Дневникът на V :]

Прескочи до:

Вчера тренирах!
Вярно, играх си по уредите, защото от разни резки колебания във височината на главата ми, почва да ми пулсира носът и да се натрупва болка..За това навеждания - изправяния бяха табу...
И тъй:
лег преса 1х10х110,150,170,170,190,190,170
бедрени разгъвания 1х10х48,58,68,78
бедрени сгъвания 4х10х ? не знам колко кг бяха плочките
горна лежанка 1х10х20 4х10х30
лег 1х10х20,30 4х10х40 - направи впечатление в залата “Ама ти миналия път с 50, какво е това сега?” Обаче на лега беше най-гадно да се напъвам и реших да съм разумна.
хоризонтален скрипец 1х10х30 4х10х40
гребане с дъмбели 1х10х? - вероятно към 11, 3х10х17

И сега пак отивааааааааам: )
Лекичо! Но да се раздвижа, че иначе е кофти.

16.12.11

тежести:

клек 1х10х20 1х5х60 10х5х80 (хахаха)
лег 1х10х20 1х5х40 5х5х50
вертикален скрипец 1х10х30 4х10х40 (бързи и интензвини)
раменни преси с дъмбели и разтваряне на ръце в страни, 4х10, не знам с какви килограми, май около 9.5 дъмбела
кофи на две пейки 4х10 с лично тегло , редувано в суперсерия с бицепс с дъмбели...пак същите килограми

Слагам и 2 снимки от днес.
Смятам, че съм качила в ръцете, което е хубаво, но също така и по корема:( което е лошо. Ама така е, като увеличих манджата....:) Ще се оправим.

16.12.11
18:37

казано от veronique на 16.12.11, 13:01:

16.12.11

Слагам и 2 снимки от днес.
Смятам, че съм качила в ръцете, което е хубаво, но също така и по корема:( което е лошо. Ама така е, като увеличих манджата....:) Ще се оправим.

Ама пък си свалила в бедрата :)

16.12.11
22:52

Защо на всички снимки си на пръсти ?!!?

Квадрицепсите се оформят най-добре, поне при мен:))) Другия път ще сложа и на цяло стъпало :)

17.12.11
21:45

казано от veronique на 17.12.11, 12:52:

Квадрицепсите се оформят най-добре, поне при мен:))) Другия път ще сложа и на цяло стъпало :)

И аз това му казах, че бедрата се оформят. И при мен е така :)
Остаай го, злобюла :D

Злоба, че имам по-големи крака:Р

Петък - рожден ден, ядене, убаво ядене:)
Събота - сауна + минерален басейн, редувано с едно потопване в изцяло студена вода, изцяло под водата... бррррр
Събота вечер - коледно парти на клуба по водна аеробика...ядене, убаво ядене и много, много танци:)
Неделя обед - годишно награждаване на БФСТ, ядене и прекрасни купи

отбор Картел жени - първо място в България:)
Поли, да ни е честито.
Поли - абсолютен шампион.... МАШИНА:)

19.12 - back in the game :) стига толко плюскане хахаха

тренировки
щанги
айде малко тежичко
клек 1х10х20 1х5х60,80,90 4х5х100
лег 1х10х20 1х5х30,40 4х5х50
тяга 1х5х70,90,100,110 4х5х120

водна аеробика - 1 час, 4 часа подскачане на сухо около басейна

нямам проблеми с носа за сега, нямам болки при физическа активност. Утре съм на хирург да ми го види, защото макар раната външно да е ОК, чувствам, че има пукнато и нередности отвътре... Will see:)

храна
17:00 - свински шол с някакви гъби (странно име) и порция боб постен, имаше вътре и ориз и картофи. Все “убавини”
22:00 - 3 яйца, 50гр сирене, сушени домати - всичкото в масло + 2 краставици със зехтин

Днес цели 3 часа във водата.......е няма такъв кеф:)

че даже и малко импровизирани тежести, и непланувани:) гот е да работиш във фитнес бре:)))

преден клек 10ки на 55
лег 10ки на 40
гребане с щанга 10ки на 50
малко пудовки - до горе, до хоризонтала... редувани с 16/20кг: )

20.12.11
22:23

Ходи ли на лекар за нослето?

така се размазах от кеф, че забравих да ви споделя:)

Поли, ходих сутринта рано на хирург, направиха ми снимка (между другото страшно интересно е да гледаш целия процес, дигитален е рентгена и после с програма постепенно ти се появява череп, меки тъкани...).
НЯМА счупено!:)))))
Костта е идеална - отсече хирургът.
Само, че ударът е бил много силен и макар и външно да не личи, си е оказал своето. Повечко време ще ме боли, но поне знам че няма да е на криво:)))

охаа
днес тотално стресирах тялото си с нещо различно:)
бързо, с почивки между сериите и упражненията колкото да ида до уредите..
сама си комбинирах упражненията, така че сигурно съм допуснала разни “грешки”, обаче ми хареса как се натоварих и как излезнах от залата:)))))))

клек, редуван с лег преса
  клек: 1х10х20,60 4х10х70
  лег преса: 1х10х100,150 4х10х200
бедрено разгъване 4х10х45
лег в суперсерия с дърпане на вертикален скрипец
  лег 1х10х20,30,40 2х10х45
  скрипец 1х10х40 4х10х50
лег с дъмбели, в супер серия с хоризонтален скрипец
  лег 1х10х11,12,12,12
  скрипец 4х10х45
бицепс с дъмбели, в суперсерия с трицепс на скрипец, въжена ръкохватка
  бицепс 4х10х9 - много бавно
  трицепс 4х10х20
рамо - редуване на военна преса, хай пул, разтваряне в страни
  военна преса 4х10х20
  хай пул 1х10х12 3х10х22
  разтваряне 4х10х9
коремни преси с тежест
хиперекстензии
няколко пистолета на всеки крак

час водна аеробика

много голям дисбаланс между долна и горна част, но ще го оправя!

!!!
Напомням:))))))))

Коледен BB-team

Краката парят:) Нааааайс

лег преса 1х20х80,100,120,140 2х20х150кг
бедрено разгъване 1х15х48 2х20х38 2х20х28кг със задържане
бедрени сгъвания - не знам колко кг са плочките, с 2 и 3 плочки (май са 20 и 30 кг съответно) 1х20 3х15

рамо - разтваряне в страни, повдигане напред, раменни преси - от всички 4х12

корем - повдигания на прави крака от вис и много Л-сит прогресии

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.12.11 18:33.

Цецо, ти защо ми харесваш новите билдърски тренировки?:)
Шегата на страна, решила съм отново да се хвърля в експеримент.
Какво да се правя - любопитно ми е!
И ми е кеф:)

Сега правя нещо като “навлизане”, но скоро ще се задълбоча при разделянето на мускулните групи.
Имам време да си експериментирам... Състезанието по трибой ми е март месец.
Ще гледам да не ми падат постиженията, а ако паднат - да не е значително:)

Зачетох се много и попаднах на програмата БИА - Болка, Измъчване, Агония :D
Подходяща както за начинаещи, така и за напреднали.
Изкефи ме абревиатурата...
Със сигурност повечето от вас я знаят, но аз да напиша за тези, които като мен за първи път се сблъскват с това
Има 10 упражнения, натоварващи всички мускулни групи, изпълняват се в антагонистична последователност и всяко упражнение има само 2 серии. Тежестта е 70-75% от максималната сила. В първата серия имаме 6 повторения, почивката е 2-2,5 минути, след което втората серия се прави до отказ и директно се преминава към следващото упражнение, без почивка.
Яко, а:):)

Единственото лошо нещо е, че в момента чета хиляда неща ЕДНОВРЕМЕННО и като открия нещо ново - се задълбавам и в него.
Май ще се записва магистратура със спорт:):)
То не е кинезиология, то не е биохимия... Сега и културизъм.
Къде ли ще ме отведе животът:))))
Дано да не е пак в дъното на басейна:D

харесва ми когато хората не робуват на догми, в твоя случай не робуваш че трибоя е “единици, двойки, тройки и дигай яко и яж и те така те.” във въпросите за интервюто има нещо от рода на “смяташ ли че има универсална методика” и ми се струва че ти натам отиваш. повече подробности в статията :Р

23.12.11
10:34

За съжаление, трибойците в БГ това “те така” си го карат от бая време...забиват се в трите движения и бой до смърт...

23.12.11
10:53

казано от slavko на 23.12.11, 10:34:

За съжаление, трибойците в БГ това “те така” си го карат от бая време...забиват се в трите движения и бой до смърт...

Не само те, ами и всички там “стронг мен” кандидат-състезатели покрай тях (те се застъпват донякъде, де). Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)

23.12.11
10:54

Не мисля, че става въпрос за догми в случая...Трибоец, който се готви за състезания, едва ли ще експериментира с добро утро и петнайски, вместо да си дърпа тяга.
Всеки си намира това, което му допада и работи за него, защо трябва да се заклеймява?
Не е лошо да пробваш нови неща. Аз съм “за”, когато приоритетите са ясни.
Иначе става миш-маш с посредствени резултати.

Верка, искрено ме разсмя с последното изречение : )
Няма да се даваш, прецени добре момента с магистратурата и най - вече с практическата й реализация после.

Аз не оспорвам, че системата с малко повторения и много тежко работи. Обаче ставаш добър в тези движения и толкова.
Последните 2-3 дни откривам, че горната ми част е плачевна от към сила. Знаете ли, че съм скована от мускулни трески - рамене, гръб (но други мускули, различни от еректори:)) и то от някакви смешни упражнения и смешни килограми.. Дъмбели от 7кг ми разкатаха фамилията вчера...

Искам да съм силна и харесвам трибоя, харесвам възможността да покажеш моментния си максимум. Честно да си кажа едва ли ще намеря друг спорт в силово отношение, който да ми харесва толкова.

Но виждам как други мускулни групи изостават и как желая да променя това.
Искам да изчистя мазнините, да натрупам повече мускулна маса в горната част особено, да има хармония в цялото тяло.
Искам да опитам нови неща, да видя до къде ще ме отведат.
Искам един ден да дръпна 200, да клекна с 200..и да имам лег поне 70кг:):)
Вярно е, че едва ли ще стане всичко наведнъж и че се разпилявам, но сега ми е паднало да експериментирам и да се намирам.
Мога и го правя:)

Поли, докато събера пари имам бая време да помисля. Оставила съм нещата да се случват и няма да бързам, защото с модния дизайн вече направих тази грешка. Знам какво искам, но искам много неща. Едното изостава за сметка на другото, въпросът е кога ще се догонят и двете:)

23.12.11
11:09

Не бе Полееее...аз не заклеймявам...просто гледам как тренират трибойци извън Б-я...има много интересни неща, много съставни, ластици, вериги, трупчета и т.н., ако мислиш, че “добро утро”(да не говорим е Луи Симънс го предписва за тежки единици) няма да ми помогне за ставането и тегленето...аз мисля, че ще!
Иначе, както каза Здравко Стоикчов...”не знам, какво му мислите на тия две елементарни движения-клека и тягата”....:))))
Иначе си права...ако усетиш, че дадено нещо работи за теб и приемливо постоянно качваш ниво...ОК, правиш го!

Поздрави от практикуващия непосредствен миш-маш Славко:)

Елементарни, и тъпи като на слон ... г*за (да се чете “глутеусите”) :)))
Пак бисери от неповторимата зала.

казано от Boby_ на 23.12.11, 10:53:

Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)

елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.

виж за Поли е друго - тя има други постижения, има някакъв баланс(горна-долна, предна-задна, обем-сила) и съответно тренировките им трябва да са различни. системата “яко, тежко, често, 1-2-3” е много хубава, но зависи кога я ползваш от гледна точка на тренировъчния си стаж/развитие и от гледна точка на периода в годината.

казано от Инис на 23.12.11, 10:54:

Всеки си намира това, което му допада и работи за него

съгласен.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 23.12.11 11:19.

23.12.11
11:17

Те двамата със Стефан Георгиев много обичат да се майтапят с трибоя...:)
Няма каза Стефчо клякане на гръб...за какво ти е изобщо това:))))...щангистка му работа...:)

23.12.11
11:18

казано от ts.vassilev на 23.12.11, 11:15:

елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.

Всъщност никого с никого не сравнявам. :) Само отбелязах наблюдението си върху начина на трениране. Не знам защо търсиш нещо друго в изказването ми.

23.12.11
11:27

Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))
Иначе и аз бях с голямо желание да мога всичко и да експериментирам като Вероника. Половин година се занимавах с щангистките движения и вече година и половина не съм направила и едно изхвърляне, едно изтласкване. Да не говорим, че не ми вървяха особено : ) Сега се чудя за какво са ми били, като от тях само ми порасна трапеца и едва ли някога ще ги правя пак именно по тази причина.
Ей, направо не мога да повярвам, че си коментираме кротко :) Напоследък рядко се случва : )

23.12.11
11:33

Да бе, Цецко, право редиш...ама ако зациклиш(нали това го допускаме)...нали трябва да промениш нещо(изключвам медицинските аспекти)...и хубавото е когато знаеш алтернативи...

А Здравко Занев скоро участва и на състезание по вдигане на тежести за ветерани и се представи повече от добре, шапка му свалям...
Него съм го виждал как тренира, прави доста различни и нестандартни упражнения, с адските кила...

И разбира се всичко може да се опровергае с 5-те движения на Абаджиевите мутанти....всеки ден, по 3 пъти на ден, с по 500гр. повече от предния макс...:)

23.12.11
11:40

казано от Инис на 23.12.11, 11:27:

Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))

АЗ ли да пропусна...:))))

Да бе Поли, аз затова обичам да си обсъждам нещата с теб, защото ти имаш опит, видяла си 2 и 200 и можеш да направиш разликата между методики, периодизации и т.н.

И много чсно, че за рекорди в трибоя няма да се подгатвяш с художествена гимнастика и боулинг...:)...но съгласи се, че в периодите за разадаптация от зверското вдигане не е лошо да се добавят по-нестандратни упражнения...още повече да ти почине и ЦНС от работата с големите гири...

23.12.11
12:05

Разликата е, че Поля се подготвя да е на топ ниво, а при Вероника нещата не стоят въобще така :)

Ами то това е ясно, но не виждам как в един момент започнахте да ни сравнявате двете, като база за сравнение няма, освен че (за щастие) сме в един отбор:)

23.12.11
13:04

казано от veronique на 23.12.11, 11:07:

..и да имам лег поне 70кг:):)

Нали знаеш в коя зала тярбва да дойдеш и да си подминеш рекорда от раз ;) ХАхахха, поздрав за МАдбой :)

иначе тази програма я правеше навремето един приятел, доволен беше, но не е нещо кой знае какво откъм резултат...

23.12.11
13:07

Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))

23.12.11
13:35

казано от Madboy на 23.12.11, 13:07:

Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))

Тук има гравитационна аномалия. Я виж как рекорда на лег е в Пловдив :)

23.12.11
13:56

Ай ще видим, трябва да ударя 80 лег тогава :D:D

23.12.11
14:09

То това с 80 лег ще е измежду много-то други неща:)

Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)

23.12.11
14:27

казано от veronique на 23.12.11, 14:25:

Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)

Не знам на какво викаш на стандартна лежанка, но така или иначе има две...все някоя ще мине за стандартна...:)

23.12.11
15:25

Хахахахахахаха добър отговор. :D
Вероника, с докосване на гърдите ли имаш предвид?

Значи аз претенции към пейката нямам, освен да е твърда:)
А какво имам в предвид - петите на пода, гъз и рамене на пейката.
Пускане до гърди, докосване и леко задържане.
Това е истинско вдигане на щанга от лег за мен.
Трупчета, П-образни лостове, повдигане на таза, ластици и прочее - всичко това е чудесно за спомагателни тренировки и да подпомогнат основната цел, но АЗ не ги признавам като резултат:)
Сигурна съм, че и Мак Сим е така и ще имаме рекорди:))))))
Току виж на 2рата си тренировка с него ударя 100 кила, а:Р:Р

23.12.11
15:43

казано от veronique на 23.12.11, 15:37:

Пускане до гърди, докосване и леко задържане.

Тва със задържането не ми е ясно защо ти е нужно, освен ако не си на състезание...;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1