добре ли е тая тренировка

18.01.12
13:49

здравейте,искам да ви попитам тренираме с 1 приятел в тях има лост крив прав тежести доволно дъмбели...това което ме притеснява е дали е грешно както аз си мисля начина по който тренираме?като за начало му казвам че няма смисъл от 6-7 упражнения за мускулна група примерно днеска е рамо и ще правим 7 упражнения което ми се вижда 2 пъти повече от нормалното в всяка една програма дадена тука същото е и с трицепса 7-8 упражнения което ми се вижда много.сериите са 3х12,10,8 винаги пирамида на всяко упражнение от всяка мускулна група ....мойто предложение беше да правим по 4 5 серии от базовите упражнения с малко по тежички кила и да намалиме самите упражнения като брой,но той вика че така е по добре  и искам да разбера истината от хора които разбират повече от нас?и други ми въпрос е колко почивка е хубаво да правим между сериите и упражненията?какво ви е мнението за постоянните пирамиди защото мене просто ми писва толко упражнения само да сваляме и да качваме кила всяка една серия

18.01.12
14:02

Що трябва да тренирате по един и същи начин. Прави брой серии и повторения, с които се чувстваш комфортно, експериментирай, това е начина да откриеш формулата за теб..

18.01.12
14:35

казано от megabolic x на 18.01.12, 14:02:

Що трябва да тренирате по един и същи начин. Прави брой серии и повторения, с които се чувстваш комфортно, експериментирай, това е начина да откриеш формулата за теб..

трябва по еднакъв начин щото се редуваме на по серия и няма как трябва по една формула кажете кви са плюсовете и минусите на тая тренировка която ви казах как ви се вижда мерси предварително! иначе обичам да наблягам повече на базовите с по малки почивки повече серии базови и после не мога да си запаля цигара така ми трепери всичко и това е моя начин на тренировка най общо казано

18.01.12
14:46

За гръб, крака, гърди - 3-4 упражнения по 4 серии
За бицепс, трицепс, рамо - 2-3 упражнения по 3 серии
За почивката и повторнията вие си преценяване. Най-хубаво е да правите по 8-12 повторения :)
И не забравяйте ХРАНАТА!

Мнението беше редактирано от Юли на 18.01.12 15:23.

18.01.12
15:07

мерси за мнението давайте още коментарчета поне ако ще тренираме да е максимално ефективно а някой да каже нещо за въпроса с пирамидите какви са ви мненията

18.01.12
15:24

Какво точно искаш да знаеш за пирамидата?

18.01.12
15:43

еми ние правим пирамида на всяко упражнение без значение за какво е правиме 12-10-8 винаги има ли смисъл от това...въпроса ми е не за друго а защото като се редуваме като качваме и килограми които трябва да намериме дисковете понякога трябва да ги свалим от друг уред и времето в което минава другия серията си и после слагането на още килограми според мене става много дълга почивката между сериите

18.01.12
16:00

Специално рамото аз го тренирам със 5 упражнения.
Бицепса и трицепса със 3 упражнения!
Гръб със 5 базови упр.
Гърдите със 3 базови и 2 по лекички(оформящи).

Всеки сам решава понякога вкарвам и по още едно ако чувствам че не съм го тренирал.Иначе 7 упр. са доста да всяки една мускулна група.
Особенно за малките мускули като бицепс трицепс.Може да го претренирате и ако не хапвате хубава храна+малко спане мускулната треска може да трае по-дълго!
Крака тренирате ли и как?

Мнението беше редактирано от Боби Фирипов на 18.01.12 16:01.

18.01.12
16:03

неее не сме по краката много много и корем не правим

18.01.12
16:16

Поприницп за пирамидата няма проблем, щом искате правете я :) За крака ще кажа само, че това ви е половината тяло, и тренировките им само ще помогнат за развитието и на гораната част на тялото!

18.01.12
16:20

И аз съм на мнението над мен,а крака в домашни условия не мисля че могат да се изпълняват качествено освен ако нямате стойки за клекове.

Чак пък постоянно да правите пирамиди, ми се струва странно. А за краката - научете се да правите пистолети (клекове на един крак), когато ви станат лесни, може да слагате тежест, но не съм сигурен, че е добре за колената, чак пък с тежести..

18.01.12
20:00

Шифта ли не ти бачка , капс лок ли нямаш ? Главна буква ,препинателни знаци ... да ти говори нещо :?

П.П. Извинявам се за спама , не се сдържах просто :| Не стига , че въпроса е задаван и обсъждан вече , ама и неграмотно писано ! -.-

18.01.12
20:57

не попълвам важен документ а просто драскам във форум в нета и не ми е първа грижа дали има препинателни знаци главни букви и прочие нали ме разбрахте какво питам къв е проблема ето не използвах и един знак и не се чувсвам гузно

Браво на теб!

18.01.12
21:31

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51808 ;)

Ама аз за твое добро го казвам , бе ! Никой няма да те съди или бие щот си изпуснал една запетайка . Ама за к’ъв чеп да се кьорим и чудим ние к’во си написал и какво си имал в предвид , щот целия ти 20 редов пост е едно “изречение” . Най-много да ти обърнат повече внимание ако го напишеш четливо ;)
Пък т’ва , че не се чувсваш гузен или виновен , само защото т’ва не е официален документ е все едно аз да напиша сега 40-50 реда с псувни по твой адрес и след като админисраторите/модераторите изтрият поста или ме санкционират по някакъв начин (което с право ще направят !) , аз да се оправдая “ама това не е официален документ или официална среща/мероприятие” ! Никой не те задължава да си точен до последната запетайка , ама най-малкото спазвай едно благоприличе и не се дръж кат’ първия селянин ^^

Както казах въпроса ти е задаван и е бил обсъждан ! Има тук във форума една група .. да ги наречем сериозни и знаещи потребители , които могат да ти помогнат , АМА НЯМА ! Защо ли ? Ами защото им е писнало от такива като теб които ги мързи да напишат в търсачката “брой серии” ;) Я пробвай и ако няма нищо по твоя въпрос правя публично извинение и ти давам парично обезщетение дори ;) И не стига , че очакваш всичко на готово , ама не можеш дори да дадеш мъничко от теб (правилно писане) в замяна на евентуална помощ ! :Х

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1