18.01.12
23:33
Здравейте на всички!реших и аз да си направя дневник .Значи аз съм на 15 почити 16 години,тежа 46 килограма и съм висока 1.60-62см.целта ми е да сваля 8 килограма мазнини и да кача 2 -3 килограма мускули т.е да стана 40 кила,да кача малко маса в в рамената защото са много кокалести ,да си направя плочки(горния ми пласт почти се е образувал),да си направя релеф на цялото тяло а да и кача и малко маса и във прасеца
хранене:
сама си изготвям хранителен режим , гледам калориите да не надвишават 1200 на ден ,приемам повече течности ,отказала съм се от пържените храни ,хляб,тестени изделия,торти и други такива храни,ям повече зеленчуци,супи,,риба,много плодове.
тренировката:
понеже уча и живея извън града нямам възможност да посещавам фитнес,затова тренирам във вкъщи,редувам кардио ( тае бо) и силова тренировка .силовата ми тренировка е за цялото тяло(крака ,корем,ръце,гърди,гръб) по програмата Beachbody която включва упражнения с ластици и гири,също така от малка тренирам конен спорт:)
Здрасти, с под 1200 калории на ден няма как да качиш мускули. Започни да ядеш. На 46 кг пък какви 8 кг мазнини трябва да свалиш...Пак трябва да прочетеш нещата от какво е съставено тялото и какво трябва да направиш. Хубаво е, че си пспряла пържено и сладко, но използвай младостта и метаболизма си, за да равиеш това тяло. Ако на 16 години ядеш под 1200 каории, на 30 трябва да си на 120. Не си на прав път.
18.01.12
23:51
Защо по дяволите искаш да направиш трансформация от слаба към опасно слаба ? Нека ти покажа резултата който ще постигнеш ако наистина смъкнеш до 40 кг :) А ако пък това според теб е привлекателно или дори нормално съм оставен без думи просто...
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 18.01.12 23:53.
Пътят, по който си тръгнала ще те доведе до мъчителни и отчайващи състояния. Първо заради гладът и недостатъчният прием на хранителни вещества, тялото ти ще почне да гори наличното, а именно мазнините(изключително важни за организмът и нормалното му функциониране). Недостигът на витамини и минерали също не е за подценяване - може да доведе до косопад, обезцветяване на ноктите, нарушена пигментация на кожата, отказване на някои вътрешни органи, нарушено зрение, анемия и т.н.(много са...)
Да предположим, че по пътят ти към анорексията вече си успяла да си прецакаш до толкова организма, че да е почнал да се самоизяжда - да се храни от мускулите и вътрешните органи. Може да се появи трудност дори да ходиш, да се обличаш и т.н.
Проблемът е, че ти ще виждаш, че не изглеждаш добре и ще разбираш, че бавно и мъчително се убиваш, но мозъкът ти ще е толкова объркан, че ще праща най-различни сигнали, които може да те карат да мислиш, че изглеждаш дебела. По-коварното е, че тялото, т.е. мозъкът сам по себе си, запазва себе си за последно, защото той е този който ръководи целият парад, т.е. ти ще си в сравнително “добро” мозъчно състояние разбирайки, че се самоунищожаваш.
Не ми се иска да изпадам в още подробности, защото не са от най-лицеприятните. Най-важното е, че си на 15, тепърва организмът ти преминава през много трансформации, много химически реакции протичат, ако ти не доставяш качествен и достатъчен градивен елемент на тялото си, последствията може да са необратими.
Ако беше висока 1,20 бих разбрал желанието ти да отслабнеш. Сега хвани и прочети на момичетата дневниците, прочети що е туй то мазнини, въглехидрати и протеини, пък и за какво са ни нужни и полезни.
ГЛУПОСТТА и НЕВЕЖЕСТВОТО рано или късно се наказват. ;)
19.01.12
07:48
Адриана, готвиш се да направиш груба грешка.
В твой интерес е да смениш подхода.
По мое време ( когато аз бях на 15-16) се смяташе за тотален култ да си 46кг- 48кг, как се променят нещата с времето...
Сигурно след още 10 години ще е нормално да си 30кг в тази възраст... или мъртъв...
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.01.12 08:47.
Започни да се храниш редовно и правилно, спортувай и тялото само ще се преобразува. Излишните мазнини ще изчезнат, а мускулите ще се оформят и очертаят
казано от Skoge на 19.01.12, 08:47:
По мое време ( когато аз бях на 15-16) се смяташе за тотален култ да си 46кг- 48кг, как се променят нещата с времето...
Сигурно след още 10 години ще е нормално да си 30кг в тази възраст... или мъртъв...
Когато аз бях на 15-16, се интересувахме от момчета (blush).
Е, Анелия, нали се сещаш, че те момчетата донякъде ги налагаха тези стандари :)
Гладуването се правеше, за да те харесват момчетата.
казано от Anelia на 19.01.12, 16:47:
казано от Skoge на 19.01.12, 08:47:
Сигурно след още 10 години ще е нормално да си 30кг в тази възраст... или мъртъв...Когато аз бях на 15-16, се интересувахме от момчета (blush).
Ани ние просто сме от “възрастната” генерация. Аз до 25 години диета не съм пазила. Имаше далеч по-смислени неща, просто не съм прекалявала с нищо, ама то и нямаше толкова боклуци, колкото сега
казано от Skoge на 19.01.12, 17:16:
Е, Анелия, нали се сещаш, че те момчетата донякъде ги налагаха тези стандари :)
Гладуването се правеше, за да те харесват момчетата.
С риск да оспамим изначало дневника, ще отговоря на това. Ще кажа, че не съм съгласна. Истината е, че мъжете само дрънкат. “Тази била такава, онази била онакава”. Всъщност каквато и да е, никой няма да “върне поръчката”.
Ние се самонавиваме и самонаказваме с глупави диети заради себе си или най-много заради другите жени.
Ако отидеш на банкет с някаква рокля, хубава и наточена. Излез за 5 минути от стаята/ресторанта и някой да пита мъжете с какъв цвят тоалет си била и мога да ти кажа, че 100% никой няма да е забелязал. На тях просто не им пука. Особено ако има едно пълно деколте, съвсем няма значение останалата част.
Така че препоръчвам наистина на Андриана да зареже дневници, калории, белтъчини и други глупости, защото сега е на 15-16; после и да иска, няма да има. Като стане на 30, като роди деца, като й виснат сланините, тогава да си мисли за диети.
Сега просто не е времето.
19.01.12
22:21
според мен 40 кила за мене са перфектни била съм толкова,само че се разболях и ме вкараха ма системи и затова пак искам да отслабна ,по здравословен начин не чрез гладуване а колкото до храната имаше период който не слагах троха във устата бях само на течности но разбрах колко е лошо и как съсипва организма ,сега ям много повече отколкото преди
днес закуската ми беше чай 1 сварено яйце ,няколко парченца сирене и маслини после към 10 часа ядох 1 портокал,на обяд зеленчуци със ориз после към 4 плодово мляко, и във 7 за вечеря пиле със картофи(не пържени)
колкото до тренировката днеска беше силова утре е кардиото :)
Извинявай... ама.... ти имаш ли сила изобщо?!
Поне храната ти бива, макар че подозирам порциите в мишешки...
Сега се развиваш като жена, нормално е да понатрупаш в някои области, това е абсолютно естествено, и аз съм била 45кг на 14 години....
казано от AndrianA videnova на 19.01.12, 22:21:
според мен 40 кила за мене са перфектни била съм толкова,само че се разболях и ме вкараха ма системи
Обикновено човек греши веднъж и не повтаря. Но явно при теб не се получава.
Мнението беше редактирано от Anelia на 19.01.12 22:44.
сега ям много повече отколкото преди
днес закуската ми беше чай 1 сварено яйце ,няколко парченца сирене и маслини после към 10 часа ядох 1 портокал,на обяд зеленчуци със ориз после към 4 плодово мляко, и във 7 за вечеря пиле със картофи(не пържени)
Мога само това да кажа... http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/039/f/3/house_face_palm_by_michael_j_caboose-d392y5h.jpg
19.01.12
23:04
Оправи си храненето - никак не е здравословно... и за вечеря тези картофи не са много удачни. По добре прочети дневниците на други потребители, както и информацията в сайта.
21.01.12
03:06
днес ядох за закуска и чаша чай без захар 4 лъжици овесени ядки със малко мляко и мед ,на обяд 1 портокал ,за вечеря едно плодово мляко и малко орехи
тренировката днес е кардио
“...на обяд един портокал” е пътя към анорексията и всички грозни неща, които ти е описал Димзата в мнение 3, наистина ли искаш да го преживееш?
И...си писала в 3 през нощта, защо не спиш?
Може и да ти мине покрай ушите...Справки - Вики - изчети моля те последните и мнения за да видиш резултата..
edit:...
Мнението беше редактирано от Moonray на 21.01.12 14:10.
Ти още ли си жива? ;)
Прочети я тази статията и ако ти харесва, радвай се - натам си тръгнала и ти!
http://e-vestnik.bg/3644
Попринцип не бих ти коментирала дневника, защото смисълът трябва да намериш сама. Доведената ми сестра е анорексичка, спаси я раждането на дете, НО въпреки това НИЕ, както и тя ще живеем до края с този кошмар.
Ще е на поддържащи лекарста до края на живота си.
Ядеше точно това, което ти ядеш в момента.
Минаха вече 2 години от най-големите ексцесии, но тя все още не може да се храни като нормалните хора, защото пред нея стои огромна психическа бариера, не знам как е тук, в България, но в Германия такива хора ги лекуват в психиатрии.
Ако искаш да се докараш до там и семейството ти да страда заедно с теб, продължавай в същия дух.
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.12 09:54.
Опитвам се да си се представя мен на същата височина, минус 20 кг.
Е, не мога О.о
казано от Skoge на 21.01.12, 09:47:
Прочети я тази статията и ако ти харесва, радвай се - натам си тръгнала и ти!
http://e-vestnik.bg/3644
“Добър” пример, от Skoge, наистина - една от многото брутални истории за момичешката/женската глупост и невежество. Цялата тази объркана представа и изкуствено създадени комплекси, че СЪМ ДЕБЕЛА, водещи до вманиачаване. Всички сме били глуповати, наивни девойки на по 15-16. Кой не прави глупости и грешни избори тогава? Кой не гледа какво правят другите? Както започваш да пушиш защото така правят другите, така започваш и да гладуваш защото така правят пак те. За съжаление, обаче, както един наркоман отказва /а всъщност и не може/ да те разбере, когато му обясняваш, че това, което прави със себе си и живота си е убийствено, така и едно гладуващо и искащо да отслабне момиче не може да те разбере. Кофти пример, но и анорексията е кофти! Това е нещо, което дали без да се усетиш, дали умишлено ще си си запушвала ушите и очите, но ще те завлече към едно доста грозно и ужасяващно дъно. Където ще те смачка. Мога да дам не един и два примера. Това са познати, съученички, колежки. Това са слабохарактерни жени, с ниска самооценка и зависими от чуждото мнение. Ако можеш осъзнай се, сега, докато си на 15-16. Колкото по-рано, толкова по-добре. Колкото по-късно, толкова по-опасно.
Мнението беше редактирано от Мари А. на 21.01.12 12:58.
Здравей ! И аз съм 162см . В момента съм на 26г , а преди година и половина тежах 35-6кг .
На 15г бях 50кг/160-2см :) и реших , че трябва да отслабна . Мислех , че съм “пухкава” и може и така да е било , защото не спортувах и са преобладавали мазнинките във фигурата ми. Започнах да тренирам със свободни тежести и да се храня оскъдно (до 800/1000ккал) . И се докарах до 42кг +/- . Перфектно , нали :) Ръстът минус 120 :) Добре , че вдигах разни дъмбели , та ръцете не ми бяха стандартните щеки . До тук “добре” .
Всъщност , цялата работа е свързана с лишения/постоянна мисъл за храна/обиколки/кантар , зарад’ една кльщава и видимо нездрава визия - нищо красиво . След време така се обсебваш , че забравяш с каква цел точно е важно , да не консумираш даден хр. продукт и лишенията , като цяло ...
Аз ги задържах тези килограми , като варирах м/у 40/44 , но в един момент ми беше непосилно психически , да не се храня реално и прибегнах към булимия . Просто няма как да поддържаш такива ниски килограми и да се храниш нормално . Начинът по който изглеждаш и размерите , не зависят от цифрата на кантара , а от съотношението мускулна маса и сланина . Та , в моя случай - цикълът ми спря/обсебих се от храната/изглеждах зле и го знаех/нямах сили , да се кача по стълбите , камо ли да тренирам...все хубави неща , последвани от ощо по-”красивите” 35кг :)
Сега съм 46-7кг и пак изглеждам слаба :) Но психо-физическият ад , през който минах и загубените години са факт . Както и липсата на цикъл към момента ...
Не казвам , че и при теб ще се получи така....
Според мен на 50+/- кг можеш да изглеждаш перфектно...и пак да вметна - визията ти не зависи от килограмите , а те зависят от нея . А и още растеш...”странно” , аз не дръпнах на височина?!?
Моят съвет е , да се храниш без калориен дефицит с хубава храна и да тренираш/спортуваш активно . Постепенно визията ти ще става все по-хармонична и “стегната” . Килограмите не са мерило . На 40кг си изглеждала добре ?!? Била си отчайващо слаба и съответно сланината е била по-малко . Пак можеш да я “махнеш” , но за сметка на мускулна маса , която “заема” по-малко място , но тежи повече...та няма как да си 40кг , да изглеждаш и да се чувстваш добре . А и мускулът изисква повече калории и позволява да се храниш по-обилно , без да пълнееш .
Надявам се , че родителите ти са свестни , та да нямаш шанса , за подобен “експеримент” ...
Или да си объркала ръста и да си 150см , което пак не оправдава поставената цел на твоите години...
Поздрави :)
21.01.12
19:21
казано от Dimzata на 19.01.12, 22:45:
сега ям много повече отколкото преди
днес закуската ми беше чай 1 сварено яйце ,няколко парченца сирене и маслини после към 10 часа ядох 1 портокал,на обяд зеленчуци със ориз после към 4 плодово мляко, и във 7 за вечеря пиле със картофи(не пържени)Мога само това да кажа... http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/039/f/3/house_face_palm_by_michael_j_caboose-d392y5h.jpg
Ама , моля ти се ! Случая е за това - http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409476_10150476895651840_21785951839_9055321_1774097047_n.jpg ;)
21.01.12
22:58
много благодаря за загрижеността!но според мен анорексията е психично заболяване,това да повръщаш всеки път след ядене не е нормално,и да го правиш умишлено ,според мен на такива хора им трябва психиатър,и болестта не зависи само от килограмите ,аз имам една приятелка която е 1,70 и е 45 килограма ,много е слабичка,но яде колкото брат ми ,а имах и една позната която се беше разболяла от анорексия но не и личеше,изобщо не беше слаба,слава на Бога ,хванаха я на време преди да започне скоростно да сваля килограми,аз знам къде е границата знам точно колко искам да съм ,на 40 килограми се чувствах перфектно,не наказвам организма си ,вече не гладувам ,разбрах колко е лошо,ям колкото и каквото искам ,е с изключение на някои храни ,когато съм гладна ям ,проблема е че понякога забравям или изобщо не чувствам глад
днес хапнах повече
закуска:1 чаша чай,4 лъжици овесени ядки и 4 мюсли със малко мляко,1 яйце
обяд:задушени зеленчуци със варени картофи и 1 филийка пълно зърнест хляб,1 портокал
вечеря:2 ябълки и банан и малко кисело мляко
тренировката днеска беше кардио +силова+1 час полска езда
Мнението беше редактирано от AndrianA videnova на 21.01.12 23:05.
,,Calories in Calories out’‘
Нямаш и 600ккал с тази храна сигурно,която е предимно от въглехидрати.Тя за теб е малко и си мислиш ,че така ще отслабнеш,но много се лъжеш.С тези въглехидрати стимулираш отделянето на инсулин,който не позволя да се изгарят подкожните мазнини. Наблегни повече на протеина(месо,яйца,някои млечни продукти) и полезните мазнини(сурови ядки,маслини,зехтин и т.н).
И не гледай цифрите на кантара.
На 40 кила си се чувствала перфектно, ама кога... на 11 години?! Ти сега си на 15, т.е., нали съзнаваш (или май не), че тялото ти се развива?
Като дете може и да си добре на 40 кг, ама като жена оптималното ти тегло ще е друго.
23.01.12
22:32
вчера не успях да пиша защото бях на рожден ден
закуска :мюсли със мляко,чай
обяд:супа топчета,пълно зърнест хляб ,банан ,киви
вечеря: свинска пържола на скара със млечна и руска салата,портокал
тренировка кардио
за днес
закуска:мюсли със мляко,чай
обяд:таратор,кюфте на скара,пълно зърнест хляб,ябълка
вечеря:мляко,супа,киви
тренировка:силова
ПО-добро ли е сега менюто?
23.01.12
22:37
Хохохо , задобряваш ! Има още място за подобрение /храна/ , но определено е по-добре ! ^^
Продължавай в същия дух и късмет с постигането на по-добри визия и здраве и с воденето на дневника ! :)
24.01.12
20:35
закуска:мюсли със мляко,чай,киви
обяд:2 яйца,малко сирене и кашкавал,и филийка пълно зърнест хляб със домашна лютеница
вечеря:малка вафла “корни” със лешници,супа,пълно зърнесто хлебче и салата от маруля
тренировка :пак силова
25.01.12
22:34
закуска и обяд:2яйца със пълнозърнест хляб+кашкавал+сирене+киви+малко шоколад(беше ми ниско кръвното :$)
вечеря:мусака+кисело мляко
тренировка:кардио :)
Пиши количества на храната, а на тренировката: вид, време и пулс, който поддържаш.
28.01.12
17:24
не можех да пиша защото нямахме ток заради снега
четвъртък:
закуска-1 яйце+1 филийка пълн.хляб+чай с лимон без захар
обяд:нямаше бяхме закъсали със колата в големи преспи
вечеря:2 пълн.филйки хляб едната със лютеница другата със топено сирене и парченца луканка+чай
петък
закуска1 яйце+1 филийка пълн.хляб със топено сирене+чай с лимон без захар
обяд:пилешка супа +1 портокал+чай
вечеря:банан+2 портокала +чай
тренировка: 1 час езда и пързаляне със шейна:)
днес:1 яйце+1 филийка пълн.хляб със топено сирене
обяд:пилешка супа+ 3 бисквитки закуска+ 1 ябълка
вечеря:1 филийка пълн.хляб + кюфте на скара +2 банана
тренировка:силова
30 мин за корем,за талия и за паласки+20-30 мин за ръце,рамена,гърди ,гръб= 20 мин за крака и дупе
29.01.12
21:44
закуска: 4л.мюсли+прясно мляко
обяд:супа със месо+1 филийка пълн.хляб със лютеница+ябълка+стафиди(40г)+10 фурми
вечеря:таратор
беше ми лошо и не съм правила тренировка
Не разбра ли,че трябва да ядеш повече протеин и полезни мазнини , а не толкова въглехидрати ?
30.01.12
20:41
7.00закуска:2 яйца+1 филийка пъл.хляб намазана тънко със масло и кашкавал
10ч.-малка вафла “корни”
13.30-14.00 обяд2 яйца+пъл.хляб със домат и краставици+1 банан
16-17 една голяма ябълка
19.00 вечеря свинско със ориз(много малка порция)
тренировка силова
корем и паласки 30 мин. + ръце,гърди,гръб 25-30мин.+ крака дупе 20 мин.
Протеина ти е малко, както и храната като цяло.( Да кажа отново, пък знае ли човек). Повечко месо, яйца..
31.01.12
19:57
закуска 6.40-7.00 2 яйца+1 филийка пълн.хляб намазана тънко със масло и резенчета домати
10.00-11.00гофрета с меди настъргана ябълка
обяд 14.00 пилешко филе+бъркани яйца+резенчета домати
16.00-грейфрут +ябълка
вечеря 19.00 пилешка супа
тренировка
кардио(40 мин)
04.02.12
09:23
Не смея да твърдя,че се храня прекрасно,но си залагам главата,че ям поне 2 пъти колкото теб и съм свалила 4-5 кг през последния месец.Увеличи си протеините (и не само) - така,както я караш,мускул няма да качиш,а ще изчезнеш изцяло.Пази на първо място здравето си и чети много :)
Успех :)
04.02.12
23:57
не съм писала от доста време,бях на гости за няколко дена,и си развалих режима на цяло,дори ядох чипс и шоколад и бонбони а за тренировката да не говорим
от днес пак наново
закуската я изтървах защото станах 12.00
обяд:2яйца+ 1 пъл.хляб
към 14.30 риба на скара със лимон и картофена салата+ 1 банан
вечеря(19.30-20.00):2 кюфтета на скара +пъл.хляб +2 портокала
тренировка: 30 мин. полска езда ;)