Двудневен сплит (без крака)! Моля помогнете!

24.06.05
22:12

Как да тренирам всички останали мускулни групи без крака? Смятам, че мога да ги направя на двудневен сплит, че иначе май ще се разводни много, а? Примерно 1 тренировка, 1 ден почивка, 2 тренировка, 2 дена почичка и обратно или нещо такова? Няма значение дните от седмицата... Просто как да ги редувам? И не искам конкретни упражнения да ми давате... Аз ще гледам да си ги избера. Само ще Ви помоля да ми кажете по колко упражнения на съответната група да слагам и дали да изпълнявам в пирамида (примерно 4 серии - 1x10, 1x8 и 2x6 с увеличаване на тежестите)... Коремът смятам да го тренирам накрая на всяка от двете тренировки. Всякакви съвети биха ми били от полза.

P.S. Държа да отбележа, че целта на тренировката ми ще бъде главно покачването на мускулна маса!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Поздрави!

25.06.05
08:03

Моля Ви да се изкажете по моя въпрос. Знам, че има доста изписано по темата, но конкретно ме интересуват посочените неща. Още веднъж благодаря!

25.06.05
10:05

Е дай информация за тебе тегло,стаж,височина,години.

25.06.05
10:45

Да питам що няма да тренираш краката.Или сигурно бедрото ти е кам 100 и затва....

25.06.05
11:02

1-гърди,бицепс,трапец
2-гръб,трицепс,рамо
и в някои от почивните дни корема може да го тренираш :)

25.06.05
18:25

Краката няма да ги тренирам, щото имам проблеми с тях и не е препоручително. Пък и сравнение с останалата част от тялото ми са по-добре развити. На 19 години съм. 170цм, 62кг. Нека кажем, че съм среднонапреднал (над 2-3 постоянно... Иначе съм тренирал на различни интервали по малко, но сега реших по-сериозно). Просто вгорната част на тялото ми има нужда от покачване на маса При краката имам нужда от релеф, но както споменах имам проблеми (разширени вени) и предпочитам засега да ги оставя настрана. Благодарен съм за всякакви препоръки. Мерси предварително!

^МаД^, по колко упражнения да правя за дадена група при твоя вариант на програмата?

P. S. Флекстъпе-а ми се скапа и за т’ва мнението е преобразувано на кирилица с програма, така че ме извинете за грешките.

27.06.05
16:25

Айде де;) Последен напън да си довърша програмата ;) Не ме предавайте точно преди края ;) Мерси.

WO

28.06.05
11:57

съфорумник в нужда се познава, почвай :

1ден:
1.повдигане от лег - 1х15(загр.) 4х6-8
2.-ІІ- от полулег - 4х6-8
3.флайс от лег/кофички - 4х8-10
- 4.сгъване прав с лост 1х12(загр) 3х8
5.скотово сгъване 3х8-10
- 6.коремни преси 3х мах

2.ден
1.набирания/скрипец отпред - широк хват 1х15(загр) 4х10-12
2.чукчета 3х8-10
3.мъртва тяга 4х10-12
4.повдигане на щанга за трапец 3х8-10
- 5.раменна преса зад врат  1х12 3х8
6.разтваряне встрани 2х10
7.разтваряне за задно рамо 2х10
- 8.лег - тесен хват 1х12 3х8
9.френска преса 3х8-10

ако имаш да питаш нещо - давай....

28.06.05
13:35

ами то е индивидуално аз предпочитам тренировките с по малко но по натоварващи серии (сички до отказване)
тренировките за маса е добре да не са дълги понеже като си изхабиш въглехидратите започваш да разглаждаш мускули
ти от колко време тренираш ?

28.06.05
14:09

[quote author=“wow”]съфорумник в нужда се познава, почвай :
......

Втората тренировка се получава много дълга и тежка. Предлагам да се съберат ръцете в първата тренировка, а във втората да остане само гръб и рамене. Също така препоръчвам раменните преси да не са зад врат, а отпред, може и с дъмбели.

WO

28.06.05
16:05

и аз си го мислех тва за ръцете, ама трицепса ще е мн изморен и ден 1 ще стане по-сериозен...
вариант 2 е да ги разделим на дърпащи и бутащи мускули...

28.06.05
17:11

Благодаря ;)

28.06.05
17:44

[quote author=“wow”]и аз си го мислех тва за ръцете, ама трицепса ще е мн изморен и ден 1 ще стане по-сериозен...
вариант 2 е да ги разделим на дърпащи и бутащи мускули...

Ами таман няма да се налага да прави много за трицепс, няколко серии и е готов :) Между другото, при раменните преси във втория ден пак участва трицепса. Става и бутащи и дърпащи, тъкмо ще се концентрира още повече тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1