Спонсориран лог Pure Nutrition (сезон 1): Кольо Пияндето

Темата е заключена.
Прескочи до:

3 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - пропускам
[тренировка]
1.3. Обяд - пилешки крилца на грил (около 200 g месо), запечени картофи с кашкавал (300 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - свинска пържола на скара, няколко печени картофчета, салата домати, 1 банан и шепа сурови орехи
1.5. Вечеря - голяма овчарска салата, свински каренца на плоча, картофени палачинки с гъбен сос, бисквитена торта (200 g), 1 литър айран
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - фитнес

(1) Избутване на щанга от полулег - 4 серии по 10 повторения с 60 kg
в суперсерия с
(2) Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 4 серии по 10 повторения с 50 kg

(3) Набиране с широк надхват - 4 серии по 6 повторения със собствено тегло
в суперсерия с
(4) Кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло

(5) Флайс с дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения с 16 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
(6) Renegade row & press - 4 серии по 10 повторения съответно с 10-10-12-12 kg-ови дъмбели

(7) Сгъване за бицепс с EZ-лост  - 4 серии по 10 повторения (10-15-20-25 kg)
в суперсерия с
(8) Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 10 повторения с 20 kg

(9) Toes to bar - 4 серии по 10 повторения
в суперсерия с
(10) Чайник - 4 серии по 10 повторения с 16 kg-ов дъмбел

(11) Burpees - 4 серии по 10 повторения (вторите две серии с по 2 отскока за всяко бърпи)

(12) Кардио - 10 min HIIT на пътека

3. Хранителни добавки
- след ставане от сън - 10 g комплексни аминокиселини и 3 g бета аланин
- със закуската - 10 g глутамин
- след закуска - 1 доза Power Pak, 1 капсула Rhodiola и 2 капсули Maca
- преди тренировка - Black Jack
- по време на тренировка - 1 доза Purple Wraath и 3 g бета аланин
- след тренировка - 10 g комплексни аминокиселини и 10 g глутамин
- след обяд - 1 капсула Rhodiola
- след следобедната закуска - 2 капсули Maca и 1 капсула Vitamin C

4. Общо мнение за храненето днес - прилично, мисля... Глупаво разпределих бета аланина днес и изобщо не съобразих, че в Black Jack също има бета аланин, та стана повечко... Вечерята - в Happy с бандата от BB-Team!

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж, идеален тонус! Тренировката - чудесна, много добре се чувствах. Затова си позволих да увелича леко някои тежести и обема на заниманието като цяло. То и Black Jack не прощава де... никаква загуба на мощност! :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.11 00:09.

4 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), извара (100 g), 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - пилешки пържоли на скара (300 g), сурови бадеми (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (75 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган, грах (180 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол. След загрявката - игра по двойки на половин игрище.

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 доза мултивитамини и 2 капсули Maca
- след следобедната закуска - 2 капсули Maca, 1 капсула Rhodiola и 1 капсула Vitamin C
- след вечеря - 1 капсула Rhodiola
- заедно с последното хранене - 10 g глутамин

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу бива. Обядвах на крак.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - почти цял ден ме боля глава. Събудих се недобре възстановен, кисел и мек, с нелоша мускулна треска от вчерашната гимнастика във фитнеса. Главата ме тормозеше много... отпусна ме чак късно следобед. Тренировката ми започна мудно и сковано, но след като се понасилих да загрея добре, после заиграх много комфортно. Като цяло натоварването беше леко и разпускащо. Влязох в час и се раздвижих страхотно, доволен съм.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.11 21:32.

5 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), извара (100 g), 1 яйце, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - свински котлет на тиган (200 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g), 1 вафла
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган (200 g), грах (180 g)

2. Тренировка - волейбол. След загрявката - упражнения за координация с топка, упражнения с медицинска топка и упражнения за подаване. После - упражнения за защита и взаимодействие атака-защита. Една от най-тежките ми тренировки напоследък.

3. Хранителни добавки
- след ставане от сън - 10 g комплексни аминокиселини и 2 g бета аланин
- преди обяд - 2 g бета аланин
- след обяд - 2 капсули Maca, 1 капсула Rhodiola и 1 капсула Vitamin C
- по време на тренировка - 1 доза Purple Wraath и 2 g бета аланин
- заедно с последното хранене - 10 g глутамин

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, с много добър тонус. Така и не разбрах защо вчера бях омаломощен през деня, но пък тренирах чудесно и днес съм с всичките си сили, затова няма да задълбавам в това. Тренировката - доста тежка и интензивна, хвърлих много сили и признавам - наистина доста се уморих. Доволен съм, определено - разхвърлях се в в защита, после и в атака + защита. След тренировката съм уморен, но по време на нея имах достатъчно сили. Наложи се, обаче, ДОСТА да се напъна. Утре е ден за фитнес, но като стана сутринта ще преценя дали да тренирам или не. Глупаво би било да си позволя преумора...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.11 22:53.

6 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g), 1 банан
1.3. Обяд - дребни мезета и салата (кашкавал, свинско филе, маслини / домати, лук сирене), свински котлет на тиган, купичка леща, червено вино (100-150 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган и бяла риба на скара, купичка леща
1.6. Преди лягане - извара (200 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 таблетка мултивитамини и 2 капсули Maca и 1 капсула Rhodiola
- преди вечеря - 2 g бета аланин

4. Общо мнение за храненето днес - нестандартно и не съвсем чисто. С отворена бонбониера Merci пред мен калявам волята си... но неизбежно в ръчичките ми попадат от тези “отвратителни” шоколадови нещица. :) Няма особен проблем, разбира се, но ще запишем в протокола 100-ина грама шоколад (разхвърлян предимно в първата половина на деня) и ще караме нататък. :) Свинските котлетчета днес са сравнително малки, та ще “закърпя” положението с допълнителна храна (вечерта - малко риба). Като цяло - повече храна днес и старание да е читава.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - съвсем правилно снощи предположих, че днес няма да е добра идея, ако отида на фитнес. Събудих се отпочинал, но има умора в цялото тяло и предпочитам да не рискувам - имам още два мача, преумора не ми трябва в никакъв случай. Вторият дял на първенството ще започне само 1 месец след последния мач и затова трябва хубаво да си премеря нещата - хем да отпочина, хем да не излизам от ритъм, да поддържам кондицията и техниката...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.11 18:52.

7 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
- по никое време - парче бяла риба и 3 бонбона Пияна вишна
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g), 1 банан
1.3. Обяд - свински котлет на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), няколко варени картофа, малко маслини, сурови бадеми (20-30 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган (200 g), парче бяла риба, зрял червен боб (120 g), няколко варени картофа

2. Тренировка - волейбол (приятелски мач с Левски Волей)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Замота ми се малко картофена салата, та я разделих между гарнитурите на обяда и вечерята (по 4-5 картофчета реално). Сутринта между закуските рязко огладнях, та мушнах парче бяла риба... замотаха се и някакви бонбони в офиса... трябва да внимавам с алкохола, че се отпускам нещо в тази посока. :D

5. Общо мнение за физическото състояние днес - с много мъка отворих очи днес, но се разсъних за броени минутки. Отпочинал съм, поспах добре, тонусът е екстра, готов съм за тренировка. Мачът мина добре. Загубихме с 1:3, но с добра игра, хубав волейбол се получи. Аз не играх в последния гейм (по преценка на треньора). Безупречен тонус, без капка умора. Абе почивката ражда шампиенотие... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.11 23:23.

8 декември 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - салата (домати, лук, малко сирене), свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 таблетка мултивитамини и 2 капсули Maca и 1 капсула Rhodiola
- преди вечеря - 2 g бета аланин

5. Общо мнение за физическото състояние днес - допълнителният ден почивка и леко увеличената храна са фактор, убеждавам се за пореден път. Отпочинал съм, няма умора, дори ми се тренира днес... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 12:33.

9 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), прясно мляко 3.2% (200-250 ml), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол. След загрявката - упражнение за нападение и защита във фиксирана зона. След това - начален удар и посрещане.

3. Хранителни добавки
- след тренировка - 10 g комплексни аминокиселини

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутрешната закуска си приготвих с протеин на Pure Nutrition, разтворен в прясно мляко... несравнимо по-добро е на вкус!

5. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно се надигнах от леглото, но както обикновено се разсъних много бързо. Няма умора, чувствам се екстра. Тренировката, обаче - средна хубост. Нещо така и не успях да навляза на високи обороти, концентрацията ми бягаше... не мога да кажа, че съм тренирал лошо, но не е и това, което бих искал.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.11 22:34.

10 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), прясно мляко 3.2% (200-250 ml), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - 1/2 пиле на грил, печени картофи (около 150 g), гъби в масло (около 100 g), сурови бадеми (30-40 g), 1 Corny
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[мач]
- след мача - малък протеинов бар Supreme
1.5. Вечеря - 3 големички парчета пица с доста мръвки, пилешки сърца в масло (250 g), айран
1.6. Преди лягане - сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - мач - Hyster Volley (София) : Родопа (Смолян)

3. Хранителни добавки
- преди мача - Black Jack
- по време на мача - 2 дози Purple Wraath
- след мача - 10 g комплексни аминокиселини

4. Общо мнение за храненето днес - денят ми е по-нестандартен като организация, затова и храната ми е сбита в по-малък брой хранения. Обядът и вечерята - готово купена храна.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - никакви проблеми с физическата кондиция. Победихме, но дадохме гейм. Имам да си мисля за някои неща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.11 23:10.

11 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), чиа (20 g), суров белен слънчоглед (25 g), прясно мляко 3.2% (200-250 ml), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
[тренировка]
1.3. Обяд - 1/2 пиле на грил, печени картофи (около 150 g), гъби в масло (около 100 g), няколко шоколадови бисквити
1.4. Следобедна закуска - 3 яйца, малко луканка, кашкавал (около 50 g), 2 пълни шепи сурови орехи
1.5. Вечеря - пилешки крилца (около 200 g месо), грах (180 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
- след ставане от сън - 10 g комплексни аминокиселини
- след закуска - 1 доза мултивитамини, 1 капсула Rhodiola и 2 капсули Maca
- след тренировка - 10 g комплексни аминокиселини и 10 g глутамин
- след обяд - 1 капсула Rhodiola и 1 капсула Vitamin C
- преди вечеря - 3 g бета аланин
- след вечеря - 2 капсули Maca

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу прилично.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус, тренирах много приятно. Мачът вчера беше лек, но все пак днес предпочетох да не се раздавам съвсем до край покрай щангите. Умора - едва забележима.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.11 19:16.

11.12.11
19:31

Ба Коле...много добавки бря...!!!...:))

Мани... и повече бяха... за следващия полусезон ще търся нещо по-простичко, че вечно имам някакви хапове да пия! :)

12 декември 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, пушен свински бут (50 g)
1.3. Обяд - свински стек на тиган (200 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, пушен свински бут (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган (200 g), грах (180 g)

2. Тренировка - волейбол.

3. Хранителни добавки
- след тренировка - 10 g комплексни аминокиселини

5. Общо мнение за физическото състояние днес - уж поспах, но не се събудих много свеж, бавно се разсънвам. Има лека умора в гърба от вчерашния фитнес, но не е проблем. Като цяло се чувствам ОК и съм готов за последната седмица от първия състезателен период тази година. Със силите си съм. Противно на сутрешното сънливо състояние, на тренировка бях пушка. Тя беше малко по-кратка, но при по-висока интензивност и като цяло - натоварването беше малко над средното. Справих се без проблеми, с много добро усещане. Усещам, обаче, лека фонова умора. Утре ще пропусна фитнеса.

Приключих с ударната аминокиселинна суплементация на Pure Nutrition… в близките дни ще напиша впечатленията си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.12.11 22:49.

Pure Nutrition review

Дойде време да обобщя впечатленията си от аминокиселинните продукти на Pure Nutrition, с които експериментирах.
Ще припомня на кратко същността на това начинание:

Продукти, участващи в експеримента:

Pure Nutrition BCAA Blast
Pure Nutrition 100% Pure Glutamine
Pure Nutrition Pure Amino 2000

Идея на експеримента – суплементация с аминокиселини в сравнително високи дози преди, по време и след физическо натоварване

Цел на експеримента – максимално ефективно възстановяване, поддържане на постоянен добър тонус и запазване на мускулната маса в максимална степен

Дозировка и тайминг на приеманите продукти:

BCAA Blast – 20 g дневно
» 4 g преди тренировка
» 8 g по време на тренировка
» 8 g непосредствено след приключване на тренировката

100% Pure Glutamine – 20 g дневно
» 10 g непосредствено след приключване на тренировката
» 10 g преди лягане

Pure Amino 2000 – 20 g дневно
» 10 g непосредствено след ставане от сън сутрин
» 10 g непосредствено след приключване на тренировката

Експериментът продължи 15 календарни дни, в които направих 9 тренировки волейбол (включително 2 мача), 4 тренировки във фитнес зала и имах 2 почивни (нетренировъчни) дни. Този период се намираше в началото на втората половина от един 100-дневен тренировъчно-състезателен цикъл, т.е. тази суплементация беше със своеобразен „летящ старт”, което ми позволява да разгранича ефекта й от този на суплементацията преди и след експеримента. Не съм правил никакви промени в хранителния режим преди, по време на и след периода, в който приемах продуктите на Pure Nutrition. Тренировъчният режим също остана неизменен.

Общи впечатления от аминокиселинната суплементация с продуктите на Pure Nutriton

Ако трябва да го кажа с едно изречение – изключително доволен съм. Независимо от натоварването, успявах да възстановявам ефективно и да участвам пълноценно във всяка една тренировка. Нямаше колебания в тонуса, спадове в енергичността по време на физическо натоварване и/или друг ефект с негативно влияние върху тренировъчния процес. На няколко пъти очаквах малко по-бавно възстановяване, понижен тонус и дори леки мускулни трески (след по-интензивна тренировка или тежък мач), но такива признаци не усетих. Просто на следващият ден съм готов за ново натоварване. Промяна в телесното ми тегло и антропометричните показатели няма, няма и от къде да дойдат такива разлики.

За мен тези продукти на тази марка по нищо не отстъпват на аналозите им, произведени от най-известните марки. Който има желание, може да спекулира с каквото му е угодно, за мен тези добавки работят – не повече от очакваното, но категорично не и по-малко.

Смея да твърдя, че суплементацията по тази схема и с тези продукти е достатъчно ефективна, за да покрие изцяло потребностите на спортист на средно или малко над средното ниво (при адекватен хранителен режим, разбира се).

Впечатления от BCAA Blast

Чудесен аминокиселинен продукт! Разтворимостта му е отлична (припомням, че ВСАА по принцип се разтварят малко по-трудно и този продукт не прави изключение). В рамките на не повече от 2-3 минути след смесването с вода, напитката не съдържа неразтворени частици. Не всички подобни аминокиселинни продукти се разтварят толкова бързо. Вкус – аз избрах ‘грозде’ и съм доста впечатлен – приятен, ненатрапчив, не прекалено сладък, без страничен привкус или послевкус. За мен BCAA Blast не отстъпва по нищо на Scivation Xtend и Modern BCAA на USPLabs. При сравними дози тези три продукта имат еднаква ефективност при мен.

Впечатления от 100% Pure Glutamine

Това, което ми направи впечатление в този глутамин, е пълното отсъствие на привкус. Продуктът е с перфектна разтворимост и практически не влияе върху вкуса на напитката, към която се прибавя (или водата). Приемал съм глутамин на други производители, който е имал лек накиселяващ привкус, тук просто няма такова нещо. Също както по отношение на BCAA Blast, не намирам разлика в ефективността на този глутамин спрямо други, които съм приемал.

Впечатления от Pure Amino 2000

Усещам приемането на този продукт след тренировка, колкото и абсурдно да звучи. Има разлика при мен когато приемам аминокиселини след тренировка и когато не го правя. В дългосрочен план това влияе положително върху възстановяването ми. Приемах Pure Amino 2000 преди експеримента и след него. Единствената ми забележка е едрината на таблетките – щеше да ми е приятно, ако бяха малко по-малки, за да ги гълтам по-лесно. Нямат остри ръбове и далеч не са най-едрите, които съм виждал и преглъщал. Стават и за дъвчене, така че това не е сериозен проблем.

100% Pure Whey (впечатленията се базират на приемането на няколко мостри от всеки вкус)

С две думи – един добър и вкусен протеинов продукт. Разтворимост – отлична. Проблем с разтворимостта може да възникне само ако човек реши да разтвори дозата пудра в много малко течност (1/2 или 1/3 от препоръчваното количество). В това отношение протеините на Syntrax са абсолютни шампиони – разтварят се лесно дори в минимално количество вода. Тази особеност няма особено практическо значение, затова не мисля, че е сериозен недостатък. Когато 100% Pure Whey се приготви с нормално количество течност, проблем с разтварянето не съществува. Единствената ми малка забележка към този продукт – шейкът става твърде гъст за моя вкус. Да, това може да се преодолее с повечко вода или мляко, но не винаги е удачно да пия повече течности. Засищането, което този протеин осигурява, е напълно идентично с това на другите продукти в този клас, поне спрямо мен.
Вкусовете, които опитах – шоколад, шоколад с лешник, канелено кексче и ванилов сладолед. Моят фаворит – ванилов сладолед! Шейкът определено има вкус на разтопен хубав сметаново-ванилов сладолед. Приготвен с прясно мляко определено е още по-вкусен, а с кисело мляко наподобява ваниловите сладоледи тип йогурт. Категорично най-добрият ванилов вкус, който съм пил! На второ място бих поставил вкус канелено кексче. Очаквах повече от него, но отдавам това на факта, че май бях с прекалено високи очаквания (много обичам канела по принцип). Канелено кексче е с приятен и не много силен вкус, в мляко е по-добър и не бих се поколебал да си взема такъв като разнообразие на ванилията. Много малко след него бих наредил шоколад с лешник – много приятен, на трето място е само заради „любовта” ми към канелата. Шоколадът също е добър, но не блести с нещо особено и затова не ме впечатли. Като цяло овкусяването на протеините е много по-добро, от колкото очаквах. В моите очи вкусовите качества на 100% Pure Whey превъзхождат тези на ON и Gaspari, например. Разбира се, това е твърде субективен фактор.

На разположение съм, ако някой се интересува от още подробности и информация.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1