Пилешка супа

13.12.11
09:56

Здравейте, обхванало ме е коледно настроение и търся някаква сносна рецепта за пилешка супа, без брашно, бульончета със сол и Е-та ;)
Ако имате идейки, казвайте :))

13.12.11
11:26

Ако искаш да стане хубав бульон, слагаш месото в студена вода и на котлона. Ако искаш месото да е по-крехко го слагаш във вряща вода. Отпенваш на 5-6 минути. Като си готова с месото взимаш картоф, целина, морков, лук, може грах, царевица, Сол на вкус  и хвърляш в тендерката за още 20-тина минутки. Застройваш с яйце (аз слагам 2-3) и си готова. Може и малко магданоз ако имаш пресен, т. е. ако си го гледаш в саксия. Иначе “онова” дето го продават в момента е далече от истината.
Лично мнение: За предпочитане е да се консумира с много черен пипер и 2-3 люти чушчици. Добър апетит!

13.12.11
11:29

Вариш си пилето в тенджера под налягане, после си полаваш прекрасния бульон, накъсваш си пилето, слагаш си зеленчуци, фиде, картофки,сол, пипер. Всичко ври, накрая праскаш една застройка и си ти човека :)

13.12.11
14:52

Аз е обичам повече с ориз вместо фиде, а и с ориз е класическата рецепта :)

13.12.11
14:58

казано от Sarfaa на 13.12.11, 11:26:

царевица

Ако мине през пасатора преди тва става супер.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.12.11 14:59.

Мила

13.12.11
17:51

Аз бих я направила без фиде или ориз(не че го намирам за проблем де), само със зеленчуци, но по-важно е супата да бъде бистра.
Също бих добавила картофи нарязани на кубчета.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.12.11 17:52.

13.12.11
18:15

Аз пък мисля да пробвам само с пиле, някакви по-леки зеленчуци (без картофи), например моркови, магданоз и яйце.Доколкото разбрах то е за гъстотата :)

13.12.11
18:19

казано от Nicolette на 13.12.11, 18:15:

Аз пък мисля да пробвам само с пиле, някакви по-леки зеленчуци (без картофи), например моркови, магданоз и яйце.Доколкото разбрах то е за гъстотата :)

Тъкмо това щях да напиша. Основата на пилешката супа е - пиле разбира се. С един хубав бульон и едно яйце -за да не е все пак само бистра водица , съвсем малко зеленчуци става супер.

Мила

13.12.11
19:24

Попринцип супите не се застройват, по-скоро това се практикува в България. Това е и  бистрата супа - без застройки, без яйца.
Предпочитам да сложа ориз или фиде, но да няма застройка.

13.12.11
20:46

Хехе, sweetie, не знаеш ли, че най-вкусните супи са на баба, а те бабите определено не тренират на тези години, т.е не очаквай бабешка рецепта тук...:))

14.12.11
23:27

Mon Coeur , незастроена супа е = чорба.

24.12.11
11:44

Слагам 500 грама сурово месо водичка малко подправки,застройва се и бон апети..На 2 пъти изяждам цялата тенжера с картофи отделно и имам 100 грама протеин и 160 въглехидрат в две хранения :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1