24.12.11
12:56
Тренирам повече от 1 година,имам доста сериозен растеж на всички мускули,но гърдите доста изостават.Качил съм маса там,но не много,но не се оформят по никакъв начин,само растат малко по малко.Имам сравнително добър хранителен режим,висок съм 182,тежа 85 кг.Качих 10 кг за 3 месеца,но в гърдите доста малко в сравнения с останалите мускулни групи.До преди 1 месец програмата ми беше:4 упр. по 4 серии,като по 10-8-8-6 повторение на трите лежанки и 16-14-12-10 на пек дек машината.1 месец вече заместих горната и хоризонталната лежанка с дъмбели,долната с кофи,а пек дека с флайс,но бих казал без ефект.Някакви съвети за растеж и оформяне на гърдата? ..мисля че пробвах всичко,но...
24.12.11
13:03
Дай да видим снимки.
24.12.11
13:09
Аз предпочитам да видя снимките не заради гърдите му, а защото това ще да е някой човек набор поне на Лили Иванова.
Какво имам впредвид - той казва, че е опитал всичко.
Което означава, че или тренира по 10 тренировки дневно за гърди, или неговото всичко е едно малко всичко от всичко. Например от:
- различните видове темпо на изпълнение
- пикова контракция
- поне 100 упражнения за гърди
- трениране на гърдите не само с дъмбели, пек-дек, кросоувър и щанга, ами и на халки, земя, trx, босу, швейцарска топка, шейна...
- периоди с ниски повторения
- периоди с високи
- няколкостотинте специализации за гърди, които циркулират из нета. Даже и аз имам такава :)
- тренирал е бавно, тренирал е и експлозивно
- пробвал е съчетаването на различни неща в комплекси (гигантски серии) за гърдите - например лег тройка, после с дъмбели 6-8 повторения за маса, след това плиометрично упражнение, после нещо за силова издържливост...
- тренирал е гърдите с всички възможни групи заедно в едни ден и в суперсерии с тях
- тренирал е гърдите във всички въможни варианти - от веднъж седмично, през 2 пъти седмично...до всеки ден, като освен това е тренирал и дву и триразово, че даже е пробвал и многократно през деня по метода, който се препоръчва в случая
...
Всичко коз! Контра! :)
Щом казваш, че се храниш добре и само гърдите ти изостават, значи нещо в програмата ти куца или неизпълняваш правилно упражненията. Предишната ти програма е била доста зле. Правил си 3 лежанки, правил си цели 16 серии за гърдите и така явно си ги претренирвал, а гърдите спадат към малките мускулни групи. 12-13 серии е добре за тях.
Ами пробвай тази програма:
Лежанка от наклон - серии 4, повторения 12, 10, 8, 6; може последната серия да я направиш дроп-серия.
Хоризонтална лежанка или избутване с дъмбели - серии 3, повторения 10, 10, 10; върти ги 2те упражнения.
Кофички - серии 3, повторения 10, 10, 10
Флайс - серии 3, повторения 12, 12, 12.
Другия начин е да тренираш по метода на предизтощение на Джо Уидър, т.е. да започнеш с някое изолирано упражнение (флайс или пек-дек) и след това да правиш лежанки, кофички и т.н.
Ако ти изостава само горната част, наблегни на нея.
а гърдите спадат към малките мускулни групи.
:О може ли линк към статия/и
По темата : Гърдите не варят на всички . Може би си от хората които не им е заложено да имат големи гърди
Пробвай суперсерии
А гърдите самостоятелно ли ги тренираш ??
Мнението беше редактирано от RinGo на 24.12.11 13:40.
Ами RinGo те гърдите са средна мускулна група, но спадат към по малките. Големите са гръб и бедрата (бедрата са най-голямата междодругото).
попринцип се водят към големите :))
За това когато се съчетава голям и малък мускул в тренировъчен ден че съчетавам гърдите с трицепса или бицепс (отделно че трицепса взема участие)
ИЛи пък има други които тренират всички голми мускулни групи в един ден а малките в друг
Атанас Найденов прави кофички с дъмбел !
Мнението беше редактирано от RinGo на 24.12.11 14:19.
24.12.11
14:37
Кофички, флай на машина, кросоувър, обърнат кросоувър ( на долните макари на скрипеца ). Това са оформящите упражнения.
http://www.youtube.com/watch?v=cE7K2jmGKhY
П.С. И според мен гърдите са голяма мускулна група ;)
Мнението беше редактирано от Мирослав Георгиев на 24.12.11 14:39.
24.12.11
15:46
Самостоятелно ги тренирам.Интерестното е че си правя сериите на лежанката с 70,а мога само 7-8 кофички,сега ги усъвършенствам,проблем ли ще е ако кофичките са първото упражнение за гърди?
ако искаш да наблегнеш на долните гърди и тяхното подсичане ги прави като първо упражнение .