дневникът на Андриана

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.01.12
23:33

Здравейте на всички!реших и аз да си направя дневник .Значи аз съм на 15 почити 16 години,тежа 46 килограма и съм висока 1.60-62см.целта ми е да сваля 8 килограма мазнини и да кача 2 -3 килограма мускули т.е да стана 40 кила,да кача малко маса в в рамената защото са много кокалести ,да си направя плочки(горния ми пласт почти се е образувал),да си направя релеф на цялото тяло а да и кача и малко маса  и във прасеца
хранене:
сама си изготвям хранителен режим ,  гледам калориите да не надвишават 1200 на ден ,приемам повече течности ,отказала съм се от  пържените храни ,хляб,тестени изделия,торти и други такива храни,ям повече зеленчуци,супи,,риба,много плодове.
тренировката:
понеже уча и живея извън града нямам възможност да посещавам фитнес,затова тренирам във вкъщи,редувам кардио ( тае бо) и силова тренировка .силовата ми тренировка е за цялото тяло(крака ,корем,ръце,гърди,гръб) по програмата Beachbody която включва упражнения с ластици и гири,също така от малка тренирам конен спорт:)

18.01.12
23:49

Здрасти, с под 1200 калории на ден няма как да качиш мускули. Започни да ядеш. На 46 кг пък какви 8 кг мазнини трябва да свалиш...Пак трябва да прочетеш нещата от какво е съставено тялото и какво трябва да направиш. Хубаво е, че си пспряла пържено и сладко, но използвай младостта и метаболизма си, за да равиеш това тяло. Ако на 16 години ядеш под 1200 каории, на 30 трябва да си на 120. Не си на прав път.

18.01.12
23:51

Защо по дяволите искаш да направиш трансформация от слаба към опасно слаба ? Нека ти покажа резултата който ще постигнеш ако наистина смъкнеш до 40 кг :) А ако пък това според теб е привлекателно или дори нормално съм оставен без думи просто...

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 18.01.12 23:53.

19.01.12
07:45

Пътят, по който си тръгнала ще те доведе до мъчителни и отчайващи състояния. Първо заради гладът и недостатъчният прием на хранителни вещества, тялото ти ще почне да гори наличното, а именно мазнините(изключително важни за организмът и нормалното му функциониране). Недостигът на витамини и минерали също не е за подценяване - може да доведе до косопад, обезцветяване на ноктите, нарушена пигментация на кожата, отказване на някои вътрешни органи, нарушено зрение, анемия и т.н.(много са...)
Да предположим, че по пътят ти към анорексията вече си успяла да си прецакаш до толкова организма, че да е почнал да се самоизяжда - да се храни от мускулите и вътрешните органи. Може да се появи трудност дори да ходиш, да се обличаш и т.н.

Проблемът е, че ти ще виждаш, че не изглеждаш добре и ще разбираш, че бавно и мъчително се убиваш, но мозъкът ти ще е толкова объркан, че ще праща най-различни сигнали, които може да те карат да мислиш, че изглеждаш дебела. По-коварното е, че тялото, т.е. мозъкът сам по себе си, запазва себе си за последно, защото той е този който ръководи целият парад, т.е. ти ще си в сравнително “добро” мозъчно състояние разбирайки, че се самоунищожаваш.

Не ми се иска да изпадам в още подробности, защото не са от най-лицеприятните. Най-важното е, че си на 15, тепърва организмът ти преминава през много трансформации, много химически реакции протичат, ако ти не доставяш качествен и достатъчен градивен елемент на тялото си, последствията може да са необратими.

Ако беше висока 1,20 бих разбрал желанието ти да отслабнеш. Сега хвани и прочети на момичетата дневниците, прочети що е туй то мазнини, въглехидрати и протеини, пък и за какво са ни нужни и полезни.

ГЛУПОСТТА и НЕВЕЖЕСТВОТО рано или късно се наказват. ;)

Адриана, готвиш се да направиш груба грешка.
В твой интерес е да смениш подхода.

19.01.12
08:47

По мое време ( когато аз бях на 15-16) се смяташе за тотален култ да си 46кг- 48кг, как се променят нещата с времето...
Сигурно след още 10 години ще е нормално да си 30кг в тази възраст... или мъртъв...

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.01.12 08:47.

19.01.12
12:19

Започни да се храниш редовно и правилно, спортувай и тялото само ще се преобразува. Излишните мазнини ще изчезнат, а мускулите ще се оформят и очертаят

19.01.12
16:47

казано от Skoge на 19.01.12, 08:47:

По мое време ( когато аз бях на 15-16) се смяташе за тотален култ да си 46кг- 48кг, как се променят нещата с времето...
Сигурно след още 10 години ще е нормално да си 30кг в тази възраст... или мъртъв...

Когато аз бях на 15-16, се интересувахме от момчета (blush).

19.01.12
17:16

Е, Анелия, нали се сещаш, че те момчетата донякъде ги налагаха тези стандари :)
Гладуването се правеше, за да те харесват момчетата.

19.01.12
17:50

казано от Anelia на 19.01.12, 16:47:

казано от Skoge на 19.01.12, 08:47:

Когато аз бях на 15-16, се интересувахме от момчета (blush).

Ани ние просто сме от “възрастната” генерация. Аз до 25 години диета не съм пазила. Имаше далеч по-смислени неща, просто не съм прекалявала с нищо, ама то и нямаше толкова боклуци, колкото сега

19.01.12
20:10

казано от Skoge на 19.01.12, 17:16:

Е, Анелия, нали се сещаш, че те момчетата донякъде ги налагаха тези стандари :)
Гладуването се правеше, за да те харесват момчетата.

С риск да оспамим изначало дневника, ще отговоря на това. Ще кажа, че не съм съгласна. Истината е, че мъжете само дрънкат. “Тази била такава, онази била онакава”. Всъщност каквато и да е, никой няма да “върне поръчката”.
Ние се самонавиваме и самонаказваме с глупави диети заради себе си или най-много заради другите жени.
Ако отидеш на банкет с някаква рокля, хубава и наточена. Излез за 5 минути от стаята/ресторанта и някой да пита мъжете с какъв цвят тоалет си била и мога да ти кажа, че 100% никой няма да е забелязал. На тях просто не им пука. Особено ако има едно пълно деколте, съвсем няма значение останалата част.
Така че препоръчвам наистина на Андриана да зареже дневници, калории, белтъчини и други глупости, защото сега е на 15-16; после и да иска, няма да има. Като стане на 30, като роди деца, като й виснат сланините, тогава да си мисли за диети.
Сега просто не е времето.

19.01.12
22:21

според мен 40 кила за мене са перфектни била съм толкова,само че се разболях и ме вкараха ма системи и затова пак искам да отслабна ,по здравословен начин не чрез гладуване а колкото до храната имаше период  който не слагах троха във устата бях само на течности но разбрах колко е лошо и как съсипва организма ,сега ям много повече отколкото преди
днес закуската ми беше  чай 1 сварено яйце ,няколко парченца сирене и маслини после към 10 часа ядох 1 портокал,на обяд зеленчуци със ориз после към 4 плодово мляко, и във 7 за вечеря пиле със  картофи(не пържени)
колкото до тренировката днеска беше силова утре е кардиото :)

19.01.12
22:26

Извинявай... ама.... ти имаш ли сила изобщо?!

Поне храната ти бива, макар че подозирам порциите в мишешки...

Сега се развиваш като жена, нормално е да понатрупаш в някои области, това е абсолютно естествено, и аз съм била 45кг на 14 години....

19.01.12
22:34

казано от AndrianA videnova на 19.01.12, 22:21:

според мен 40 кила за мене са перфектни била съм толкова,само че се разболях и ме вкараха ма системи

Обикновено човек греши веднъж и не повтаря. Но явно при теб не се получава.

Мнението беше редактирано от Anelia на 19.01.12 22:44.

19.01.12
22:45

сега ям много повече отколкото преди
днес закуската ми беше  чай 1 сварено яйце ,няколко парченца сирене и маслини после към 10 часа ядох 1 портокал,на обяд зеленчуци със ориз после към 4 плодово мляко, и във 7 за вечеря пиле със  картофи(не пържени)

Мога само това да кажа... http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/039/f/3/house_face_palm_by_michael_j_caboose-d392y5h.jpg

19.01.12
23:04

Оправи си храненето - никак не е здравословно... и за вечеря тези картофи не са много удачни. По добре прочети дневниците на други потребители, както и информацията в сайта.

21.01.12
03:06

днес ядох за закуска  и чаша чай без захар 4 лъжици овесени ядки със малко мляко и  мед ,на обяд 1 портокал ,за вечеря едно плодово мляко и малко орехи
тренировката днес е кардио

21.01.12
09:45

“...на обяд един портокал” е пътя към анорексията и всички грозни неща, които ти е описал Димзата в мнение 3, наистина ли искаш да го преживееш?

И...си писала в 3 през нощта, защо не спиш?

Може и да ти мине покрай ушите...Справки - Вики - изчети моля те последните и мнения за да видиш резултата..

edit:...

Мнението беше редактирано от Moonray на 21.01.12 14:10.

21.01.12
09:47

Ти още ли си жива?  ;)

Прочети я тази статията и ако ти харесва, радвай се - натам си тръгнала и ти!

http://e-vestnik.bg/3644

Попринцип не бих ти коментирала дневника, защото смисълът трябва да намериш сама. Доведената ми сестра е анорексичка, спаси я раждането на дете, НО въпреки това НИЕ, както и тя ще живеем до края с този кошмар.
Ще е на поддържащи лекарста до края на живота си.
Ядеше точно това, което ти ядеш в момента.
Минаха вече 2 години от най-големите ексцесии, но тя все още не може да се храни като нормалните хора, защото пред нея стои огромна психическа бариера, не знам как е тук, в България, но в Германия такива хора ги лекуват в психиатрии.
Ако искаш да се докараш до там и семейството ти да страда заедно с теб, продължавай в същия дух.

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.12 09:54.

21.01.12
10:04

Опитвам се да си се представя мен на същата височина, минус 20 кг.
Е, не мога О.о

21.01.12
11:47

Днешната младеж са извратеняци(без извинение)!

21.01.12
11:56

казано от Skoge на 21.01.12, 09:47:

Прочети я тази статията и ако ти харесва, радвай се - натам си тръгнала и ти!

http://e-vestnik.bg/3644

“Добър” пример, от Skoge, наистина - една от многото брутални истории за момичешката/женската глупост и невежество. Цялата тази объркана представа и изкуствено създадени комплекси, че СЪМ ДЕБЕЛА, водещи до вманиачаване. Всички сме били глуповати, наивни девойки на по 15-16. Кой не прави глупости и грешни избори тогава? Кой не гледа какво правят другите? Както започваш да пушиш защото така правят другите, така започваш и да гладуваш защото така правят пак те. За съжаление, обаче, както един наркоман отказва /а всъщност и не може/ да те разбере, когато му обясняваш, че това, което прави със себе си и живота си е убийствено, така и едно гладуващо и искащо да отслабне момиче не може да те разбере. Кофти пример, но и анорексията е кофти! Това е нещо, което дали без да се усетиш, дали умишлено ще си си запушвала ушите и очите, но ще те завлече към едно доста грозно и ужасяващно дъно. Където ще те смачка. Мога да дам не един и два примера. Това са познати, съученички, колежки. Това са слабохарактерни жени, с ниска самооценка и зависими от чуждото мнение.  Ако можеш осъзнай се, сега, докато си на 15-16. Колкото по-рано, толкова по-добре. Колкото по-късно, толкова по-опасно.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 21.01.12 12:58.

21.01.12
13:33

Здравей ! И аз съм 162см . В момента съм на 26г , а преди година и половина тежах 35-6кг .
На 15г бях 50кг/160-2см :) и реших , че трябва да отслабна . Мислех , че съм “пухкава” и може и така да е било , защото не спортувах и са преобладавали мазнинките във фигурата ми. Започнах да тренирам със свободни тежести и да се храня оскъдно (до 800/1000ккал) . И се докарах до 42кг +/- . Перфектно , нали :) Ръстът минус 120 :) Добре , че вдигах разни дъмбели , та ръцете не ми бяха стандартните щеки . До тук “добре” .
  Всъщност , цялата работа е свързана с лишения/постоянна мисъл за храна/обиколки/кантар , зарад’ една кльщава и видимо нездрава визия - нищо красиво . След време така се обсебваш , че забравяш с каква цел точно е важно , да не консумираш даден хр. продукт и лишенията , като цяло ...
  Аз ги задържах тези килограми , като варирах м/у 40/44 , но в един момент ми беше непосилно психически , да не се храня реално и прибегнах към булимия . Просто няма как да поддържаш такива ниски килограми и да се храниш нормално . Начинът по който изглеждаш и размерите , не зависят от цифрата на кантара , а от съотношението мускулна маса и сланина . Та , в моя случай - цикълът ми спря/обсебих се от храната/изглеждах зле и го знаех/нямах сили , да се кача по стълбите , камо ли да тренирам...все хубави неща , последвани от ощо по-”красивите” 35кг :)
  Сега съм 46-7кг и пак изглеждам слаба :) Но психо-физическият ад , през който минах и загубените години са факт . Както и липсата на цикъл към момента ...
  Не казвам , че и при теб ще се получи така....
  Според мен на 50+/- кг можеш да изглеждаш перфектно...и пак да вметна - визията ти не зависи от килограмите , а те зависят от нея . А и още растеш...”странно” , аз не дръпнах на височина?!?
  Моят съвет е , да се храниш без калориен дефицит с хубава храна и да тренираш/спортуваш активно . Постепенно визията ти ще става все по-хармонична и “стегната” . Килограмите не са мерило . На 40кг си изглеждала добре ?!? Била си отчайващо слаба и съответно сланината е била по-малко . Пак можеш да я “махнеш” , но за сметка на мускулна маса , която “заема” по-малко място , но тежи повече...та няма как да си 40кг , да изглеждаш и да се чувстваш добре . А и мускулът изисква повече калории и позволява да се храниш по-обилно , без да пълнееш .
      Надявам се , че родителите ти са свестни , та да нямаш шанса , за подобен “експеримент” ...
      Или да си объркала ръста и да си 150см , което пак не оправдава поставената цел на твоите години...
  Поздрави :)

21.01.12
19:21

казано от Dimzata на 19.01.12, 22:45:

сега ям много повече отколкото преди

Мога само това да кажа... http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/039/f/3/house_face_palm_by_michael_j_caboose-d392y5h.jpg

Ама , моля ти се ! Случая е за това - http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409476_10150476895651840_21785951839_9055321_1774097047_n.jpg ;)

21.01.12
22:58

много благодаря  за загрижеността!но според мен анорексията е психично заболяване,това да повръщаш всеки път след ядене не е нормално,и да го правиш умишлено ,според мен на такива хора им трябва психиатър,и болестта не зависи само от килограмите ,аз имам една приятелка която е 1,70 и е 45 килограма ,много е слабичка,но яде колкото брат ми ,а имах и една позната която се беше разболяла от анорексия но не и личеше,изобщо не беше слаба,слава на Бога ,хванаха я на време преди да започне скоростно да сваля килограми,аз знам къде е границата знам точно колко искам да съм ,на 40 килограми се чувствах перфектно,не наказвам организма си ,вече не гладувам ,разбрах колко е лошо,ям колкото и каквото искам ,е с изключение на някои храни ,когато съм гладна ям ,проблема е че понякога забравям или изобщо не чувствам глад
днес хапнах повече
закуска:1 чаша чай,4 лъжици овесени ядки и 4 мюсли със малко мляко,1 яйце
обяд:задушени зеленчуци със варени картофи и 1 филийка пълно зърнест хляб,1 портокал
вечеря:2 ябълки и банан и малко кисело мляко
тренировката днеска беше кардио +силова+1 час полска езда

Мнението беше редактирано от AndrianA videnova на 21.01.12 23:05.

21.01.12
23:11

,,Calories in Calories out’‘

Нямаш и 600ккал с тази храна сигурно,която е предимно от въглехидрати.Тя за теб е малко и си мислиш ,че така ще отслабнеш,но много се лъжеш.С тези въглехидрати стимулираш отделянето на инсулин,който не позволя да се изгарят подкожните мазнини. Наблегни повече на протеина(месо,яйца,някои млечни продукти) и полезните мазнини(сурови ядки,маслини,зехтин и т.н).
И не гледай цифрите на кантара.

22.01.12
01:33

На 40 кила си се чувствала перфектно, ама кога... на 11 години?! Ти сега си на 15, т.е., нали съзнаваш (или май не), че тялото ти се развива?
Като дете може и да си добре на 40 кг, ама като жена оптималното ти тегло ще е друго.

23.01.12
22:32

вчера не успях да пиша защото бях на рожден ден
закуска :мюсли със мляко,чай
обяд:супа топчета,пълно зърнест хляб ,банан ,киви
вечеря: свинска пържола на скара със млечна и руска салата,портокал
тренировка кардио
за днес
закуска:мюсли със мляко,чай
обяд:таратор,кюфте на скара,пълно зърнест хляб,ябълка
вечеря:мляко,супа,киви
тренировка:силова
ПО-добро ли е сега менюто?

23.01.12
22:35

Протеина ти е малко, яж повече месо и яйца.

23.01.12
22:37

Хохохо , задобряваш ! Има още място за подобрение /храна/ , но определено е по-добре ! ^^
Продължавай в същия дух и късмет с постигането на по-добри визия и здраве и с воденето на дневника ! :)

24.01.12
20:35

закуска:мюсли със мляко,чай,киви
обяд:2 яйца,малко сирене и кашкавал,и филийка пълно зърнест хляб със домашна лютеница
вечеря:малка вафла “корни” със лешници,супа,пълно зърнесто хлебче  и  салата от маруля
тренировка :пак силова

25.01.12
22:34

закуска и обяд:2яйца  със пълнозърнест хляб+кашкавал+сирене+киви+малко шоколад(беше ми ниско кръвното :$)
вечеря:мусака+кисело мляко
тренировка:кардио :)

26.01.12
06:49

Пиши количества на храната, а на тренировката: вид, време и пулс, който поддържаш.

28.01.12
17:24

не можех да пиша защото нямахме ток заради снега
четвъртък:
закуска-1 яйце+1 филийка пълн.хляб+чай с лимон без захар
обяд:нямаше бяхме закъсали със колата в големи преспи
вечеря:2 пълн.филйки хляб едната със лютеница другата със топено сирене и парченца луканка+чай
петък
закуска1 яйце+1 филийка пълн.хляб със топено сирене+чай с лимон без захар
обяд:пилешка супа +1 портокал+чай
вечеря:банан+2 портокала +чай
тренировка: 1 час езда и пързаляне със шейна:)
днес:1 яйце+1 филийка пълн.хляб със топено сирене
обяд:пилешка супа+ 3 бисквитки закуска+ 1 ябълка
вечеря:1 филийка пълн.хляб + кюфте на скара +2 банана
тренировка:силова
30 мин за корем,за талия и за паласки+20-30 мин за ръце,рамена,гърди ,гръб=  20 мин за крака и дупе

29.01.12
21:44

закуска: 4л.мюсли+прясно мляко
обяд:супа със месо+1 филийка пълн.хляб със лютеница+ябълка+стафиди(40г)+10 фурми
вечеря:таратор
беше ми лошо и не съм правила тренировка

29.01.12
21:57

Не разбра ли,че трябва да ядеш повече протеин и полезни мазнини , а не толкова въглехидрати ?

30.01.12
20:41

7.00закуска:2 яйца+1 филийка пъл.хляб намазана тънко със масло и кашкавал
10ч.-малка вафла “корни”
13.30-14.00 обяд2 яйца+пъл.хляб  със домат и краставици+1 банан
16-17 една голяма ябълка
19.00 вечеря свинско със ориз(много малка порция)
тренировка силова
корем и паласки 30 мин. + ръце,гърди,гръб 25-30мин.+ крака  дупе 20 мин.

31.01.12
08:39

Протеина ти е малко, както и храната като цяло.( Да кажа отново, пък знае ли човек). Повечко месо, яйца..

31.01.12
19:57

закуска 6.40-7.00 2 яйца+1 филийка пълн.хляб намазана тънко със масло и резенчета домати
10.00-11.00гофрета с меди настъргана ябълка
обяд 14.00 пилешко филе+бъркани яйца+резенчета домати
16.00-грейфрут +ябълка
вечеря 19.00 пилешка супа
тренировка
кардио(40 мин)

Т. Тодорова

04.02.12
09:23

Не смея да твърдя,че се храня прекрасно,но си залагам главата,че ям поне 2 пъти колкото теб и съм свалила 4-5 кг през последния месец.Увеличи си протеините (и не само) - така,както я караш,мускул няма да качиш,а ще изчезнеш изцяло.Пази на първо място здравето си и чети много :)
Успех :)

04.02.12
23:57

не съм писала от доста време,бях на гости за няколко дена,и си развалих режима на цяло,дори ядох чипс и шоколад и бонбони а за тренировката да не говорим
от днес пак наново
закуската я изтървах защото станах 12.00
обяд:2яйца+ 1 пъл.хляб
към 14.30 риба на скара със лимон и картофена салата+ 1 банан
вечеря(19.30-20.00):2 кюфтета на скара +пъл.хляб  +2 портокала
тренировка:  30 мин. полска езда ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1