Как се нарича това упражнение?

10.01.12
13:24

Здравейте искам да попитам дали някои може да ми каже как се казва това упр. на 2:15 минута и ако някои го е правил дали му харесва .Благодаря предварително.

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.01.12 21:36.

Не знам как се казва, но треньора във фитнеса ми често го прави. Явно е за по-голяма експлозивност и сила на удара. Ако смяташ да тренираш за боен спорт няма лошо да го практикуваш.

Ето тва е хардкор трениране..

11.01.12
11:11

казано от Кристиян Дончев на 10.01.12, 20:13:

Ето тва е хардкор трениране..

Съвсем не, това е поредна гламотия в нета ;)

казано от Веселин Блажев на 10.01.12, 14:33:

Явно е за по-голяма експлозивност и сила на удара. Ако смяташ да тренираш за боен спорт няма лошо да го практикуваш.

Не е, а и този “индивид” с противогаза го прави зле ако целта му е ефект върху удара.

11.01.12
13:30

казано от Pavel.G на 10.01.12, 13:24:

... как се казва това упр. на 2:15 минута и ако някои го е правил дали му харесва ...

Вариант на landmines. вероятно най-коректният начин на изписване е “landmines 1-arm shoulder press”. Комбинира бутащо движение с анти-ротационен компонент. Целта му зависи от променливи като темпо и интензивност на изпълнението. Аз понякога го слагам като второ бутащо движение в 2-3 серии...

11.01.12
15:48

Ако тренираш за маса-НЕ, но за експлозивна сила на удара-ТВЪРДО ДА!!! Така, че реши за какво искаш да тренираш, хващай някакви тежести и на работа.

12.01.12
09:03

казано от KiLLinGM@chiNE на 11.01.12, 15:48:

но за експлозивна сила на удара-ТВЪРДО ДА!!! .

Абсолютно никаква връзка с екслозивността на удара няма това упражнение :D

12.01.12
09:20

казано от James Hinks на 12.01.12, 09:03:

Джеймс Хинкс, би ли обяснил за какво е? Щото и аз го правя и си мисля, че е за експлозивност. Благодаря ти!

12.01.12
09:45

казано от berchev на 12.01.12, 09:20:

казано от James Hinks на 12.01.12, 09:03:

Джеймс Хинкс, би ли обяснил за какво е? Щото и аз го правя и си мисля, че е за експлозивност. Благодаря ти!

Най-общо казано е за предно рамо ;)
Винаги ми е било много интересно защо всички смятат, че след като при едно упражнение ръцете бутат тежест, то това упражнение увеличава силата/ескплозивността на удара...и колкото повече визуално прилича неговото изпълнение на траекторията на ръката при изпълнението на удара, толкова за по-ефетивно се приема... ;)
Ма то биомеханиката не е за всеки :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.01.12 10:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1