04.01.12
13:47
Здравейте.Нов съм в този сайт та : “ЧНГ” от мен. Някъде бъркам и не мога да кача и грам а пък тренирам от доста време(3 години).Не съм взимал никога добавки и няма и да взема.Телесните ми мазнини са доста малко(не знам колко точно),но чисто визуално са 0% :Д. Храненето ми е 4 пъти на ден.Закуската ми е около 9-10 часа.Обяда към 2ч.Следобедна закуска 4-5 ч и вечерям късничко към 8-9.Ям каквото има в нас.Не СПАЗВАМ НЯКАКВА ДИЕТА.Ям доста пълнозърнест хляб “Симит” по 4 филии на ядене,а може и повече.Закусвам предимно банички или пица(кръгла),пържени филии или принцеси с салам и кажкавал с боза или мляко около 300-400мил.Обядвам в стола в университета(супа с основно и десерт),а ако не съм в унив. някакъв сандвич с напитка.Следобедната ми закуска и е или пак сандвич или някакъв плод със нещо сладко(вафли,кроасан).Вечерям “бабините” гозби.Фсул,пържола,картофена манджа,ориз с пилешко,абе каквото направи.Пия рядко газирано,ама като почна пия много ::д
Започнах да посещавам фитнес преди 3 години,сериозно около 2.5.Спортувам и футбол и баскетбол редовно(на открито)около 2-3 пъти седмично, зимата няма как, разбирате.Като започнах да тренирам на 20 години бях 64 кг.Силата ми бе доста малко с оглед на ръста ми 186см и 64 кг.Сега съм 72кг.Говоря за ръце,гърди,гръб.Краката ми са слаби,но са доста силни с оглед на това,че съм тренирал 2 години баскетбол и то сериозно.Прасеца ми е слабата страна.Всяка тренировка го правя 4 серии по 12-15 повторения с макс тегло,но уви слабичък е миличкия :Д. Ако имате идеи за него кажете.Та това е общо взето тренировъчния и хранителен режим.
Тренировка:
Понеделник: Крака + рамо
-Клек- 4 серии по 8 повторения - кг 70-80-90-100
-Машина за задна част на бедро- 4 серии по 8 повтор. - с 40-45 кг
-Клек с дъмбел в ръце 4*8 - с 50 кг
-вдигане на дъмбел от стоеж 4*8- 20-22.5кг
-вдигане на лост зад врат 4*8- 30-40-40-45кг
-Задно рамо с лост зад кръста 4*8- 70 кг
-дърпане на въже за странично рамо 4*8- 15 кг
Сряда: Гърди
-лежанка 4*8- 60-70-70-75кг
-Горна лежанка с дъмбели 4*8- 20-25-30-30кг(единия дъмбел)
-кофички 4*8-моето тегло*дъмбел по 12-14-16-16кг
Машина(седнал стоеж бутане) 4*4 с по 45кг
Петък: гръб
-Набирания 4*8 моето тегло последните 1-2 серии с дъмбел от 6-8кг
-Скрепец зад врат 4*8 с 60-65-70-70кг
-Мечка 4*8 с 50кг
-Дърпане на въже или гребане с дъмбел 4*8
Неделя: Ръце
Бицепс
-прав лост 4*8- 30-35-40-40 кг
-седнал стоеж с дъмбели 4*8- 16-18кг
-Френско седнал 4*8- 22,5-25кг
-Дърпане на въже прав стоеж 4*8
Трицепс
-Френско легнал 4*8- 22.5-25кг
-Скрипец тесен хват 4*8- 25-30-32,5кг
-Кофички 4*8
-Дъмбел зад врат 4*8
Следващата семица започвам от вторник. Тренировките ми са през ден. Това е.
Темата беше редактирана от Andoniooo на 04.01.12 13:54.
04.01.12
14:03
Нормално е при тази храна да не качваш,почни да се храниш по пет-шест пъти на ден с качествена храна.Прочети тази http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 тема ще ти е от полза.
04.01.12
14:41
На колко години си? На 23? Със същата храна на 27-8 ситуацията ще се промени (да, след само няколко години). Силно съм убеден.
Мнението беше редактирано от Иван на 04.01.12 14:42.
банички , пици , пържени филии , вафли , супи ,салам и сандвичи . Е как искаш да качваш с такава храна ?? Е па няма такоз животно все още.
Трябва да комбинираш хубави храни : Пилешко месо , ориз , картофи , яйца , риба ,кисело мляко , прясно мляко , сирене , кашкавал , извара , фъстъци , бадеми.
Сам си сметни колко протеин и колко калории получаваш от храната която приемаш за 1 ден .
04.01.12
15:53
Личните ми наблюдения, върху хора с поднормено тегло, ме водят до извода че не е никак удачна идея да се започва с билдърски сплит от самото начало. Моето мнение ( което не трябва да приемаш безусловно на 100% ( както и всяко друго такова ) ) е да започнеш тренировки с многоставни упражнения в 3-5 повторения на серия. Съветвам те и да махнеш тестата и сладката, ако държиш да продължиш да получаваш енергия от въглехидрати то нека поне да са от по-горе изброените. Ако държиш да изпробваш високо мазнинен начин на хранене, там вече има много ако-та. :) Хубаво е да си измериш свободния тестостерон и стресовите хормони, като за последните живо се интересувам и се надявам да споделиш ако ми се вържеш на акъла.
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 04.01.12 16:14.
04.01.12
17:27
Еми всеки си има собствено мнение и моето е,че с 110% грешиш в храната.Не икам да те карам да спираш или нещо от сорта,но ако не смениш хранителния си режим то ти няма просто откъдев да ги чакаш тези резултати.Сигурно си казваш - е какво от това,нали тренирам здраво.Да но не забравяй,че храната е на първо място в Бодибилдинга.Нали се сещаш какъв хранителен режим имат културистите.Гледах едно интервю на най-добрия ни културист Димитър Димитров и той сподели,че трябват минимум 6 хранения през деня и 2-3 през нощта,ако наистина културистите искат някакви резултати.
Няма много общо с темата но все пак намали си сериите за ръце 32 серии с това това ядене=претрениране!!!
Еми всеки си има собствено мнение и моето е,че с 110% грешиш в храната.Не икам да те карам да спираш или нещо от сорта,но ако не смениш хранителния си режим то ти няма просто откъдев да ги чакаш тези резултати.Сигурно си казваш - е какво от това,нали тренирам здраво.Да но не забравяй,че храната е на първо място в Бодибилдинга.Нали се сещаш какъв хранителен режим имат културистите.Гледах едно интервю на най-добрия ни културист Димитър Димитров и той сподели,че трябват минимум 6 хранения през деня и 2-3 през нощта,ако наистина културистите искат някакви резултати.
Само че с тънката разлика, че използват доста медикаменти.... нали.
04.01.12
22:16
Само че с тънката разлика, че използват доста медикаменти.... нали.
Понеже в който и да е спорт не се използва .. не че нещо .. ама ..
Разбрах, че 120% бъркам в храната, ама за пръв път чувам, че от банички и кифли и манджи не се качват килограми. На закуска са ми казвали, че мога да ям всичко и най вече да има калории. Ама аз ям много тестени изделия, сладко когато ми се прияде и да ви кажа нямам грам тлъстина.Имам релеф, плочки и квото там се има, при стегнато тяло.
Тренировката- кажете ако може какво не и е наред, ще сте ми полезни. Тъй като кажете : “Ем тренировката е... ще си затворя очите” ами кажете как е по-добре :)
Благодаря.
Не си омазнен, защото имаш добър въглехидратен толеранс. Като почнеш да качваш, най-вероятно ще качваш относително чиста маса. Разбирай, имаш добра генетика за усвояването на веществата, просто трябва да я използваш. Какво имам предвид:
- Увеличи приема на протеин - ти не приемаш почти никакъв. 6 цели яйца и 400г месо на ден при ВВД те уреждат. Ако ти идва скъпо, яж свински дроб, евтин е и не по-лош от месото. Направи картофите основен въглехидратен източник, след това плодове и евентуално ориз. Тестените и зърнени храни няма да ти дадат нищо на тялото - само ще ти вземат. Яж 4 пъти на ден. Ако калориите са ти малко, запълвай ги с ядки, масло, готварска сметана.
- Ориентирай се към по-опростена тренировъчна схема, за да не допускаш грешки. Пристрастен съм към тренировките на халки и лостове, затова ще те насоча към тях. Тренировка от 60 набирания и 60 кофички, изпълнени за време, ще ти свърши работа. Краката ги тренирай с клек със щанга, римска тяга и повдигане за прасец в голям обем (100 повторения на тренировка, с лека тежест, много бавно и контролирано). Клекът не е любимото ми упражнения за бедра, но с него няма да сбъркаш.
Храната, която ядеш в момента по-скоро ограбва тялото ти и не го предразполага към синтез на мускулна тъкан, в това можеш да бъдеш сигурен : )
Благодаря, за изчерпателния отговор, Voyager .6 цели яйца и то всеки ден, не е ли вредно?!?
По никакъв начин. Холестеролът не е това, за каквото го представят фармацевтичните компании и производителите на зърнени закуски. Въпрос на време е тази истина да стигне до обикновения потребител. Ако те интересува темата в интернет има достатъчно материали и изложен разнообразен човешки опит.
Накратко - холестеролът, който приемаш с храната по никакъв начин не оказва неблагоприятно влияние върху съдовете или върху каквото и да било. Ако се интересуваш от темата: http://www.spacedoc.com/
Аз си пресметнах количеството КБ=2830+300(за растеж)=3130.Белтъчените ако ми са 30% от храната, то това прави точно 212 грама белтъК, което при моите 72 кг е меко казано огромно. То и 140 грама ми се виждат много при положение, че не взимам добавки. Ще трябва да се яде само мръвки за да достигна тази норма(ама няма толкова пари д:)
Забрави за броене на калории. Белтъкът да е 1.5-2г/кг, разпределен равномерно между храненията. Изварата е евтин протеин, не я харесвам, но когато става въпрос за пари - изварата и яйцата са най-удачният вариант.
05.01.12
00:37
Така както го обясняваш,даваш по 4-5лв на ден,че и повече за тестени изделия.Като премислиш нещата за тея 4-5,ще изядеш сума ти яйца и извара,а да не кажа силна дума,за около 20лв на седмица ще похапваш и мръвка заедно с яйцата и изварата.Има една приказка за желанието и начина,мисля че се досещаш ... от там на там всичко е липса на мотивация и оправдания.
Успех
Месото всъщност е най-евтиния (като съотношение цена-качество) протеинов източник, заедно с яйцата.
Всякакви други източници на протеин ще ти излязат по-скъпо.
За изварата примерно имам съмнения до колко съдържаението и отговаря, млякото също (да не говорим, че не на всеки му понасят големи количества мляко), млечните, като сирене и кашкавал също не се знае какво слагат в тях и от какво ги правят, да не говорим, че са на двойна цена спрямо месото.
П.П. И да, трябва да ядеш достатъчно протеин, ако искаш да качваш мускули.
Тренировката е другото - с тази програма малко трудно ще качваш.
16 серии за бицепс и трицепс? Да си чувал за големи и малки мускули, и че малките не се нуждаят от чак толкова директна работа?
Аз правя по 10 серии седмично за ръце, ако изобщо ги тренирам, и то част от тия серии са загрявка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.01.12 10:39.