06.01.12
18:56
Здравейте, искам да ви попитам целта ми е асиметрично силно тяло което да ми помага както във футбола така и да изглежда атрактивно и привлекателно. Въпроса ми е следният - Ходя в един фитнес до нас и с инструктора се заговорихме, защото случайно е бил на мой мач и явно ме помни и ми каза да не тренирам във фитнеса по никакви програми ами да правя 1 път седмично кръгова тренировка за крака и 2 пъти за горна част, показа ми на кой уреди и ми каза 2-3 серии по 20 повторения на всяко, като между упражненията няма почивка и преминавам от едното на другото и след като направя един кръг през всички упражнения почивам две минути и правя пак кръгче. Явно целта е да се държи висок пулс при трениращия. Проблема е, че в интернет съм чел много и там препоръчват 5х5 системите за миофибрална хипертрофия който развиват предимно сила.. Искам да се посъветвам за последно какво да правя, защото самият аз съм объркан и хем му имам доверие на човека, хем му нямам. Според вас кое е по-добрия вариант за изграждане на целите ми ( функционално и същевременно атрактивно тяло ) и не мислите ли, че 20 повторения ще ме вдървят?
Благодаря на всички който са отделили 10 минутки да прочетат и коментират. :)
Повечето инструктори не е здравословно да ги слушаш :) Помисли как може да ти помогне силовата тренировка?
Тренировките по футбол развиват достатъчно специфичната издържливост и техника, която се изисква в мач. Допълнително бягане може да се прави с цел аеробна издържливост или пък да се спринтира, отново доста специфично за футбола. Силовата тренировка трябва да развива качества, които не са достатъчно акцентирани в тренировките по футбол.
Според мен силата категорично е такова качество. Силата помага да бягаш по-бързо, да риташ по-силно, а за да ставаш по-силен 5х5 ще ти свърши доста повече работа от кръгова с 20 повторения.
Аз смятам, че за маса нещата стоят по същия начин :)
Естествено трябва да научиш добра техника на упражненията, защото иначе риска от контузия е голям, така че не подценявай техниката. Гледай клипчетата от раздела за ушражнения, старай се да правиш всяко повторение перфектно. Можеш да се снимаш и да го качиш да ти дадем съвет...
:)
06.01.12
20:38
Ясно, а с времето и желаната физика ще дойде нали? От многото кардио което ще правя всяка сутрин на тренировка и тренировките за горна част която ще правя след училище тоест към 7 привечер с времето ще стигна и до желания вид на тялото? :)
Не е лоша тренировката прави я два пъти в седмицата или три ако можеш и не се юркай много,все пак си футболист.Три пъти през ден имам предвид.Не правиш “кардио ” забрави тоя тъп израз ти си футболист.Ти тренираш футбол.Физиката ще дойде или няма да дойде, по важно е да станеш добър играч ако това е мечтата ти .Позагледай ги най-добрите футболисти,корави пичове но не културисти.Така че тренирай и се научи да чакаш :)
06.01.12
22:52
Приемай достатъчно въглехидрати и най-вече протеин.Иначе ще си останеш само с искането... особено при тези тренировки.
5х5 на този етап не е за теб (лично мнение), програмата е тежка, комбинирана с такава огромна кардио дейност просто ще те съсипе. Освен това там има толкова голям риск от контузия, че може да ти секне футбола за дълго време.
И не знам от къде ги мислите тея работи за вдървеността. Аз съм 90 кг за сега и се обзалагам,че ще бягам по-бързо от половината ви отбор,дето са 2 пъти по-малко тегло,и то за момента с мазнините по мен.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 06.01.12 23:50.
07.01.12
15:18
Да бягаш бързо е едно, да си повратлив, пъргав и еластичен е друго. :) Благодаря на всички за съветите иначе.
08.01.12
17:24
Дори и това да е. Не мисля че нещо ще ти създава проблем.
казано от Yordan Bozhilov на 07.01.12, 15:18:
Да бягаш бързо е едно, да си повратлив, пъргав и еластичен е друго. :) Благодаря на всички за съветите иначе.
Затова има футболни тренировки, които развиват качествата, нужни за футбола. Също така има допълнителни тренировки, които развиват качества, нужни за да се възползваш максимално от футболните тренировки :)