Техника на хакен-клека

23.01.12
15:17

Здравейте,
разглеждам из нета как дават, че е правилно да се изпълнява това упражнение и се зачудих какво е вашето мнение?
Лично аз го правя с крака на ширината на раменете, но пръстите сочат леко навътре тип “/  \” и горе-долу до ниво на полуклек
Е тука виждам една странна техника със събрани бедра, която ми се струва бая опасна
http://www.ehow.com/video_2361479_using-squat-exercise-machine-gym.html

И още една, с V-образни ходила.

Какво мислите за техниката? Вие как го правите?

ВН

23.01.12
15:26

Най-нормални акцентиращи позиции. Съвсем подходящи за трениране с тежест подбрана за маса и силова издръжливост.

23.01.12
15:40

Е добре, върху какво акцентира първото (това със събраните бедра) и да се върна на въпроса - как би следвало да са разположени ходилата?

Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.12 15:41.

ВН

23.01.12
16:32

http://www.bb-team.org/exercise/1200_haken-klek-na-mashina - описано е при “Варианти”.

23.01.12
16:46

Това ми е ясно - чел съм го - аз питам за ходилата, а не за разкрача - има ли значение “/  \” ли ще са или “\  /”?

Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.12 16:46.

23.01.12
17:24

Не мисля,че би било умно да си сложиш краката така “/ \” , изглежда адски неестествено и сигурно риска да се контузиш е по-голям.Вариантите са “| |” и “\  /” , като мисля че просто втория натоварва по-малко външната част на бедрата(quads sweep-a) и повече средната и вътрешната, а другия си е стандартен.
П.П. Все пак ако го правиш така “/ \”, натоварваш повече външната част на бедрата.

Мнението беше редактирано от Изтрит на 23.01.12 17:38.

казано от Unbreakable22 на 23.01.12, 17:24:

Не мисля,че би било умно да си сложиш краката така “/ \” , изглежда адски неестествено и сигурно риска да се контузиш е по-голям.Вариантите са “| |” и “\  /” , като мисля че просто втория натоварва по-малко външната част на бедрата(quads sweep-a) и повече средната и вътрешната, а другия си е стандартен.
П.П. Все пак ако го правиш така “/ \”, натоварваш повече външната част на бедрата.

В една книга четох правиха изследване при различно разположение на пръстите оказа се че разлика почти няма.. Мускулите се натоварват по един и същи начин. Особено за хора, които не си броят изскочилите фибри на бедрото, няма значени. Само да вметна че варианта с /\  e не естествен и с много голяма вероятност за контузия при тежките килограми... Така че не е за предпочитане.

24.01.12
17:24

Изясниха се нещата, тенкс :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1