08.01.12
15:51
Здравейте, тренирам по следната програма:
Понеделник: Рамо, трапец
Вторник: Крака
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гърди, трицепс
Петък: Гръб, бицепс
Мога ли понеделник да правя гърба с рамото и петък пак с бицепса ? Ще има ли някакъв проблем ако се комбинира с рамото ? Но мисля първо да тренирам рамото, а след него гърба, защото ми куцат малко раменцата (пък и рамото ми е красив мускул и искам да дръпне повече). Знам, че трябва първо да се тренира големия мускул и после малкия, но .. както казах :)
Не знам дали има значение, но съм на 17, 1.80 висок и 75 кг, и имам около година стаж :)
Благодаря предварително!
До сега не съм чул някои да тренира рамото с гърба. Знам, че задното рамо може да се тренира с гърба, но цялото рамо - май не е добре. Защо искаш 2 пъти да тренираш гърба ? Изостава ли ти
08.01.12
16:12
Мисля, че не ми изостава, но знам че големите мускули трябва да се тренират в началото на седмицата а пък така гърба в петък .. няма ли да куца нещо ? :)
Нещо май си в грешка. Няма логика големите мускулни групи да се тренират в началото на седмицата. Примерно правиш в понеделник крака, а във вторник гръб ... така след краката после няма да имаш сили да натовариш както си трябва гърба. Изоставащите мускули се тренират след деня в който си почивал. Моят инструктор тренира в края на седмицата гърба и като му гледам гърба ... изобщо не му изостава.
08.01.12
16:53
Попринцип изоставащата група се спага в началото , защото си имал почивен ден преди началото на седмицата ( ако се почива събота и неделя , ако програмата ти е седмична ) не мисля ,че ще ти изостава ако имаш почивка в четвъртак и в петък правиш гръб, това е при един добър хранителен режим с достатачно въгленчета =))
08.01.12
16:56
Първо е желателно седмицата да започва с тренировка за голяма мускулна група тъй като малките групи растът покрай големите а не обратното.Дори повечето класически програми започват с тренировки за гръб , гърди или крака и завършват с тренировка за ръце. Второто нещо , което искам да кажа е че такова нещо като “тази мускулна група не се комбинира с онази” няма - при всеки човек е индивидуално , при някои дава резултата при други не.
Затова моя съвет е просто да опиташ 2/3 тренировки да видиш как ти се отразява и да прецениш има ли смисъл да тренираш така. :)
Поздрави !!!
08.01.12
17:36
“.. не мисля ,че ще ти изостава ако имаш почивка в четвъртак и в петък правиш гръб”
да, братле, но аз четвъртък нямам почивка и за това питам няма ли да изостане нещо гърба .. :)
08.01.12
18:35
А ако разменя местата на гърба и краката да се получи така:
Понеделник: Рамо
Вторник: Гръб, бицепс
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гърди, трицепс
Петък: Крака
Ще има ли проблем ако гърба е след рамото ? :)
08.01.12
18:53
Понеделник и четвъртак сложи мускулните групи който ти изостават , това е всичко ;)
08.01.12
18:54
Не би трябвало да има проблем да тренираш гръб след рамене :)