинявам, че продължавам и аз да спамя - да ме извини инж. Маринов - ако реши да почисти).
С най-голямо удоволствие ще дойда следващия път като се прибирам до Пловдив (в интерес на истината дори го бях запланувал) :)
А за оценката на знанията и уменията съм съгласен - когато инвестираш от себе си и правиш нещо добре е хубаво да имаш нещо насреща - най-малкото за да можеш да го правиш още по-добре.
19.12.11
14:42
Проповядвам аз навсякъде колко са вредни зърнените храни, а в същото време си набивам яко тестени закуски. От начало ги хапвах инцидентно, но в последно време се хващам ,че редовно ми присъстват в менюто. Трябва да го спирам този вреден навик! Прекалено много разчитам на ЦХ да ми компенсира лошите хранителни избори.
казано от инж. Марин Маринов на 19.12.11, 14:42:
Проповядвам аз навсякъде колко са вредни зърнените храни, а в същото време си набивам яко тестени закуски. От начало ги хапвах инцидентно, но в последно време се хващам ,че редовно ми присъстват в менюто. Трябва да го спирам този вреден навик! Прекалено много разчитам на ЦХ да ми компенсира лошите хранителни избори.
Х2…
Обявил съм въглехидратен пост тази седмица...пръскам се от сладко-разбери!!...и затова съм болен-въглехидратите ми отслабиха имунната система...:)
19.12.11
14:49
казано от Иван Божанов на 19.12.11, 14:38:
Извинявам се ако съм от повечето и не съм разбрал - просто постовете ми се сториха доста ненужно заплашителни от човек с твоя стаж и житейски опит
На мен пък ми се струва ненужно тъпо малкия да пише след всеки мой пост някъде глупости...като не ми вярва си е негова работа - не му плащам, че да го прави...а и чак да ми се фантазира, че едва ли не виждате ли, аз лъжа за резултатите, пък той бореца за правда ме разконспирира...еми сори, но, нито разбира колкото мен, нито е работил хора, колкото съм работил аз, нито пък е чел странични неща и се е интересувал от странични неща, нито е пробвал нещо различно от трибоя...и в момента, в който почна обидите - айде всяка жаба да си знае гьола :) Аз съм играл срещу, човек, който е бил тренировъчен партньор на Мирко, 6 месеца след сериозна контузия и го бих за по-малко от 3 минути...не се хваля, ами давам жокер някой да се сети колко и каква подготовка иска това нещо...е, да, не ми дадоха никаква тилта “шампион”...смешна работа ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.11 15:18.
19.12.11
14:55
На мен ми е по-интересно, защо Мак Сим изобщо се връзва на детинските закачки? Или е пример за максимата “Преоткрий детето в себе си” :D
ПП: Няма нужда да си мерите чурките с плевенския Сашко, не можеш да му я откриеш никъде :D
19.12.11
15:01
казано от Десо на 19.12.11, 14:55:
На мен ми е по-интересно, защо Мак Сим изобщо се връзва на детинските закачки?
Защото в един момент закачките от детиснки стават свински... (devil)
Ама то шампион в БГ можеш и да станеш, защото си единствен в категория...:))))...да ти имам аз и тиквените медали...дето като си видиш резултатите с последния на европейското и той ти слага едни 90 кила трибой(не говоря за Сашко) и се сещаш как си, що си, къде си...:)...ама те се зобели-ми зобят се МНОУ ясно...It is, what it is!!!
Иначе шампиона по ма-джонг някак си не ме впечатлява...виж да влезеш като Стъки в клетката и да спечелиш официален мач от UFC, като си накарал един от най-опитните бойци в свободните боеве едва ли не да ревне...мдааа...това е впечатляващо!!!...или да бягаш финал на световно като Ивет...това е ниво...
19.12.11
20:58
19.12.2011
Лежанка - 15@20, 5@60, 3@70, 2@80, 1@90, 1@100, 1@110, 6,5,4,4@100
Тяга - 5@70, 3@110, 1@130, 1@150, 1@170
Сгъване с дъмбели за бицепс - 5х5@20
Разгъване с дъмбел над глава - 5х10@12
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 19.12.11 20:58.
19.12.11
21:02
Поразбутал си инженерната концепция с тези ръце :)
Мнението беше редактирано от donsir на 19.12.11 21:02.
19.12.11
22:03
Ама са и силни тея ръце обаче. Бицепсово с 20кг е бая, особено за човек, дето няма 70кг. Обаче ти се чудя, нали си имаш там някакъв начин на трениране и действа, това ок, но защо след като 115 са ти били сравнително леки, не правиш от време на време по някоя единица на тях. Иначе 110 според мен са ти доста леки.
Ей, Марине утре специално ще пробвам с 20кг дъмбел и ако ми тежи, ми е ясно как се клатиш :D
казано от naxx на 19.12.11, 22:39:
Ей, Марине утре специално ще пробвам с 20кг дъмбел и ако ми тежи, ми е ясно как се клатиш :D
Хаха, да не заляга много назад ли имаш предвид?
19.12.11
23:47
Че той Марин бицепса може да го прави просто като разновидност на мъртвата тяга ;) За разнообразие.
20.12.11
09:25
казано от J. I. на 19.12.11, 22:03:
Ама са и силни тея ръце обаче. Бицепсово с 20кг е бая, особено за човек, дето няма 70кг. Обаче ти се чудя, нали си имаш там някакъв начин на трениране и действа, това ок, но защо след като 115 са ти били сравнително леки, не правиш от време на време по някоя единица на тях. Иначе 110 според мен са ти доста леки.
Не правя на 115, защото не мисля, че е хубаво да ходя толкова често близо до максималния опит. Стремя се да направя колкото се може повече повторения като обща бройка на 105-110 кг. Това ще ми затвърди силовото ниво. Като цяло избягвам да правя максимални опити, защото прегарят нервната сиситема. Това е и причината другите да ме критикуват, че не се напъвам яко на тренировка и не си знам истинските максове :)
казано от naxx на 19.12.11, 22:39:
Сигурно не е най-добрата техника, но не мисля, че се клатя много. Пък може и да се калатя, трябва някой страничен наблюдател да каже. Абе от 33 см. ръка , толкова! :)
20.12.11
15:40
Слушах една аудио лекция за нервротрасмитерите, в която казват, че през нощта мозъкът се активизира страшно много и това е времето когато се анализира информацията от деня, правят се взаимовръзките, отсяват се незначителните неща и се запаметяват важните. Цитираха изследване с атлети (гимнастици) , които ако тренират сутринта, следобед не могат да направят съчетанието както трябва, но винаги на другия ден се справят отлично. Според изследивателите това се отнася за всяко моторно умение и въобще всичко, което исисква някаква памет и заучаване. От тук веднага се сетих, че в някоя от руските книги бях чел, че тенировките са по-продуктивни когато са фрагментирани - всеки ден по малко, вместо една здрава и уморителна, последвана от голям период от време за възстановяване. Звучи логично ,защото след всяка тренировка имаш сън, при който се заучават моторните умения. Другото важно нещо според мен е отсяването на важните и маловажните неща от деня. Ако тренировките ти са второстепенни, не си концентриран (мислиш някакви други проблеми и грижи) и не остават голям отпечатък в съсзнанието ти, мозъкът ще ги мисли за маловажни и съответно тези нервни пътища няма да се затвърдят по времето на съня. Когато си говорим за сила, може би има някаква критична точка на интензитет, под която мозъка не счита тренировката за важна. Абаджиев е напипал много правилно нещата - интезивни (за да ти се запечатат в съзнанието), кратки и с малко серии (за да можеш да се възстановиш ) и чести тренировки - перфектният начин да качваш сила чрез адаптация на нервната система, а не чрез хипертрофия!
Интересно ми е какво мислите вие и попадали ли сте на някакви интересни факти, които да подкрепят или да отхвърлят разсъжденията ми.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 20.12.11 15:41.
Слушах една аудио лекция за нервротрасмитерите, в която казват, че през нощта мозъкът се активизира страшно много и това е времето когато се анализира информацията от деня, правят се взаимовръзките, отсяват се незначителните неща и се запаметяват важните
Същото нещо гледах преди време,по Дискавари или Нешънъл Джеографик,не съм много сигурен.Само че се говореше за информацията и запомнянето й,чрез отсяване на маловажни/важни неща.
Не са споменавали спортисти,или спорта като цяло,но има логика :]
На прима виста...тренера на някое преминаване между движенията(в тройния скок), някой атлет зацикляше...и просто елементарни неща не можеше да ги направи и след 20 опита...тогава той казваше да спре, да преспи и утре пак го прави. В много от случаите след ден-два скока се получаваше от 2-3 опита...
За Абаджиев...мисля, че една от главните причини за късите и свръх интензивни натоварвания са свързани с количеството на отделен тестостерон...той е търсил(и намерил де) максималния времеви диапазон в който си максимално силен...
20.12.11
15:53
Потвърждавам информацията. И аз съм попадал на тези твърдения преди време, когато леко се бях зарибил по сънищата. Още тогава научих, че по време на сън се извършва преработката на цялата информация, която съзнателно или несъзнателно сме попили през деня.
Тогава се сетих и за това как заради родителите ми по едно време като малък спях с учебник под възглавницата, за да запомня и науча нещата по-добре :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.12.11 15:53.
Тренировките на Цацулин са на същия принцип,често/интензивно/далеч от отказа,дори по 2 пъти на ден
Има логика,да
20.12.11
15:56
казано от slavko на 20.12.11, 15:51:
... максималния времеви диапазон в който си максимално силен...
А може да се каже и - максимално психически концентриран.
“Хайде маме, наспи се пък, утре ще видим. Утрото е по мъдро от вечерта”.. Моето мнение е, че не всичко е във връзките мозък - мускул :)
20.12.11
16:45
казано от инж. Марин Маринов на 20.12.11, 15:40:
Интересно ми е какво мислите вие и попадали ли сте на някакви интересни факти, които да подкрепят или да отхвърлят разсъжденията ми.
опасявам се че бъдещето е точно на motor learning-a. са ще трябва да си чупя главата с нови неща (dull)
Дали и до колко ще научиш нещо зависи от доста фактори, но да кажем от стила на учене на конкретния човек, второ типа умение/знание което трябва да научи. Трябва човек да е наясно как възприема - на един трябва да му се обясни, на друг да се покаже, трети докато не хване сам да опита нищо не вдява и т.н.
Психомоториката ми е страшно интересна. Има си правила и закономерности. Оказа се например, че шофьори, които са карали интензивен курс се представят много по-зле на изпита в сравнение с тези, чиито часове са били разпределени в голям период от време. Много по-зле се представят в смисъл на процент скъсани и на ниво на стрес по време на самия изпит, и това при равен брой учебни часове и приблизително еднакви други условия (като възраст на човека, вид автомобил, маршрут и т.н.).
Друго - по време на моите обучения винаги гледам да имам поне два дни с хората, точно поради тая причина, която дискутирате по-горе. Независимо колко е материала, разликата в разбирането в края на първия ден и началото на втория е потресаващо огромна!
едит: та в смисъл исках да кажа, че определено намирам резон в това, дето Марин е споделил..
Мнението беше редактирано от Moonray на 20.12.11 17:30.
По физиология сме учили, че умората настъпва на първо място в нервната клетка въпреки че мускула притежава още енергийни запаси. Това е с цел организма да се предпази от крайно изтощение, и набавяне енергия по специфичен начин който не си спомням какъв беше, но бил вреден за организма. Всичко това се доказва от опита, че когато се натоварим до крайност и въпреки цялата си воля не можем да направим още едно повторение, то ако приложим електростимулация на мускула той може да се съкращава още. Така, че е логично след сън, когато нервната клетка се възстановява после всичко да е ОК - в това число сила бързина,кординация и др. Така че освен да се интересуваме от нуждите на мускулната клетка, е важна и нервната клетка която командва мускула.
Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 20.12.11 19:58.
21.12.11
20:56
21.12.2011
Клек - 10@20, 5@60, 3@70, 2@80, 5х7@80
Лежанка - 2х10@40, 5@60, 3@70, 2@80, 1@100, 1@105, 3х3@90
Лежанка с тесех хват - 5х5@80
Набиране - 10х5 (експлозивни)
22.12.11
21:45
22.12.2011
Пуш преса с една ръка с дъмбел - 3@23, 10х3@27
Тяга - 8@60, 5@110, 6х3@130
Пуш преса с една ръка с дъмбел - 10х3@27
Супер бърза тренировка. Втората пуш преса я редувах с тягата почти без почивка.
Затова ли най-добре уча когато съм полу-заспал от 12 до 5 по нощите? :)
Иначе как точно се определя коя информация е важна и коя не е? Простото отношение към нея ли е най-големия фактор?
23.12.11
09:44
казано от ~ DelornificatioN на 22.12.11, 22:08:
Затова ли най-добре уча когато съм полу-заспал от 12 до 5 по нощите? :)
Иначе как точно се определя коя информация е важна и коя не е? Простото отношение към нея ли е най-големия фактор?
Според мен въобще не е добра идея да учиш през ноща, освен ако не си си обърнал тотално фазите на бодърстване и почивка.
Отностно определянето на информацията, аз си мисля, че важна е тази, която е придружена с някакъв вид емоция. Колкото е по-силна емоцията, толкова е по-важна информацията.