30.12.11
08:43
Здравейте искам в тренировката си да вкарам “Супер сесии” , но не съм правил до сега и се чудя:
1.Да правя супер серии само за ръце например или да правя суупер серии за всичките си мускулни групи
2.Как да комбинирам мускулните си групи?Искам да тренирам 4 дни седмично и ще се надявам да ми дадете програма, смисъл не до последното упражнение, ами:
Пон-Гърди
Вто-Рамо, трицепс
сря-почивка
чет-Гръб,Бицепс
пет-Крака
Или нещо по различно?И като почна супер сесиите да правя за всички мускули или само за няколко отделни групи?
Благодаря предварително за отговорите :)
30.12.11
08:54
Когато тренирам някой начинаещ бодибилдер след няколко месеца тренировка за начинаещи му разделям тялото на 2, което да тренира по 2 пъти седмично (демек 4 дни в седмицата се тренира) и го запознавам със суперсериите, като обикновено това е трицепс/бицепс и гърди/гръб. Някой път слагаме рамо с гръб, друг път различните части на рамото или гърба ги пускаме, но основното е бицепс с трицепс и гърди с гръб - те присъстват винаги.
Тъй като не се занимавам със забранени медикаменти, то не тренирам хора, които са стигнали това ниво, че да правят мускул веднъж седмично, така че в твоя случай като идеш следващия път пак на състезание питай другите професионалисти ;)
30.12.11
09:30
Състезание ли?Аз не ходя на състезание, но ми се иска със супер сериите да разнообразя тренировката си, доста от познатите ми ги използват и аз искам да ги изпробвам.Само се чудя как да си комбинирам мускулите.Не се занимавам професионално нито с поуърлифтинг нито с бодибилдинг, тренирам за здраве до 12 клас, да направя прилично тяло :).
Надявам се да ми кажете няколко варианта за трениране 4 седмично, в които да са групирани мускулите и по колко упражнения :) благодаря
30.12.11
09:32
казано от Емко Iliev на 30.12.11, 09:30:
доста от познатите ми ги използват
Това не е показател, че ги правят както и когато трябва.
30.12.11
09:35
Съгласен съм, че не е гаранция, че ги правят правилно .. обаче искам да пробвам, или не ми препоръчвате?С година и 3-4 месеца опит съм.
Отново:Може ли да ми покаже някой всички варианти за трениране 4 пъти седмично различни мускулни групи?
В сайта са предложени само:
първи ден - гърди, предно рамо, кардио тренировка
втори ден - крака, корем
трети ден - почивка
четвърти ден - гръб, задно рамо, трапец, кардио тренировка
пети ден - бицепс, трицепс, корем, кардио тренировка
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Източник: Балансирана програма за отслабване http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane#ixzz1i08Vvfwp
Иска ми се нещо по-различно.
много малко от хората правещи суперсерии имат идея кога и защо да ползват този метод - това, че познатите ти ги ползват, не означава, че им вършат работа ... по-скоро е модерно ;) :) нямаш нито опита, нито масата, нито си в застой,че да използваш този метод
а след 12ти клас няма ли да тренираш?
30.12.11
09:42
казано от Емко Iliev на 30.12.11, 09:30:
Състезание ли?Аз не ходя на състезание, но ми се иска със супер сериите да разнообразя тренировката си, доста от познатите ми ги използват и аз искам да ги изпробвам.Само се чудя как да си комбинирам мускулите.Не се занимавам професионално нито с поуърлифтинг нито с бодибилдинг, тренирам за здраве до 12 клас, да направя прилично тяло :).
Надявам се да ми кажете няколко варианта за трениране 4 седмично, в които да са групирани мускулите и по колко упражнения :) благодаря
Нарочно съм удебели едни думички, които казват: забранени стимуланти - ниво - мускул веднъж седмично - състезание. Или, да ти го преведа: Достигнал ли си нивото за състезания по бодибилдинг и приемаш ли забранени медикаменти, за да тренираш мускул веднъж седмично?
Нека започна отначалото: когато тренирам нормални момчета, желаещи да покачат мускули и невземащи стероиди (а често и повече от рибено, витамини и протеин) аз ги пускам на цялото тяло в един ден, след което преминаваме на разделено на 2 тяло по 2 пъти в седмицата. Т.е.:
Тренировка А е понеделник и четвъртък
Тренировка Б е вторник и петък.
Разделянето може да си го сметнеш колко вариации и пермутации има като видиш колко мускули ще тренираш. Ако обичаш математиката. Иначе просто вземаш някое от долните и действаш:
- труп/крайници: т.е. ръцете и краката са в единия ден, гърди, гръб, корем и кръст - в другия, като сам определяш рамото към кои да е
- горна/долна част: тук ръце, рамене, гръб и гърди са единия ден, другия са краката и към тях най-често отиват корем и кръст
- бутащи/дърпащи: гърди, рамо (предно и средно), трицепс и предни бедра в единия ден, гръб, задно рамо, трапец и задни бедра в другия. Корема и кръста - където си избереш.
Това са основните, надявам се схвана мисълта. Може да изнесеш изоставащите групи първи в деня.
30.12.11
09:43
Еми имам намерението (сега съм 11клас почнах интензивно на 15 сеп в 10 клас, лятото не тренирах и отново почнах да помпя тази есен с песен) до 12 клас да тренирам интензивно, после не се знае къде ще ме отнесе живота .. иначе ако всичко е нормално може и да продължа, но работата е на 2.В такъв случай кога се препоръчват супер сериите и кога се ползват??
30.12.11
09:48
Горе долу .. , но ми идва малко сложничко, смисъл живея в малък град, фитнеса ни е 1 крив лост, 1 прав лост, 1 лежанка и 1 гладиатор, и на тях редовно има хора, няма треньор, когото да попиташ и да се консултираш и е адски трудно :( ..
Така добре ли е ;
Пон-Гърди
Вто-Рамо, трицепс
сря-почивка
чет-Гръб,Бицепс
пет-Крака
Или как да го направя?Смисъл минал съм вече 1 година здрави тренировки, напреднал съм ако може да се нарека, не използвам забранени химии и та така.
30.12.11
09:52
Аз казвам, че мускул веднъж седмично се тренира само когато си на нивото за регионално състезание по културизъм. И/или приемаш по-такива медикаменти.
Ти продължаваш да не ми даваш снимка, на която те има на състезателния подиум; казваш, че не приемаш стероиди; и въпреки това продължаваш да питаш как да разделиш мускули така, че да ги тренираш веднъж седмично.
Аз не мисля, че имам какво повече да кажа тук.
Успех!
30.12.11
09:57
http://www.youtube.com/watch?v=z68GqSwhPfs&list=UUeRR0soi5GzZG-RrvH6h4zg&index=1&feature=plcp ето едно клипче, в което е предната част на тялото ми.
Приятел , виж сега .. Остави ги тези суперсерии . Вземи прочети отново коментарите на Oranje .
Проумей какво иска да ти каже , поразтърси се за тия тренировки на тялото А и Б ..
Междудругото не знам как си изглеждал преди , но за година и месеци тренировки ... може много повече