Кое е по добре ?

27.06.05
02:32

При програма за качване на мускулна маса кое е по добре, 4 серии по 6 повторения или 3 серии по 8 повторения? Видях че по всички сайтове препоръчват 3 х 8 , но аз се колебая. Аз тренирам с 4 х 6 и резултатите са задоволителни, а със същите килограми при 3 х 8 ме затруднява доста повече.

27.06.05
08:43

ми начи тренираш както го усещаш наи добре

27.06.05
09:43

При мен най-добре действа 4x12-10-8-6, но при всеки е различно.

27.06.05
16:20

Според мен 3х8 :0 аз съм така обаче щом се затрудняваш прави го така както ти е удобно :)

27.06.05
16:37

Мога да ти кажа че всичко което си написал действа.Различни са нещата при всеки,а и при отделните мускулни групи.Аз мисля че и повторенията не са толкова важни важно е да се почуства мускула че работи и се помпа

27.06.05
19:32

При 4x6 се губи повече време, защото има повече почивки. Ако това не ви интересува давайте както ви е удобно :)
Аз лично предпочитам 3x8

28.06.05
00:23

Според стажа и поносимоста ти само ти можеш да си дадеж отговор на въпроса

03.07.05
13:34

Всички варианти са правилни.И 6-пов. и 8-пов..дори за гръб много често препоръчват около 10-12 пов..Моето мнение е ,че трябва да ги сменяш и като усетиш кое ти действа най-добре спри се на него.Хората са различни и затова търси максимума за себе си.Аз поне така правя 8)

03.07.05
15:41

Вариантите за сериите и повторенията са толкова много, че няма да ми стигне една страница да ги опиша. А кое е по - добре никой не може да каже. Може да се използват много комбинации с един и същ ефект. Не трябва да се зацикля на някаква схема от серии и повторения. Не е казано никъде, че и четирите серии трябва да са по 6 повторения. Може да се почне с 6, а в последната да се падне до 2 - 3 или да се качат до 10 - 12. Може да се правят прави и обратни пирамиди. Изобщо, вариантите са много, при това зависи и от вида на упражненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1