Бърлогата на DeadManWalking

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.06.11
12:55

Е тука вече мен ми се изгуби нишката. Кросфит не го ли предлагат като универсална силово кондиционна подкотовка за пожарникари, командоси, супермени и батмани ? И сега ако за тая подготовка трябва да правиш специална подготовка, че да си добър в нея ми се губи съвсем смисала. Ако работата не става само с WOD-овете, ами трябва да се подготвяш отделно, че кат речеш да ги правиш да си добър, значи цялата работа става безмислена.

27.06.11
13:25

отказвам се...

27.06.11
14:14

казано от slavko на 27.06.11, 13:25:

отказвам се...

Буда е обвързан да бъде погрешно разбран.

27.06.11
16:49

казано от slavko на 27.06.11, 13:25:

отказвам се...

Отдавна трябваше да го напишеш :).Който, квото го кефи ще си тренира, целта е да се тренира с любов и спортен хъс.Кросфита не знам си кво, трибоя не знам си кво...Иначе аз съм пристрастен към трибоя :)

BU

27.06.11
22:52

230 кг тяга snatch grip и тесен разкрач.
Задъхах се да кача 20 стълби. :)

казано от slavko на 26.06.11, 20:41:

Аз освен в някой закачливи коментари, никога не съм си позволил да определя примерно трибоя, като недобра тренировчна програма...питай Сашо, дали като сме говорили сериозно за спорт съм казал една думичка, въпреки че имам своите резерви...

Брат...няколко човека се опитваме да правим нещо...научи се да уважаваш и приемаш чуждата гледна точка...

трибоя е супер зле. както казва Майк Бойл - игра на ластици. в България е супер зле тренирането, в чужбина има също още да се учат :) . overemphasis on drugs навсякъде(и тук и другаде). какво има да му спестяваш?

казано от Dique на 25.06.11, 15:38:

казано от Десо на 24.06.11, 23:11:

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката. По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

.... нека ти дам един пример, нема да е много уместно, ма карай.
мма - смесица от самбо/кикбокс/други ташаци
кросфит - щанги/гимнастика/спринтьорство/други ташаци
това значи ли, че и мма-а е поле за изява на неуспели кикбоксьори/самбисти ?

да. сериопзно ли мислиш че на профи-бокс ринг някой от ММА ще се справи? тук не говорим за побой, тупаници и шутове в гъдулката, а за строги правила.

29.06.11
15:03

като каза че трибоя е супер зле се сетих за едно момче в Плевен :) май се казваше Юри. та той е супер трагичен... крив на тяга, крив на клек, крив на лежанка... назоби се преди състезанието и там вдигна некви килца и така..

виж, има най-разни момчета. като цяло(сбор от всичките) нещата не са добре.

10

29.06.11
15:15

казано от ts.vassilev на 29.06.11, 13:57:

казано от slavko на 26.06.11, 20:41:

Аз освен в някой закачливи коментари, никога не съм си позволил да определя примерно трибоя, като недобра тренировчна програма...питай Сашо, дали като сме говорили сериозно за спорт съм казал една думичка, въпреки че имам своите резерви...

Брат...няколко човека се опитваме да правим нещо...научи се да уважаваш и приемаш чуждата гледна точка...

трибоя е супер зле. както казва Майк Бойл - игра на ластици. в България е супер зле тренирането, в чужбина има също още да се учат :) . overemphasis on drugs навсякъде(и тук и другаде). какво има да му спестяваш?

казано от Dique на 25.06.11, 15:38:

казано от Десо на 24.06.11, 23:11:

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката. По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

.... нека ти дам един пример, нема да е много уместно, ма карай.
мма - смесица от самбо/кикбокс/други ташаци
кросфит - щанги/гимнастика/спринтьорство/други ташаци
това значи ли, че и мма-а е поле за изява на неуспели кикбоксьори/самбисти ?

да. сериопзно ли мислиш че на профи-бокс ринг някой от ММА ще се справи? тук не говорим за побой, тупаници и шутове в гъдулката, а за строги правила.

А тоя боксьор какво ше направи на свободен двубой ? Супер несериозно е тва изказване за неуспелите атлети..

29.06.11
16:39

Аз не мисля, че елитните ММА бойци са неуспели такива от други бойни стилове...там има шампиони по кик-бокс, борци, бразилско ЖЖ, джудо, самбо и т.н.

Правила казвате...ама то навсякъде има правила...и в ММА, и в КФ и в силовия многобой...

Примерно де...стронгмените хващат едно желязо 200кг. и криво-ляво, на корем, на гърди и хоп над глава...
Щангиста...тегли..обръща...тласка...разбира се при строги правила и пак 200 над глава...

Сега стронгмен-а е негодник, защото не вдига с щангистка техника ли...?

казано от slavko на 29.06.11, 16:39:

Кокляев вдига лога с щангистка техника.

29.06.11
17:19

казано от Стели на 29.06.11, 15:03:

като каза че трибоя е супер зле се сетих за едно момче в Плевен :) май се казваше Юри. та той е супер трагичен... крив на тяга, крив на клек, крив на лежанка... назоби се преди състезанието и там вдигна некви килца и така..

Той на Джонито направи едва 475кг трибой :)

10

29.06.11
18:44

казано от ts.vassilev на 29.06.11, 16:42:

Кокляев вдига лога с щангистка техника.

Затва нема да бие Зидрунас. При стронгмените требва да направиш сичко възможно да завършиш състезанието, без значение от техниката.. Секи требва да си гледа правилата в неговата дисциплина, ако му позволява да се кълчи, да прай челни стойки и кво ли още не, за да дигне килата, нека го прай.
А относно по-горния спор за мма-ците и боксьорите - мма в момента е по-голяма индустрия от бокса, така че едва ли е поле за изява на неуспели боксьори.

Мнението беше редактирано от 100il на 29.06.11 18:46.

29.06.11
20:22

Вие продължавате ли ве?!

29.06.11
22:01

Аз не мисля, че елитните ММА бойци са неуспели такива от други бойни стилове...там има шампиони по кик-бокс, борци, бразилско ЖЖ, джудо, самбо и т.н.

Всъщност, по-голямата част от топ кик боксьорите, олимпийските състезатели по борба и джудо, както и титулярно печелещите ADCC не се занимават сериозно (голяма част, дори никак) с мма. Не че няма изключения, но като цяло мма все още си е на ниво “събрани от кол и въже” ... трябват още 1-2 поколения, за да може да се стабилизира като нещо сериозно и самостоятелно като дисциплина.
Което, съвсем неусетно, ни връща на паралела с кросфита и това колко удачен беше той :)

А относно по-горния спор за мма-ците и боксьорите - мма в момента е по-голяма индустрия от бокса, така че едва ли е поле за изява на неуспели боксьори.

В момента набира сила като мода, но дори неуспелите боксьори прибират на мач колкото повечето мма файтъри за една кариера. Който може да се боксира отива и се боксира за големи пари. Който не може, но все пак не иска да остане в спорт, в който няма пари за никой, освен за най-най-големите (борба, бдд и т.н.) отива да се бие в клетката, че да може да се храни по някакъв начин. Трябват години за да се промени това, за момента тия приказки са много пресилени.

Мнението беше редактирано от G33K на 29.06.11 22:02.

BU

25.08.11
03:42

Така,лятото не си попълвах дневника,но то е защото няма какво да се отбележи.Тренировките бях ги олекотил,тренирах малко ръцете,гърба...Направих 1 седмица почивка от клекове и тяги,че бях гроб.

Качих до 110 кг някак изведнъж,ноо ми стана много тегаво и спрях да се тъпча.Сега на нормално хранене (само като съм гладен) държа 107 кг и ми е ок. 3 кг надолу,но обиколките ми се вдигнаха.Въобще,топлото време,освен че го мразя,променя винаги тренировките и резултатите ми.В залата има климатик сега и прекарвам по 3-4 часа вътре.Тренирам само един. : ))

След 1 месец ще напиша дали съм успял да клекна с 270кг само на колан.Сега изпробвам нова (за мен) методика.

Мерките ме стреснаха малко - 130 гръдна (+4),76 см крак (+2),43 ръце (+2),98 талия (-2).
Сигурен съм,че тренирах по-малко и ядях по-зле.Не знам защо са положителни резултатите.Може би просто маниакалното ми постоянство носи някакъв ефект на натрупване...все пак останалият трениращ свят си прави почивки я заради лятото,я след състезания.А може би защото спрях да вдигам тежко,че бях изгорял (не на Слънцето) известно време.

Говоря несвързано,не съм спал.Кой ти спи в жегата!!!ИСКАМ ВЕНТИЛАТОР!!

Още,в Манчестър ще тренирам много работи и ще пиша редовно. :Д

Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.08.11 03:46.

25.08.11
03:51

Въпросното прогресиране за което говориш е достойно за изследователска дейност. Някои хора, дали разделени по типове, или нещи друго, прогресират циклично - маниакално главоблъскане с умерен прогрес, прегряване -> пауза (почивка от тежкото с леко) -> висок прогрес. Наблюдавам го и в/у себе си. И не само.

п.п. Може и да си писал някъде, но съм пропуснал - кредит (студентски?) ли ще теглиш /ти или родителите ти/ за престоя и обучението ти в чужбина? Изобщо как смяташ да се оправяш с парите?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.08.11 03:52.

BU

05.09.11
12:29

260х2 заден клек без бинтове,с колан
Чудя се дали ще мога да се изправя с 280 кг ,ако навия бинтовете.
Няма да пробвам,де. :Д

SP

05.09.11
13:12

Давай малко ъпдейт :)

BU

05.09.11
13:40

Засега тренирам безцелно,след седмица и малко заминавам.Там ще е лудницата. :Д

Смятам, че ще можеш!:) А ако не можеш сега, то много скоро!

BU

20.09.11
00:55

Ок,първата ми тренировка в новата зала приключи. :)

Има много камъни,има yoke,логове,всичко.
http://www.olympicsportsgym.co.uk/

Сега едно момче ме учи на олимпийски вдигания.Смее ми се,че съм българин,а искам уроци от англичанин. :Д
Кофтито е,че залата е на 30 минути път с градски транспорт,но какво да се прави. :)

Имам и обикновена зала безплатно до общежитието + плувен басейн.

На като за първа тренировка 100кг изхвърлих.

бахти! Марк Клег и Том Мартин са големи сили!
точно вчера един приятел ми пусна пък неговата зала в която тренира докато е на командировка в Москва - Денис Цьпленков е треньор там.

BU

20.09.11
08:30

Не изглеждат силни обаче очи в очи. : ))) Още не съм ги виждал как вдигат,Марк ми обеща да направим няколко тренировки безплатно,да ми покаже стронгмен вдиганията.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.09.11 08:32.

http://www.youtube.com/user/OlympicDragons

20.09.11
08:47

казано от DeadManWalking на 20.09.11, 00:55:

...
На като за първа тренировка 100кг изхвърлих.

Изхвърли? Snatch? (ndolars)

BU

20.09.11
11:04

Да,но аз правя 90 кг пауър снач,така че мога още.

Василев,точно зад него на платформата вдигах вчера. :Д

Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.09.11 11:07.

20.09.11
11:26

Ама учил ли те е някой да сначваш...или просто щото си як на бивол, лоста си отива над глава:)

Залата е уникална..!!!

BU

20.09.11
16:52

Ами ученето беше аз да се опитвам да го докарам,а той да ми казва когато се подобрявам или влошавам. :) Честно казано,безпроблемно си влизам под щангата и пазя равновесие,иде ми отръки сега (след 4 години ‘дигане на щанги :/ ).

10

20.09.11
17:56

Колко стана тягата, бре ?

09.11.11
08:22

Честит Рожден Ден, StrongManWalking! :)

10

09.11.11
17:51

ЧРД! Много здраве, щастие, големи спортни успехи, па другото от магазина. Аре попълвай, че тва ми беше любимия дневник.

Честит рожден ден! :)

BU

13.11.11
20:19

А верно,бе,имах рожден ден...аз съм затрупан с уроци тука,дните се нижат като часове.
Тренирам по-радко и губя форма.105 кг съм от 109.

10

13.11.11
21:25

Как са силовите постижения ?
А тренира ли със стронгмените (или щангисти бяха ?) ?
Разказвай, че твоя дневник нема равен. Най ме кефят такива крайни като теб :Д

15.11.11
20:12

казано от Dique на 13.11.11, 21:25:

Най ме кефят такива крайни като теб :Д

Значи е време вече да си отварям дневник. Поне аз имам малко повече свободно време от колегата по-горе.

10

15.11.11
20:21

Твоя съм го чел целия, почвай пак!

BU

29.12.11
22:16

Та прибрах се за Коледа в България - 103.5кг от 109.Тягата ми се опъваше на 140-160 кг,бях отвикнал. : )))) Клекът се беше позапазил на 210 кг макс,защото го правех и в Англия.

Сега като започнах да се захранвам и да тренирам сериозно силата се връща с много бързи темпове ,а дори откривам нови способности - бицепсово сгъване с прав лост - 5х60кг! Винаги ръцете ми са били сравнително слаби.

Когато върна до 250-60кг клек и 250-60 тяга ще пиша.

29.12.11
22:27

Здрасти бе момченце и добре дошъл:)

BU

29.12.11
22:27

Обмислям вариант когато навърша 21-22 години да се назобя и да пробвам да бия рекордите на джуниър трибойците.Какво ще кажете? : ))

Ако стигна 280кг клек и 200 лежанка чисто може да си струва.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1