Мнения за двудневен сплит

17.01.12
15:04

Решил съм да изчистя няколко излишни килограма и се чудя дали програмата, която си съставих би била ефективна за целта. Тежа 82-3 кг. 176-7 висок, 1 година тренировъчен стаж без прекъсвания. Хранителният режим ще бъде ВМ-НВД. Няма да смятам калории, просто ще следя какво ям. Целта ми е 75 кг и максимално запазване на ММ и сила.

Пон.
А1. Хоризонтален лег
А2. Набиране ш.х.
Б1. Полулег
Б2. Гребане с щанга
В1. Раменна преса
В2. Корем (трапец)
Вт.
А1. Клек
А2. Тесен лег
Б1. Разгъване квадрицепс
Б2. Сгъване с прав лост
В1. Прасец
В2. Корем (евентуално)
Ср.
Почивка
Четв.
А1. Хоризонтален лег
А2. Набиране подхват
Б1. Кофи
Б2. Гребане с дъмбел
В1. Раменна преса
В2. Корем
Пет.
А1. Тяга
А2. Тесен лег
Б1. Сгъване за задно бедро
Б2. Сгъване с прав лост
В1. Трапец
В2. Корем (евентуално)
Събота  и неделя - почивка

Сериите на упражненията ще бъдат в диапазона 3-5, а повторенията - 4-8.
Може да добавя и някакво кардио 1-2 пъти седмично (монотонно след силова трен. или интервално в почивен ден).
Също мисля да си взема Myofusion за след трен.
Какво мислите ? :)

17.01.12
18:42

На мен ми харесва програмата, добре балансирана е и има свободни тежести. Ако имаш пари за протеин, взимай!

пп. Лично аз бих вкарал раменната преса в деня с бицепс и този с трицепс, че след гърди, силата на рамото ми пада.

Мнението беше редактирано от trancemater на 17.01.12 18:46.

17.01.12
19:16

Мисля, че много ще му дойде на рамото ако го натискам почти всеки ден. Вярно, че след гърди силата пада значително, но пък така ще има повече време за възстановяване, още повече, че до сега винаги съм правил рамо след гърди и не съм усещал неудобство.

17.01.12
19:48

Моята идея беше да го преместиш, не да го правиш постоянно :D. Ако не ти създава проблеми, всичко е наред. А все пак раменната преса прав ли я правиш?

17.01.12
20:03

Не си ме разбрал :D Имах предвид, че по моя сплит ще натоварвам рамото понеделник и четвъртък от упражненията за гърди и рамо, а пък по твоя начин ще го товаря понеделник и четвъртък от гърдите и вторник и петък от пресите :D. Лежанката я правя с доста широк хват и рамото си го отнася стабилно. Иначе раменните напоследък ги правя седнал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1