Проблем с пресите. Помогнете да разбера какво става с корема ми.

24.01.12
12:48

Преди време правих по 150 преси на първата серия, а сега въпреки че правя преси всеки ден броят им много намаля, вместо да се увеличи. Какво става с пресата ми и как да постъпя за да я натоваря максимално преди Лятото. Тренирам я всеки ден, а броят на първата серия отива само до 70. А съм стигал рекорд и до 200.

24.01.12
12:54

Спри да правиш коремни преси. Няма голям ефект от тях, а и с времето може да си повредиш кръста.
Избери си някое по-ефективно и тежко упражнение за корем и не прави по толкова много повторения. Също така не го тренирай всеки ден.

24.01.12
12:59

Какво упражнение по точно? Не знам какво друго да правя за корем, а искам да постигна ефект за лятото. Пресата ми е горе долу оформена, плочките си личат, но искам да ги затвърдя за лятото.

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 24.01.12 13:00.

24.01.12
13:00

Ако искаш толкова много да правиш преси , ги прави под по-голям наклон (главата надолу) и може да тържиш един диск 5-10 кг като тежест
Иначе преса не се прави само с коремни преси и като цяло с упражнения

едит : други упражнения за корем : Повдигане на краката от вис или позиция кофичка , както и от лег подвигане на краката .  В различните фитнес зали има различни уреди за преса , но с тия по-горе няма да имаш проблем

Мнението беше редактирано от RinGo на 24.01.12 13:01.

24.01.12
13:02

Значи трябва да ходя на зала, защото тренирам в къщи с Дъмбели и лежанка. Другия месец ще взема една карта до лятото да видя как ще е.

Зарежи корема, трябва ти маса.

24.01.12
13:24

За масата се отказах когато видях вече че 1 година не става нищо. Не мога да си позволявам химии, имам дете и то е разхода ми в момента. Поне да изглеждам добре, защото сега съм разведен и да хвана нещо. Шегата на страна без химии не става маса май. А гледам да ям боб, пилешко, извара и богати на протеин неща и пак нямам успех, може да е гена ми такъв. Затова викам поне да изглеждам добре.

Е то и аз не ползвам химия и добавки, но качвам маса. Може би просто тренировъчната ти програма да куца.

24.01.12
13:40

Възможно е да. Тренирам с Дъмбели в къщи. Ще взема карта за зала и ще опитам Иначе дъмбелите ми са до 70 килограма двата. Вдигам за гърди от лежанка по 35 на ръка 10 пъти, после от полунаклон, после трицепс разгъване зад главата. След един ден почивка греба за гръб, и три упражнения за бицепс, а преди гърдите правя рамо пак с дъмбели. Ще ида в зала малко да видя има по голям избор на уреди. Дано да е от това, защото химии няма да купувам. Детето ми е по важно, а живея сам и разходите ми са повече. В залата ще правя преси с главата на долу. Дано има повече ефект от тях. Значи броя не е от значение, а натоварването?

А бе принципно е индивидуално, но гледай да правиш по 8 повторения в 3 до 4 серии. Но пак ти казвам, че е индивидуално. На мен това ми действа добре.

CL

24.01.12
14:36

Взимаш 10-15 кг диск и почваш коремни от наклон при мен действа страхотно :)

24.01.12
17:12

По-ефективни за корем упражнения са: V-преса, вдигане на краката от вис, планкове, “лодки” и др.
С коремните преси най-много да си прецакаш кръста.

Абе добри са коремните преси, но лесно може да прекалиш с тях.Всичко в една граница е полезно, но ако се премине..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1