Мъртва тяга проблем с кръста ?

19.01.12
21:43

Добър вечер на всички. Вчера трябваше да тренирам по програма гръб.. така и направих, но реших, че вече трябва да опитам и мъртвата тяга (до сега никога не сам я правил, само съм я заучавал). Така вкарах я като първо упражнение, а след това вертикален скрипец и гребане с дъмбел. По време на тренировка всичко добре напомпване всичко си е на ред. Днес сутринта като станах имах и в момента продължавам да я имам някаква болка ли е, мускулна треска ли (не знам точно, защото за първи път правя тяга както споменах) е точно в тази част на кръста, където съм маркирал приемам, че може да е и от неправилно изпълнение. И естествено имах мускулна треска на гърба и на задната част на бедрото, което си е нормално. Та въпросът ми е дали това може да доведе до контузия или всичко си е нормално.
Години 17
Ръст 173,5см
Тегло 67 кг
Стаж - 1 година без прекъсвания преди това доста, но със прекъсвания

Поздрави Борко :) !

Темата беше редактирана от Borko на 19.01.12 21:54.

19.01.12
21:57

Сигурно е мускулна треска,щом правиш тяга за 1 път.Но трябва да можеш да различаваш болката м/у контузия и мускулна?

19.01.12
22:11

До 1-2 дни ще се разбере ;)

19.01.12
22:35

казано от Vintage на 19.01.12, 21:57:

Сигурно е мускулна треска,щом правиш тяга за 1 път.Но трябва да можеш да различаваш болката м/у контузия и мускулна?

По принцип различавам, но това днес е нещо средно не знам точно как да го опиша, но най-вероятно е защото друг път не съм имал подобно чувство, защото не съм правил мъртва тяга.

20.01.12
09:01

малко си се изсилил - за първи път тяга, че и като първо упражнение ... най-вероятно е мускулна треска ;)

Иван

20.01.12
09:34

Намери си dvd-то starting strenght. Снимай и своето изпълнение на тяга и коригирай, според видяното. Огледалото не ти е приятел. Общ съвет: не се стреми да “дърпаш” с долната част на гърба, а “бутай” с бедрата. Успех.

Мнението беше редактирано от Иван на 20.01.12 12:51.

20.01.12
12:54

За следващата тренировка сложи набирания и хиперекстензии(супермен) като за загрявка и стречинг преди тягата, като по този начин да намалиш риска от възможните травми.

Не, просто се научи да я изпълняваш правилно.

21.01.12
09:54

Болката намаля драстично, вече е много малка !Мерси на отзовалите се ще изпълня препоръките ви ;) !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1