Хранителни добавки преди състезание и по време на състезание по лека атлетика

Здравейте,аз съм на 16 тренирам лека атлетика от 2-3 години
и ми трява вашето мнение за добавки за преди и след състезание.
Състезавам се от 2 години , и така тази година се състезавам със 17,18 годишни
и искам да си запазя добрите класирания.
Тренирам много здраво,но мисля че това не е достатъчно
и за това аз искам вашето компетентно мнение.
Състезавам се по следните дисциплини :  800м. и 1500м. (м=метра).
Пил съм креатин,протеин,гейнери,амино,бустери абе всичко
(когато тренирах във фитнеса), но не съм сигурен кое е най-добро за мен,
сякаш исостар-а беше най-доброто.  [разполагам със 0-100 лева.]
————————————————————————————Please Help——————————————————————————————————

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.01.12 06:22.

02.01.12
11:08

А не е ли най-правилно да питаш тренера ти?Иначе изостар комплексни витамини и хубава храна ще ти свършат екстра работа.

1Тренера е против тези работи,иначе нямаше да пускам темата :)
2Мерси за съветите но аз търся нещо по добро нещо по силно всичко най-добро което не може да бъде фанато на допинг тест :)))

02.01.12
17:15

Значи 100% търсиш нещо без DMAA . Някой бустер+витамини+ сериозна храна ще ти свърши работа ;)

Благодаря ви приятели! бустерът ли е едно от най-доброто и силно нещо без да бъде излязло на допинг тест ..

за бустер какво мислите за animal-pump аз не искам маса,искам експлозивнос,издръжливост ..

казано от Даймънд Войновски на 02.01.12, 22:54:

без да бъде излязло на допинг тест ..

Ако те е страх от допинг тест по добре нищо не взимай.

03.01.12
09:48

Допитай се до твои по-възрастни колеги. Те най-добре знаят кое заобикаля правилата.

03.01.12
09:50

не мисля, че бустъра е най-добрата добавка за средните дистанции (да не говорим, че повечето бустъри за нахакани с разни енергетици, кой от кой по-забранени). изостар-а е добро решение. на какво ниво се състезаваш, че те притеснява допинг тест - републиканско, международно ...?

Международно и всякакви други !

03.01.12
18:05

Много трябва да внимаваш с бустерите специално защото са набичкани с какви ли не стимуланти като не е ясно кой от тях няма да блесне при някоя проба.

Някой бустер за издръжливост и/или експлозивност,сила да препоръчате ..

Няколко човека ти дадоха мнение за предтренировъчните продукти. Видимо това не ти прави впечатление. От друга страна твърдиш, че си приемал добавки от този клас. След като е така, не е лошо да кажеш какво си приемал и как ти се е отразило - това ще даде насоки на хората, които ще ти дадат препоръка. От трета страна ми се струва, че нямаш особено добра (да не кажа никаква) представа какво съдържат предтренировъчните стимуланти (бустъри, както ги наричаш) и какво съдържа списъкът със забранените вещества в спорта. Споменаваш високо ниво на състезания, би следвало да си по-внимателен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.12 22:30.

03.01.12
22:50

казано от Даймънд Войновски на 03.01.12, 20:28:

Някой бустер за издръжливост и/или експлозивност,сила да препоръчате ..

Според мен най-добрият бустер са ти въглехидратите. Те ти дават сила и енергия. Вземи си някакъв гейнър и се зареди с енергия.

Кольо еми да не съм запознат със забранените вещества.
Казах че изостара ми се е отразил добре.
А и хората ми казаха какво да зема а аз питам за марка и качества,само ти ли не си разбрал,имам чуството че исакаш да се заяждаш с мене ;д

Последния коментар на Миро сякаш най-много ми помогна за избор. Мерси :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.12 13:16.

Нямам никаква полза от това да се заяждам, но ти би имал полза, ако се замислиш над думите ми. Isostar изобщо не е бустър, а електролитно-въглехидратна напитка и представлява коренно различна добавка спрямо предтренировъчните стимуланти, към които така старателно се стремиш. Ако ти изнася, можеш да приемеш окончателно, че се заяждам, но: (1) забранените в спорта субстанции можеш да намериш на сайта на WADA и (2) предтренировъчните стимуланти са крайно НЕпрепоръчителни за лица под 18-годишна възраст. На всичкото отгоре си готов да приемаш продукти без знанието на треньора си...

Попитах те какви продукти си приемал и какви са впечатленията ти от тях, защото чета: “креатин, протеин, гейнери, амино, бустери абе всичко”. След този мой въпрос ти повтаряш, че Isostar ти се отразява добре и че аз се заяждам. Ако ще говорим - давай. Ако ще провеждаме кръстосан разпит - без мен.

Разбирам много добре какво искаш... само че имам желание и да научиш нещо, което ще ти е от полза на напред. Спортът и спортните постижения не е само хранителни добавки - има още десетки фактори, чиято оптимизация ще ти донесе най-малкото запазване на резултатите без изобщо да стигаш до добавки. Това е допълнителна тема за размисъл.

Извинявам се,не съм те разбрал . .
Мерси за Информацията която написа,ще ми е от полза :)

Посъветвах се с хора които го практикуват този спорт , а и от тази тема..
Избрах няколко продукта те са :
Optimum nutrition Creatine 2500 caps - 100 caps - Креатина

Optimum nutrition Bcaa 1000 caps - 200 caps - Бцаа

Universal animal Animal pak 44 packs - Витамини

Искам да знам какво мислите за тези продукти ?

Креатинът и аминокиселините са много по-изгодни под формата на прах. Една суплементация с добри количества ВСАА вероятно ще ти е от полза. Креатинът - ОК е, приемал си, знаеш какво да очакваш. А колкото до Animal Pak… (ех, защо всички млади хора толкова мечтаят за този продукт и така фанатично вярват в него...) Мисля си, че има по-добри и по-изгодни идеи за витаминен продукт.

Например? Препоръчай някои !

06.01.12
16:27

Ако забелязваш тук не фрашкано с лекоатлети.Кольо ти дава добри съвети но все пак по добре е да се допиташ до някой от по големите ти съотборници.Все едно аз да попитам лекоатлет или фитнесар за силов трибой с цялото ми уважение към всички тук.Особено при спецификата на твоите дисциплини нуждите са съвсем различни от тези от които искаш съвет тук.Успех :)

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.12 22:14.

09.01.12
20:36

казано от Даймънд Войновски на 04.01.12, 13:13:

Последния коментар на Миро сякаш най-много ми помогна за избор. Мерси :)

Много се радвам,че много съм ти помогнал. Благодарение на мен и моите добри съвети ще спечелиш може би държавното първенство :) Айде като вземеш златото да черпиш кутия протеин! :)

Взех си аминки на бсн амино и с исостар ще го комбинирам ..
Мерси Миро :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1