24.06.05
19:38
имам така да се каже “къс” бицепс т.е. бицепсът ми започва 2 пръста след сгъвката на ръката.виждал съм на много хора че бицепсът им започва точно от сгъвката на ръката по точна лакътя.това повлиява на размера на ръката ми и не ми допада.казаха ми че това е се предава генетично.Та въпросът ми е има ли упражнение за “дълъг” бицепс.
Няма. Това си е генетика, както са ти казали. Това, къде ти се захваща мускула към сухожилията няма как да го промениш, освен ако не си откъснеш сухожилието и не го закърпиш на друго място :)
ясно ми е това за сухожилията.вкъщи имам лекар и учебник по анатомия :D . но както и да го гледаш бицепсът ми не изглежда масивен и това повлиява на размера му. значи баща ми е виновен. :lol:
Абе според мен ти трябва повечко маса и ще се оправи работата ;) :)
Иначе да, хората с по - дълги бицепси имат предимство и техните бицепси ще изглеждат по - добре и по - масивни.
И моя бицепс е така, но не мога да разбера какъв е проблема, и така си изглежда добре, като направиш маса ще изглежда даже по-добре от на тези с дълги бицепси.
25.06.05
10:08
дикси разгледай в сайта май имаше такава статия за мускулните групи имаше там снимка на бицепс :)
Е, моя не е, но не виждам проблем ако беше...то си е природа...
Все едно да кажеш- “Негър съм, не изгледам добре” :wink: :D
Поздрави
момчета имам малко решение на проблема.преди година четох издание на МУСКУЛИ И ФИТНЕС и в него имаше подобен вапрос със съответния отговор-мускулът се “модулира” в зависимост от хвата които ползваш.Ката исползваш нормалния хват бицепса се оформя “топ4ест”,докато при 4уков хват-така беше описан в списанието[думбела се хвашта като 4ък, и движенията които испулнява е подобно при забиването на пирони];при него мускулът се товари под разли4ен ъгъл и се оформя като по издължен.
diksi, предполагам, че това на аватара е твоя снимка. Трябва маса да направиш, прекалено е рано да кажеш че бицепса не стои добре, натрупай маса и ще видим дали не стои добре, макар и “къс”.
Подкрепям Петко за “компетентните” списания, има големи бисери там, но има и полезна информация.
25.06.05
20:59
Здравей в твоя случай най доброто е бицепсово сгъване със дамбели, на наклонена пейка
стан
[quote author=“fatmak”]Скотово сгъване правиш ли? Ако и то не помага значи гена е виновен.
Разбира се че правя скотово.Доколкото знам това упражнение акцентира на разгъването на муслкула и за това го изпълнявам много бавно за да може да обхване всички мускулни влакна.