Тайният дневник на Ел или за фитнеса и други демони

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.01.12
17:30

Мислех, че тук тайничко ще мога да си пиша какви ги върша, обаче както е ясно вече такива работи като тайни не съществуват, така че, ще трябва да го прекръстя някой ден...но не сега трала-ла ... отплеснах се...
И така да си кажа защо съм тук.

1. Спрях цигарите! - моментално изпаднах в паника и смут да не кача някое грамче по великолепният си задник:P
2. Отлагам вече 3 години връщането си във фитнес залата - за опрадвание мога да кажа, че междувременно успях да родя две деца помежду другото и така бройката на лицата у дома под 18г. вече е 3 :D
3. Ами ще допълвам...като цяло ПРОМЯНА!

Режима ми на хранене не е за пример и еталон. Не закусвам, така вече повече от 20 години. Едва ли ще успея да променя нещо в посока закуска. Започва да ми се дояжда след 14 ч. ...дотогава кафето и чаят властват. От както не пуша се опитвам да намаля и кафето примерно на 3 на ден - борбата е жестока. За сметка на това  чаят -  зелен и билков се редуват. Ако обядвам обикновенно е салата или мюсли с кисело мляко. Вечерята най-често е месо или риба със салата...обаче след нея следват неприлични количества шоколад и производните му. Това общо взето по темата хранене. Като цяло мога да се определя, като ужасна лакомия.
С този си режим нямам кои знае какви проблеми с теглото. Ям ли, като дива  - качвам, огранича ли се  всичко е ок.
Приблизителни мерки и теглилки 170 см 55+56 кг. 
Каква цел гоня? ...ами едни 3-4 кг. по-малко и по-оформен силует. И като цяло държа на второто! Килограмите не ме върнуват, формата ми е важна.
Местата на които трябва да наблегна са ясни вече на всички ,които стегнаха да този ред ;)
- корем
- крака
- дупе
- ръце

Приемам предложения за оформяне на въпросните деликатни женски зони.
Утре, ако някое сополиво чаве не ми виси на крачола ще споделя какви ги върша аз по въпроса :)

Темата беше редактирана от el на 11.01.12 17:34.

11.01.12
19:06

С тия шоколади вечер не очаквай скоро да ги свалиш тия 3-4кг. Всичкото това сладко вечер, къде мислиш, че отива? Най-вероятно заради това предполагам, че сутрин не ти се яде нищо а закуската е най-важното хранене и не бива да се пропуска. Мюслито е една прекрасна закуска! Рибата можеш да я преместиш в обедното хранене заедно със салатата а вечер примерно 1 супа от броколи или зеле като можеш да добавиш и някакво немазно месо, ако е преди 19:00ч. Като ти се дояде сладко вместо шоколад или някакво захарно изделие по-добре изяж 1 ябълка или друг плод като за предпочитане при свалянето на тегло са по киселите и стипцави плодове, но не прекалявай. Чая е добра напитка и помага в отслабванто, ако нямаш проблеми с нервната можеш да продължиш да употребяваш и кафето в това количество но не повече.. Ако спазваш всичко това, правиш кардио и работиш с тежести рано или късно ще постигнеш описаните от теб цели.. За тренировачната програма най-добре се консултирай с фитнес инструктор или разгледай във форума..

Мнението беше редактирано от Петков на 11.01.12 19:25.

Разгледай женските дневници.

Здрасти, Ел!
Ако искаш да направиш нещо хубаво за себе си, ще трябва да промениш доста неща в режима си... колкото повече промени направиш и колкото повече от тях са перманентни - толкова по-добри ще са резултатите. До къде се склонна да стигнеш в промените?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.12 06:37.

12.01.12
14:17

Благодаря Ви за отговорите господа!
Школада освен да го спра за пореден път... не ми е чак такава драма спирането му... правих го няколко пъти , но пусто като се събера с диви приятелки шокохолички и пак го нападам. Специално за г-н Петков, ям не ям вечер шоколад не огладнявам сутрин ...предполагам добре трениран вреден навик, от който най-вероятно няма да се откажа. Мога да закусвам плодове грейпфрут, банан, ябълка  и т.н. Все е нещо.

Преди тренирах основно т.нар “кръгова” тренировка и сега така започнах ...в този ред горе -долу и без да си давам зор, а и не ми е лесно да си разцъкам занемареното от към движение тяло (blush)
1. Колело или пътека 10 мин. + разтягане
2. Комплекс упражнения за краката /външна, вътрешна и задна част  на бедрата/ 3 х30
3. Коремни мускули
- лежанка 3 х20
- лицеви опори на пейка 2х8… срам
- вертикалното повдигане на краката от стенд 3х10
- вакуумки правя у дома ,като се сетя - не съм редовна, а много ги хвалят...
4. Упражнения с дъмбели за бицепс и трицепс  с 3кг 3х20
5. За гръдни мускули - машина за гръдни мускули 3 х15
6. Пътека на кардио режим 15-20 минути
Тренировките ми са  понеделник, сряда и петък от 9 сутрин ...
Така мисля да я карам още 1 седмица и след това да мина нещо различно...
За моя огромна изненеда оказва се, че за 3 - те години в които не съм припарвала до фитнес зала има доста развенчани митове и легенди за женският фитнес. Ей от това четиво силно се надъхах
С две думи смятам да мина, /като поукрепна/ на по-силови тренировки.
И моля ,ако някъде бъркам, а съм 100% сигурна, че е така да ме овикате ;) овреме.

Храненето е в основата на всичко. Мисля си, че след като сегашното ти хранене не ти дава търсените резултати, би следвало да имаш нагласата за промени. Описвай храната, за да започваме спокойно да те овикваме... :D

Ел, веднага може да станеш рекламно лице на цикличното хранене! До сега си го спазвала, но просто не си подозирала, че има такъв режим на хранене!  170 см и 55+56 кг и това е след ТРИ родени деца! В същото време хапваш доволно сладки неща....

Според мен режима ти е добър, просто замести шоколада с някоя по стойностна храна (нещо от животински произход) и започни да тренираш с по-големи тежести, за да качиш малко мускули  и това да оформи силуета ти. Другото важно нещо е да махнеш захарта (ако въобще ползваш) от кафето и чая през деня.

Мила

12.01.12
15:32

Това, че тя започва да се храни след 14:00 ч. не винаги би означавало, че се храни циклично - ако до 14:00 ч. си е отчупила 1-2 залъга от нещо, пила е кафето/чая с 1 лъжичка захар и цялото занимание се обезсмисля.
И съм съгласна с @Кольо, щом вечерта започва да се тъпчи със сладко, това би означавало, че храната през деня и е била недостатъчна, сладките и  тестените храни са първото нещо, за което мозъка се сеща, когато стане въпрос за глад.
Преди да посегнеш към тях се замисли дали наистина имаш нужда от тях или просто си гладна. Следващия път пробвай комбинацията протеин+мазнини(животински), когато ти се дояде сладко.

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 12.01.12, 15:32:

Това, че тя започва да се храни след 14:00 ч. не винаги би означавало, че се храни циклично - ако до 14:00 ч. си е отчупила 1-2 залъга от нещо, пила е кафето/чая с 1 лъжичка захар и цялото занимание се обезсмисля.

Може да се намалят положителните ефекти, но въобще не може да става дума за обезсмисляне!

12.01.12
15:52

Както споменах храненето не ми е най-силната страна, на теория съм добре подплатена, но на практика хич ме няма. От години я карам по този начин -  глад, работа цигарки и кафенца и вечер злобно натъпкване. В последствие разбрах, че се нарича воинска диета. Чудесно оправдание за такива, като мен... Като цяло изглежда доста помиярски режим на хранене...цял ден бягаш по задачи, като миндовата кучка, а вечер избухваш с кулинарни извърщения. Истината е ,че не ми е тежало и не съм чувствала глад. Преди обаче, тренирах вечер след работа, следваше вечеря и нещата се нагласяха. А сега забелязвам, че около 14 ч. започвам да огладнявам при тренировка в 09ч. И  веднага налитам на бързите въглехидрати, някое енергийно блокче нпр. (blush) Спирането на цигарите още ми е в критична зона, та и с мисълта за тях воювам. Наливам се с вода и зелен чай за компенсация. Захар не ползвам за напитките, от време на време мед. Сокове т.нар натурални не обичам, газирано пък съвсем. Прегрешавам чат-пат с някоя чаша червено вино, по-рядко концентрат.
Примерен хранителен режим за следващата седмица
1. кафе, 1 грейпфрут плод или  на фреш
2. след тренировка банан
3. салата с месо, риба,спагети, ориз и т.н.
останалото е вода, кафе и чай...между другото преоткрих кафето Инка :)

Абе, какво е тъпчене със сладко!?
1 шоколад, 2 еклера,  парче тирамису или  баклава...:D не всички заедно на куп - това са ми общо взето забежките. Отбелязвам да се знае, шоколада е стандартен 100 гр. еклерите са обилно натъпкани с ванилов крем, тирамису-то не е 1 декар :P

инж. Марин Маринов, точно за силовата тренировка ми се говори, но дали съм готова да се хвърля от сега в дълбокото...май ще зачакам за другата седмица.

Ако целта е да сваляш мазнини, не яж след тренировката поне няколко часа! През това време ще изгориш доста мазнини, а и ще си бодра, конценрирана и енергична. За силовите тренировки може да разгледаш женските дневници, там има доста момичета, които трнират по-силово.

12.01.12
16:47

Ами , аз не се храня след тренировка и...да целта е мазнинките да стопя. Гледам женски дневници от вчера ... нещо не намирам моята тренировка. Ама знае ли човек...току виж изкочила. А жокери давате ли?

12.01.12
20:50

казано от инж. Марин Маринов на 12.01.12, 16:08:

През това време ще изгориш доста мазнини, а и ще си бодра, конценрирана и енергична.

По вероятно е да изгориш повече мускул по описаният начин?
(лично мнение)

12.01.12
23:26

казано от el на 12.01.12, 15:52:

Както споменах храненето не ми е най-силната страна, на теория съм добре подплатена, но на

1 шоколад, 2 еклера,  парче тирамису или  баклава...:D не всички заедно на куп - това са ми общо взето забежките. Отбелязвам да се знае, шоколада е стандартен 100 гр. еклерите са обилно натъпкани с ванилов крем, тирамису-то не е 1 декар :P

Първото и второто не се съчетават ха ха. Значи вече знаеш отговора на въпроса си, че трябва да намалиш, най-добре да се откажеш напълно от тези опасни храни и на тях трябва да гледаш не като на нещо вкусно а като на убиец на добрата фигура и буквално на самата теб. Ако не за топенето на мазнини то поне за здравето мисли. Пропусни храната една вечер и на сутринта ще си гладна като вълк :) в смисъл, че режима ти е объркан и трябва да се пренастроиш. В началото ще ти е трудно но бързо ще свикнеш..
Банана е сладък и не ти го препоръчвам особено ;)

Мнението беше редактирано от Петков на 12.01.12 23:35.

Да кажа, че не съм съгласен с последното мнение на г-н Петков.
1. Пълно отказване и демонизиране на сладкото е абсолютно ненужно, особено при нейния режим с вечерното хранене. Ако почне да гледа така на сладкото натиска върху психиката й ще е много по-вреден,  отколкото да си хапва по един шоколад или едно тирамису! В такива дози сладкото нищо няма да направи, освен да донесе малко удоволствие за сетивата. Разбира се, резултатите ще са МАААЛКО по-бързи без сладко, но тя трябва да си прецени дали си струва да си налага такива ограничения.
2. Пропускането на закуската и обилното хранене през втората част на деня са по-естествения и по-правилния начин на приемане на храната. Вечерята е най-важното хранене. При този вариант отлично се редуват симаптикус и парасимпатикус и се извлича максимална полза от двете състояния на организма. Махането на вечерята за сметка на обилна закуска ще е голяма грешка.

казано от gips на 12.01.12, 20:50:

казано от инж. Марин Маринов на 12.01.12, 16:08:

През това време ще изгориш доста мазнини, а и ще си бодра, конценрирана и енергична.

По вероятно е да изгориш повече мускул по описаният начин?
(лично мнение)

Тренировката, ако е с по-големи тежести, ще даде необходимите антикатаболни фактори и ще запази мускулите. Варианта с горенето на мускулите според мен го има само когато тренировката е нискоинтензивна (кардио или тренировка с леки тежести).

Във всички случаи описваната храна е крайно недостатъчна като количество, а има и доста да се помисли за качеството и баланса й. Цикличното хранене не е лоша идея, тъй като този режим означава сравнително най-малка промяна в хранителните навици, а Ел видимо няма нагласата за промени, независимо от желанието за постигане на видими резултати. Лично моите разбирания за рационален хранителен режим са доста по-различни, но в някои случаи цикличното хранене сработва добре и си струва да се опита. Сладкото определено не е проблем и не е наложително да се елиминира - нещата се свеждат до момент и количество. Имам странно усещане, обаче... дано не съм прав.

13.01.12
15:37

Ха, сега де!
От къде да започна... Момчета съвсем се объркАх, както се казва.
gips как така ще изгоря мускул? Нещо не ми се връзва това уравнение... Я сподели повече от личното си мнение моля.
г-н Петков ти не си човек, а машина! На сиромаха най-свидното искаш да отнемеш, за единият шоколад живея :D И сега по сериозно... не огладнявам сутрин и без да съм вечеряла пробвала съм, случвало се е и т.н. Режима ми не зная да ли е объркан, но със сигурност не ми позволява да качвам килограми и без тренировки. Така,че храненето остава  засега в този си вид, освен ако не ми дотежи. Обосновката ми е  - не ремонтирай нещо което не е счупено и работи. Е сладък, колко да е сладък един банан...Предложения за друг плод имате ли г-н Петков?
инж. Марин Маринов верно Ви е инжинерна мисълта веднага ме разконспирирахте. Та чак гола се усещам (blush). Не ми стига, че цигарите спрях.... сладкото, ако откажа и секса ще вземат да ме канонизират приживе, аре нЕма нужда. Така съм си ок. Въпреки всичко, че ще намаля шоколада драстично - до крайно натурален и в краен случай само. Понеже не ме нахоквате съм ви безкрайно задължена инж. Марин Маринов.
Кольо Пияндето Ел видимо може да няма нагласата за промени, ама всъщност това съвсем не е така. Както споменах в началото, първата огромна крачка беше спирането на цигарите, втората завръщането в залата...за съжаление не на бял кон, но все е нещо. Странното усещане на Кольо Пияндето е.... или да вадя кристалната топка :D

казано от el на 13.01.12, 15:37:

Ел видимо може да няма нагласата за промени, ама всъщност това съвсем не е така.

Амииии...

...храненето остава  засега в този си вид, освен ако не ми дотежи. Обосновката ми е  - не ремонтирай нещо което не е счупено и работи.

Основен определящ фактор при контрола на телесното тегло, визията и кондицията е... храненето.
Последно? :) К’о пра’йм? :)

На prima vista мога да направя поне 3 мощни забележки към храната ти.
Ако искаш сподели и днешната храна, за да съм по-убедителен... (giggle)

13.01.12
16:24

[quote author=”Кольо Пияндето” date=“1326463265
На prima vista мога да направя поне 3 мощни забележки към храната ти.
Ако искаш сподели и днешната храна, за да съм по-убедителен... (giggle)

Ще споделя разбира се до момента нищо не съм яла. Обаче пих, че пих ...
6:30 кафе /ристрето/
8:00 кафе Инка около 200мл
8:30 чай зелен около 200мл
тренировка от 9:10 ч до 10:20 ч.
1.5 л. почти -  вода трапезна
11:30 чай билков около 200мл
12:30 кафе /ристрето/ с 1 к.л. прясно мляко
14:30 Инка около 200мл
Сега съм си приготвила чай зелен, ще му сложа една лъжица мед пък, ако щете ме убийте с камъни. Вода не ми се пие изобщо, то как да пия като се налях до козирката с чайове. Факт е ,че започнах да огладнявам...
Искам да сменя часа на тренировката, май ще е добре да е около 16 -17 ч. Имате ли мнение по въпроса?  Май, ще е по -удачно предвид ,че огладнявам... спрях да мисля трезво и без това не ми е силна страна ;)

13.01.12
18:37

Ха, сега де!
От къде да започна... Момчета съвсем се объркАх, както се казва.
gips как така ще изгоря мускул? Нещо не ми се връзва това уравнение... Я сподели повече от личното си мнение моля.
г-н Петков ти не си човек, а машина! На сиромаха най-свидното искаш да отнемеш, за единият шоколад живея :D И сега по сериозно... не огладнявам сутрин и без да съм вечеряла пробвала съм, случвало се е и т.н. Режима ми не зная да ли е объркан, но със сигурност не ми позволява да качвам килограми и без тренировки. Така,че храненето остава  засега в този си вид, освен ако не ми дотежи. Обосновката ми е  - не ремонтирай нещо което не е счупено и работи. Е сладък, колко да е сладък един банан...Предложения за друг плод имате ли г-н Петков?

Ами знаеш, че хубавите работи не стават лесно и колкото по стриктна и по мотивирана толкова по добре за теб. До къде си готова да стигнеше от теб зависи. Мислех, че искаш да свалиш няколко килца а не да поддържаш сегашните?! Относно банана, всяко сладко нещо е препятствие към борбата с мазнините! Мисля, че споменах вече кои плодове са за предпочитане.. Но, ако ще е сладко по добре банан от колкото захар ;) Малко съм строг но както казах за хубавите работи се иска усилие ;)

13.01.12
18:44

казано от инж. Марин Маринов на 13.01.12, 08:43:

Да кажа, че не съм съгласен с последното мнение на г-н Петков.
1. Пълно отказване и демонизиране на сладкото е абсолютно ненужно, особено при нейния режим с вечерното хранене. Ако почне да гледа така на сладкото натиска върху психиката й ще е много по-вреден,  отколкото да си хапва по един шоколад или едно тирамису! В такива дози сладкото нищо няма да направи, освен да донесе малко удоволствие за сетивата. Разбира се, резултатите ще са МАААЛКО по-бързи без сладко, но тя трябва да си прецени дали си струва да си налага такива ограничения.
2. Пропускането на закуската и обилното хранене през втората част на деня са по-естествения и по-правилния начин на приемане на храната. Вечерята е най-важното хранене. При този вариант отлично се редуват симаптикус и парасимпатикус и се извлича максимална полза от двете състояния на организма. Махането на вечерята за сметка на обилна закуска ще е голяма грешка.

Имам предвид, че като се натъпче вечер със сладки работи и тази излишна енергия няма за кога да бъде изразходвана какво се случва? А като се нахрани сутрин с въглехидрати те ще и дават енергия необходима за деня и до вечерта ще бъдат изгорени а постепенно и мазнините. Аз не съм казал да я маха за винаги а само веднъж да опита за да видим дали ще огладнее на сутринта. Махането на вечерята е грешка да, но промяната в състава и не е, специално при Ел ;)

Мнението беше редактирано от Петков на 13.01.12 22:10.

Мня... ще видим ли храната за днес (пиенето го видяхме)?... :)

14.01.12
08:28

г-н Петков  и аз като всяко дамско клише искам да смъквам килограми, поне така приказвам. Нали така правят жените все слабеят... Но истината е някъде по средата...Честно казано предпочитам 5 килограма + отколкото телеса дето се влачат по земята. Формата ми е по-важна  от стрелката на кантара. 

казано от Кольо Пияндето на 13.01.12, 21:59:

Мня... ще видим ли храната за днес (пиенето го видяхме)?... :)

И така какво ядох вчера след като, до към 17 ч. предимно пих.
Около 17:45 ч. 2 слепени с горчица филии хляб Вита с кашкавал и шунка.
1 ябълка и 2 мадарини покрай децата омотках и няколко солети, не съм ги боила...трябваше ли?  P.
Вечеря 21 ч. /за часа на вечерята ще подскочите най-вероятно, но вариант да се храним на спокойствие без да съм падарин  на този етап няма/
Салата - зелена салата с краставици и репички, подправена с лимон,зехтин и сол; - голяма купа /примерно 300 гр.на човек/
Паста с песто от маслини и каперси, обилно поръсена с пармезан ; - приблизително 300 гр.
Чаша червено вино - 150 мл.
Шоколад не съм употребила, да не повярваш
Пред телевизора ядки с уасаби около 100 г.

15.01.12
09:20

Събота
7:30ч. Кафе
8:00ч. зелен чай
8:30ч. фреш грейпфрут
10:00 ч. чай
12:30ч. обяд - маринована риба с хляб вита /солена работа/
мандарини, портокали и ябълка по между другото...вода почти не пих ...що така?!
20:30ч. вечеря- сьомга със сметанов соси копър, както и зелена салата + ливански питки 2 бр./любимо/

Неделя:
7:30ч. Кафе
8:00ч. зелен чай
8:30ч. фреш грейпфрут
/като гледам пак съм на същите неща/

Пилатес 20 минути разтягане, упражненията са основно за крака и задни части.

Имах нужда от едно хубаво разтягане...вече не ми е буцесто и сковано.
При наличие на време през седмицата, ще разпускам с  Пилатес по между тренировките  в залата, много добре  се почувствах. То това чекнене винаги ми се отразява така благотворно.

Продължение на НЕДЕЛЯ-та

14:30ч. сандвич с прошуто и горчица - хляб Вита 2 филии и две парчета кашкавал.
16:30ч. зелен чай
18:00ч. салата кисело зеле около 200 гр. нападнах я при майка ми, уж да я пробвам , а я излапах
от 19ч. до края на деня още около 500 мл. вода и чай
21:00ч. пиле в палачинка /два бр. са палачинките/, зелена салата с краставици и дресинг от сметана и горчица, поръсена със зърна от нар. Багета 1 бр с масло и подправки... грамажа не видях около 30-35 см е;)

Мнението беше редактирано от el на 17.01.12 08:10.

В петък нямаш сериозен източник на протеин. Това не е толкова голям проблем, стига да се случва рядко и после да наваксваш в другите дни. Като цяло намали малко плодовете (1-2 плода за ден) и увеличи протеина (месо, яйца).

17.01.12
08:29

казано от инж. Марин Маринов на 15.01.12, 09:47:

В петък нямаш сериозен източник на протеин. Това не е толкова голям проблем, стига да се случва рядко и после да наваксваш в другите дни. Като цяло намали малко плодовете (1-2 плода за ден) и увеличи протеина (месо, яйца).

Протеина ми е проблем май тези дни, ама след празници е тежко с месните продукти... В края на седмицата Ж и З пристига конското и тогава става страшно... :P В собствената ми класация на меса е на 1 -во място. Голяма вкуснотия...ями, ям...

Доста ми е необичайно да следя ,какво ям и с този дневник сега ...забелязвам неща, които не ми се ще да виждам. Както и да е... след няколко седмици се надявам да поизчистя менюто от ненужности. С толкова хора у дома обаче е доста трудно да отделя време и да си приготвям храна само за мен. Така, че гледам да става за всички с малки изключения...
Странна работа напоследък всички са се хванали за тези плодове... що така им пАдна рейтинга и тук се коментира

Мда, хубаво нещо е дневникът - база данни, в която можеш да се позаровиш и да видиш това-онова, нали? Аз не разбирам защо празниците са причина за намаленият ти белтъчен прием сега, ама... спадам към крайните хищници и вероятно мнението ми не е съвсем обективно. :) Не е наложително да готвиш специално само и единствено за себе си. Съмнявам се, че се единствения възрастен човек в къщата, а все ми се струва, че има приемливи варианти за всички около теб. На същата логика има и еднакво неприемливи за всички у вас. Да се храниш качествено не значи непременно да е безвкусно или неподходящо за друг. Вместо ядки уасаби, по-добре сурови (някакви, без значение какви). Нека сандвичът с прошуто да има и едно яйце вътре. Имам странното усещане, че храната ти като цяло е малко. Аз бих потърсил и друг баланс - твоят е малко изтеглен към въглехидратите, аз бих го дръпнал към белтъчини и мазнини. Колкото до плодовете - имат славата на мега-гига-диетични и много хора залитат към консумиране на неподходящо големи количества... а това няма как да не окаже влияние (независимо, че фруктозата се метаболизира малко по-специфично, тя си остава захар). Дозата прави лекарството и отровата - това са казали хора, доста по-мъдри от мен.

Тялото метаболизира фруктозата като токсин. Също като алкохола, първо я преработва в черния дроб, а това натоварва този орган.
Фруктозата води по-бързо от глюкозата до влошена инсулинова чувствителност (лесно качване на мазнини). Прекалената консумация на фруктоза  води до високо кръвно, повишени триглицериди и “лош” холестерол. Мечките я консумират в големи количества за да станат дебели за зимния сън ;)

17.01.12
13:01

г-н Кольо и аз съм дзвер уж, ама нещо се излагам напоследък...ще поправя. За въглехидратите си прав до безобразие.

Така значи, плодовете вече не са това което бяха...отивам да се срамувам в ъгъла (blush) Идея нямах, честно...което пък автоматично ми светна червената лампа.  Метаболизираната фруктозата /ако има такова понятие/  до колко вредна може да се окаже за децата? Двамата малки са ужасни плодоядци, с което се гордея...предвид, че не хрупат чипс с Фафли между основните хранения. Ха сега де? Да им спирам ли плодояденето или да го огранича до минимум!?

Понеделник

6:30 кафе
8:00 кафе Инка
8:30 чай зелен
тренировка от 9:00 ч до 10:10 ч.
0.5 л. почти -  вода в залата
пътека интервална тренировка 1 към 2 - 12 мин.
крака - абдуктор машина външни и вътрешни 4х30 - 25 кг.
      - задни 3х15 - 10 кг.
корем - абдоминална машина 4 х 30 с 10 кг. пробвах да кача кг не ми се получи
        - лицеви опори на пейка 2х10 напредвам
        - вертикалното повдигане на краката от стенд 3х10 едвам ги изтиках
странично извиване 4х 15 /на един уред чието име не зная, май е за гръб/
        - лицеви опори на пейка 2х10
        - странично извиване 2х 15
упражнения с дъмбели за бицепс и трицепс  с 4кг 4х20 - трудна работа много ми е мека китката
вело на кардио режим 10 мин.
11:30 чай билков
12:30 кафе с прясно мляко
14:30 чай зелен
поради липса на сурови ядки в околността пак ядох печени, че и солени 70 гр. леблебия /не са хубави тези работи/
15:30 чай зелен

Прибрах се около 17ч. и се наградих с 1 гигантска зелева сърма преди да изляза за дЯцата.

18:30 чай зелен
21ч. Вечеря ето това.
Показвам т.е . фукам се ;) За първи път се пробвах в Баварската кухня, че скочих и в дълбокото успешно. Разбират му швабите от зеле. Полях го за разкош с 1 чаша Стела.
Около 22 ч примрях за сладко и 1/2 пакет ревю с овесени ядки стана курбан |-)

Много сте ми полезни със съветите да не пропусна да кажа...Благодаря!
И пак да питам, ако започна да тренирам след 16 ч. няма ли да е по добре?! Предвид часовете ми на хранене...

Не им спирай плодовете, но им ги намали. Все пак ако трябва да се избира между вафлите и плодовете, по-добре е да се ядат плодове. Най-добрия вариант е да ги научиш да хрупат зеленчуци :)

18.01.12
15:12

Ако ще си по-спокойна в 16ч. също става, но по възможност 15 минутното ти кардио е по-добре да го правиш сутрин! Добре е също на пътеката да правиш спринтове за по 30сек. и 30 сек по-бавно темпо като се редува, в началото разбира се за да вработиш започваш бавно за около 2 мин.Това 30:30 го поватаряш около 8 пъти и накрая намаляваш скороста за да се нормализира пулса. Друго което мога да кажа е, че храната ти е отново недобра, недобре разпределена, недостатъчна като количество и бедна на белтъчини за сметка  на въглехидратите. Това в късната ти вечеря май е свинско? А и тези сладки работи, макар че пак не е добре по това време, не можеш ли да ги замениш с плод? Това което правиш вечер обезсмисля всичко!

Мнението беше редактирано от Петков на 18.01.12 15:16.

18.01.12
17:12

казано от инж. Марин Маринов на 18.01.12, 11:19:

Не им спирай плодовете, но им ги намали. Все пак ако трябва да се избира между вафлите и плодовете, по-добре е да се ядат плодове. Най-добрия вариант е да ги научиш да хрупат зеленчуци :)

Благодаря за включването! Те колкото ядат плодове ,толкова и зеленчуци...така, че няма да е кой знае колко трудно. Обаче през зимният сезон мандарините за нищо ги нямат, като полудели са...

г-н Петков промених кардиото на пътеката, четох за този вид тренировки ... -  правиш спринтове за по 30 сек. и почивка 30 сек. Обаче ми се струва,че са по-приложими навън. Аз докато наглася пътеката на скорост подходяща за спринт  и то трябва да почивам :D На днешната успях да се докарам на  45-50 сек. спринт /на 14степен/ почивка 50-55 сек. и така 10 мин. направо се разковах. И като ,човек който се поти само в парна баня и сауна при определена влажност, сега направо станах мокра, като кокошка. Свинско рядко употребяваме, ама тази немска дивотия се прави с прасешко, няма как. Даммм, множко са ми въглехидратите ... Шоколад не съм близвала от седмица май...освен и останалите блага да спра иначе това със замеките не го умея...подобре край и толкова. Като заприличам на човек ще се поглезя с натурален шоколад.

И накрая да се оплача  за да ме освиркате...прецаках си коремните мускули нещо...може ли да съм претренирала?! Болката е остра и пареща...Боли точно по среза на секциото...направо е супер гадно. Та днес тренировката за корем увисна по средата...Криво ми е... :(

19.01.12
08:59

Вторник
Почивен ден... уж без тренировка...
Изчистих цялата къща, освен прахосмук и моп се наложи и да гладя, като дива сума ти и време...
Изобщо домакинската работа никак не е лесна...
Храненето като обикновено ...както не трябва ;)

6:30ч. Кафе
7:30ч. зелен чай
8:30ч. Кафе
10:00ч. фреш грейпфрут
11:00 ч. зелен чай
14:30ч. активия с череши
.................................
вода и чай до към 18:30 ч.
1 шепа мюсли крънч  с кисело мляко
21.:00 Вечеря сърми с кисело зеле /с телешко кълцано месо/

понякое време - допаминова зависимост... 3 бисквити с мед ...
Ега ти, какво ми липсва???

Корема не ме боли, чак толкова вече...малко при вдигане на децата, ама е търпимо не е като вчера...Ще взема да се назобя с Арника пък белким, чунким и бешким ми помогне...

казано от el на 19.01.12, 08:59:

Ега ти, какво ми липсва?

Погрешно подхождаш към този факт...
...правилният въпрос е - какво има в тази храна?

За мен бисквитите и медецът са напълно нормални в случая.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.01.12 09:14.

19.01.12
09:09

Аз някакво количество храна виждам чак в 21 часа.
П.П. Цикличното хранене не значи задължително 1 ядене или гладуване.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.01.12 09:17.

Защо не ядеш свинско? То е перфектното месо!
На мен разпределението във времето на храната ми харесва. Може би калориите са малко, но така като си го написала - “сърми с кисело зеле” , не се знае какво количество са, може и да са достатъчно.  Ти направи ли някакви първоначални замервания на тялото си,  за да може да проследим прогреса?
Корема го остави да почива докато не мине. Мисля, че е време да махнеш различните упражнения на машини за крака , да се научиш да правиш клек и мъртва тяга и да ги вкараш в тренировката.

19.01.12
12:42

казано от инж. Марин Маринов на 19.01.12, 09:37:

Защо не ядеш свинско? То е перфектното месо!
На мен разпределението във времето на храната ми харесва. Може би калориите са малко, но така като си го написала - “сърми с кисело зеле” , не се знае какво количество са, може и да са достатъчно.  Ти направи ли някакви първоначални замервания на тялото си,  за да може да проследим прогреса?
Корема го остави да почива докато не мине. Мисля, че е време да махнеш различните упражнения на машини за крака , да се научиш да правиш клек и мъртва тяга и да ги вкараш в тренировката.

Ям свинско , как да не ям...за българите нали се сещате ,че царя на животните е прасето.
Количеството на сърмите е достатъчно, като че ли - 4 бр.... не бяха цвъцки, сиреч нормална зелева сърма.
Замервания направих обаче, както и предполагах обиколките на всякъде са + 1 + 2 см. Винаги така ми се получава, като започна с фитнес след известно прекъсване. Сега хем съм Мазнела Лоева, хем пък под всичката мас се наливат нЕкви мускули :D Килограмите не ги зная предполагам и там ще има +. Не ми се ще да се паткясвам с размери сега. Чувствам се супер стегната и това ми харесва. След месец тренировки ми се струва ,че ще е по-реално да се измеря. На моята възраст не е редно да си образувам твърде много стрес (giggle)

първоначалното качване на 1-2см или килограма е отговор на тялото към новия стимул/стрес. няма как да е мускул, малко вероятно да е мазнина, най-вероятно е вода :)

19.01.12
13:54

казано от Кольо Пияндето на 19.01.12, 09:04:

Ега ти, какво ми липсва?

Погрешно подхождаш към този факт...
...правилният въпрос е - какво има в тази храна?

За мен бисквитите и медецът са напълно нормални в случая.

Е, какво има?  Страшната дума с главно “В” въгле...хидрати . г-н  Пиянде, като позволени в случая или като хак ти е ,че не се храниш ,като хората и после лапаш сладко :D

казано от Петко К на 19.01.12, 09:09:

Аз някакво количество храна виждам чак в 21 часа.
П.П. Цикличното хранене не значи задължително 1 ядене или гладуване.

Факт е, че преди да започна да тренирам и преди да спра цигаретите храната си ми стигаше и не чувствах глад.
Сега обаче съвсем не е така...Започвам да огладнявам, чувство странно и объркващо. Отделно след спирането на цигарите обонянието ми е в пъти изострено...който го е правил, знае. Откриваш съвсем други вкусови качества в храните. Абе, услажда ти се някак си. Така, че сега направо си ям доста...

казано от ts.vassilev на 19.01.12, 12:48:

първоначалното качване на 1-2см или килограма е отговор на тялото към новия стимул/стрес. няма как да е мускул, малко вероятно да е мазнина, най-вероятно е вода :)

Вода...казвате...хъм устройва ме...

казано от инж. Марин Маринов на 19.01.12, 09:37:

Мисля, че е време да махнеш различните упражнения на машини за крака , да се научиш да правиш клек и мъртва тяга и да ги вкараш в тренировката.

Тази мисъл мира не ми дава...мисля другата седмица да започна. Чудя се обаче, как да ги построя тренировките? Някакви идеи?!

Мнението беше редактирано от el на 19.01.12 14:13.

19.01.12
18:22

Вторник
Почивен ден... уж без тренировка...
Изчистих цялата къща, освен прахосмук и моп се наложи и да гладя, като дива сума ти и време...
Изобщо домакинската работа никак не е лесна...
Храненето като обикновено ...както не трябва ;)

6:30ч. Кафе
7:30ч. зелен чай
8:30ч. Кафе
10:00ч. фреш грейпфрут
11:00 ч. зелен чай
14:30ч. активия с череши
.................................
вода и чай до към 18:30 ч.
1 шепа мюсли крънч  с кисело мляко
21.:00 Вечеря сърми с кисело зеле /с телешко кълцано месо/

понякое време - допаминова зависимост... 3 бисквити с мед ...
Ега ти, какво ми липсва???

Корема не ме боли, чак толкова вече...малко при вдигане на децата, ама е търпимо не е като вчера...Ще взема да се назобя с Арника пък белким, чунким и бешким ми помогне...

Явно нямаш намерение да оправяш храната ;)

Мнението беше редактирано от Петков на 19.01.12 18:22.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1