23.12.11
21:45
Ами работата е там, че в момента във фитнеса правя силови тренировки. (или по-точно така наречената кръгова тренировка)
Купил съм си отделно протеин и креатин (който не знам защо го купих, мислих, че ще е добра комбинация, но в последствие разбрах, че нямам голяма полза от него, но както и да е.)
До тук всичко е добре, тялото ми виждам, че има напредък и подобрение.. започва да се оформя.. :д В началото не можех да вдигна 20кг. а сега правя по 10-15 с 40. (без да се смеете) (начинаещ съм все пак :д)
И идва големият проблем - КОРЕМА .. Имам супер, ама супер гаден бирен корем.. и искам отчаяно да се отърва от него.. проблема се състои в това, че май тази силова тренировка, която я правя не ми се връзва със свалянето на корема, а даже напротив.. Със този ориз, картофи, боб етц. май само го карам да расте още повече (въглехедрати доста) .. Със месото не мисля, че има проблем..
Някак си ми е каша в момента всичко в главата.. толкова много неща прочетох :д ... Има ли някакъв начин да съчетая силовите тренировки и кардиото? Тоест да си продължавам по режима за качване на ММ и същевременно малко по малко да свалям и корема..
нещо от сорта на
понеделник - вторник (силова)
сряда - четвъртак (кардио)
петък - събота (силова)
неделя - (почивка)
Но от друга страна си мисля, че начина на хранене ще си окаже влиянието и ще тъпча на едно място.. хем ще свалям, хем ще ям въглехедрати и хем ще правя силови тренировки...
Супер объркан съм.. глава ме заболя вече да го мисля :д
На 17г. съм. момче! (другия месец живот и здраве 18) :)
Айде поздрави! Надявам се да ми помогнете да реша какво да правя, че направо...
Темата беше редактирана от Божидар Георгиев на 23.12.11 21:47.
23.12.11
22:09
След малко по-компетентните ще се изкажат ама аз ди си кажа. Според мен добре си го измислил, обаче кардиото гледай да е главно спринтове, например 60% спринт или 70 . Ако може някъде на хълм или просто наклонът да е висок, там тичай, по-ти щади краката и е по-трудно. Иначе силовите тренировки горят колкото кардиото, ако са по-интензивни може да горят дълго време, докато малко след като спреш да тичаш, горенето на калориите спира. Може от време на време да включваш Кросфит комплекси.
23.12.11
22:12
Нека уточним: вярваме до религиозна полуда, че кардиото сваля корема ли?
Демек: правиш кардио=сваляне от корема.
Ако отговориш с ‘да’, то уточни и какво разбираш под ‘кардио’, че май и там ще имаме разминаване.
23.12.11
22:45
Близо до нас има един “наклон” който е доста стръмен, направено е за да могат колите да минават, но рано сутрин няма да има жив човек де.. ако го изкачвам нагоре-надолу ще има ли ефект?
Под кардио разбирам бягане на пътека,велоергометър,степер и т.н. :) А иначе знам, че кардиото сваля всичко не само корема .. точно за това се чудя дали е удачно да го практикувам :)
Благодаря ви за помоща
Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 23.12.11 22:46.
23.12.11
22:51
Предполагам, че ще има ефект. Нищо не ти пречи да пробваш и само след 2-3 седмици да видиш дали има ефект, нали? Само гледай да е по-далечко от деня в който тренираш крака.
23.12.11
23:27
Аз бих ти препоръчала ВМД. Дали ще качваш или сваляш, зависи от отношението изчерпана - приета енергия (разбирай калории), така че спокойно можеш да правиш мускулна маса на ВМД. Само че в същото време можеш и да гориш мазнини. Докато приемаш толкова въглехидрати, тялото си има отличен бърз източник на енергия и няма да посегне към запасите (мазнините), които, предполагам, са ти проблемът в корема.
Прави кардиото или на гладно или 2 поне 2 часа след прием на храна, изключваща въглехидрати. Пример (какво правя аз в ден за крака): Ставам, закусвам някоя пържолка и след 2 часа заминавам да бягам 30 мин, после упражнения за крака с тежест и после отново протеинова бомба + малко въглехидрати за възстановяване. Не съм специалист, но резултатите ми харесват.
И не забравяй, ако решиш да послушаш съвета ми, това не е НВД, а ВМД, което ще значи, че калориите ти ще идват главно от мазнини, би следвало да се подходи сериозно и да се направи някоя и друга сметка за това колко калории са ти нужни в зависимост от целите и следователно какво количество мазнини.
пОздрави
24.12.11
00:39
Ако тренировката за крака след тичането е тежка, шансът да се контузи е по-голям. Най-добре да са друг ден краката.