Широк гръб и рамене

14.06.05
16:46

Кажете кои са наи добрите упражнения за широк граб и за широки рамена според вас?

14.06.05
17:20

това за гръб
това за рамене
И разгледай форума ще намериш дота неща

14.06.05
17:26

1)Мощно набиране
2)Мощно кофички-широк хват, по-добре /за широчина на раменете/

14.06.05
17:56

От набиранията с широк хват идва и широкият гръб И ширината на раменете. Ширината на раменете няма нищо общо с упражненията за рамо - дори да се спукаш от тренировки за рамо, ширината на раменете ти няма да стане по-голяма - просто раменните ти мускули ще започнат да изглеждат по-големи и топчести! Чрез набиранията се разширяват гръбните мускули, и се стимулира растежа на костите намиращи се при рамото, определящи ширината на раменете!

14.06.05
18:03

Да, но като развиеш добре раменните мускули(особено средно рамо) ще изглеждаш по-широк в раменете. Човека, предполагам, цели визия. :)

14.06.05
18:46

[quote author=“tpd”]1)Мощно набиране

кофичките наистина ли разширяват раменете щот аз не виждам да има нещо общо с движението, нали уж натоварва долна 4аст на гарди и трицепс?кво мислите за кофичките

14.06.05
19:32

[quote author=“sigmA”][quote author=“tpd”]1)Мощно набиране

кофичките наистина ли разширяват раменете щот аз не виждам да има нещо общо с движението, нали уж натоварва долна 4аст на гарди и трицепс?кво мислите за кофичките

Ами сигурно повечето ще кажат, че нищо не променят, но аз от личвен обит виждам, че кофичките и също така лицевите опори с различни хватове много помагат за засилване развитието на гръдния кош. Набиранията също.

А и кофичките са за мен перфектно упражнение за гърди така че... 2 в 1. :)

15.06.05
09:14

Кофичките товарят зверски рамото, при някои хора дори така, че и ме противопоказно да ги правят  :wink: (говорим за предната част)

15.06.05
15:45

[quote author=“Martin”]Кофичките товарят зверски рамото, при някои хора дори така, че и ме противопоказно да ги правят  :wink: (говорим за предната част)

:lol: Само ще вметна, че на трен за гърди/прези 2 дена/ правиш само, лицеви, кофички и пул овър. Резултата на следващия ден е мускулна треска само и единствено в рамената, никъде другаде.  :D

BA

16.06.05
08:41

за Гръб: набирания(широк хват - пред и зад глава)
за Рамо: Изтласкване Арнолд(ако искаш широки рамене).

24.06.05
14:24

а това изтласкване арнолд как се прави щото до сега несам го чувал  :roll:

24.06.05
14:32

[quote author=“MavericK”]а това изтласкване арнолд как се прави щото до сега несам го чувал  :roll:

Като раменна преса с дъмбели, но двужението започва със събрани пред гърдите ръце.

24.06.05
14:36

[quote author=“Martin”][quote author=“MavericK”]а това изтласкване арнолд как се прави щото до сега несам го чувал  :roll:

Като раменна преса с дъмбели, но двужението започва със събрани пред гърдите ръце.

При това упражнение е важно да се получи въртене на китките започва се точно както Марто ти казва с длани сочещи към гърдите и в крайно горно положение на движението дланите трябва да ти сочът напред. Много добро упражнение, което тренира роторната група на рамото.
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1