казано от Boby_ на 28.12.11, 19:46:
казано от ~ DelornificatioN на 28.12.11, 19:22:
Както винаги се вписвам с крайно мнение, което все някой ще засегне:
Трибалите са за 1. хора без въображение, които искат някаква рисунка по тялото си, но не могат да измислят нищо кой знае колко оригинално/символично/каквото ще да е, и 2. хора, които искат татуировка с едната цел просто за да имат такава.п.п. Дори едната естетична окраса в племената от миналото /и третия свят сега/ съдържа повече умисъл, от колкото изглежда на пръв поглед.
A по мое лично мнение ВСИЧКИ татуировки (с единствено изключение традиционните такива, но тук нещо не виждам маори) са следствие от избиване на комплекси. Явен признак за това е всяка манипулация, целяща да постигне физическо подобрение на момента. Слагам “татусите” под един знаменател с всякаквите там изроди и изродки с пиърсинг на клитора/скротума, имплантирани рогца, цепнат език, а също и със силоконовите кифли - води ги същата мотивация, крайният резултат е същото обезобразяване.
Верно е, спор няма. Поради същата причина си миеш зъбите вечер, пазиш диети, развиваш се професионално и караш света да се върти. Защото съзнателно или не, аз, ти, изродите и изродките притежаваме “аз не съм достатъчно” комплексът. Не е лошо, не е срамно и изобщо не е нетипично за човешката природа. Просто различните го изразяват по различен начин.
28.12.11
21:34
Абее чак отчаяни... чак безпомощни... просто хората искат нещо нова... момичетата искат големи гърди... момчетата големи мускули и така... аз бих си направил татус... впрочем искам на гърба но така няма да си личи колко е релефен (blush) :D
аз ще си направя татус като влезна или в Френския легион или в United States Marine Corps.
казано от Скота на 28.12.11, 14:56:
казано от Vintage на 28.12.11, 14:34:
Zyzz имаше епични мускулни коремчета
я пак :D
дам?говоря за формата на мускулите,коремчета да ги наречем (не шкембета,неприлично е :С )
казано от ~ DelornificatioN на 28.12.11, 21:33:
Верно е, спор няма. Поради същата причина си миеш зъбите вечер, пазиш диети, развиваш се професионално и караш света да се върти. Защото съзнателно или не, аз, ти, изродите и изродките притежаваме “аз не съм достатъчно” комплексът. Не е лошо, не е срамно и изобщо не е нетипично за човешката природа. Просто различните го изразяват по различен начин.
Има граница и тя е ясна - общественото приемане. Нали се сещаш как ако ми дойде на интервю за работа някой с видима татуировка на лицето или врата, ще си излезе от офиса ми, преди да ми е казал “Добър ден”? И ти гарантирам, че не само аз разсъждавам така. А това е само един пример за вратите, които могат да се затворят пред теб.
Татуировките са постоянни или поне дългосрочни и трудно отстраними обезобразявания, а не нещо, което днес обличаш, утре събличаш и сменяш. С поставянето на татуировка ставаш член на една субкултура и показваш принадлежност към нея - “White power” примерно или Якудза. И не можеш току така да се отървеш от нея - това може да промени пътя ти в живота, да те лиши от възможности.
Естествено, че има разлика между розичка на глезена на младо момиче и свастика върху челото на американски затворник. Но има и прилика и точно това е неприятната част. :)
казано от Vintage на 28.12.11, 21:51:
Ех тоя морал...
А сега пък ако вземеш и да обясниш къде видя морал в мнението ми...
28.12.11
22:03
http://vbox7.com/play:c9f03b38&al; - е не мога и не мога да го подкарам о.О
Напомня ми за вчерашния ми разгром на билярд... :D
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 28.12.11 22:05.
Ами морала какво е -ценностна система,какво е добро/зло и такива работи
ценностната система пък може да бъде физическа ценност и духовна (или нематериална)
от друга страна татусите могат да се приемат като вид духовна ценност за тези които ги ценят(едит-те са и материална,но със духовно значение,или поне за част от тези с тетуси)
Идеята ми беше,че не трябва да се съдят хората по това дали имат татус..Да,вярно е че това затваря много врати,но не трябва според мен...
Мнението беше редактирано от Vintage на 28.12.11 22:05.
28.12.11
22:26
Егати вчера имах 3кинта в телефона.. днеска съм 0.00лв... кво става тука няма нито един разговор или пратен смс... п*тки майни сега като ми трябва телефона немога да го ползвам... нормлано ли е това...
казано от Boby_ на 28.12.11, 21:48:
Има граница и тя е ясна - общественото приемане.
Обществено приемане... Да, това наистина го има и е факт, но дали е обосновано? Мен ми бие на обществено дискриминиране. Група хора съдят и поставят под въпрос изборите в живота на даден индивид. Не, не ме кефи.
Татуировките са постоянни или поне дългосрочни...
Да, и това го има, уви. То означава само и единствено едно - това е скъпо удоволствие. T.е. цената е висока - да съжалиш някой ден за постъпката си
Но това е личен избор. Личен, Боби. :)
С поставянето на татуировка ставаш член на една субкултура и показваш принадлежност към нея.
(dull).
Естествено, че има разлика между розичка на глезена на младо момиче и свастика върху челото на американски затворник. Но има и прилика и точно това е неприятната част. :)
For the life of me не мога да видя приликата. Е, и двете са татуировки :D, но предполагам друго искаш да кажеш. Сподели, образовай. :)
п.п. Сериозно, ако ти се занимава да пишеш - моля, напиши един по-обстоен пост, защото наистина не мога да те разбера, а ми е интересно да разбера повече за тази гледна точка. Може пък да я схвана.
Личното ми мнение е, че все още не се е родил този, който да окипазява тялото ми с идиотските си драсканици, ако ще и от Mars Ink да е! Аз се чудя как да очертая тялото си, да изкарам някоя фибра/вена, вие за рисунки сте ми заприказвали. И да, ако съм работодател при равни други условия сещате се кой бих избрал. Това разбира се, ако не държа закусвалня или павилионче за цигари.
И ти гарантирам, че не само аз разсъждавам така. А това е само един пример за вратите, които могат да се затворят пред теб.
...това може да промени пътя ти в живота, да те лиши от възможности.
Това, че други споделят твоето мнение не го прави автоматично правилно.
И да, докато хората имат предразсъдъци за розичката на глезена, ще затваря врати. Това е факт и ще го има докато хората не се абстрахират от предразсъдъците си.
казано от VEGATA на 28.12.11, 22:29:
Личното ми мнение е, че все още не се е родил този, който да окипазява тялото ми с идиотските си драсканици, ако ще и от Mars Ink да е! Аз се чудя как да очертая тялото си, да изкарам някоя фибра/вена, вие за рисунки сте ми заприказвали.
Че те двете общо взето са различна манифестация на едно и също вътрешно желание.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.12.11 22:32.
28.12.11
22:34
Е Нормално е... аз пък ако имам дискотека няма да наема охранител без татус и това е ! ... така, че татусите И отварят врати ;дд
28.12.11
22:36
28.12.11
22:54
казано от ts.vassilev на 28.12.11, 21:24:
казано от Boby_ на 28.12.11, 19:46:
A по мое лично мнение ВСИЧКИ татуировки (с единствено изключение традиционните такива, но тук нещо не виждам маори) са следствие от избиване на комплекси. Явен признак за това е всяка манипулация, целяща да постигне физическо подобрение на момента. Слагам “татусите” под един знаменател с всякаквите там изроди и изродки с пиърсинг на клитора/скротума, имплантирани рогца, цепнат език, а също и със силоконовите кифли - води ги същата мотивация, крайният резултат е същото обезобразяване.
е, айде сега. тука има много по-дълбок етичен и философски разговор да се води, но наблюденията ми върху татуираните, силиконовите и назобените сочат че това е един отчаян вик за помощ.
И да не бях отчаян - току що станах, като Ви прочетох мненията :D :D :D
Абе хора 21-ви век сме! Малко, ще Ви разочаровам, но само Вие така си мислите и си сверете часовниците - хората вече са открили колелото :D :D :D На някой от двама Ви да му е минавало през главата, че има притежатели на татуировки, които не отговарят на посочените критерии? Всъщност заради ограниченото си мислене някой ден буквално, ще изпуснете шанса си - няма да наемете някой много добър в работата си, заради собствените си предразсъдъци. Казано е “Не съди за книгата по корицата”.
Една снимчица, да Ви илюстрира нагледно, колко ограничен може да е човек в мисленето си.
казано от ~ DelornificatioN на 28.12.11, 22:26:
Обществено приемане... Да, това наистина го има и е факт, но дали е обосновано? Мен ми бие на обществено дискриминиране. Група хора съдят и поставят под въпрос изборите в живота на даден индивид. Не, не ме кефи.
Аз мога да направя личен избор и се разхождам чисто гол на улицата. Това си е мой личен избор. Личен.
Друг въпрос е доколко е приемливо за обществото. :)
Не би трябвало никой да ме нарича ексхибиционист,защото сме свободни хора и в края на краищата дявол да го вземе това си е мое право на мой личен избор. :) Как да се обличам,нали?
Ами ходи си гол, щом те кефи ;) На никого не пречиш, освен, ако не си много грозна гледка :D
Аз пък харесвам татуировки, стига да са добре направени. На лицето обаче не бих си сложил. А между другото, татуировките се махат.
29.12.11
00:07
казано от Миро на 28.12.11, 23:33:
Аз мога да направя личен избор и се разхождам чисто гол на улицата. Това си е мой личен избор. Личен.
Друг въпрос е доколко е приемливо за обществото. :)
Не би трябвало никой да ме нарича ексхибиционист,защото сме свободни хора и в края на краищата дявол да го вземе това си е мое право на мой личен избор. :) Как да се обличам,нали?
Да ходиш гол може да е в разрез с други правила, а татусите не са. Не можеш да ходиш гол заради малките деца например. Сравнението е неуместно.
Абе... някой татуиран като плашило и някой гол и космат дебелак може да са еднакво шокиращи :D
Оставят ме без думи някои хора.
Не че нямам какво да им кажа, ама нямам силици да продължавам да говоря понякога.
Ставате нихилисти,отричате моралните ценности и ето = ще си ходиш гол на улицата,ще ядеш месо директно с ръце и няма да го режеш с нож...чиста работа :D
29.12.11
02:17
Някой да знае в България къде и дали мога да намеря бенгалска котка ? И евентуално горе доло колко ще струва ? :)
Всеки избор е личен, особено ако трябва лично да поемем последствията от него.
Ако някой държи да има пречупен кръст на челото, това си е негов проблем. Негов проблем е, ако заради прекрасната рисунка, работата му в местната синагога...пропадне.
За много хора, татусите са вид нечистоплътност. Други го свързват с незрялост, несериозност, въобще ... някаква степен на психическа неуравновесеност - моментна или перманентна.
Предубеждение или не, явно има някакъв вид нетърпимост към подобен вид експресионизъм и бунтарщина(в някои случаи).
Татуиращите се обикновено са повече от наясно с това, така че те съвсем осъзнато го правят този избор. Личен избор с яснота за потенциалните му последици.
Постригал съм се на КуКу, татуирал съм розови слончета на дланите си, оскубал съм си едната вежда, нося лилави очила, обут в джапанки на официален панталон с мохерна жилетка без ръкави на голо. Защо ме дискриминират смятайки ме за шантав, като аз просто изразявам емоционалността си към света, чрез облеклото, прическата и другите глупости?
А вие що биете негрите? :)
Не, че съм против татуировките. Както е написано по-горе - това е личен избор, така че избирайте добре - дали да си направите и каква и как да я направите.
Мнението беше редактирано от 6th на 29.12.11 02:50.
Бе, окей - последно пиша по темата и спирам.
Всички вадите (хората против татуирането) някакви факти на масата. Нека се изясним - ПРЕДЕЛНО ЯСНО ни е на всички как изглеждат подобни “КуКу”, “изродщини” и “обезобразявания” в очите хората. Няма нужда всички да дъвчете едно и също нещо, разбрах ва. Въпросът е защо? Защо я има тази нетърпимост? Какво я поражда? Приличало на такова, ама на незрялост, ама на психическа неуравновесеност. Къде са аргументите, от къде изхождат тия твърдения, какви са размислите зад тези изводи? Кое точно е това нещо, което кара хората да мислят така? Изобщо някой от опозицията сядал ли е на тихо и спокойно да разсъждава по въпроса, да вербализира чувствата си по темата, да ги рационализира?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.12.11 06:25.
29.12.11
08:25
казано от Penko Mladenov на 28.12.11, 22:36:
В таз кола има нещо нередно. На 15-та секунда от клипа някой се издрайфа доста кофти! :D
казано от head_hunter на 28.12.11, 22:54:
И да не бях отчаян - току що станах, като Ви прочетох мненията :D :D :D
Абе хора 21-ви век сме! Малко, ще Ви разочаровам, но само Вие така си мислите и си сверете часовниците - хората вече са открили колелото :D :D :D На някой от двама Ви да му е минавало през главата, че има притежатели на татуировки, които не отговарят на посочените критерии? Всъщност заради ограниченото си мислене някой ден буквално, ще изпуснете шанса си - няма да наемете някой много добър в работата си, заради собствените си предразсъдъци. Казано е “Не съди за книгата по корицата”.
Една снимчица, да Ви илюстрира нагледно, колко ограничен може да е човек в мисленето си.
Да ти кажа, никак не обичам да ме наричат ограничен - приемам го за лична обида. Това, че осъзнавам и приемам мястото си в обществото и че ми е ясно как функционира общественото мнение, не ме прави такъв.
15 години се влача с костюми и вратовръзки, докато не стигнах до позиция, в която вече да не ми се налага да нося такива. И защо според теб е нужно това? Отогворът е прост - бизнес етикетът го изисква и неносенето на такива “атрибути” води до неприемане от страна на бизнес партньори и клиенти и в крайна сметка до съвсем измерими финансови загуби и/или нереализирани печалби.
Абсолютно все едно ми е кой какво и къде ще си татуира - всеки е свободен да прави каквото иска със себе си. Ако желае, някой любител на татусите може да си сложи и пеперудка на кръста, която да пърха с крилца, като го опъват отзад - негова си работа.
Въпросът тук не е в моето, а в общественото неприемане. Има си определен етикет за това как трябва да изглеждат хора в определена ситуация в живота и тези с татуировки си имат своето място, което определено не е сред добре реализираните професионалисти.
А за това какъв перфектен служител ще изпусна недей ми обяснява - няма незаменими хора. Освен това е доста очевидно, че някой достатъчно интелигентен, за да осъзнае фатките, не би си затворил вратите, като се татуира на видно място. Бунтарството на 18 е нещо нормално, на 28 или 38 вече си е признак на вродена тъпотия. Не ми трябват подобни хора. :)
29.12.11
10:24
казано от Boby_ на 29.12.11, 09:46:
Да ти кажа, никак не обичам да ме наричат ограничен - приемам го за лична обида.
Е и аз не обичам да ме наричат “комплексар” при това хора, които не ме познават, но какво да се прави ;)
Колкото до костюмите в тях и маймуна да облечеш, ще изглежда добре, но интелекта и образованието не могат да се облекат в костюм. Всъщност трябва да видиш в чуждестранни компании /предимно големи/ на ръководни позиции има точно типа, който описваш, като “комплексирани”.
Нито костюма ще те направи “интелигентен”, нито татуса-бунтар...ако си тъп или си мишка...в различните случаи...
Боби е прав за етикета...не може да се каже, че се робува на правила и догми...НО на сериозна бизнес или политически ивент няма как да отидеш с джинси и хавайка и да кажеш...не не, споко-аз много разбирам:) Защото хората са ПРЕУБЕДЕНИ в този аспект хънтъре...и наистина е така : “по дрехите посрещат, по ума изпращат”...в общия случай!
И мисля, че ще се съгласите, че бунтаря и интелигентния човек са такива, заради това което имат между ушите и в гърдите...
Аз пък обмислям да си направя татуировка. На рамото например. И няма да се вижда ако съм с t-шърт. Разбира се, няма толкова малка стойност в математиката да определи the fuck I give за това кой какви предразсъдъци има относно татуировките.
Живеем сега, поддаваме се на импулсите си, после или съжаляваме, или не.
Човекът би трябвало да е онова животно, което да се учи от грешките на другите, но по-скоро не се учи дори от собствените си. За толкова години знам това - live and let others live.
За сега дъщеря ми е против, а и аз не съм си избрал конкретна рисунка.
Та поста ми беше за това - смятате ли се за отговорни и до голяма степен разумни? И ако да, и ако има други хора които са на същото мнение, тогава можете да правите каквото ви харесва. Татуировка, прическа, облекло, поведение, екстравагантност... никой няма правото да ви съди, без истински да ви познава. Човек не живее за да угажда на другите и да се харесва на всички.
казано от Тихомир Велев на 29.12.11, 08:25:
В таз кола има нещо нередно. На 15-та секунда от клипа някой се издрайфа доста кофти! :D
мани ми и шофьора яде бой след 38 секуда :D
казано от VEGATA на 28.12.11, 22:29:
Личното ми мнение е, че все още не се е родил този, който да окипазява тялото ми с идиотските си драсканици, ако ще и от Mars Ink да е! Аз се чудя как да очертая тялото си, да изкарам някоя фибра/вена, вие за рисунки сте ми заприказвали. И да, ако съм работодател при равни други условия сещате се кой бих избрал. Това разбира се, ако не държа закусвалня или павилионче за цигари.
Ако все пак решиш да размислиш:))
http://www.inkarmy.com/dmitriy-samohin
29.12.11
18:26
29.12.11
19:02
казано от Тихомир Велев на 29.12.11, 08:25:
казано от Penko Mladenov на 28.12.11, 22:36:
хахахах ся го забелязах :D Брутално е :D
29.12.11
19:03
Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 29.12.11 19:04.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/398419_299825036729532_170519346326769_894142_2067695587_n.jpg
29.12.11
22:08
His official statement : “Waiting for the results of my Mylegram, seems these days I just live in the hospital, oh well” . В туитър пък казъл , че ще седи 4 седмици в болницата . :)