Велоергометър и мускули

27.12.11
18:11

Здравейте!

Нова съм във форума и това е първа тема, която пускам.

Имам велоергометър и имам нужда от помощ. След две бременности успях да сваля килограмите си на 50-52. Сега искам да стегна корема и дупето си. Велоергометърът ми е с 8 степени. Искам да попитам:
- дали мога с него да стегна мускулите на дупето и корема
- на коя степен трябва да го карам
- колко пъти седмично
- колко време да продължава тренировката

Благодаря предварително на всички, включили се по моите въпроси!

28.12.11
07:22

За крака и дупе по-скоро започни клекове и напади, както и плие. Тук можеш да намериш упражненията за бедра и седалище. Те могат да се изпълняват и в домашни условия с някакви гирички или някаква друга тежест, каквато имаш под ръка. Даже първо без тежест, за да свикнеш. Внимавай с правилното изпълнение на нападите, че според мен лесно може да се усуче някой крак ако не се позиционират правилно.

Тази статия за коремните мускули ще ти помогне да се отърсиш от заблудите на хилядите коремни преси. Доказателство: този корем не е направил ни една коремна преса.

Велоергометърът също го ползвай, върти на ниска степен като поддържаш около 100 завъртания в минута (приблизително). На уреда може би има да ти отчита каданс, на англ. съкращението е RPM. С други думи: не трябва да ти е трудно като въртиш на мускулите, а само да си вдигаш пулса. Ако не ти е проблем, върти го сутрин на гладно след кафе без захар. Ако ти става лошо на гладно, хапвай нещо леко: кисело мляко например или протеинов шейк. Колкото ти е приятно, толкова го върти, но поне 20-30 минути. Гледай да се изпотиш хубаво, а не да отбиеш номера със списание в ръка. Когато направиш около 50 тренировки (2 месеца например), можем да говорим за интервални тренировки. Ако разбира се никога преди това не си спортувала. Ако имаш някаква спортна история, този период спокойно може да се скъси).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1