инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

казано от Dique на 18.01.12, 00:09:

Витамин Ц от аптеката ли си взимаш или под формата на добавка ? А каква е цената и за колко време ти стига ?

Витамин Ц си купувам от магазини ДМ, 100 гр. за 5 лева. Не съм засичал за колко време ми стига, защото не го и пия толкова редовно.

20.01.2012

Лежанка - 10@20, 5@60, 2@80, 1@100, 1@110, 0х120, 3х3@80

Знам, че не бях във форма, но реших да пробвам все пак да подобря рекорда. Доста умора съм понатрупал, трябва ми почивка. Решил съм да направя няколко леки тренировки на лежанката и после пак да пробвам 120.

10

19.01.12
23:30

А ДМ=?

20.01.12
00:27

Аз пък витамин Ц си вземам някви от Била 24 таблетки по 500 милиграма :Д
Начи имам 12 грама витамин Ц за 2 лева.На мен далавера ми се вижда,ама 5 лева за 100 грама.. ЛОЛ

казано от Teen Power на 20.01.12, 00:27:

Начи имам 12 грама витамин Ц за 2 лева.На мен далавера ми се вижда,ама 5 лева за 100 грама.. ЛОЛ

А как ти се струва 15 лева за КИЛОГРАМ витамин Ц? :)

казано от Dique на 19.01.12, 23:30:

А ДМ=?

http://www.dm-drogeriemarkt.bg

21.01.12
11:02

казано от инж. Марин Маринов на 21.01.12, 10:21:

казано от Teen Power на 20.01.12, 00:27:

А как ти се струва 15 лева за КИЛОГРАМ витамин Ц? :)

От ДМ ли е тоя килограм @_@

21.01.12
11:34

15 лева кило витамин Ц - ЛУДОСТ!! :D :D
Ма то и нема да ми трябва толкова много..
Даже да пия по 1 грам на ден,всеки ден..Ще ми стигне за около 2,5-3 години :D :D

21.01.2012

Лежанка - 10@20, 5@60, 3@70, 1@80, 1@90, 1@100, 1@105, 1@110, 4х2@100
Мъртва тяга - 3@110, 6х5@130

S!

21.01.12
22:38

Правиш 5 повторения с тежест 40кг по-малка от тази, с която можеш 7 ? Наистина имаш добри резултати, но не смяташ ли, че като постоянно им “досаждаш” на тези движения, няма по-бързо да дърпат ?

21.01.12
22:54

казано от sTroNG ! на 21.01.12, 22:38:

Правиш 5 повторения с тежест 40кг по-малка от тази, с която можеш 7 ? Наистина имаш добри резултати, но не смяташ ли, че като постоянно им “досаждаш” на тези движения, няма по-бързо да дърпат ?

На него му се бута, не му се дърпа :)

Наистина имаш добри резултати, но не смяташ ли, че като постоянно им “досаждаш” на тези движения, няма по-бързо да дърпат ?

Не, не смятам.

A каква е причината като си започнал дневника да буташ 105(преди година), а сега само 115?

21.01.12
23:44

Беше го споменал по-горе......
Причината е,че бута 1,7bw и нещата прогресират със скороста на костенурка ..

21.01.12
23:45

Хахахахахах...сразете го инженера с гръм и мълнии...барем почне да се напъва и да почне сериозно да вдига:)

Адаш да се включа и аз... Ако може? Отдавна ти се зачитам в дневника. Харесва ми че имаш някакви виждания и ги следваш.

Но напълно съм съгласен с горния цитат. Ако дадеш почивка на някой от упражненията смятам че повече ще прогресираш.  Не че и аз нямам същия проблем с лега например... Но какво да се прави “балабар петко с мъжете” :D

То тук май повече върви с децата (да не се обиждат някои се надявам)...

казано от Teen Power на 21.01.12, 23:44:

Беше го споменал по-горе......
Причината е,че бута 1,7bw и нещата прогресират със скороста на костенурка ..

Извинявам се, но - клише. Ако разбира се това е причината. Нека самият той каже :)

22.01.12
00:11

Че 10 кг. за година малко ли ти се виждат?

Ами да, въпреки че говорим за 1,7BW - говорим за 100кг и за мъж :) Освен това набляга на нея :)

22.01.12
00:15

казано от Петко К на 22.01.12, 00:11:

При положение, че тази 1 година се е напъвало и наблягало само на 1 упражнение е малко , да .

казано от Петко К на 22.01.12, 00:11:

На мен не, но честно ако цяла година тренирам тренирам 3 упражнения и прогреса е само 10 кг - Да малко е....

Но говоря от мое име. 10 килограма не са малко на лег... Но при цяла година тренировка с цел покачване на сила, даже и на клека и на мъртвата напредъка ми се вижда малко... Но пък тук всички сме ентусиасти така че моя коментар е по скоро закачлив, а не упрек :)

22.01.12
00:28

Еби му майката и дървени философи (без извинения)!!! Херцог Трън, Teen power… не четохте ли интервюто на човека? Дори и да не сте ако бяхте чели дневника малко ще разберете че Марин не иска да си дава много зор. Иска да си прави свежи серии с цел по-лесно регенериране и повече тренировки. Какво толкова умувате все едно е изчислявате детерминанта от 48543 степен... Щом иска така да тренира така ще тренира. Толкова хора са му го казвали това не вярвам и вие като повдигнете тая тема за 10 000 път т’ва да го накара да си промени “философията” (така да го кажем) и опа аре ще се напъвам че така казаха от форума...

Стели, не мога да разбера защо реагираш така? Питам спокойно - защо? Не съм казал “аре бе, ахахха, гледай го тоя, 10 кила, ахахаха” или нещо такова. Както казаха нагоре - 10кг са малко при условие, че се набляга на това упражнение толкова много. Дори аз, при условие, че лежанката ми е слаба(нито съм наблягал, нито гърдите/ръцете са ми силни) съм прогресирал повече в същия диапазон килограми. И я правя 2 пъти месечно реално...

Не, не съм чел интервюто с него - задължително ли е, за да пиша в темата му да съм го направил? Нека той каже, пък тогава евентуално ако имам забележки ще ги споделя. Макар че както казваш - явно много хора вече са му казвали нещо. Но форума е форум, за да се изрази мнение.

Спокойно с нервите, ще ти трябват за къде къде по-смислени неща ;)

22.01.12
00:37

Хаха..Полека мило,да не се опариш :*

22.01.12
00:38

@Херцог Трън... Извинавай!!! Тая вечер нещо запалих фитила... :)

Мнението беше редактирано от Стенли на 22.01.12 00:39.

22.01.12
00:39

Не бе, аз казвам....една година напъване за 10 кила....АХАХАХХА...трагедия!!!

Да не се напъва бе, даже мислех да го помоля да си премести дневника в БГ мама, там ще е много вървежен:)))

22.01.12
00:42

казано от slavko на 22.01.12, 00:39:

Не бе, аз казвам....една година напъване за 10 кила....АХАХАХХА...трагедия!!!

Да не се напъва бе, даже мислех да го помоля да си премести дневника в БГ мама, там ще е много вървежен:)))

:D:D:D:D Слави не че защитавам Марин :) той е на достатъчно години (дядо вече) че да го прави сам. Просто искам да кажа че в крайна сметка всеки си избира как да тренира и какво да прави в живота :) Щом това го кефи и т’ва му харесва нека така да бъде :)

22.01.12
00:49

Дядо, бг мама, ох не ....

22.01.12
01:06

казано от Стели на 22.01.12, 00:42:

всеки си избира как да тренира и какво да прави в живота

ама той и Чикатило така е разсъждавал...”щом си ме кефи, що да не го правя, аз съм свободен човек”...

:))))

Не бе Стели, аз ще си го тровя, защото тренира туристически, пък прави едни големи сметки и заключения:) Тук таме изкара някоя тяга да му се порадваме и дотам:)

Абе, то станало много интересно в дневника ми. Направих една по-лека делоуд тренировка и веднага ме пратихте в туристическия бранш и в БГ-МАМА форума :)

Първо да кажа, че тренирам за здраве и го постигам. Силовите тренровки са просто един от инструментите. Повечето килограми на щангата са добре дошли, но въобще не са ми самоцел. Не съм състезател ;)
За лежанката вече отговарях преди няколко поста. И честно да си кажа, аз съм изключително доволен от прогреса ми там. За 68-69 кг и 33 см ръка съм си идеален  със 115-120 на лега. Е, вярно, че се бях  надъхал да бутна 120, направих два неуспешни опита и това леко ме депресира, но поне съм доволен, че си направих експеримент с тренировките. На тягата прогреса ми е само 10 кг. , но нея я бях поизоставил за няколко месеца. За сметка на това почнах да клякам от нулата и стигнах до 8@100 въпреки анти-клек структурата ми. 
Не знам малките дали са го изпитали, но хората с по-голям тренировъчен стаж със сигурност са го забелязали - колкото по-силен ставаш, толкова повече формата ти почва да варира от ден за ден. Не можеш всеки ден  да работиш с тежестите от рекордите. Понякога дори 95% от макса ти се вижда супер голяма тежест. Колкото повече се доближаваш до генетичния си потенциал, толкова по-бавен става прогреса. Начинаещите могат да прогресират във всяка тренировка, средно напредналите във всяка седмица, елитните през няколко месеца, а супер елитните прогресират на годишна база.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 22.01.12 11:27.

22.01.12
11:30

Аз се шегувам, смятам знаеш:)
Но наистина смятам, че за известно време можеш да смениш стила на трениране, просто за раздаптация, за да видиш как ще ти се отрази.

казано от slavko на 22.01.12, 11:30:

Аз се шегувам, смятам знаеш:)
Но наистина смятам, че за известно време можеш да смениш стила на трениране, просто за раздаптация, за да видиш как ще ти се отрази.

Оо, да, със сигурност по някое време ще сменя малко системата. Трябва да се редуват стимулите.

22.01.12
11:51

Повечето килограми на щангата са добре дошли, но въобще не са ми самоцел.
Е, вярно, че се бях  надъхал да бутна 120, направих два неуспешни опита и това леко ме депресира

Хем не ти е самоцел, хем се напъваш да правиш максове. :D

“Самоцел” е ключовата думичка ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 22.01.12 12:04.

S!

22.01.12
14:30

казано от инж. Марин Маринов на 22.01.12, 11:23:

...Начинаещите могат да прогресират във всяка тренировка, средно напредналите във всяка седмица, елитните през няколко месеца, а супер елитните прогресират на годишна база.

Смешно е да ти казвам какво да правиш, предвид знанията ти, но точно ти го каза това - само супер елитните прогресират на годишна база, а мисля, че ти не се имаш за такъв ?
И защо се успокояваш с това, че колкото повече достигаш генетичния си потенциал, толкова по-бавно става всичко ? Нима мислиш, че тези 120кг лег са ти потенциала ? Аз пък мисля, че е доста повече, а за другите движения да не става на въпрос.

Потенциала е в главата. Ако не вярваш, че можеш да вдигнеш тежестта, ако ще да е перце - все тая :) Човек сам си поставя границите и докато не го осъзнае - няма и да ги премине ;)

22.01.12
17:17

Аз вярвам, че ще тласна 180 над глава, ама не мога...слаба ми е вярата явно...

Говорим за реални тежести, то аз колкото и да вярвам, че ще дръпна 300 днес - няма да стане ;) А 120 са си съвсем реални на лег за него ;)

22.01.12
19:05

Нулата не е неуспешен опит ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1