Различен вид набиране

30.12.11
14:27

Здравейте ! Както разбрахте от заглавието свата въпрос за набиране , но не каквото и да е . Не съм запознат с това движение , а в същото време съм любопитен за техниката , таворенето и дали изобщо има смисъл - точно за това пускам темата.Първо ще го обесня със мои думи , като по-вероятно е стрийт фитнес практикуващите да ме разберат . Хващаш се на лоста , вдигаш краката нагоре , следва действие като на задна везна , но с отпуснати надолу крака . Получава се така че ,се набиране зад гърба си като в центъра стои кръста  .. НЕ ЗНАМ КАК ТОЧНО СЕ НАРИЧА , за това вижте тук след 4:05
Пробвах го вчера , доста трудно ми се стори , а натоварването го усетих много добре в задното рамо .
Моля ако някой знае нещо по-въпроса да споделя

30.12.11
14:50

Набиране зад врат.

30.12.11
15:35

Не е набиране зад врат... Разбирам какво искаш да кажеш. Не съм сигурен, че е мн безопасно. Най-малкото поставя раменната става в много неестествена позиция.

S!

30.12.11
15:40

Може би натоварваш повече тересите(над латисимусите - не знам дали точно така се казва мускула) с това набиране, което просто няма смисъл, защото така не разширяваш гърба по никакъв начин. Същото се постига и с набиране с много широк хват, т.е. точно това, което се препоръчва толкова много.

30.12.11
15:57

казано от Voyager на 30.12.11, 15:35:

Не е набиране зад врат... Разбирам какво искаш да кажеш. Не съм сигурен, че е мн безопасно. Най-малкото поставя раменната става в много неестествена позиция.

Че то и самото набиране зад врат не е добре за раменната става!

30.12.11
16:48

това набиране, което просто няма смисъл

Всяко добре изпълнено упражнение има смисъл ;)
Всяко упражнение е уникално със своите плюсове и минуси , въпроса е там че колкото повече са плюсовите от минусите - толкова по-добре

S!

30.12.11
17:08

Може би, не знам.

DE

30.12.11
17:46

Има далеч по-доказали се упражнения за раменете.Лично аз никога не бих тръгнал да върша такива работи :) Но ти си знаеш :P

30.12.11
23:11

Аз съм на мнение,че лостовете специялно развиват всичко,дали малко,дали много си зависи от човека и по-точно това как изпълнява упражненията си.

30.12.11
23:13

Ще ми кажеш ли тогава упражнение на лостове, дето развива краката? ;)

30.12.11
23:17

За това вече не знам,но все пак друга ми беше мисълта,а точно че лостовете натоварват почти всички мускулни групи малко или много (но без краката :D )

30.12.11
23:34

Не съм казал че го правя това упражнение .. Първо че тренирам в зала , а не на лостове и предпочитам щангите . НО напоследък го видях в някои клипове , а и един мъж в залата на средна възраст видях че го прави и ми стана интересно. Лично моето мнение както казаха горните е че рамото не е в добра позиция и има големи вероятности за травми. Но все пак ми беше интересно да видя кой как мисли

31.12.11
01:22

казано от Петко К на 30.12.11, 23:13:

Клек със щанга в/у лост :D

31.12.11
06:38

казано от Vintage на 31.12.11, 01:22:

казано от Петко К на 30.12.11, 23:13:

Клек със щанга в/у лост :D

За напреднали -Пистолети с тежест. :D

Точно за това се сетих,но ти си ме изпреварил.

По темата,просто ползвите на това упражнение,не оправдават риска.Така че може да си го спестиш,ако не искаш пи лошо стечение на обстоятелствата,една контузия в рамото означава почти край с каквито и да е тренировки за горна  част.

31.12.11
17:46

Този вид набирания са доста трудни, почти съм сигурен, че и 1 няма да можеш да направиш.Ако можеш повече от 1 - си го тренирай, ако почувстваш странична болка - прекрати. :)

Мнението беше редактирано от Acework на 31.12.11 17:46.

31.12.11
19:36

като се пробвах лично аз направих 1 чисто и 2-ро до половината .. Може би това е най-трудното набиране след  с една ръка. .. Според мене , то и още няколко такива са за да се изгазариш пред някой приятел или нещо по-така цирково, но не си заслужата да се включва в тренировъчната програма

01.01.12
12:30

Казва се “набиране от немско увисване”. Още по-трудно би било ако се набереш от задна везна.

01.01.12
14:00

Абе не е точно “немско увисване”, защото German Hang-а се прави с отворени бедра - съответно сочещи към земята крака :) Това в клипчето е по-скоро Tuck Back Lever, а пък от задна везна се води зверски трудно :) Ако ще го пробвате опитайте да хванете лоста в супиниран хват(подхват) - тогава се променя и движението и натоварването върху бицепса става доста по-голямо :) Трябва си и доста мобилност в рамената, така, че по-полека.

24.01.12
21:32

Не си губи времето с това упражение. Можеш да извлечеш много повече от нормалните набирания ПРЕД врат (зад врат не са много здравословни за раменната става), пък било то с тежест или не, зависи от само и единствено от теб!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1