10.01.12
11:46
Здравейте,
на 29г. съм, на кратко ще Ви се представя 162см. - 53кг.
Имам две дъщерички на година и 10 месеца близначки, след като родих доста се отпуснах физически. Преди да забременя бях 52кг. а след като родих достигнах 64кг. който бяха адски много за мен и моят ръст.
Започнах да ходя на фитнес 6 месеца след като родих, вече над година 3 пъти седмично. Тогава започнах една диета която по скоро е начин на хранене може би сте чували за нея 90 дневна диета, която се състоя общо взето от разделно хранене , на кратко 4 дневен цикъл първи ден белтъчини, втори ден бобови, ориз, картофи, трети ден въглехидрати и четвърти ден плодов като всеки 29-ти ден е само на вода.
Храненията са три сутрин се закусват само плодове от един вид, след 3-4 часа обяд от съответния ден и вечер най-късно до 20ч. половината от това което се изяжда на обяд.
От този вид хранене стигнах до 51-52кг. и от тогава съм качила само 1-2 кг. общо взето ги задържам и не качвам повече, в момента не съм на този режим на хранене но спазвам интервалите между храненията и сутрин закусвам само плодове.
От фитнеса немога да кажа, че имам добри резултати. Видими почти никакви , в дълбочина осещам стягане на мускулите но като цяло не се харесвам.
Някой може ли да ми препоръча програма за стягане на мускулите?
Не искам да горя просто желая да се стегна по бързо!
10.01.12
12:20
Здравей, честит дневник! Аз не съм капацитет, така че не мога да дам кой знае какви съвети. По мое лично мнение диетата е най- важна. И аз тренирам, но мускулите ми са под слой мазнинки. Всичко се постига с много работа и постоянство. Пожелавам ти успех и да споделяш скоро резултатите си!
10.01.12
12:29
Сигурно ще получиш доста критики за диетата си, но не трябва да се обиждаш! Отправяш молба за помощ, значи трябва да очакваш и критики. Повтарям, не съм разбирач. Според мен диетата ти не е здравословна, а щом няма и резултат, значи не е правилна. Прочети някой от дневниците на момичетата и ще си съставиш представа за правилната диета.
Стига с тази дума диета, ужасна е.
Диетата е нещо, което ще спазвате, докато постигнете някакви резултати, след това ще се върнете към стария, грешен начин и всичко ще се повтаря отново и отново.
По-добре си изградете хранителен режим ,които ще е част от вас през целия ви живот. ;)
10.01.12
12:58
Стегнат вид = мускулна маса/подкожни мазнини
С тази 90 дневна диета съм 100% сигурен, че си отслабнала, но голяма част от сваленото тегло е било мускули. Това е причината на кантара да изглеждаш добре, но в огледалото да не е така. В момента най-вероятно си със skinny-fat телосложение - доста мазнини, малко мускули и като цяло ниско тегло. Не искам да те отчайвам, но това е най-гадната изходна позиция за постигане на стегнато тяло.
За да постигнеш целта си, ще трябва да оправиш/промениш изцяло и тренировките и храненето! За да качиш мускулна маса ще трябва да тренираш с по-големи тежести и базови упражнения, а в храната трябва да има достатъчно протеин и полезни мазнини. Това е най-общо казано.
10.01.12
13:22
Да много си прав, точно в това полужение съм сега. Във фитнеса започнах както всеки в началото общи тренировки с най-малко тежести, от тогава до сега съм ги вдигнала тройно като цяло в момента една моя тренировка представлява това:
Кардио - 10мин. (колело)
крака - вътршни бедра и предна част (30кг.) 5 серий по 5-6 повторения
кардио - 10мин. (степер или пътека)
крака - външна част и задна (30кг.) 5 серий по 6 повторения за задна част и външна 5 серий по 10 повторения
кардио - 10 мин. (кростренажор)
ръце и гърди - с гири около 2 килограма общи опражнения
корем - преси 3-4 серий с по 20-25 повторения
Винаги е била така но в началото с по малко тежести с тези тежести съм от около месец-два.
Последните няколко пъти наблегнах много повече на кардиото като общо за една трнировка имам около 50мин. кардио и около 30 мин. силови с тежести.
Вобще незнам дали е правилно инструктора който не ми дава много много обяснения за това и се обърнах към вас във форума , да продължавам ли така или да променя нещо в схемата или цялата схема?
10.01.12
13:56
Тренировката е зле! Прочети тази статия - http://www.fitbul.com/how-to-get-the-body-you-want-part-II
10.01.12
14:27
Доста полезна информация, Благодаря!
казано от Skoge на 10.01.12, 12:56:
Диетата е нещо, което ще спазвате, докато постигнете някакви резултати, след това ще се върнете към стария, грешен начин и всичко ще се повтаря отново и отново.
По-добре си изградете хранителен режим ,които ще е част от вас през целия ви живот. ;)
Не изглеждаш като човек, който разбира от хранителни режими, с извинение :)
10.01.12
16:48
Да така е, защото до преди да забременея не ми се е налагало да спазвам такива. За това съм тук и за това се интересувам и се надявам Вие като по запознати да ме насочите! Благодаря Ви отново, отворена съм за предложения и начини на хранене, програми за трениране и т.н.
10.01.12
16:50
казано от Станимир на 10.01.12, 16:01:
По-добре си изградете хранителен режим ,които ще е част от вас през целия ви живот. ;)Не изглеждаш като човек, който разбира от хранителни режими, с извинение :)
Не видях, че става въпрос за друг коментар, но продължавам да твърдя същото ще се радвам да ми помогнете! :)
11.01.12
16:32
Не съм особено компетентна, но някои базови съвети мога да ти дам. Всички биха ти препоръчали нисковъглехидратна диета и е факт, че с нея резултатите са бързи и много добри. В нея преобладават месото, рибата, яйцата, млечните продукти. Желателно е да ограничиш до минимум продукти като тестени изделия, ориз, картофи и макарони. Дори плодовете са сведени почти до нула. Има много статии в сайта, които ще ти помогнат да си съставиш диета. Ако мислиш, че това е екстремно за теб, винаги можеш да приложиш само нямо някои от принципите на този режим.
казано от Станимир на 10.01.12, 16:01:
По-добре си изградете хранителен режим ,които ще е част от вас през целия ви живот. ;)Не изглеждаш като човек, който разбира от хранителни режими, с извинение :)
Няма какво да ми се извиняваш, приятелю, такива като теб се срещат под път и над път, не съм се хранила цял живот по начина, по който ям от 5-6 месеца, така че, ако обичаш си задръж коментарите за себе си.
Всички вече знаем мнението ти за тренировките с тежести, жените без ‘талия’, ‘мазните’ жени по форумните срещи, не е нужно да спамиш навсякъде с едно и също натякване ;)
Маргарита разгледай темите за храненето и си избере нещо подходящо за теб ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.01.12 09:37.
12.01.12
10:28
Много благодаря за съветите, ще пристъпя към нисковъглехидратна диета, но от плодовете ще ми е трудно да се откажа с тях ще продължа поне само сутрин. И още един въпрос, как изчислявате процента на мазнините във вашето тяло?
казано от Geri Vladimirova на 11.01.12, 16:32:
Не съм особено компетентна, но някои базови съвети мога да ти дам. Всички биха ти препоръчали нисковъглехидратна диета и е факт, че с нея резултатите са бързи и много добри..... Желателно е да ограничиш до минимум продукти като тестени изделия, ориз, картофи и макарони. ...
Гери, как реши че НВД е най-подходящо, че даже “всички” щели да го предложат? Как реши, че на нея точно НВД ще и се отрази добре? (fubar) Изобщо не е от най-леките режими, на някои им се отразява добре, на други - не. Ориза и картофите са сложни въглехидрати, за които си има време и място ако се храниш балансирано и разнообразно.
Преди да се хвърлиш да експериментираш добре е да си изградиш базови хранителни навици, за което за мен няма по-добър и щадящ “режим” от РБД, ако е толкова наложително да го наричаме режим, щото за мен това е нормалното здравословно хранене. Съчетано с добро натоварване ще се изненадаш приятно от резултата и то без много психически дискомфорт.
Разгледай хранителните режими и почети малко. Съвета си е съвет, но човек трябва и сам да чете и помисли кое е най-добре за него. Желая ти успех
12.01.12
16:34
Гери, как реши че НВД е най-подходящо, че даже “всички” щели да го предложат? Как реши, че на нея точно НВД ще и се отрази добре? (fubar) Изобщо не е от най-леките режими, на някои им се отразява добре, на други - не. Ориза и картофите са сложни въглехидрати, за които си има време и място ако се храниш балансирано и разнообразно.
[quote
Не съм го решила аз! Мога да кажа, че е ефикасен режим на хранене, но и доста тежък за следване. Аз съм поддръжник на разнообразното хранене и на гурме кухнята, но съм наясно, че резултати се постигат с лишения. Чета много дневници тук, а и в моя и масово съветите клонят към НВД. В този форум изглежда, че това е единственият правилен начин на хранене.
Няма единствен “правилен” начин на хранене, има подходящ за съответния човек, в съответния момент спрямо определени цели.
Ефикасен за кого? Ако до сега е живяла на шоколад и салати(не казвам че случаят е такъв), и най-накрая реши да влезе във форма и почне да тренира като хората (сериозна промяна в ежедневието и =стрес) и я лишиш от любимата храна (стрес х 2), освен това организма и трябва да си промени метаболитните пътища та да разгражда приоритетно мазнините, вместо въглехидратите (стрес х3) и знаеш ли колко време би издържала средностатистическата жена дето отгоре на всичко работи, има деца и много малко време за себе си? Мм?
Е, по-добре ли е да следва една седмица брутална диета и да се откаже, отколкото да следва по-лек режим и да го направи начин на живот?
Мога да поспоря с теб и относно връзката между лишенията и резултатите, но ще спестя спама на момичето в дневника. Няма да влизам в полемики с теб.
Мнението беше редактирано от Moonray на 12.01.12 17:01.
12.01.12
17:31
Лишения? Не ми харесва това нещо... Аз не се лишавам от нищо, пък изглеждам доста добре. Може да съм се лишавал някога, преди 3 години, когато си намахах шамарите и разбрах, че трябва промяна. От какво трябва да се лишава от всички “чудеса” на хранителната индустрия, където те карат да се чувстваш като тракторист след 10 мастики... Приемаш ли режима ти на хранене като “лишение от разни работи” и се стресираш заради това - фък ит, заебвай го, гори го, запали и себе си, защото смисъл няма. Трябва да ти е кеф какво правиш. Ако ти е кеф да си лупаш чипс и вафли и не мислиш, че ще надебелееш от тях - много е вероятно да не напълнееш. Но ако се психираш, че и от парче хляб ще станеш 150 килограма, то смятай, че си надебеляла. Както се казва - Shut up and squat!
12.01.12
21:03
Благодаря ви за коментарите ;)
Така първо да кажа, че не съм от най-лакомите, имам предвид, че рядко хапвам сладко особено шоколад, не наблягам и на тестените храни , но понякога хапвам пица или спагети веднъж на 2 седмици примерно.
Общо взето от този хранителен режим който правих съм си изградила някакви навици и гледам да не смесвам много храни. Но мисля, че мога да се огранича и още малко. И аз не съм човек на крайностите и мисля, че не е чак толкова необходимо да лишаваш организма си от някой храни въпроса е да не прекаляваш.
Също така не съм и от най-застоялите все пак от година и нещо ходя на фитнес , няма тепърва да започвам с това.
Признавам от 2-3 седмици не съм ходила поради определени обстоятелства, но се заех с Табата тренировки в къщи + лекички опражнения с гири, степер и разни раздвижващи.
Честно да си призная от 4 дни я правя, и не съм се чувствала толкова раздвижена и с мускулна треска от фитнеса никога. Което ме кара да си мисля , че от това ще има повече смисъл от колкото от фитнес тренировките. Може би ще продължа да ходя и на фитнес 2 пъти в семицата + Табата , но във фитнеса ще наблегна на силовите.
20.01.12
21:35
Здравейте отново, нямам голям напредък с храната защото трябваше да мина през едни прегледи и се оказа, че имам проблем. За който си мислех, че трябва да свалям мазнини , а то се оказа, че задържам лимфна течност. Сега трябва медикаментозно да се лекувам и честно казано тази нисковъглехидратната диета не ми върши работа, не трябва да ям млечни продукти, сирене,кашкавал, мляко, масло и т.н. също така и яйца и най-вече жълтъците. Всичко останло може да го ям. Немога да открия подобна такава диета за това ще се придържам към позволените ми храни като ще гледам да не прекалявам. Хубавото е, че мога да наблегна на повечко месо, плодове, зеленчуци, фибри и ядки.
Продължавам всеки ден да правя табата - интензивни тренировки но съм в началото с по големи интервали почивка.
Доста се рових за този метод на тениране, можете ли да ме насочите към някой примерни програмки защото аз съм намерила само една и тя е:
1. Клекове
2. Бърпи - за сега ги правя без лицева упора
3. Изкачване на планина
4. Подскоци
5.Клекове
6.Бърпи
7.Изкачване на планина
8.Подскоци
Ще се радвам и на още предложения!
Здравей,аз бих ти препоръчала да разгледаш сайта на www.bodyrock.tv ,аз от 2 месеца тренирам интервално вкъщи и съм страшно доволна,доста се орелефих и ръцете никога не са ми изглеждали толкова добре(е и цялото тяло де).Не се хваля,просто ми харесват резултатите.Там можеш да видиш доста различни упражнения :) Успех!
казано от Margarita Milanova на 20.01.12, 21:35:
Здравейте отново, нямам голям напредък с храната защото трябваше да мина през едни прегледи и се оказа, че имам проблем. За който си мислех, че трябва да свалям мазнини , а то се оказа, че задържам лимфна течност. Сега трябва медикаментозно да се лекувам и честно казано тази нисковъглехидратната диета не ми върши работа, не трябва да ям млечни продукти, сирене,кашкавал, мляко, масло и т.н. също така и яйца и най-вече жълтъците. Всичко останло може да го ям.!
ще споделиш ли по-подробно, щото и аз имам този проблем периодично
21.01.12
13:52
Здравейте отново, bodyrock.tv и на мен ми е любим , много съм гледала, но ми се струва, че е за по напреднали и немога да открия някой по лекички серийки. Ако можеш да ми пратиш линк към дадени упражнения ще съм ти благодарна.
А относно проблема, доктора каза единия вариянт е да е наследствено , но ние в рода нямаме хора с такова заболяване да го кажа или по скоро с такъв проблем. Другя вариянт е да се отключи в последствие от травма, операция или в моя случай от бременноста тогава задържах много течности и просто проблема е останал.
Най добрия вариант е да отидеш на доктор който да те прегледа и да прецени какво точно лечение да ти предпише!
Защото проблемите с краката може да са много, може да идва от кръвооросяването, може да идва от задържане на вода, лимфна течност или проблем с вените!
Днес програмата е ми е същата 8 мин. интензивни интервални тренировки по същата схема!
Хубав ден на всички! :)
19.02.12
09:48
Здравей, Маргарита, би ли споделила какви точно проблеми с краката имаш и при какъв специалист ходи на преглед, че и аз съм зле с глезените, а моята лична само ми пуска изследвания и им се дзвери и уж всичко е нормално, а проблема си е на лице вече 10 месеца?
06.04.12
17:10
Сърдечно-съдов е доктора, бях писала по на горе задържам лимфна течност Вторичен лимфо-дерм е диагнозата и поринцип не се лекува но може да се подържа за да не се влоши проблема. Като за начало е доста добре да нося ластични чорапи до коляното. И няколко медикамента който се пият периодично.