02.01.12
18:47
Здравейте на всички и Честита Нова Година!
И така за мен, в залата съм вече 8 месеца и бих казал, че имам доста добри резултати.Качих 15 килограма и вече съм 85 при ръст 186.От 2-3 месеца обаче съм в застой и затова реших, че е време за смяна на програмата - http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1iJIAglfI с малки промени. Приемам протеин, утре ще си взема аминокиселини с разклонена верига. Най - приоритетни за мен са гърба и ръцете. Тяга правя, но засега с много малки килограми тай като още заучавам техниката.
И така тъй като смятам гърдите и краката за най-добре развиващите ми се мускулни групи мисля да ти включа в един ден ето как мисля да изглежда програмата ми:
Понеделник: Гръб,рамо.
ГРЪБ
Набирания със подхват - 3 х 6
Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Гребане със щанга - 4 х 8
Мечка - 4 х 8
Повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 12 повторения
РАМО
Раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
Раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
Хеликоптер - 2 х 8
Сряда: Гърди,Крака
ГЪРДИ
Повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
Повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
Флайс - 3 х 12
КРАКА
Клек - 3 х 12
Бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
Бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
Повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
Петък: Ръце
Изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
Кофи - 3 серии по 8 повторения
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
Скотово сгъване - 3 х 8 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 2 серии по 8 повторения
Аз не бих смесил гърдите с крака пълен абсурд по скоро краката с рамото а гърдите с трицепс както гърба с бицепс
Крака с рамо тренирам 8 месеца вече, единствената промяна която ми предлагаш е да сменя бицепс с трицепс, което не ме устройва.Искам рьцете да са в отделен ден.
02.01.12
20:12
Здравей,
ако има застой,то по-добре е да починеш известно време и да си преосмислиш нещата.Щом си качил килограми значи програмата ти е добра.Корекциите според мен трябва да се правят много внимателно.Ако смениш цялата програма,никога няма да разбереш кое точно е работило и кое не.Най-добре е да се правят по 1-2 промени на съществуващата програма и да се наблюдава какво се случва.Не е задължително да се променят дните или упражненията.Промяната може да е в броя повторения,почивките между сериите или някоя допълнителна техника като-суперсерии,почивка-пауза,дропсерии и т.н.Идеята ми е да има основа върху която да се експериментира, поне аз така правя.
Ако трябва да се наблегне на някоя група за сметка на друга,то традиционния съвет да се прави първа след почивка е само частично верен.По важно е обема на трениране,в твоя случай не е толкова важно къде ще сложиш гърдите и краката,ако ги тренираш с много упражнения и обем равен с другите групи.По добре е да се намали с 1/3 обема спрямо другите групи, за да не губиш много ресурси за възстановяване за тях.Другия момент е да не се тренират до отказ,както другите.Все пак трябва да има разлика между тези които искаш да развиваш и тези които не искаш.
Гърдите искам да продължавам да ги развивам затова горе долу запазвам същия обем на тренировката с леки промени.Краката ми растат доста и не мисля, че изглеждат саразмерни на тялото ми затова намалявал тежеста и увеличавам повторенията. За гръб добавям някои нови упражнения. Въпроса е, че искам да тренирам рьце в един ден, а краката и рамото да са в различни и за моя случай не виждам по-добър вариант. Вие пак сам готов да изслусшам още мнения по въпроса!